- 25 Nisan 2007
- 6.600
- 11.284
- 773
Şikayet kültürünü bilmiyoruz. Gıcık oluyor ve şikayet ediyoruz. Haklı şikayet çok az.Ülkemizde bi' şikayet kültürü var , orası kesin.Haklı da olsa haksız da olsa işine gelmeyen diğerini şikayet ediyor.Bakın siz doktoru , vatandaş sizi şikayet etmiş bilip bilmeden.Ama şunu söylemek isterim ki bazı memurlardaki "sülalem raad" tavrı da insanı sinir ediyor.
İşim gereği sık sık memurlarla muhatap olmak zorunda kalıyorum , açık ofiste ellerinde birer telefon internette takılıyorlar , sen de bi' iş isteyince sanki orda babası hayrına oturuyor gibi triplere giriyorlar , genellikle eski memurlar böyle.Genç memurlar daha atak çevik oluyo , kimse kusura bakmasın.
Konu sahibi kaç yıllık memursunuz bilmiyorum ama meslek icrasında profesyonel değilsiniz. Öncelikle iş tanımınıza girmeyen konularda yardım etmeyin. Göreviniz dışı yaptığınız yardımlar gün gelir göreviniz olur. Devlet işinde yardım olmaz. İşiniz ne ise yapar kanunlar NE diyorsa yerine getirirsiniz. Orası devlet dairesi hayır kurumu değil. Siz görevinizi yaparken karşınızdaki de kendine düşen görevi yapacak.
Örneğin adam evrakını eksik getirmiş bana diyor ki size WhatsApp la göndereyim. Ne münasebet diyeceksin. Onun görevi evrakını tam getirmek. Öyleyse aman yazıktır muhabbeti olmaz. Tamamla gel diyeceksin bitecek.
Bazen bana cep telefonunu uzatıp yetkilimizle konuşur musunuz derler. Bende yetkilinizin söyleyecekleri varsa ya buraya gelecek yada santral numarasından bana ulaşacak derim.
Bir diğer konu da iş hayatınızda şikayetler olacak. Buhu takmayacaksınız. Rutin şeyler bunlar. Pireye kızıp yorgan yakılmaz.
Bu arada yanlış görmediysem maaşın vergilerimle ödeniyor gibi bir şey gördüm.
Yok öyle bir şey memur daha eline maaşı almadan vergisini peşin peşin öder. Memuru ezmek için artık başka kaynaklar bulun.