- Konu Sahibi ervanazlim
-
Ama polis olduğunu söylemesin. Ses kaydı falan yapsın. En son söyler artıkKardeşim gitmeyi düşünüyor okula kendisi başka şehirde öğretmen o ilk fırsatta gidecek. Polis aklımıza gelmemişti. Var tanıdığımız gitsin görüşsün bi... Sadece annemi şikayet ederlerse ne olacak onu bilmiyoruz kadının ömrü hastanerlde geçiyor zaten bir de bınun için mahkeme felan çok üzülüyorum. Zerre haksız olsa annem gam yemeyeceğim ama ortada iftira var atılan
Ülkemizde maalesef şikayet etmek, hak aramak sakıncalı her alan da her meslekte bu böyle. Milli eğitim müdürü neden şikayet ettiniz diye sorunca annem olanı söylemiş ve aynen şunu demiş her yaz bütün okullara yazı gidiyor kayıt için velilerden bir çöp dahi istenmeyecek ödenek zaten okullara gidiyor diye ve bunu da müdürü aradığın da söylemiş kızmış neden isteniyor okulunuzdan böyle bişey diye ben velilerden böyle şikayet almak istemiyorum demişBence idareci olunmaz idareci doğulur. Ülkemizde maalesef bir çok alanda iş, ehline verilmiyor. Ben anlattığıniz şu müdürde zerre kadar idarecilik vasfı göremedim. Annenize de cok üzüldüm yazık kadın evladı için uğraşıyor sonucta.
Söylemez... ses kaydını keşke annem yapsaydı böyle olmayacaktı yaptıkları yanına kalmayacaktı belki başka Veli’ye de aynısını yapamayacaklardıAma polis olduğunu söylemesin. Ses kaydı falan yapsın. En son söyler artık
Annenizle beraber tekrar gidin okula.
Siz konuşmaları kayıt altına alın.
Sonra gerekli yerlere şikayet edin delillerle
Bakanlığa yazın şikayet etmiştik. Bu sefer annem milli eğitim müdürüne gitti. Ama pek bişey çıkmadı sadece hak verdi. Ahhh ben olacaktım kayıta alıp akşama filmlerini izlerlerdi. Ya bi anne senin yanına çocuğum rahatsız sınıfa kadar götüreyim diyorsa hangi mantıkla rapor isteniyor anlamıyorumo okulu başına yıkmadınız mı o müdür müsfettesinin ?milli eğitim bakanlığına şikayet etmediniz mi ? hiç bir şey yapamasanız haber bültenlerini çağırıp bi güzel rezil edemediniz mi ?
vallahi sinirimden kanım çekildi şu an
Biz de kardeşimi almayı düşünüyoruz ama öğretmenleri ile arası çok iyi çok da seviliyor başarılı da. Şöyle bir durum var sınıf öğretmeni ile görüşmüş annem olanı anlatmış öğretmen araya gireceğini söylemiş. Bakalım ne olacak ya inşallah çok uğraşmazlar biz kimseyi suçsuz yere suçlamadıkMilli eğitim de bir işe yaramıyorsa cimere yazın hemen işleme alsınlar. Bu ne saçma okul böyle hayrete düştüm.. kardesiniz orada düzgün eğitim alamaz nakil almaya çalışın bence çocuğu da ezmesinler okuldaüzüldüm ya. Bazı cirkef insanlar olur keşke onlardan biri denk gelseymis su müdüre hakkından gelirdi
Kesinlikle peşini bırakan taraf biz olmayacağız daha önce annem okula bişey danışmak için gittiğin de odadan kovmuşlar senin muhattabın biz değiliz git hademeye sor diyebaşka türlüsünü sosyal medyada okudum
kadın peşini bırakmayıp milli eğitim müdüdürü yardımcı ile müdürü ile görüşüp peşini bırakmadı
2 hafta sürdü milli eğitime gitti geldi ve öğretmeni görevden almışlardı (farklı bir konuda öğretmen suçlu idi ama savunmasında kadını suçlamıştı)
sizi korkutmasına izin vermeyin
ağzı büyük olan kazanır maalesef
siz peşini bırakmayınca onların haksız olduğu ortaya çıkar yoksa diğer taraf sizin için haksız oldukları ve şahitim olduğu için vazgeçti der
Kesinlikle peşini bırakan taraf biz olmayacağız daha önce annem okula bişey danışmak için gittiğin de odadan kovmuşlar senin muhattabın biz değiliz git hademeye sor diyeonların hakkından geleceğim ben ki başkasına da böyle davranmasınlar. Yanlarına bırakılmayacak asla. Gencecik tertemiz öğretmenleriniz atansa keşke okulları böyle sömüren idareciler öğretmenler olmasa. Yeni nesil kesinlikle daha bilinçli
Şuan zaten memlekette değilim orada olsaydım en azından konuşulanları kayıta alırdım. Yoksa öfkeyle bişey yapmam sırf o yüzden babama söylemiyoruz öfke kontrol sorunu var haklıyken haksız duruma düşmek istemiyoruz. Ama peşini bırakmayacağız sonuna kadar hakkımızı arayacağız biz deöfkeyle hareket etmeyin
öncelikle sakin olun
öfke ile hareket ederseniz ters konuşmalarınıza başkalarınıda şahit edersiniz ve haklı iken haksız olur onların söylediklerini teyit etmiş gibi olursunuz
Çok üzüldüm canım yaa insanlar niye bu kadar acımasız oldu anlamıyorum ya yazıklar olsun benimde aklıma ses kaydı geldi ama aynı muameleyi birine daha yapmış onu bulabilsen sende şahit olarak havlayan köpek ısırmaz derler ama belli de olmaz hak aramakta yasak memlekette şikayet ettim mi hemen dava açacak bilmem ne korktular sanırımmerhaba kk üyeleri... kısaca ben hemen konuya girmek istiyorum. Yazın kardeşimi okula kaydederken okul yönetimi yardım aldı altında bişeyler istedi para ve kırttasiye yardımı. Bunun kalktığını biliyoruz artık ve itiraz ettik. Neyse annem okul başalama tarihini sordu (bir hafta erken başlayacaktı çünkü emin olmak için ) Söz de hoca ileri geri konuşmaya başladı anneme. Çocuğuna daha bunları alamamaktan acizsin sorumlu Veli gibi bi de okul zamanınımı soruyorsun dedi ve eline alınacak listesini sıkıştırıp kayıt felan yapmıyorum çık dışarı dedi. Ve bizimle aynı odada olan bi beye de aynı maumeleyi yaptı. Biz de şikayet ettik tabi ki de...
Gelelim bu olaydan sonra ki asıl meseleye kardeşimin rahatsızlığı var çantası çok ağır ve taşımaması gerekiyor, annem sınıfa kadar bırakmak istedi bunu okula iletti ama kesinlikle kabul etmediler. Rapor istediler kardeşimin Dr. u başka ilde Ankara’da üç gün önce sırf bu rapor için ailem gitti ve raporu aldı. Dr. Da nasıl böyle bişeyde müsade etmezler bu kızın taşımaması lazım ağır yük demiş hatta. ( kendi ilimizde olan doktorların verdiği kağıdı kabul etmedi okul yönetimi).
Annem bugün raporu götürdüğün de müdür kabul etmemiş sen şikayet etmeye alışıksın git şikayet et bizi diye bağırıp çağırmış baya bişeyler söylemiş. Annem ağlayarak aradı beni ki kendisi 50 yaşında çok üzüldüm. Milli eğitim müdürüne gitti annem müdür okul müdürünü aramış anneme etmedikleri iftira kalmamış. Baştan beri sorun çıkardığını çocuğun en üst kattan zemin kata sınıfını değiştirdiğini biz raporu kabul ettik ama kadın bize bağırdı çağırdı diye. Annem bunları duyunca daha çok ağlıyor ki kesinlikle olmayan şeyler ne sınıf değiştirme ne diğer dedikleri. Bu arada annem okuldan çıkarken bi kadın geliyor yanına daha önce ki yıl da bi kadının oğlu tekerlekli sandalye de olduğu için kadına hiç bir tölerans göstermemişler oğlunu sınıfa götürmesi için çocuk hem çanta malzeme hem de kendi süremiyor diye kadın çok ağlamış yalvarmış ama kabul edilmemiş en son okulun bahçesin de müdüre şu çektiğim acıyı sende çek o zaman anlarsın beni demiş. Kadın bunu anlatmış anneme okul yönetiminin böyle şeylere izin vermediğini üzülmemesini .. Ne yazık ki çok üzücü bi durum olan bu ama...
Sonuç olarak da şimdi bu müdür annemi şikayet edecekmiş şahitleri varmış ki yancıları oluyor büyük ihtimalle. Annem çok kötü durumda iftira atıyorlar kızım yapmadığım demediğim şeyler diye ne desem de ağlayıp duruyor ne yapacağımı bilemedim sizlere sormak istedim.
Benim de aklıma o diğer kadın geldi. Yine de içimden inşallah doğru değildir de kadına çocuğuna bunu yapmamışlardır diyorum anneme ileteceğim bu konuyu sonuçta bellidir okuldan ayrılmış olsalar bile bulunabilir diye düşünüyorum.Çok üzüldüm canım yaa insanlar niye bu kadar acımasız oldu anlamıyorum ya yazıklar olsun benimde aklıma ses kaydı geldi ama aynı muameleyi birine daha yapmış onu bulabilsen sende şahit olarak havlayan köpek ısırmaz derler ama belli de olmaz hak aramakta yasak memlekette şikayet ettim mi hemen dava açacak bilmem ne korktular sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?