Sigortasız çalıştım, maaşım da içeride kaldı. Ne yapabilirim?

iyotsuztuz

Eski slimsigara :*
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
5.411
9.344
148
Mayıs ayında işe başlamıştım. Sigorta yapmadılar. Nasıl olsa bir süre çalışıp ayrılacağım diye bende üstelemedim hiç. Yani bunun konusu hiç geçmedi. Doğru düzgün maaş ödemesi yapılmadığı için işten çıktım. İçeride 1500-1600 lira bir param kaldı. Çok değil ama az da değil neden bırakayım ki. Maaş konusunda felaket geçiştirme huyları var, bugün yarın diye. Güvenmiyorum açıkçası. Süründürmek istemiyorum.

Bunun için ne yapabilirim?

-Tüm çalışma arkadaşlarım da sigortasız çalışıyor, toplam 3 ya da 4 kişinin sigortası vardır, kimse maaşını almadı.-

Mayıs ayında işe başlamıştım. Sigorta yapmadılar. Nasıl olsa bir süre çalışıp ayrılacağım diye bende üstelemedim hiç. Yani bunun konusu hiç geçmedi. Doğru düzgün maaş ödemesi yapılmadığı için işten çıktım. İçeride 1500-1600 lira bir param kaldı. Çok değil ama az da değil neden bırakayım ki. Maaş konusunda felaket geçiştirme huyları var, bugün yarın diye. Güvenmiyorum açıkçası. Süründürmek istemiyorum.

-Tüm çalışma arkadaşlarım da sigortasız çalışıyor, toplam 3 ya da 4 kişinin sigortası vardır, kimse maaşını almadı.-

Neden sigortasız çalıştınız ki ?

İşyerinizde kaza geçirseniz peki ne olacaktı ?

Gidip sigortasız eleman çalıştırdıklarına dair şikayet ediniz devleti dolandırıyorlar hem de sizi sömürüyorlar..Ayrıca sigortasız çalıştığın yerden nasıl bir hak iddia edebileceğinizi ümid ediyorsunuz ki ? İspatınızı neye göre dayandırıp şikayetçi olacaksınız. ?

böyle güvensiz bir yerde akit yapmadan çalışmanın getirdikleri..:ssz:

zaten yasal olarak cezaya tabi bu durum..siz de adamların ekmeğine yağ sürmüşsünüz..
çalışan nasıl olsa derse işverende böyle işte diyor...:19:

şikayet etseniz kim suçlu bulunur ya da nasıl açıklarsınız bu durumu?

Neden sigortasız çalıştınız ki ?

İşyerinizde kaza geçirseniz peki ne olacaktı ?

Gidip sigortasız eleman çalıştırdıklarına dair şikayet ediniz devleti dolandırıyorlar hem de sizi sömürüyorlar..Ayrıca sigortasız çalıştığın yerden nasıl bir hak iddia edebileceğinizi ümid ediyorsunuz ki ? İspatınızı neye göre dayandırıp şikayetçi olacaksınız. ?

İş yokuşa sürülürse kamera kayıtları, kart makinesi kaydı, şirket mailleri, dosyalardaki isimler hepsi var. Kanıt olurlar mı bilmiyorum ki bu şekilde yokuşa sürmek istemiyorum. Tek derdim maaşı almak, onu da sorunsuz yapmak.

böyle güvensiz bir yerde akit yapmadan çalışmanın getirdikleri..:ssz:

zaten yasal olarak cezaya tabi bu durum..siz de adamların ekmeğine yağ sürmüşsünüz..
çalışan nasıl olsa derse işverende böyle işte diyor...:19:

şikayet etseniz kim suçlu bulunur ya da nasıl açıklarsınız bu durumu?

Niyetim Ağustos'ta çıkmaktı, ondan söyleme ihtiyacı hissetmedim. Yani bu durumu sorun etmedim. Hala da etmiyorum. İçerideki paramı bir an önce almak dışında bir derdim yok. :44:

canım çalıştığın süre içerisinde orada çalıştığını kanıtlayan belgeler varsa mesela kargo makbuzu gibi (imzaladığın herhangi bir evrak olabilir) senin açından çok iyi olur

bu belgeler ile çalıştığın firmanın sahiplerinin ismi adres telefon şirket adı birde orada sigortasız çalışanların adı soyadı bilgileri ile birlikte bulunduğun ilin çalışma ve soysa l güvenlik bakanlığı il müdürlüğüne gidip şikayet dilekçesi dolduruyorsun.

Dilekçeye işe hangi tarihte girdiğini sigortasız çalıştırıldığını ve maaş verilmediği için işten ayrıldığını da ekliyorsun. Bakanlıktan denetlemek için birilerini gönderiyorlar oraya. Çok ceza yerler canım çoook

canım çalıştığın süre içerisinde orada çalıştığını kanıtlayan belgeler varsa mesela kargo makbuzu gibi (imzaladığın herhangi bir evrak olabilir) senin açından çok iyi olur

bu belgeler ile çalıştığın firmanın sahiplerinin ismi adres telefon şirket adı birde orada sigortasız çalışanların adı soyadı bilgileri ile birlikte bulunduğun ilin çalışma ve soysa l güvenlik bakanlığı il müdürlüğüne gidip şikayet dilekçesi dolduruyorsun.

Dilekçeye işe hangi tarihte girdiğini sigortasız çalıştırıldığını ve maaş verilmediği için işten ayrıldığını da ekliyorsun. Bakanlıktan denetlemek için birilerini gönderiyorlar oraya. Çok ceza yerler canım çoook

güzel açıklamışsın arkadaşım...:31:ama konu sahibinin tek derdi maaşını almak...sigortasız çalışmayı bizzat kendi istemiş..
şimdi şikayette bulunduğu kişiler demez mi sen neden madem sigortasız çalıştın? işveren sorumlu olduğu kadar işçi de
sorumludur...:20:

Niyetim Ağustos'ta çıkmaktı, ondan söyleme ihtiyacı hissetmedim. Yani bu durumu sorun etmedim. Hala da etmiyorum. İçerideki paramı bir an önce almak dışında bir derdim yok. :44:

:53: Yani bunları yaşıyor olmanıza rağmen hala daha sigortasız çalışmış olmayı sorun etmiyorsanız pes..

' Hak ' diye brişey var biliyor musunuz ? 1 gün bile çalışsanız sigorta sizin hakkınız.. Ama ben hakkımı istemem derseniz işveren de sadece sigorta hakkınızı değil her hakkınızı böyle yer..

Size de bir bardak soğuk su tavsiye eder..

Öncelikle, bir işyerine beni sigorta yapın denmez. Sigorta girişi artık işçi işe başlamadan bir gün önce yapılıyor yani işe başladığın anda sigortalı oluyorsun. Bu talep etmiş olman yada olmaman önemli değil.

Söyleyeceğin tekşey var, sizi bölge çalışma müdürlüğüne şikayet edeceğim işyerinde inceletme başlatacağım yada paramı bana verirsiniz yada ben resmi kanalla alırım. İspat falan derlerse, orasını siz düşünün de.

Son düzenleme:

Dediğim gibi bir sürü dosyada ismim var, kamera kayıtları var, kart okuyucu makinede bile kaydım var. Diğer arkadaşlarla da görüşeyim, duruma göre caydırıcı olması açısından mantıklı. Teşekkürler cevabınız için.

Öncelikle, bir işyerine beni sigorta yapın denmez. Sigorta girişi artık işçi işe başlamadan bir gün önce yapılıyor yani işe başladığın anda sigortalı oluyorsun. Bu talep etmiş olman yada olmaman önemli değil.

Söyleyeceğin tekşey var, sizi bölge çalışma müdürlüğüne şikayet edeceğim işyerinde inceletme başlatacağım yada paramı bana verirsiniz yada ben resmi kanalla alırım diyeceksin.

ama adanul,arkadaş halimden memnunum ben de istemedim diyor..diyelim dediğin gibi iş yerinin yapması gerek..
o kesin zaten..ama yapmadıkları zaman oturup beklemek mi gerek nasılsa ben de istemiyorum benim işime böyle geliyor diye?:44:

güzel açıklamışsın arkadaşım...:31:ama konu sahibinin tek derdi maaşını almak...sigortasız çalışmayı bizzat kendi istemiş..
şimdi şikayette bulunduğu kişiler demez mi sen neden madem sigortasız çalıştın? işveren sorumlu olduğu kadar işçi de

:53: Yani bunları yaşıyor olmanıza rağmen hala daha sigortasız çalışmış olmayı sorun etmiyorsanız pes..

' Hak ' diye brişey var biliyor musunuz ? 1 gün bile çalışsanız sigorta sizin hakkınız.. Ama ben hakkımı istemem derseniz işveren de sadece sigorta hakkınızı değil her hakkınızı böyle yer..

Size de bir bardak soğuk su tavsiye eder..

Parayı almamam için bi' de dua edin de tam olsun hanımlar. :51:

canım sigorta yapmadıklarını farkettiğinde işten ayrıldığını dilekçesine yazsın

yoksada o paranın üstüne bir bardak soğuk su içsin :5:

Söyleyeceğin tekşey var, sizi bölge çalışma müdürlüğüne şikayet edeceğim işyerinde inceletme başlatacağım yada paramı bana verirsiniz yada ben resmi kanalla alırım. İspat falan derlerse, orasını siz düşünün de.

Teşekkür ederim cevabınız için. :16:

Parayı almamam için bi' de dua edin de tam olsun hanımlar. :51:

senin paranın bana bir faydası olmaz..alamadığın için üzülürüm ama sevinmem de..:31:
sadece orada ben de istedim sigortasız çalıştırılmayı demişsin..kabul etmişsin..o tip yerleri biliyorum..
sırf kendi çıkarlarını düşünürler..

usülsüzlükleri hep karşıda buluyoruz,adam maaşını vermedi diye suçlu haklısın da..ama sen de göz yummuşsun bunu demek
istiyorum..yoksa bir gayem olamaz,inşallah istediğine de nail olursun arkadaşımm:31:

iyide canım o zaman önlemini alırlar
orada sigortasız çalışanlarıda işten çıkarırlar
önemli olan aniden baskın yapıp oradaki tüm çalışanların hakkını alabilmek

iyide canım o zaman önlemini alırlar
orada sigortasız çalışanlarıda işten çıkarırlar
önemli olan aniden baskın yapıp oradaki tüm çalışanların hakkını alabilmek

Orada kesinlikle çalışması gereken, hani onlar olmazsa iş alamayacağımız yaklaşık 15-20 kişinin sigortası yok. :23:

Orada kesinlikle çalışması gereken, hani onlar olmazsa iş alamayacağımız yaklaşık 15-20 kişinin sigortası yok. :23:

canım benim çok yakın bir arkadaşımın başına geldiği için iyi biliyorum
arkadaşım aynı senin olayını yaşadı
gitti şikayet etti
firmaya yazı göndermiş bakanlık
bunlar tutuştular tabi
arkadaşımı sürekli arayıp duruyorlardı
arkadaşımda alacağı parayı istedi ve ancak şikayet dilekçemi öyle geri çekerim dedi
paşa paşa ödediler
ama bana kalırsa keşke diğer mağdurlarda hakkını alabilseydi

Çalışan sigorta yapılmasını istemese bile şirket mecburen çalışanın isteğini göz önüne almadan sigorta yapmalı... Ben istemedim gibi bir açıklama kabul etmiyor maliye... Bu vergi kaçırmaya giriyor ve cezası büyük... Eğer orada çalıştığımı ispatlayabilirim diyorsanız şikayette bulunun... Zaten sigortasız çalıştırılmış olmaktan dolayı kayda değer bir para alacaksınızdır... Maaşınızıda alırsınız tabi ki... Ama iş bu kadar uzamasın istiyorsanız işyeriyle görüşün şikayette bulunacağınızı söyleyin...

Alo 170 i ara slim, sigortasiz işçi çalıştırıyorlar, mobing yaparak hak talep etmemize izin vermiyorlar de. Orda çalıştığın günleri de belgeleyebilirsen (yaptığın işlerle mesela) alacak davası acarsın

Back
X