• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sıkı diyet yapmak adet düzensizliği yapar mı?

Cogsicagtir02

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2021
2.423
1.173
83
33
Daha önce konu açmıştım. Ne yaptıysam hala adet olmadım. 30 yaşındayım. Yaklaşık bir aydır sıkı diyet yapıyordum. Yani bir öğün beslenmek gibi. Sonra tatilde köye gittim. Kar , soğuk derken bu ay adetim 8 gün gecikti. Gecen ay da 10 gün olmustum. Normalde en fazla 7 gündür. Karnımda ağrım var. Göğüslerim de ağrıyor ama olmamak canımı sıkıyor. Soğan, maydanoz, rezene, civanpercemi sularını hepsini denedim. Civanpercemini hala da içiyorum. Ama iyice kötü oldum. Doktora gitmiştim gecen ay bana rahim kalınlaşması gibi duruyor adet gör öyle gel dedi ama olamadığım icin gitmedim. Bu arada bazen böyle olurdu. Yani bu yaşıma kadar 2. Defadır böyle gecikmesi. İlerde bebek sahibi olmakla ilgili sorun yasamaktan korkuyorum. Doktora tekrar görünmeli miyim ?

Başka bir doktora görünün gerekirse doktor tavsiyesi ile doğum kontrol hapı tedavisine başlarsınız. Regl ve hormon düzenlemede kullanılıyor

Aralikli oruc yapiyorsunuz sanirim.

Bu sekilde olan cok var.

Kadinlarda düzenli aralikli oruc onerilmiyor. Adet dongusune gore ayarlamak gerekiyor.

Cok genel yazayim, isterseniz ingilizce videonun linkini atarim.

30 gunluk adet dongusu dersek

Ilk 15 gun istedigin uzunlukta yap
Ovulasyon doneminde 2 3 gun 16 saati gecme
Sonraki hafta 18 saate kadar yap.
Regline yakin ve regl doneminde hic yapma, veya 13 saati gecme.

Ben 1 yildir bu sekilde yapiyorum, hormonal bir sorun yasamadim.

Sağlıksız beslenme hormonları etkilediği için erken adet geç adet olarak vücut tepki veriyor.
Jinekologum stresinde büyük etkisi olduğunu söylemişti .
Mevsim değişiklikleride büyük etken .

Aralikli oruc yapiyorsunuz sanirim.

Bu sekilde olan cok var.

Kadinlarda düzenli aralikli oruc onerilmiyor. Adet dongusune gore ayarlamak gerekiyor.

Cok genel yazayim, isterseniz ingilizce videonun linkini atarim.

30 gunluk adet dongusu dersek

Ilk 15 gun istedigin uzunlukta yap
Ovulasyon doneminde 2 3 gun 16 saati gecme
Sonraki hafta 18 saate kadar yap.
Regline yakin ve regl doneminde hic yapma, veya 13 saati gecme.

Ben 1 yildir bu sekilde yapiyorum, hormonal bir sorun yasamadim.
Aaa bunu bilmiyordum. Evet aralıklı oruç yapıyordum ben de. Deneyecem dediğinizi teşekkür ederim

Sağlıksız beslenme hormonları etkilediği için erken adet geç adet olarak vücut tepki veriyor.
Jinekologum stresinde büyük etkisi olduğunu söylemişti .
Mevsim değişiklikleride büyük etken .
Köyde soğuk da almış olabilirim. Bir odada soba oluyor malum. Ben de hep çorapsız dolandım. İnsalalh böyle bir seydir

Ayrica ileride bebek sahibi olurmuyumu da cok kafaya takmayin.Ben seneler boyu adet duzensizligiyle ugrastim.Tum bekarligim boyunca hamile kalmam uzun ugraslar sonucu olur ya da olmaz derken evlendikten 7 ay sonra ikizlerime hamile kaldim.Kafanizda silin o dusunceyi.

Ayrica ileride bebek sahibi olurmuyumu da cok kafaya takmayin.Ben seneler boyu adet duzensizligiyle ugrastim.Tum bekarligim boyunca hamile kalmam uzun ugraslar sonucu olur ya da olmaz derken evlendikten 7 ay sonra ikizlerime hamile kaldim.Kafanizda silin o dusunceyi.
Ay ne kadar güzel. Allah hayırlı evlat etsin insallah. İnanın 1 haftadır bu durumdayım. Ağrım da var. Olmayınca iyice kötü oldum

Ben de yazayim. 10 senedir pcoyum pit diye cocugum oldu. Bir de diyetler adeti etkiler. Stres etkiler hersey etkiler yani. Insan gecikince sinir kupu oluyor o da cabasi.

Köyde soğuk da almış olabilirim. Bir odada soba oluyor malum. Ben de hep çorapsız dolandım. İnsalalh böyle bir seydir
Soğuk alma vajinal enfeksiyon yapar .
Regl gecikmesi hormon,stres,sağlıksız beslenme etkiler.
Ben 3 ay aralıksız oruç diyeti yaptım Alys Alys Arkadaşın dediği gibi saat zaman kavramı önemli.
Jinekolog muayene şart
Geçmiş olsun.

Aaa bunu bilmiyordum. Evet aralıklı oruç yapıyordum ben de. Deneyecem dediğinizi teşekkür ederim
Ben aralıklı oruçla 11 kilo verdim ama sporda yaptım. Özellikle pelvik hareketleri de ekledim. Regli düzensizliği yaşamadım. Ama siz günde tek öğün yaptığınızı söylemişsiniz. Oruç diyeti 2 öğün. Ve protein ağırlıklı beslenmeyi atlamamanız gerekir. Sadece sebzeyle olmaz. Meyve, çiğ kuruyemiş falan tüketmelisiniz. Sabah kahvaltısında yumurta şart mesela. Bence beslenme rutininizde problem olabilir. Ve pelvik hareketleri yapın. Ve tam teşekküllü hastaneye gidiniz

Kansızlık adet döngüsünu bozar yetersiz beslenme kansızlık yapar hormonlar yapar stres yapar iki öğün beslen bence sabah ve ikindi vakti bir saat yürüyüş yeterli bence kilo vermekte. Hem hızlı verilen kilo aynı hızda geri alınır. Rahim kalınlaşması hamileliğe engel malesef Dr kontrolünu ihmal etme.

Back
X