Sigarayı bıraktım, ama?

Mentollü sigara yasağı geldiği için artık ben de bırakacağım sanırım. Yavaş yavaş bulmakta sıkıntı yaşıyorum. Bir de şunu fark ettim mentollü sigara gerçekten daha fazla bağımlı yapıyor. Önceden bir paket 2 gün belki de daha fazla giderdi ama mentollü sigaraya başladıktan sonra çok rahat bir şekilde günde bir paket belki de daha da fazlasını içiyorum. İnşallah en kısa zamanda ben de bu illetten kurtulabilir. Allen carr yöntemi bende pek işe yaramadı maalesef ama çoğu kişi youtube yorumlarında bu yöntemle bıraktıklarını yazmışlar. Deneyin isterseniz.

Şu Allen Carr videolarını izlerken bir tek bende mi "yav he he" etkisi oluştu anlamıyorum ki. Zerre kadar etkilenmedim. Zaten bildiğim ya da düşündüğüm şeylerin tekrarını izlemek etkilemedi beni.

Bence bu tamamen istemekle alakalı. İrade sonraki safha. Ben yeterince istemediğimi fark ettim. Evet sağlıklı olmak istiyorum yani en azından oğlumun bana ihtiyacı olmayacak zamana kadar yaşamam lazım. Sigaraya verdiğim para ile yüzlerce şey satın alabilirim. Bu da bırakmam için etken. Herhangi bir şeye bağımlı olma fikri de egoma zeval veriyor. Kibirli yanım inciniyor. Bakın bir sürü etken var bırakmam için. Ancak hala yeterli isteğim yok. Çünkü temelde ben sigara içmeyi seviyorum. Dolayısıyla yüzlerce zararına rağmen bırakma isteği hasıl olmuyor.

Siz demek ki gerçekten bırakmak istediniz ve başardınız. Tebrik ediyorum, bozmadan devam edin. Birkaç gün bırakmayı başardıysanız devamı gelir zaten.

Yalnız o arkadaşınızın bir yemek sonrası uzattığı o tek sigarayı bir defadan bir şey olmaz diye almayın. Emin olun tekrar başlayacaksınız böyle bir hata yaparsanız. Ayrıca sigara ile ilgili düşünmeyi ve millete danışmayı da bırakın. Bu bir alışkanlık ve alışkanlıklardan vazgeçmek zaman alır.

Gebelikten önce bırakmıştım. Sancılı oldu. Kızım 6 aylıkken tekrar başladım. Ailemin yanına gitmiştim. Oradan memlekete gittik. Abimle hadi bir keyif yapalım, iki yapalım derken tekrar. Bırakacağım inşaallah. Kist çıktı çenemde ve uzun bir tedavi sürecine gireceğim, implant falan mecbur bırakacağım. Ciddi anlamda hayat enerjimi sömürüyor. Vaktimi alıyor. Mutsuzluk ve tuhaf bir mutluluk veriyor. Hep halsiz geziyorum. İlk kızımda bıraktığımı bile anlamamıştım hem de çok fena streslerden geçiyordum. Bunları da içerken yazoyorum. Tadı zehir gibi geliyor son birkaç gündür.

Ben ilk yarım saatini izledim. Ben de he he, diyerek izledim ama o yarım saat bile beni sagarayı bırakabileceğime, ikna etti. Kitabını okuyacağım.

Ben ilk yarım saatini izledim. Ben de he he, diyerek izledim ama o yarım saat bile beni sagarayı bırakabileceğime, ikna etti. Kitabını okuyacağım.

Bilmiyorum belki de video ile alakalı değildir. Yani zaten bırakılabilir. Kanser olan tüm tanıdıklarım teşhisten sonra bıraktılar mesela. İmkansız değil bırakmak bunu zaten biliyoruz. Yeterince istemiyoruz sorun bu.

Sakız çiğneyebilirsin. Iki buçuk senedir içmiyorum. Bu aralar icme istegi geliyor, sakız atıyorum agzima. Tabi sadece evdeyken. Iste bir mesgale buluyorum. En kotu sigara yerine cay doldurup iciyorum. Sigara icsem depresyonum sona erecek gb hissediyorum ama bahane urettigimi dusunuyorum. Icmek icin kendimw yollar bulup donra tine kendimi vazgeçiyorum. Sigara depresyonu onler veya tetikler mi?

4 ay once biraktim ,burun etlerim sismis astim atagi gibi n3fes darliklari yasayinca iki cocugum.var geceleri acillere gittim nefes alabilmek adina cok daralmistim alerjik bi daralmaydi hem.hemde burun etleri inanilmaz sismis sigaraya bagli 2 ay once de bu bahaneyle burun ameliyat oldum ,sigara canim cekiyor ama suan kokusundan tiksinme evresindeyim sanirim vucut nikotin istediginden akla geliyo mental olarak istemiyorum suan ,cocuklarim ya sigara yuzund3n b3nsiz kalirsa diye biraktim en cok ta ..Ins birgun onlarda icmez bi hastalik olursa birakiriz demezler zira gogus hastaliklarinda bir nefes icin yalvaran makineye bagli hastalari gormenizi tabsiye ederim cikardiklari sesi bi duysaniz suan yasadigimiz metropolden bile kacardiniz cigerler sonmeden birakin ben cay icmezdim caya basladm dizi izlerkn fln demliyorm psikolojik yeme gecen ay sona erdi..adiniza sevindim umarim baslamazsiniz

Başlamayın. Belki geçici bir rahatlama verecektir ama sonuçta ileride, ağız, akciğer vb. kanserlere yakalanma ya da koah hastalığına tutulma ihtimalleriniz de çoğalacaktır. İçme isteği geldiğinde açın ve ağız, gırtlak ya da akciğer kanseri olan bir kaç video izleyin bakın ağzınıza bir daha koymayacaksınız.

Mentollu yasaklandimi hani o patlatilanlardan bendr iciyordum hem ondan hem de slim vardi ondan iki cesit aliyodum tiryakilige bak kahveyle biri yemei sonrasi buriydi cok sukur bitti ins baslamam

Merhaba;hayatınızda aldığınız ennnnnn iyi karar bu olacak tebrik ederim.2011 yılında bıraktım sigarayı.Müthiş bir şey sigarasız hayat .Cildim düzeldi,saçlarım ,yüz hatlarım bile ...Güzelleştim ve artı şunu çok büyük gönül rahatlığıyla söylüyorum ki sigara içerken aldığım hazdan kat kat fazlasını aldım sigarasız hayattanDeniz kısında Türk kahvesi ve çay içerken nasıl keyif alacağım artık derken ,bırakınca aldığım gün geçtikçe tazelenen nefesimden aldığım keyfi hiç bir şeye değişmem şimdi asla Zor oluyor haklısın.Hele hele sigara içiyorsa birileri etrafında çok zor.Kendine hiç bir şekilde değişmeyecek bir motivasyon kaynağı bulmalısın.Örneğin ben cildim bozulur dedim içmeyim onunla ikna olamadım,toplum arasına kötü koku oluyordur yok o şekilde olamadım hep bir çözüm buldum bunlara.Ama tek bir şeye çözüm bulamazsın,ileride evlat sahibi olmadan bırakma şansın varken bırakmak.Görüyorsun evlilikler zor ilerleyebiliyor,ileride evlat sahibi olmak istediğinde evliliğin sıkıntıları da üstüne gelirse bir de hamile olursan bırakmak ne kadar zor olacak düşün .Zorluğu bir de karnındaki küçüçük cana da çektireceksin,sen bırakmaya çalışırken gerileceksin onu da gereceksin ne hakkın var?Yol yakınken evlat sahibi olmamışken tüm hücrelerini yenilemek için hala şansın varken hiç bir şekilde eline almamacasına uzak dur artık.Sigara içmekten kaynaklanan risklerin tamamı 10 yılda geçiyor düşün!!Bunların açıklamaları var internette bıraktıktan 3 ay sonra bile hatta 3 gün sonra bile değişiklikleri göreceksin müthiş gerçekten .İçme suyun limonlu olsun .Çok ciddi sigara içme isteği gelirse maden suyu iç.Yıllar geçince bu yazdıklarımı hatırlayacaksın.Ben de sanki 8 yıl önceki ben e yazıyor gibi hissederek yazdım.

canım ben sigarayı 1bucuk 2 yıl kadar önce bıraktım sadece bırakıyorum dedim sonrasını da dusunmedim normal hayatıma devam ettim. ve şunu fark ettim elim boş kaldıkça sigaraya yönelmişim hep. canım sigara istediğinde hep kendime oyalanacak bir iş buldum. malesef bundan 20 gün kadar önce hergun 2 ya da 3 sigara içemeye basladim. 23nisandan beri şimdi onuda içmiyorum. tekken sigara aramiyorum ama birisi yanımda içtiğinde canım çok istiyor öyle zamanlarda da telefon falan kurcalamak iyi geliyor :)

Ablam devamlı ara ara bırakma yoluna girdi geri döndü, sonra bir anda tamamen bıraktı. Nasıl olduğunu sorduğumda ya canım çok çekti hatta rüyamda senden istiyordum içiyordum sonra sövüyordum kendime demişti :)

Kendisi baya bağımlıydı, ağladım zırladım ama kesinlikle içmedim en sonunda da geçti o istek zaten kafada bitirince alışkanlığı kalıyor bir diyordu.
Kilo konusunda kilo aldı maalesef az da olsa ama izlediğim bir videoda yemeği sigara yerine koymamaktan bahsediyordu yani ağzım boş kalmasın diye yememek lazımmış, onun yerine sakinleşmeye çalışıp zorluyorsa bir bardak su içmek hem duruma faydalı olur hem de sağlığınıza iyi gelir diye düşünüyorum :)

Çok teşekkür ediyorum :) bir hafta oldu birakali. Bir daha dönmem diye düşünüyorum. Sinırli olurum sanıyordum ama iyiyim şükür :)
Sadece çok yedim bu bir haftadır. Ama karar aldım sağlıklı beslenip spora başlayacağım. Spor yapıyordum düzenli ama iki haftadır ara vermiştim. Tam gaz devam artık :))

Artık icmiyorsunuz değil miUmarım evet cevabı verirsiniz

Artık icmiyorsunuz değil miUmarım evet cevabı verirsiniz
Bırakmam o zamana mi denk geldi hatırlamıyorum ama içmiyorum çok uzun zamandır :)) aklıma.bile gelmiyor. Çok çok çok zor zamanlar geçirdim.en sevdiğimi kaybettim ama aklıma bile gelmedi çok şükür isteyen herkese de nasip olsun. O pis ağız kokusundan kurtuldum :) bu korona zamanı yapılacak en güzel şey sigarayı bırakmak olmali

Yaaa ben de bırakıyorum bugun, korktum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…