• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şikayet

Ülkemizde bi' şikayet kültürü var , orası kesin.Haklı da olsa haksız da olsa işine gelmeyen diğerini şikayet ediyor.Bakın siz doktoru , vatandaş sizi şikayet etmiş bilip bilmeden.Ama şunu söylemek isterim ki bazı memurlardaki "sülalem raad" tavrı da insanı sinir ediyor.

İşim gereği sık sık memurlarla muhatap olmak zorunda kalıyorum , açık ofiste ellerinde birer telefon internette takılıyorlar , sen de bi' iş isteyince sanki orda babası hayrına oturuyor gibi triplere giriyorlar , genellikle eski memurlar böyle.Genç memurlar daha atak çevik oluyo , kimse kusura bakmasın.
Şikayet kültürünü bilmiyoruz. Gıcık oluyor ve şikayet ediyoruz. Haklı şikayet çok az.
Konu sahibi kaç yıllık memursunuz bilmiyorum ama meslek icrasında profesyonel değilsiniz. Öncelikle iş tanımınıza girmeyen konularda yardım etmeyin. Göreviniz dışı yaptığınız yardımlar gün gelir göreviniz olur. Devlet işinde yardım olmaz. İşiniz ne ise yapar kanunlar NE diyorsa yerine getirirsiniz. Orası devlet dairesi hayır kurumu değil. Siz görevinizi yaparken karşınızdaki de kendine düşen görevi yapacak.
Örneğin adam evrakını eksik getirmiş bana diyor ki size WhatsApp la göndereyim. Ne münasebet diyeceksin. Onun görevi evrakını tam getirmek. Öyleyse aman yazıktır muhabbeti olmaz. Tamamla gel diyeceksin bitecek.
Bazen bana cep telefonunu uzatıp yetkilimizle konuşur musunuz derler. Bende yetkilinizin söyleyecekleri varsa ya buraya gelecek yada santral numarasından bana ulaşacak derim.
Bir diğer konu da iş hayatınızda şikayetler olacak. Buhu takmayacaksınız. Rutin şeyler bunlar. Pireye kızıp yorgan yakılmaz.
Bu arada yanlış görmediysem maaşın vergilerimle ödeniyor gibi bir şey gördüm.
Yok öyle bir şey memur daha eline maaşı almadan vergisini peşin peşin öder. Memuru ezmek için artık başka kaynaklar bulun.

Şikayet kültürünü bilmiyoruz. Gıcık oluyor ve şikayet ediyoruz. Haklı şikayet çok az.
Konu sahibi kaç yıllık memursunuz bilmiyorum ama meslek icrasında profesyonel değilsiniz. Öncelikle iş tanımınıza girmeyen konularda yardım etmeyin. Göreviniz dışı yaptığınız yardımlar gün gelir göreviniz olur. Devlet işinde yardım olmaz. İşiniz ne ise yapar kanunlar NE diyorsa yerine getirirsiniz. Orası devlet dairesi hayır kurumu değil. Siz görevinizi yaparken karşınızdaki de kendine düşen görevi yapacak.
Örneğin adam evrakını eksik getirmiş bana diyor ki size WhatsApp la göndereyim. Ne münasebet diyeceksin. Onun görevi evrakını tam getirmek. Öyleyse aman yazıktır muhabbeti olmaz. Tamamla gel diyeceksin bitecek.
Bazen bana cep telefonunu uzatıp yetkilimizle konuşur musunuz derler. Bende yetkilinizin söyleyecekleri varsa ya buraya gelecek yada santral numarasından bana ulaşacak derim.
Bir diğer konu da iş hayatınızda şikayetler olacak. Buhu takmayacaksınız. Rutin şeyler bunlar. Pireye kızıp yorgan yakılmaz.
Bu arada yanlış görmediysem maaşın vergilerimle ödeniyor gibi bir şey gördüm.
Yok öyle bir şey memur daha eline maaşı almadan vergisini peşin peşin öder. Memuru ezmek için artık başka kaynaklar bulun.
Whattsapp tan gelen fotoğrafla.işlem yapmıyorum, yapmam. Adres konusunda yardımcı oluyorum. Sistemsel problemler nedeniyle bazı yerlerle konuşuyorum. Sistem gidiyor bize özel bir durum mu yoksa heryerde mi gitmiş diye soruyorum.

Bir de maaşını ben ödüyorum diyenleri sallamıyorum bile. sanki ben benzine farklı para ödüyorum...

Benim tek kızdığım nokta telefonu elimde gördü diye anında saçma sapan şikayete yönelmesi. Yoksa her gelen teşekkürle gidiyor. İşi olmayan, belgesini eksik getiren şikayet ediyor...

Ya bu doktor konusunu biraz daha açayım. Doktorun kızımız için olabilir dediği hastalığın adı tüberoskleroz. Bir google dan bakın. Ve kızımın bacağında doğumdan beri var olan iki tane beyaz leke var. Bağdaştırabilen varsa tebrik ediyorum.
Google'da yazan bilgilere göre teşhisin yanlışlığı kanısına varacaksak neden doktora gidiyoruz değil mi? Evde kendimiz de teşhis koyabiliriz. Ben diş hekimiyim, diş hekimliğinde bile internette yazan bilgiler çok sığ kalmakta iken , tıp ne kadar geniş bir alan siz düşünün. Altı sene eğitimini alan insan o eğitimi boşuna almıyor , üstüne uzmanlık eğitimi de var. Doktorun teşhisini Google'dan bakarak sorgulamak hiç bir mantığa uymuyor kusura bakmayın.

Google'da yazan bilgilere göre teşhisin yanlışlığı kanısına varacaksak neden doktora gidiyoruz değil mi? Evde kendimiz de teşhis koyabiliriz. Ben diş hekimiyim, diş hekimliğinde bile internette yazan bilgiler çok sığ kalmakta iken , tıp ne kadar geniş bir alan siz düşünün. Altı sene eğitimini alan insan o eğitimi boşuna almıyor , üstüne uzmanlık eğitimi de var. Doktorun teşhisini Google'dan bakarak sorgulamak hiç bir mantığa uymuyor kusura bakmayın.
Resimlere baktınız mı? Elinizi vicdanınıza koyup söyleyin. Bacakta iki beyaz lekeye uzaktan bakmakla bu hastalık olabilir denecek bir hastalık mı?

Whattsapp tan gelen fotoğrafla.işlem yapmıyorum, yapmam. Adres konusunda yardımcı oluyorum. Sistemsel problemler nedeniyle bazı yerlerle konuşuyorum. Sistem gidiyor bize özel bir durum mu yoksa heryerde mi gitmiş diye soruyorum.

Bir de maaşını ben ödüyorum diyenleri sallamıyorum bile. sanki ben benzine farklı para ödüyorum...

Benim tek kızdığım nokta telefonu elimde gördü diye anında saçma sapan şikayete yönelmesi. Yoksa her gelen teşekkürle gidiyor. İşi olmayan, belgesini eksik getiren şikayet ediyor...
Ben özel bankadaydım fatura yatırmaya gelen bazıları paranızı biz veriyoruz diyordu birşey demiyordum işimi yapıyordum yine bazısının evde canı sıkılıyor memura sarıyor boşver sen savunmanı yaptıysan bir yanlışın yoksa sorun yok

Mesai saatinde neden telefon ile uğraşıyorsunuz o zaman? Başka zaman da kimseye iyilik yapmayın. İşinizi yapın sadece. Mümkünse özel işlerinizi mesai saati dışında halledin.
Neden tlfnla uğraşıyorsunuz ne demek bizler de insanız çocuğumuz hastalanır, kaza olur bela olur, kimse mesai saatinde kakara kikiri yapmaz

Resimlere baktınız mı? Elinizi vicdanınıza koyup söyleyin. Bacakta iki beyaz lekeye uzaktan bakmakla bu hastalık olabilir denecek bir hastalık mı?
Tıp okumadım ama altı sene eğitimini alıp üstüne uzmanlık yapan insana güvenim de saygım da sonsuz. Resimlere bakarak bu teşhis konulamaz diye bir şey olur mu gerçekten ya? Bir hastalığın belirtilerinin Google' da yazdığı kadar olduğuna inanıyor musunuz? Her şeyden önce doktorun aldığı eğitim , tecrübe var. Google' da yazanlar çok yetersiz bilgiler. Kendi alanimdan örnek vereyim, ağız yarası basit bir yaralanmaya bagli oluşabiliyor da olabilir, ağız kanseri de olabilir. Bunu siz Google'dan bakarak karar veremezsiniz, doktor şüphelendi ise elbette geçerli bir sebebi vardır. Bu konuda fikriniz sabit siz internetten bakarak teşhise devam edin başka bir şey yazmayacağım.

Tıp okumadım ama altı sene eğitimini alıp üstüne uzmanlık yapan insana güvenim de saygım da sonsuz. Resimlere bakarak bu teşhis konulamaz diye bir şey olur mu gerçekten ya? Bir hastalığın belirtilerinin Google' da yazdığı kadar olduğuna inanıyor musunuz? Her şeyden önce doktorun aldığı eğitim , tecrübe var. Google' da yazanlar çok yetersiz bilgiler. Kendi alanimdan örnek vereyim, ağız yarası basit bir yaralanmaya bagli oluşabiliyor da olabilir, ağız kanseri de olabilir. Bunu siz Google'dan bakarak karar veremezsiniz, doktor şüphelendi ise elbette geçerli bir sebebi vardır. Bu konuda fikriniz sabit siz internetten bakarak teşhise devam edin başka bir şey yazmayacağım.
Soruma cevap vermek yerine uzun uzun alakasız şeyler yazıp kaçıyorsunuz. Anladım, teşekkürler...

Size teşekkür edip , hayır duasını aldığınız kişi değil dimi sizi şikayet eden?
Gereksiz iyiliğe lüzum yok.Sadece görevinizi yapın yeterli.

Son düzenleme:
Soruma cevap vermek yerine uzun uzun alakasız şeyler yazıp kaçıyorsunuz. Anladım, teşekkürler...
Alakasız şeyler yazmadım anlamak isterseniz gayet açık ve net, hastalıkların sizin bildiğinizden çok daha fazla belirtisi oluyor bir doktor şüphelendi ise geçerli bir sebebi vardır mutlaka , bir daha doktora gitmeyin internetten teşhis koyun bu kadar basit. Hadi sağlıcakla .

Konuyla ilgili bazı tespitlerim var.

1.Doktorlar ilah değildir. Bu da demektir ki doktorlar da hata yapabilir.Kimseye gözüm kapalı güvenmiyorum.

2.Memurluk da bir meslektir. Doktorluk da bir meslektir.Mesela mühendislik de hayat kurtaran bir meslek değildir ama bu saygın bir meslek olmadığı anlamına gelmez.

3.Herkes şikayet edip edilebilir.Kişi zaten haklıysa endişelenecek bir durum yoktur.

Kişisel meselelerinizi meslek dallarını aşağılamadan yaparsak daha iyi olur.Sapla samanı ayırmak lazım.

Bu kadar.:KK51:

Tabiki yardım ediceksiniz,elinizden geleni yapıcaksınız bu bir lütuf değil sizin göreviniz.. kusura bakmayın ama şu ülkede memurundan tut hastanedeki kan alan insanlara kadar genelinde (genelleme diyorum) hepsinde öyle bir hava varki ,sanarsın maaşlı çalışmıyorda benim babamın hayrına yapıyor..
Artık güleryüzlü calısana denk gelmek okadar zorki..

Ben anlayamıyorum insanları gerçekten genel olarak konuşuyorum. Hizmet sektöründe çalışan tüm insanlara söylüyorum afra tafra yapma hakkınız yok ya ! Lütfetmiyorsunuz işinizi yapıyorsunuz. Güleryüzle yapmayacaksınız insanlara sorun çıkaracaksınız yapmayın ya milyonlarca bekleyen insan var. Kurumlara gitmeye korkar olduk egolarınız yüzünden

Şikayetten çok meslek kavgasına dönüşmüş bu konu o onu yapmasın bu bu işi yapmasın ee sorunlar nasıl çözülecek .devlet memuru olarak sizi tayin ettiyse ve maaş veriyorsa kimse kusura bakmasın herkes işini seve seve yapacak.beğenmeyen şikayet eden edilme endişesi duyan o mesleği bıraksın insanlığa faydanız yoksa evinizde oturuverin madem....

Ben de bir devlet dairesinde kaloriferler çok yanıp içerisi çok sıcakken heryerde ufo yakmalarını şikayet etmiştim yazık devletin malına herkesin hakkı var diye.
Siz mesai saatlerinde neden telefonla uğraşıyorsunuz bilmiyorum. Ama o gün çok bunalmış bi vatandaş öyle görünce sinirlenip etmiş olabilir. Ki gerçekten dışarıda binlerce eğitimli işsiz genç var. Onlardan birisi ya da çocuğu işsiz biri bile sizi telefonla oynarken görünce şikayet etmiş olabilir ve kendi açısından tamamen haklıdır. Ben de sinir oluyorum hele işsizken özellikle dokunuyordu bizim işimiz Yok bunlar Kıymet bilmiyo oturup telle uğraşıyor haram para götürüyorlar evlerine diyordum.

Bilenler bilir. Memurum ve gelen her vatandaşa yardımcı olmaya çalışırım. Adresi bilmez telefondan bulmaya çalışırım, işleminde problem çıkar, başka dairedeki arkadaşımı arar sorunu çözmeye çalışırım. Gelen herkes teşekkür eder. Çok güleryüzlüsünüz işimizi çözdünüz der öyle gider ama bitti. Dün biri benim ve arkadaşım hakkında şikayet yazısı yazmış. Dışarıda binlerce genç işsizken biz telefonla oynayıp iş yapmıyormuşuz. Bundan sonra hiç işim olmaz. Gelen vatandaşa robot gibi davranıp yollarım. İnsanlık yaramıyormuş.

Size de tavsiyem elinde telefonla konuşan her memura önyargılı yaklaşmayın. Yoksa iyi memur bulamayacaksınız...

Siz önyargılı değil misiniz ? Son cümlenize tekrardan dikkat etmelisiniz. Kusura bakma da iyi memur tanımı nedir ? Yok benzin şöyle yok dr böyle yok burada insanlar beni anlamıyor yerine memur ne demek onu öğrenmelisiniz. Kusura bakma ama senin kadar bizde vergi veriyor günde kaç yüz insanla uğraşıyorum. İnsanlar beni överken iyi şikayet ederken mi kötü olacaklar. Lütfen iyi memur olduğunuzu düşünüyorsanız zaten konu açmaz şikayeti önemsemezdiniz bile. İnsanlar bir tuhaf..

Size de tavsiyem elinde telefonla konuşan her memura önyargılı yaklaşmayın. Yoksa iyi memur bulamayacaksınız...

Tavsiyeniz kulağımıza küpe oldu tşk :KK14:

Siz sanırım devletin size "Gel burada boş otur, ben de sana para vereyim" dediğini sanıyorsunuz ki kimlikleri doğru yazmanızı lütuf görmüşsünüz. Memnun değilseniz istifa edin.

Herkes mecbursun aman lutfettin falan diyo da ben hiç güleryüzlü bi memur görmedim valla genelde yüzüne bakmadan eline sıkıştırıyolar dosyayi , e hani gorevdi ?
Görevini yapmıyo güleryüzlü davranmiyo şikayet edelim tribine de girmeyi hiç düşünmedim açıkçası.
Bazı insanlar garip ..

Back
X