- 18 Temmuz 2011
- 2.283
- 9.038
- 358
Dert mi, değil mi emin değilim.
Ama paylasmam lazım bunu.
Sadece bir kaç arkadaşımın bildiği gizli sigara içme bagimliligim var/vardı. Hayatım çok hızlı akıyor ve arada bir sigarayla o hızlı hayata dur diyordum. Ama sigaranın beni yavaş yavaş öldürmesine izin vermek istemedim daha fazla. Pazar gününden beri bıraktım.
Zaten bir gün (muhtemelen bir hastalık yasadigimda) bırakacaktım, neden şimdi hazır saglikliyken bırakmayayim dedim.
Hiç bir sıkıntı yaşamadım aslına bakarsanız. Hatta sabahları temiz bir nefesle uyanmak harika bir duygu, ayrıca paketi biri görecek derdim de yok ama ara aara felaket bir içme isteği geliyor. 'Bir tane ya' diyorum 'bir şey olmaz.' zor tutuyorum kendimi.
Bu isteme durumu 10-15 dk kadar sürebiliyor. Ama icmedigim için çok mutlu oluyorum.
merak ettigim, ve birazda dert ettiğim şey, çevremde sigara kullanan yada bırakmış olan tek kişi bile yok. Beni nasıl bir yol bekliyor. Çok canınız çektiğinde ne yapıyorsunuz? Kilo almaktan korkuyorum hatta kilo vermem lazim, sigarayi bırakmışken bu mümkün mü?
kusura bakmayın biraz uzamış. Ama bu konuda çok yalnızım.
tesekkurler :)
Ekleme: ara ara da rüyamda içtiğimi görüyorum ve rüyamda bak işte basaramadin diyerek kendime kızıyorum. Bu da normal mi :))
Ayrıca çok afedersiniz de kabızlık yasadiniz mi?
Ben ilk yarım saatini izledim. Ben de he he, diyerek izledim ama o yarım saat bile beni sagarayı bırakabileceğime, ikna etti. Kitabını okuyacağım.Şu Allen Carr videolarını izlerken bir tek bende mi "yav he he" etkisi oluştu anlamıyorum ki. Zerre kadar etkilenmedim. Zaten bildiğim ya da düşündüğüm şeylerin tekrarını izlemek etkilemedi beni.
Bence bu tamamen istemekle alakalı. İrade sonraki safha. Ben yeterince istemediğimi fark ettim. Evet sağlıklı olmak istiyorum yani en azından oğlumun bana ihtiyacı olmayacak zamana kadar yaşamam lazım. Sigaraya verdiğim para ile yüzlerce şey satın alabilirim. Bu da bırakmam için etken. Herhangi bir şeye bağımlı olma fikri de egoma zeval veriyor. Kibirli yanım inciniyor. Bakın bir sürü etken var bırakmam için. Ancak hala yeterli isteğim yok. Çünkü temelde ben sigara içmeyi seviyorum. Dolayısıyla yüzlerce zararına rağmen bırakma isteği hasıl olmuyor.
Siz demek ki gerçekten bırakmak istediniz ve başardınız. Tebrik ediyorum, bozmadan devam edin. Birkaç gün bırakmayı başardıysanız devamı gelir zaten.
Ben ilk yarım saatini izledim. Ben de he he, diyerek izledim ama o yarım saat bile beni sagarayı bırakabileceğime, ikna etti. Kitabını okuyacağım.
Sakız çiğneyebilirsin. Iki buçuk senedir içmiyorum. Bu aralar icme istegi geliyor, sakız atıyorum agzima. Tabi sadece evdeyken. Iste bir mesgale buluyorum. En kotu sigara yerine cay doldurup iciyorum. Sigara icsem depresyonum sona erecek gb hissediyorum ama bahane urettigimi dusunuyorum. Icmek icin kendimw yollar bulup donra tine kendimi vazgeçiyorum. Sigara depresyonu onler veya tetikler mi?Dert mi, değil mi emin değilim.
Sadece bir kaç arkadaşımın bildiği gizli sigara içme bagimliligim var/vardı. Hayatım çok hızlı akıyor ve arada bir sigarayla o hızlı hayata dur diyordum. Ama sigaranın beni yavaş yavaş öldürmesine izin vermek istemedim daha fazla. Pazar gününden beri bıraktım.
Zaten bir gün (muhtemelen bir hastalık yasadigimda) bırakacaktım, neden şimdi hazır saglikliyken bırakmayayim dedim.
Hiç bir sıkıntı yaşamadım aslına bakarsanız. Hatta sabahları temiz bir nefesle uyanmak harika bir duygu, ayrıca paketi biri görecek derdim de yok ama ara aara felaket bir içme isteği geliyor. 'Bir tane ya' diyorum 'bir şey olmaz.' zor tutuyorum kendimi.
Bu isteme durumu 10-15 dk kadar sürebiliyor. Ama icmedigim için çok mutlu oluyorum.
merak ettigim, ve birazda dert ettiğim şey, çevremde sigara kullanan yada bırakmış olan tek kişi bile yok. Beni nasıl bir yol bekliyor. Çok canınız çektiğinde ne yapıyorsunuz? Kilo almaktan korkuyorum hatta kilo vermem lazim, sigarayi bırakmışken bu mümkün mü?
Ekleme: ara ara da rüyamda içtiğimi görüyorum ve rüyamda bak işte basaramadin diyerek kendime kızıyorum. Bu da normal mi :))
4 ay once biraktim ,burun etlerim sismis astim atagi gibi n3fes darliklari yasayinca iki cocugum.var geceleri acillere gittim nefes alabilmek adina cok daralmistim alerjik bi daralmaydi hem.hemde burun etleri inanilmaz sismis sigaraya bagliDert mi, değil mi emin değilim.
Sakız çiğneyebilirsin. Iki buçuk senedir içmiyorum. Bu aralar icme istegi geliyor, sakız atıyorum agzima. Tabi sadece evdeyken. Iste bir mesgale buluyorum. En kotu sigara yerine cay doldurup iciyorum. Sigara icsem depresyonum sona erecek gb hissediyorum ama bahane urettigimi dusunuyorum. Icmek icin kendimw yollar bulup donra tine kendimi vazgeçiyorum. Sigara depresyonu onler veya tetikler mi?
Mentollu yasaklandimi hani o patlatilanlardan bendr iciyordum hem ondan hem de slim vardi ondan iki cesit aliyodum tiryakilige bak kahveyle biri yemei sonrasi buriydi cok sukur bitti ins baslamamMentollü sigara yasağı geldiği için artık ben de bırakacağım sanırım. Yavaş yavaş bulmakta sıkıntı yaşıyorum. Bir de şunu fark ettim mentollü sigara gerçekten daha fazla bağımlı yapıyor. Önceden bir paket 2 gün belki de daha fazla giderdi ama mentollü sigaraya başladıktan sonra çok rahat bir şekilde günde bir paket belki de daha da fazlasını içiyorum. İnşallah en kısa zamanda ben de bu illetten kurtulabilir. Allen carr yöntemi bende pek işe yaramadı maalesef ama çoğu kişi youtube yorumlarında bu yöntemle bıraktıklarını yazmışlar. Deneyin isterseniz.
Artık icmiyorsunuz değil miÇok teşekkür ediyorum :) bir hafta oldu birakali. Bir daha dönmem diye düşünüyorum. Sinırli olurum sanıyordum ama iyiyim şükür :)
Sadece çok yedim bu bir haftadır. Ama karar aldım sağlıklı beslenip spora başlayacağım. Spor yapıyordum düzenli ama iki haftadır ara vermiştim. Tam gaz devam artık :))
Bırakmam o zamana mi denk geldi hatırlamıyorum ama içmiyorum çok uzun zamandır :)) aklıma.bile gelmiyor. Çok çok çok zor zamanlar geçirdim.en sevdiğimi kaybettim ama aklıma bile gelmedi çok şükür isteyen herkese de nasip olsun. O pis ağız kokusundan kurtuldum :) bu korona zamanı yapılacak en güzel şey sigarayı bırakmak olmaliArtık icmiyorsunuz değil miUmarım evet cevabı verirsiniz
Yaaa ben de bırakıyorum bugun, korktum4 ay once biraktim ,burun etlerim sismis astim atagi gibi n3fes darliklari yasayinca iki cocugum.var geceleri acillere gittim nefes alabilmek adina cok daralmistim alerjik bi daralmaydi hem.hemde burun etleri inanilmaz sismis sigaraya bagli2 ay once de bu bahaneyle burun ameliyat oldum ,sigara canim cekiyor ama suan kokusundan tiksinme evresindeyim sanirim vucut nikotin istediginden akla geliyo mental olarak istemiyorum suan ,cocuklarim ya sigara yuzund3n b3nsiz kalirsa diye biraktim en cok ta ..Ins birgun onlarda icmez bi hastalik olursa birakiriz demezler zira gogus hastaliklarinda bir nefes icin yalvaran makineye bagli hastalari gormenizi tabsiye ederim cikardiklari sesi bi duysaniz suan yasadigimiz metropolden bile kacardiniz cigerler sonmeden birakin ben cay icmezdim caya basladm dizi izlerkn fln demliyorm psikolojik yeme gecen ay sona erdi..adiniza sevindim umarim baslamazsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?