Sık Alkol Tüketimi ve Sperm Kalitesi

DrHalilIbrahimTekin

Dr HİT
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mart 2015
226
53
62
18 – 28 yaş arasında olan 1221 Danimarkalı erkeğin arasında yapılan bir araştırmada, 2008 -2012 yılları arasında askerlik yapabilmek için zorunlu tahlillerden geçen adaylar alkol tüketiminin spermi nasıl etkilediğini görmek için testere tabi tutulmuştur.

Alınan sonuçlara göre , haftada 5 ünite alkol tüketen erkeklerdeki sperm kalitesinin olumsuz etkilendiği, haftada 25 üniteden fazla içki tüketen erkeklerin sperm kalitesinde ise ciddi düşüş olduğu belirtilmiştir.Haftada 40 ünite içki tüketen erkekler ile haftada 5 ünite içki tüketenlerin arasındaki ml de sperm düşüşü aşağı yukarı %33 olarak kayıt edildi.

Alkol tüketimi genç erkeklerin sperm kalitesini düşürmekle birlikte, testosteron ve SHBG kan seviyeleri de düşer.

Genç erkeklerde alkol tüketimini önlemek için gerekli tavsiyelerde bulunmak gerekir.

hocam merhaba biz bir yıllık evliyiz hiç korunmadık bebek sahibi olmak istiyoruz bende herhangi bir sorun çıkmadıeşim bugün spermiyogram testi verdi sonuçları VOLUM=5 A+B=2 PERHİZ SÜRESİ =5 GÜN RENK=sarı VİSKOSİTE= + LİKEFAKSİYON SÜRESİ=40 SPERM SAYISI=10 MLY TOTAL SPERM SAYISI=50MLY TOTAL MOTİL SPERM SAYISI=10MLY MOTİL SPERM YÜZDESİ(a+b)=30 a)İLERİ HAREKETLİLİK=20 b)YERİNDE HAREKETLİLİK=10 NON MOTİL SPERM YÜZDESİ=70 YUVARLAK HÜCRE SAYISI=4 MLY İLERİ MOTİL SPERM SAYISI=2MLY işte sonuçlar bunlar hocam doktor bozuk çıkmış tekrar vereceksiniz dedi haftaya persembe tekrar vereceğiz allah nasip ederse sizce nasıl hocam bu sonuçlar cok mu kötü

hocam merhaba biz bir yıllık evliyiz hiç korunmadık bebek sahibi olmak istiyoruz bende herhangi bir sorun çıkmadıeşim bugün spermiyogram testi verdi sonuçları VOLUM=5 A+B=2 PERHİZ SÜRESİ =5 GÜN RENK=sarı VİSKOSİTE= + LİKEFAKSİYON SÜRESİ=40 SPERM SAYISI=10 MLY TOTAL SPERM SAYISI=50MLY TOTAL MOTİL SPERM SAYISI=10MLY MOTİL SPERM YÜZDESİ(a+b)=30 a)İLERİ HAREKETLİLİK=20 b)YERİNDE HAREKETLİLİK=10 NON MOTİL SPERM YÜZDESİ=70 YUVARLAK HÜCRE SAYISI=4 MLY İLERİ MOTİL SPERM SAYISI=2MLY işte sonuçlar bunlar hocam doktor bozuk çıkmış tekrar vereceksiniz dedi haftaya persembe tekrar vereceğiz allah nasip ederse sizce nasıl hocam bu sonuçlar cok mu kötü

Merhaba
Sperm sayısı gayet iyi.Morfoloji yani Şekil değerlendirmesi de yapılmalıdır.
Dr HIT

Merhaba
Sperm sayısı gayet iyi.Morfoloji yani Şekil değerlendirmesi de yapılmalıdır.
Dr HIT
çok teşekkür ederim hocam ama bizim gittiğimiz doktor harekliliğinde düşüklük var dedi eşim bir haftadır bunalıma girdi simdi korkuyo tekrar test yaptırmaya bu persembe hormonlarıyla beraber tekrar spermogram yapılacak sizce hareketliliğinde gercekten sorun var mı

Hocam bizde 4 yıllık evliyiz ben polikistik over hastasıyım esimde varkosel mis tabi biz bunu 2 olumsuz aşılama ve 1 tup yaptık oyle ogrendik İkizlere hamile kaldım ama kalpleri atmadi kürtaj oldum eşim şimdi ameliyat oldu bu ayın 15 de tekrar sperm tahlili yapıcaz ama ben tekrar tedavi olmak istemiyorum tekrar düşer die çok üzüldüm sizce bu dusuk variköselden mi yoksa polikistik tenmi :110:

Merhaba hocam biz 1 senelik ewliyiz bastan beri bebek istiyoruz esim doktora gitti gecen ay 22 milyon sperm ve 11 milyon konsantirasyon cikti ileri hizli %5 ileri yavas %55 di morfoloji de %55 bnm kadin dogum doktorum biraz zor umitlenmeyin tup bebek yapin dedi ama esimin uroloji doktoru olur dedi klomen verdi cok uzulduk sizin fikriniz nedir?

hocam biz 4 yıllık evliyiz evlendikten 8 ay sonra bebek düşünmeye başladık olmadı tüp bebek yapıldı tutmadı.daha sonra eşimde varikosel oldugunu ögrendik ameliyat oldu ameliyattan sonra degerlerimiz 0 çıktı en son mayıs 2015 te tekrar test yaptırdık 2 milyon cıktı yerınde hareket 5 hareketsiz 95 ne yapmalıyız

Hocam bu sonuca bi bakarmisiniz . Ankara daki doktorlar normal dedi. Van daki hareketlilik de sorun var dedı. Lütfen yardımcı olur musunuz . 1 senedir bekliyoruz . Kusura bakmayın bi de buraya Ekledim. Çok çaresiz hissediyorum. Ne yapmamı önerirSiniZ. Yeniden tahlil ve rahim filmi mi çektirsem. Her kafadan bi ses çıkıyor .lütfen yardımcı olur musunuz

Eklentiler

• received_10153299610474288.jpeg
    received_10153299610474288.jpeg
    46,8 KB · Görüntüleme: 282
hocam biz 4 yıllık evliyiz evlendikten 8 ay sonra bebek düşünmeye başladık olmadı tüp bebek yapıldı tutmadı.daha sonra eşimde varikosel oldugunu ögrendik ameliyat oldu ameliyattan sonra degerlerimiz 0 çıktı en son mayıs 2015 te tekrar test yaptırdık 2 milyon cıktı yerınde hareket 5 hareketsiz 95 ne yapmalıyız
Merhaba

Varikosel tek başına kısırlık sebebi değildir.Tüpbebek denemenizin tutmaması ile alkol tüketimi Arasında bir ilişki kurmak bence doğru olmaz.Toplumda bir çok alkol tüketen kişinin rahatlıkla gebe kalabildiği bilinmektedir.Özellikle batıda alkol tüketimi çok fazla olmakla beraber kısırlık olgusunun Alkolle bağlantısı OLDUĞUNU söylemek güçtür.Bence siz iyi bir merkezde yeniden deneyiniz .
Dr HITekin

İyi akşamlar Doktor Bey,
Eşime azospermi teşhisi konulduktan sonra tese ile sperm elde edildi ve dondurulmuş embriyolarla transferin ardından kimyasal gebelik yaşasım,dondurulmuş sperm de var,bundan sonra yine tüp bebek mi denemeliyiz yoksa bu dondurulmuş spermler başka yolla yumurtayı dölleyebilir mi?Çözülme olduktan sonra spermlerin kalitesi düşer mi?

Teşekkür ederim.

Hocam Merhaba kandida türleri ile uyumlu fungal organizmalar ile inflamasyon çıktı smear testimde doktor flucan gyno-lomexin yazdı ancak vajina da kaşıntı ve yanma devam ediyor ne yapmalıyım? Bebek istiyorum ve folbiol kullanıyorum.. Bu rahatsızlığım gebeliğe engel midir?

İyi akşamlar Doktor Bey,
Eşime azospermi teşhisi konulduktan sonra tese ile sperm elde edildi ve dondurulmuş embriyolarla transferin ardından kimyasal gebelik yaşasım,dondurulmuş sperm de var,bundan sonra yine tüp bebek mi denemeliyiz yoksa bu dondurulmuş spermler başka yolla yumurtayı dölleyebilir mi?Çözülme olduktan sonra spermlerin kalitesi düşer mi?

Teşekkür ederim.

Merhaba
Dondurulmuş spermlerin kalitesi düşmez ,rahat olunuz.
Saygılarımla

Dr HITekin

Hocam Merhaba kandida türleri ile uyumlu fungal organizmalar ile inflamasyon çıktı smear testimde doktor flucan gyno-lomexin yazdı ancak vajina da kaşıntı ve yanma devam ediyor ne yapmalıyım? Bebek istiyorum ve folbiol kullanıyorum.. Bu rahatsızlığım gebeliğe engel midir?
Merhaba
Öncelikle Diabet için bir araştırma yapılmalı.Geçemeyen mantar hastalıklarına sebep olur.İkincisi de mantar Türleri açısından tahlil yapılıp değişik ilaçlara direnci araştırılmalıdır .Mantar infeksiyonları tüp bebek işlemini etkilemezler .
Saygılarımla

Dr HITekin

Merhaba hocam biz 1 senelik ewliyiz bastan beri bebek istiyoruz esim doktora gitti gecen ay 22 milyon sperm ve 11 milyon konsantirasyon cikti ileri hizli %5 ileri yavas %55 di morfoloji de %55 bnm kadin dogum doktorum biraz zor umitlenmeyin tup bebek yapin dedi ama esimin uroloji doktoru olur dedi klomen verdi cok uzulduk sizin fikriniz nedir?
Benim eşiminde sperm sayısı 18 milyon Hızı düşük , doktor tam ben aşılama Olacağım Sırada çok az sperm var dedi saolsun ağlayacaktım . Tutmadı zaten

Benim eşiminde sperm sayısı 18 milyon Hızı düşük , doktor tam ben aşılama Olacağım Sırada çok az sperm var dedi saolsun ağlayacaktım . Tutmadı zaten
Cnm bizim doktor direkt tup bebek dedi ama bir diger doktor da gerek yok olur dedi napicamizi sasirdik yani cok uzuluyorum ablamin masallah allah omur versin iki tane bebegi var onlari gordukce icim gidiyo

Cnm bizim doktor direkt tup bebek dedi ama bir diger doktor da gerek yok olur dedi napicamizi sasirdik yani cok uzuluyorum ablamin masallah allah omur versin iki tane bebegi var onlari gordukce icim gidiyo
Valla biz aşılama yaptırdık tutmadı, paraya mı üzüleyim canımın yandığınamı bugün doktora gittim kist yapmış vücudum kistlerde içeri kanama yapmış . Benim bütün tanıdıklarım 2. Hamile . Ben ancak dinliyorum onların mutluluklarını . Çok zorlayıncada olmuyor . Allah ne zaman nasip ederse . Stres beni mahvetti herşey daha Kötüye gitti .

18 – 28 yaş arasında olan 1221 Danimarkalı erkeğin arasında yapılan bir araştırmada, 2008 -2012 yılları arasında askerlik yapabilmek için zorunlu tahlillerden geçen adaylar alkol tüketiminin spermi nasıl etkiledben ni görmek için testere tabi tutulmuştur.

Alınan sonuçlara göre , haftada 5 ünite alkol tüketen erkeklerdeki sperm kalitesinin olumsuz etkilendiği, haftada 25 üniteden fazla içki tüketen erkeklerin sperm kalitesinde ise ciddi düşüş olduğu belirtilmiştir.Haftada 40 ünite içki tüketen erkekler ile haftada 5 ünite içki tüketenlerin arasındaki ml de sperm düşüşü aşağı yukarı %33 olarak kayıt edildi.

Alkol tüketimi genç erkeklerin sperm kalitesini düşürmekle birlikte, testosteron ve SHBG kan seviyeleri de düşer.

Genç erkeklerde alkol tüketimini önlemek için gerekli tavsiyelerde bulunmak gerekir.
Hocam merhaba eşimin sperm sonuclari alttaki gibi 7 aydir deniyoruz doktora gittim hic bi problemim yok esimde gitti doktor olur demiş ama morfoloji sanirim bozuk size danismak istiyorum sizce tüp bebek ya da asilama yapmadan olmazmi bebeğimiz bu sonuçlara göre . Esim 25 ben 20 yasindayim regllerim düzensiz ama hormonlarimda sıkıntı cikmadi yumurtaliklarim da temiz yani benimle ilgili bi sıkıntı cikmadi doktorum en sonunda kızdı artik bi test yaptirma kucuksun herseyin temiz dedi... sizce nasil sonuçlar aydinlatirsini çok sevinirim ..

Eklentiler

• IMG_20150718_153119-1.jpg
    IMG_20150718_153119-1.jpg
    111,2 KB · Görüntüleme: 214
Hocam merhaba eşimin sperm sonuclari alttaki gibi 7 aydir deniyoruz doktora gittim hic bi problemim yok esimde gitti doktor olur demiş ama morfoloji sanirim bozuk size danismak istiyorum sizce tüp bebek ya da asilama yapmadan olmazmi bebeğimiz bu sonuçlara göre . Esim 25 ben 20 yasindayim regllerim düzensiz ama hormonlarimda sıkıntı cikmadi yumurtaliklarim da temiz yani benimle ilgili bi sıkıntı cikmadi doktorum en sonunda kızdı artik bi test yaptirma kucuksun herseyin temiz dedi... sizce nasil sonuçlar aydinlatirsini çok sevinirim ..
Merhaba
Bu sperm sayısı ve kalitesiyle gebe. Kalmanız gerekirdi.Siz bence HSG filmi çektiriniz.Problem olmasa gebe kalırdınız.Daha ileri tetkikler yaptırınız.

Dr HITekin

X