• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şikayet

O doktor konusunda yaşamış biri olarak size hak verdim çünkü yaşamayan bilemez. Evlat ne demek kimse bilmiyor mu? Bize neler söyledi, kendi kadın doğum doktorum muhakkak onu şikayet et dedi. Her şeyin bir üslubu var. Bazı hastalıkların da ciddi belirtileri vardır. Bir lekeye bakarak direk bu denmez.
Şimdi Allahtan çok iyi bir doktorumuz var da kafam rahat.
Bu konuda da size hak verdim sizin anlatımınıza göre.
Çünkü ben bir kere öyle birine şahit olmuştum. İşini çok düzgün yapan birini şikayet etmişlerdi sırf kendi egoları için.
Siz yine de insanlara iyi ve güler yüzle yaklaşın/ bir kişinin yaptığı herkese mal edilemez bence/
Ha Suriyeliler konusunda hak vermiyorum :)

siz insanların hayatı üzerinde hiçbir etkisi olamayacak bir memursunuz ama o doktor insan hayatı kurtarıyor, gereken her şeyi düşünmek zorunda!

ben doktor çocuğuyum, benim annem de babam da kimseyi yıkayıp yağlamak zorunda değil. ortada ne varsa onu konuşurlar. adım gibi biliyorum babamın "%80 felç kalır, ameliyat kararını siz verin" dediği hastaları. ne yapsaydı? yalan söyleyip sonra "haa bir yanlışlık olmuş" mı deseydi?

kıymet bilmiyorsunuz, karşınızdaki insanın iyi niyetinden haberdar değilsiniz, o doktor size en kötüsünü söylemiş; eğer basit bir cilt lekesi diyip iki krem yazıp gönderse de kızınız sedef olsa ve iç organlarına dahi sıçramış olsa daha mı iyi olurdu? doktor size polyannacılık oynamak zorunda değil. siz de insanlara yardım etmek zorunda değilsiniz işinizi yapın.

doktorun iyi niyetinden anlamadığınız için insanlar da sizin iyi niyetinizi anlamadığında şikayet etme hakkınız yok burada konu açıp. işinizi yapın fazlasını değil.

Ya sen çok garip bir çocuksun. Baban anneni aldatır burada başka aldatan kadına gelir metres diye canhıraş tutturursun. Biri doktorlara bir şey der. sen en iyi doktorlar bi kereeee! falan diye bayrak en onde dolasirsin. Taman kendi hayat perspektifinden yanıt vereceksin de bu ne fanatiklik yani.

Ya sen çok garip bir çocuksun. Baban anneni aldatır burada başka aldatan kadına gelir metres diye canhıraş tutturursun. Biri doktorlara bir şey der. sen en iyi doktorlar bi kereeee! falan diye bayrak en onde dolasirsin. Taman kendi hayat perspektifinden yanıt vereceksin de bu ne fanatiklik yani.

e garibim işte ne yapayım huyum böyle.

Bilenler bilir. Memurum ve gelen her vatandaşa yardımcı olmaya çalışırım. Adresi bilmez telefondan bulmaya çalışırım, işleminde problem çıkar, başka dairedeki arkadaşımı arar sorunu çözmeye çalışırım. Gelen herkes teşekkür eder. Çok güleryüzlüsünüz işimizi çözdünüz der öyle gider ama bitti. Dün biri benim ve arkadaşım hakkında şikayet yazısı yazmış. Dışarıda binlerce genç işsizken biz telefonla oynayıp iş yapmıyormuşuz. Bundan sonra hiç işim olmaz. Gelen vatandaşa robot gibi davranıp yollarım. İnsanlık yaramıyormuş.

Size de tavsiyem elinde telefonla konuşan her memura önyargılı yaklaşmayın. Yoksa iyi memur bulamayacaksınız...
Gereksiz yere şikayet edildiyseniz gerçekten üzücü bir durum.Anlayamadığım kısmı Neden hizmet verdiğiniz insanlara lutfetmiş gibi davranıyorsunuz ki? Bu sizin göreviniz bunun için maaş alıyorsunuz.Güler yüzlü olmak,karşınızdaki kişinin problemini çözmek pek tabi göreviniz.Yapmıyorsanız da bu sizin vicdanınız ve iş ahlakınızla ilgili bir durum olur.Laf söylemek yada sizi incitmek değil niyetim.Ama şunu lütfen kabul edin ülkemizde memurların büyük bir kısmı yüksek egoyla NASA da görev yapıyormuş edasıyla çalışıyor ve eleştiriye çoğu zaman kapalılar.

Gereksiz yere şikayet edildiyseniz gerçekten üzücü bir durum.Anlayamadığım kısmı Neden hizmet verdiğiniz insanlara lutfetmiş gibi davranıyorsunuz ki? Bu sizin göreviniz bunun için maaş alıyorsunuz.Güler yüzlü olmak,karşınızdaki kişinin problemini çözmek pek tabi göreviniz.Yapmıyorsanız da bu sizin vicdanınız ve iş ahlakınızla ilgili bir durum olur.Laf söylemek yada sizi incitmek değil niyetim.Ama şunu lütfen kabul edin ülkemizde memurların büyük bir kısmı yüksek egoyla NASA da görev yapıyormuş edasıyla çalışıyor ve eleştiriye çoğu zaman kapalılar.
Evet lütfediyorum. Adresini bilmiyor, telefonu çekmiyor. Telefonumdan adresini buluyorum. Mecbur muyum?

Tek dediğim elimizde telefon varsa illa şeker patlatmıyoruz. Sanki herkes işyerinde 8 saat oturup çalışıyor, hiç kimse trendyola bakmıyor.

Şu anki konusunda robot gibi yollarim yazmış ya
Orayı düzeltti,ilk açtığında "domuz gibi davranır yollarim" yazıyordu.
Bir başkasını bu kadar aşağıda görüp kendini yukarı çıkarmayı seven bir üyemiz
Mazileri de dolu tabii
Ama pekte yukarıda olmadığı halde mecburi yaptigi isi görevi domuz gibi davranmak olarak tanımlıyorsa,o şekilde de dönüt alacağından şüphem yok.
Seni seviyorum diye alıntıladim bu arada, iç döküşün çok ponçik ama kendini yuceltmen eksik:KK53:
Hahah eyvallah saolasın özet geçtiğin için domuz gibi davranma kısmına yetişememişim ben :)

Evet lütfediyorum. Adresini bilmiyor, telefonu çekmiyor. Telefonumdan adresini buluyorum. Mecbur muyum?

Tek dediğim elimizde telefon varsa illa şeker patlatmıyoruz. Sanki herkes işyerinde 8 saat oturup çalışıyor, hiç kimse trendyola bakmıyor.
Ülkemizin eğitim durumu ortada.Görev yaptığınız yer biraz da kırsal kesim ise vatandaş portföyü zaten bellidir. Muhakkak ki herkes bir fiil çalışmıyor.İnsanların kafasındaki “memur boş oturur” alıgısını işini iyi yapmayan memurlar oluşturdu.

Hatirladim seni:)

Isini iyi yapmak lazim, haddinden fazlasida iyi degil. Bu sefer cok fazla gorevini yerine getirdigin icin is yerinde isler aksar.

Mesela havalimaninda ustun koru birilerini gozune kestirir ordaki gorevliler valizlerini actirirlar.. dusunsene bunu herkese yaptirdiklarini? O devrede islerini fazla iyi yaptiklari icin islerini aksatmis olurlar.

Sende boylemisin tam bilemedim gerci

Ben kimlikte bir hata yapsam sınava giremezsin, adına bir başka kişiye kimlik yazsam binlerce liralık kredi çekilse hayatın kayar. Ama haklısın yerden göğe. Ben de bundan sonra dediğinizi yapacağım. Olduğu kadar.

Ayrıca o doktor tamamen uydurdu. Doktorun bahsettiği hastalıkta çocuklar epilepsi krizi geçiriyordu bizimle ilgisi olmayan bir hastalık. Sadece lekeler biraz benziyordu. Bir de yüzde leke olması gerekirken o da yoktu.
Doktor tamamen uydurdu ne ya? Komedi resmen, doğru tıp eğitimini alan o değil sizsiniz siz daha iyi bilirsiniz. Bir daha doktora gitmeden o elinizdeki telefonla teşhis koyup tedavi yapın zira doktor nerden bilecek siz varken??

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben uydurmadım daha sonra bir kaç doktora daha gittim. elimdeki telefonla ben de 10 tane hastalık olabilir derim. Tıp eğitimi de zaten google dan daha isabetli teşhis koymak için değil mi?

Sizi hatırladım,doktoru şikayet etmek için sürekli bir şeyler yazıyordunuz.
Yetkililer karar versin bırakın :KK66:

Diğer konunuzda doktor size kesin var dememiş ,minikte olsa ihtimal demiş bir baktırin içiniz rahatlasin demiş ee şikayet edilecek ne vardı acep ? Bir baktırin demesinin sebebi muhtemelen aşırı evham :)

Yani şunu demek istiyorum şikayet etmek istedikten sonra gözünün üstündeki kaşı bile sorun olur :) pek sevgili memure hanimcigim :) tıpkı sizin doktorun açığıni yakalamak için bahane aradığınız gibi :)

Ben uydurmadım daha sonra bir kaç doktora daha gittim. elimdeki telefonla ben de 10 tane hastalık olabilir derim. Tıp eğitimi de zaten google dan daha isabetli teşhis koymak için değil mi?
Önceki konunuzda sedasyon konusunda da yanlış bir şekilde konusuyordunuz .Diş hekimliginde anksiyetesi olan ve küçük yaştaki çocuklara sedasyon çok etkili bir çözüm. Yoksa diş hekimi de bilir cocugu bagirta bağırta disini çekip , çocuğa o yaşta psikolojik travma yaşatmayı. Bilginiz olmayan konularda fazla konuşmayın , doktorlarin sizden daha iyi bildiği kesin.Bir tavsiye olsun bu da size.

Diğer konunuzda doktor size kesin var dememiş ,minikte olsa ihtimal demiş bir baktırin içiniz rahatlasin demiş ee şikayet edilecek ne vardı acep ? Bir baktırin demesinin sebebi muhtemelen aşırı evham :)

Yani şunu demek istiyorum şikayet etmek istedikten sonra gözünün üstündeki kaşı bile sorun olur :) pek sevgili memure hanimcigim :) tıpkı sizin doktorun açığıni yakalamak için bahane aradığınız gibi :)
Alakası olmayan bir hastalık için 2500 euro verip 8 hafta sonuç beklemek mantıklı mı?

Gunumuz doktorlari bunu yapiyo ama.. teknoloji nimetinden faydalaniyo onlarda

Alakası olmayan bir hastalık için 2500 euro verip 8 hafta sonuç beklemek mantıklı mı?

Doktorlar her ihtimali söylemek zorunda, ha bazen gereksiz evhamlandirabiliyorlar o ayrı ama o tahlilleri yaptirip yaptırmamak sizin kararınız kolunuzdan tutup bu tahlilleri yapın demediler dimi ?

Doktoru sorgulayacak kadar bilginiz var ise yaptirmasaydiniz ne diyim yani :)

Ya bu doktor konusunu biraz daha açayım. Doktorun kızımız için olabilir dediği hastalığın adı tüberoskleroz. Bir google dan bakın. Ve kızımın bacağında doğumdan beri var olan iki tane beyaz leke var. Bağdaştırabilen varsa tebrik ediyorum.

Ülkemizde bi' şikayet kültürü var , orası kesin.Haklı da olsa haksız da olsa işine gelmeyen diğerini şikayet ediyor.Bakın siz doktoru , vatandaş sizi şikayet etmiş bilip bilmeden.Ama şunu söylemek isterim ki bazı memurlardaki "sülalem raad" tavrı da insanı sinir ediyor.

İşim gereği sık sık memurlarla muhatap olmak zorunda kalıyorum , açık ofiste ellerinde birer telefon internette takılıyorlar , sen de bi' iş isteyince sanki orda babası hayrına oturuyor gibi triplere giriyorlar , genellikle eski memurlar böyle.Genç memurlar daha atak çevik oluyo , kimse kusura bakmasın.

Back
X