- 23 Mayıs 2015
- 2.272
- 1.447
- 53
- Konu Sahibi DrHalilIbrahimTekin
-
Çok teşekkür ederim eşimde problem olmamasına çok sevindim en yakın zamanda tekrar doktora gidicem tekrar çok teşekkürler hocam :)Merhaba
Bu sperm sayısı ve kalitesiyle gebe. Kalmanız gerekirdi.Siz bence HSG filmi çektiriniz.Problem olmasa gebe kalırdınız.Daha ileri tetkikler yaptırınız.
Dr HITekin
D DrHalilIbrahimTekin hocam merhaba.. kocamın sperm testi sonucu ekte. yorumlarsanız cok sevınırım. bu esımın 3. testı. ılk testı sayısı 19 mılyon hızlı hareketlı % 18 di daha sonra ilaç kullandı sayı 15 mılyona dustu hızda pek bir değişiklik olmadı. ilaç olarak da proxeed plus evıcap falan kullandı. test sonucu da maalesef ekte ki gibi cıktı. 3 gün perhizle bakıldı butun sonuclara. bu sonucun ustune de doktor klomen verdı 1 aydır da kullanıyo 2 ay sonra test verıcek tekrardan. neden bu kadar dusmus olabılır sonucu? bu sartlarda normal yollardan cocugumuz olur mu? ben hormon testı yaptırdım sadece prolaktın yuksek cıkmıstı ama ılacla dusurduk. onun dısında bır sorun cıkmadı adetlerım de duzenlı. sadece hsg cektırmedım henuz. ne yapmamızı onerırsınız?
Merhaba,ayrıca D DrHalilIbrahimTekin hocam esım alkolu cok nadır sıgarayı ıse hıc tuketmıyor yalnız her aksam nargıle ıcıyor. ıcme dedıgım halde bı turlu vazgecmıyor. ıcıme cekmıyorum ben dıyo ama sonucta tutun ne kadar ıcıne cekmese de muhakkak zararı vardır dıyorum ama anlamıyor. bagımlı oldugunun bıle farkında degıl. nargıle de sperm sayılarını etkıler mı? ıcıne cekmese bıle bırakması sonucu degıstırır mı?
Merhaba,
Nargile sigaradan daha yoğun nikotinve diğer kimyasalları içermektedir. Bu sebeple nargile de sigaranın yaptığı gibi sperm kalitesi üzerinde olumsuz etkiye sahiptir. Bir an önce bırakması gerekmektedir.
Merhaba,
Yaşınızı ve kaç yıllık evli olduğunuzu belirtmemişsiniz ancak 8 milyona inmiş bir spermle kendi kendinize gebe kalam ihtimaliniz sıfır olmasa da oldukça düşük olduğundan yeterince beklediyseniz size önerim daha fazla vakit kaybetmeksizin direk tüp bebek yaptırmanızdır. Sperm sayısı düşük olduğundan malesef aşılamayla da gebelik şansınız az olacaktır. Tüp bebeğe başlamadan evvel mutlaka rahim filmi de çektirerek rahim ve tüplerde bir sıkıntı olmadığından da emin olmalısınız. Keza eşinizin sperm sayısı daha iyiyken de gebe kalamamışsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?