Şikayet Eden Dede

bluees3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2017
2.019
410
53
Merhaba hanımlar. Hemen konuya gireceğim. Ben evliyim 15 saatlik yolu ailemi görmek için geldim. Tabi herkes hoşgeldin yolculuk nasıl geçti felan sordular. (Babamın babası)Dede olan şahıs hiç hoş geldin felan demeden mal mal yüzüme bakıyor ki elini öpmem için tabi ben öpmedim eli öpülesi insan değil çünkü. Kendi kızı elini öpmez. Tabi akşam babam işten geldi hemen şikayet etmiş elimi öpmedi diye sonra babam gelmiş bana hesap soruyor. Ben de he he diye geçiştirdim. E ben o kadar 15 saatlik yolu sizi görmek için geliyorum e be insan bir hoşgeldin der dimi ama. Sizce kim haklı kim haksız?
Kızlar çok uzun yazdım hakkınızı helal edin.

Ben amcami en son gördügümde elini uzatmisdi ama öpmemisdim ... 2 hafta sonra ölüm haberi geldi hala icim icimi yer ...
Keske öpseydin ...

Yaşlılar biraz huysuz olur...ama dedeye mal denilmez ne olursa olsun cok yanlış bir hitap

Yok uzun yazmamışsın.

Dede işte, belli bir yaştan sonra huysuz oluyorlar. He deyip geçeceksin yaptığın gibi. Baban da sorun çıkarıyorsa "Öptüm ya, bunama başladı herhalde unutmuş" de geç, kim bilecek. Dede gelmiş zaten kaç yaşına, oturup da ona "Ben haklıyım" diye diretemeyeceğine göre... Zaten anlamaz da seni, kendi bildiğini okur. Mal deme yine de deden o senin büyüğün, ayıp.

Sevmek ayrı ama babanın babası sonuçta saygıdan el öpmen icap ederdi kanımca en azından babanın hatrına

Uzun yazdın diye hakkımızı helal ederiz de, mal dedıgın dede eder mi bilmiyorum.
Hani cok onemsıyorsan kul hakkını Allah sana o terbiyesizliğin hesabını sorar bence bunu bi düşün

Afedersiniz lavabodan çıkar elini yıkamaz.
O kadar pis bir insan.

Mal mal bakıyor ne cirkin bir tabir yahu, el öpmeyle de kimsenin birşeyi eksilmez.

Dede haklı olabilir
Bence ne kadar kötü olursa olsun yaşlı bir insan kırmayın derim

Şu üsluptan sonra dede haklı gibi görünüyor. Demek ki o da sizi hiç hazetmiyor ki dememiş.

Uzun yazdın diye hakkımızı helal ederiz de, mal dedıgın dede eder mi bilmiyorum.
Hani cok onemsıyorsan kul hakkını Allah sana o terbiyesizliğin hesabını sorar bence bunu bi düşün
Yani hakkını helal edecek insan değil.
İnsan bile değil. Bu zamana kadar hiç bir iyiliğini gormedim.Anneme de çok karışır çok sinir eder anneme de çok üzülüyorum.

insanlar artık kendi çocuğuna bile hakaret etmiyor siz koskoca atanıza mal diyorsunuz yarın sizin doğurduğunuzda size der.

Yaaa alimiyon, konu dışı ama o yanaklı tosbik senin çocuğun mu? Maşallah, ay nasıl mıncırasım geldi. Benim yerime mıncır olur mu?

Sevmeyebilirsin, sinir oluyor olabilirsin ama saygı duymak zorundasın..
"mal mal bakıyor" deyişin, hiç hoş değil.. O donuk ve samimiyetsiz baksa bile; sen öpseydin elini.
Yaşlı bir insan sonuçta.

Ben size kısmen hak verdim.
Benim dedemde öldü ama hiç gram üzülmedim.
Çünkü bizi torun yerine koyan biri değildi.
Kız evladı var diye babamı beş parasız ayırdı.
Mal mülk sadece erkek torunlarına bıraktı.
Olay mal mülk değil şükür halimiz vaktimiz yerinde.
Bir kere bile kızım napıosun bi ihtiyacın varmı demeyen bir dedeydi.
Ki ben babannemin adını taşıyorum ve babannem dedemden önce vefat etti.
Sonuç;cenazesine bile gitmedim,pişmanda değilim

Siz hakli görebilirsiniz. 6 ay önce de gelmiştim elini öpmüstüm o zaman dedemin. Bana neler neler dedi.
Sen niye geldin senin ne işin var burda boşandın mı, sen babanın paralarini bitirdin aç kaldık neden geldin ne zaman gideceksin. böyle cümleler.

İnsan dedesine mal der mi yaa ne olursa olsun haklı haksızı sormuşsun bide.. sen gidip elini öpeceksin pis dediğin dedenin sonra da elini yüzünü yıkarsın üstüne düşeni yapmış olursun. De denize yaptığınız saygısızlık babanıza da yapmış demektir.. kendi çocuğunuz babanıza bu şekilde davransa siz nasıl hissederdiniz acaba????
Keşke dedem yaşasa da dizinin dibinde oturup dinlesem onu nasıl özledim ha hiç sıkıntı olmadı mı elbet oldu ama ne olursa olsun o benim büyüğümdü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…