• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sıkı diyet yapmak adet düzensizliği yapar mı?

Daha önce konu açmıştım. Ne yaptıysam hala adet olmadım. 30 yaşındayım. Yaklaşık bir aydır sıkı diyet yapıyordum. Yani bir öğün beslenmek gibi. Sonra tatilde köye gittim. Kar , soğuk derken bu ay adetim 8 gün gecikti. Gecen ay da 10 gün olmustum. Normalde en fazla 7 gündür. Karnımda ağrım var. Göğüslerim de ağrıyor ama olmamak canımı sıkıyor. Soğan, maydanoz, rezene, civanpercemi sularını hepsini denedim. Civanpercemini hala da içiyorum. Ama iyice kötü oldum. Doktora gitmiştim gecen ay bana rahim kalınlaşması gibi duruyor adet gör öyle gel dedi ama olamadığım icin gitmedim. Bu arada bazen böyle olurdu. Yani bu yaşıma kadar 2. Defadır böyle gecikmesi. İlerde bebek sahibi olmakla ilgili sorun yasamaktan korkuyorum. Doktora tekrar görünmeli miyim ?
Ben böyle bir şeyle karşılaştığımda tsh yüksek çıkmıştı

Aralikli oruc yapiyorsunuz sanirim.

Bu sekilde olan cok var.

Kadinlarda düzenli aralikli oruc onerilmiyor. Adet dongusune gore ayarlamak gerekiyor.

Cok genel yazayim, isterseniz ingilizce videonun linkini atarim.

30 gunluk adet dongusu dersek

Ilk 15 gun istedigin uzunlukta yap
Ovulasyon doneminde 2 3 gun 16 saati gecme
Sonraki hafta 18 saate kadar yap.
Regline yakin ve regl doneminde hic yapma, veya 13 saati gecme.

Ben 1 yildir bu sekilde yapiyorum, hormonal bir sorun yasamadim.
Tesekkur ederim , aralikli orucla ilgili yapılan çalışmalar genelde erkek uzerineymis ve kaidnlarsa sıkıntı oluyormuş. Benim düzenimi aşılar etkiledi. Doktor adet söktürücü vermedi mi acaba ?

Üşütme ile adetin gecikmesinin bi alakası yok sanırsam
Soğuk almanın yan etkisi fazlaca sancı çekmek oluyor sadece
Diyetten dolayı gecikiyor olabilir Kan değerlerinize bir baktırın
Aralıklı oruç 2 öğün oluyor benim bildiğim ama tek olan çokta sağlıklı değil sanki
1 öğünde meyveni salatanı yoğurdunu yemeğini kuruyemişini hepsini bir anda yiyemezsin
Kansızlık oluşmuş olabilir bir dr. Gidin baktırın

Yapabilir. Beslenme alışkanlığınızı değiştirmek vücut dengenizi bozabilir ve vücudun ona alışmadı zaman alabilir. Diyeti bıraktığınızda tekrar bozulabilir. Profesyonel biriyle ilerlemeniz daha doğru olur. Şunu da söyleyeyim östrojen hormonu yağ ile çalışır.

Daha önce konu açmıştım. Ne yaptıysam hala adet olmadım. 30 yaşındayım. Yaklaşık bir aydır sıkı diyet yapıyordum. Yani bir öğün beslenmek gibi. Sonra tatilde köye gittim. Kar , soğuk derken bu ay adetim 8 gün gecikti. Gecen ay da 10 gün olmustum. Normalde en fazla 7 gündür. Karnımda ağrım var. Göğüslerim de ağrıyor ama olmamak canımı sıkıyor. Soğan, maydanoz, rezene, civanpercemi sularını hepsini denedim. Civanpercemini hala da içiyorum. Ama iyice kötü oldum. Doktora gitmiştim gecen ay bana rahim kalınlaşması gibi duruyor adet gör öyle gel dedi ama olamadığım icin gitmedim. Bu arada bazen böyle olurdu. Yani bu yaşıma kadar 2. Defadır böyle gecikmesi. İlerde bebek sahibi olmakla ilgili sorun yasamaktan korkuyorum. Doktora tekrar görünmeli miyim ?
Bir öğün beslenmek insanın doğasına aykırı, evet diyetler bu tarz sorunlara neden olabiliyor. Ben de “sağlıksız” bir diyet programı uyguladığımda başıma bu tarz bir durum gelmişti.

Back
X