Sıkıldım bu görümcemden

Ooo onlara kalsa hep kalmaya gelelim 3 çocuğuda aynı ama çok yakınız mesafe olarak ben isterimki benim içinde gelsin gündüz oturalım çay kahve muhabbet ama otobüse binmek zor oluyor galiba 15 dakika için
Müsait değilim şeklinde geçiştirin birkaç kere, anlarlar belki. Daha da olmadı açıkça söyleyin, sizin üzüleceğinize onlar üzülsün sizden kıymetli değil.

Yani böyle bişey söylesem eşim üzülür diye endişe ediyorum yoksa kardeşidir gelsin gitsin ama hep kalmalı değil çok yakınız birbirimize senede de sürekli kalınmaz ben olsam mesela derimki kendi kendime sürekli kaldık kızda düzeni bozuluyor bizden sonra uğraşıyor ediyor yada yakınım derim normal oturmaya gidiyim hiç kendide çocuklarda kendilerini atacak yer arıyolar onlara şunuda demiyor hep kalmaya olmaz çocuklar yakınız gelip gideriz herkesin düzeni var diye

Ben hiç gitmiyorum gidemiyorum aynı şehirdeyiz gelmiyorum diye gönül koyuyor yengem :)

Hatta geçen gittim 2 yılda ilk defa geldin dedi :)

Allah herkese benim huyumda görümce versin 😀

Ben hiç gitmiyorum gidemiyorum aynı şehirdeyiz gelmiyorum diye gönül koyuyor yengem :)

Hatta geçen gittim 2 yılda ilk defa geldin dedi :)

Allah herkese benim huyumda görümce versin 😀
kalması olmasa sürekli normal de gelebilse

kalması olmasa sürekli normal de gelebilse

Kusura bakma ama bir insan yengesinin evinde sık sık kalmaz, hiç mi gururu yok? Ailesi de mi bir şey demiyor? ‘Evli çiftin evinde sık sık kalınmaz kızım gel kalma’ der ahlaklı bir aile.

Eşim soğur mu demeyin, görümce gelince iş yapmayın rahat ettirmeyin. Eğer anlamıyorsa da eşinize söyleyin ne olacaksa olsun.

Sizin gibi bi arkadaşım vardı yüz verdi görümcesi 6 aylık evliyken arkadaşım, geldi yatılı kaldı 5 yıl boyunca. Git diyince de kavga çıkardılar. Kız hizmetçiliğinin kıymeti asla bilinmedi. Sana da örnek olsun. Çekinme. Düşüncesiz insanlar kıymet bilmez hiç değilse zaman kaybetmezsin

Yaa bende şunu anlamıyorum ben olsam rahatsız olurum yada kardeşimin evi diye mi düşünüyor ki zaten başkaları da gelmek kalmak istedi yok dedim ama yani insan der sürekli sürekli olmaz diye ki insan normal oturmayada gelir

İlk zamanlar düşünün kendi yada çocuk ateşlense eşim çağrılırdı ozaman sert bi dille uyardım oda evli kocası var diye sonra vicdanım böyle beni yokluyor sonra bi baktım önemli bi işimiz vardı gidicektik ben işimiz var dememize rağmen o kendi eşimle anlaşmış o gün başka yere götürtmüş kendini onada söyledim işimiz var diye
Görümce sizi iliginize kadar sömürüyor bir kavga çıkarmazsan ömrün böyle geçecek . Bundan soğuyacaksa kocan zaten birgun başka sebeple boşanır

Bu kişinin kocası yok mu? 3 çocukla başkasının evinde kalma, her yere arabayla kendini taşıtma nedir? Siz tepki vermedikçe eşiniz de alıştığı için duruma normali bu olacak. Siz sert tepki verip kadına da kocanı ara müsait değiliz diyeceksin sınırı çizeceksin yoksa her yere kendimlocası yerine senin eşini kullanacak, sen ve ileride çocukların ikinci planda olacaksın.

Eşin önceden bekarken onu kullanıyordur ama evlendiğinde böyle yapması normal değil. Eşine de aynen böyle anlatacaksın. Bak bu hiç kabul edilir nir şey değil. Sen bekar olsan tamam, artık evlisin bizim bir hayatımız ve özelimiz var. Hadi normalde insanın başına acil bir şey gelse yine ilk bakması gereken kendi kocası. Kocası olmasa biz artık üçüncü şık olarak devreye girmemiz gerekir.

Her yere gidecekse biri götürecekse yine kocası olması gerekli.

Bizi köle gibi kullanıyor. Kendisinin kalmasını da kabul etmiyorum. Normal ayda yılda bir kez ev gezmesi olur, akşam gezmesi olur onu da ben gidersem kendisi gelir. Tek taraflı canı sıkıldı hop burada, gündüz de şöförlük yapılacaksa ben bu işte yokum dersiniz.

Siz eşimle aram bozulur korkusu ile bir şey demez, sınır çekmezseniz kendisi kocası ile yapması gerekenleri sizin eşiniz üzerinden yapar hayatınız kayar.

Ayrıca niye böyle ezik davraniyorsunuz ben anlamıyorum kocasından istesin üç cocuk yapmayı biliyorsa yaptığı adamdan isteyecek sizin işiniz gücünüz yok mu ?

Yaa bende şunu anlamıyorum ben olsam rahatsız olurum yada kardeşimin evi diye mi düşünüyor ki zaten başkaları da gelmek kalmak istedi yok dedim ama yani insan der sürekli sürekli olmaz diye ki insan normal oturmayada gelir

Sizden kaynaklanıyor sıkıntı. Herkes her şeyi isteyebilir yüz verirseniz herkes şımarır, siz yaptırmayacaksınız. Kavgaya da gerek yok. Konuşun karışı tarafa da anlatın bitsin gitsin. Bir süre görüşmeyin hatta.
Küskünlük gibi değil ama kalmak için ararsa, “ben evimde kalınmasını, acil ihtiyaç dışında istemiyorum,senin kendi evin var, kendi düzenin var, benim de kendi düzenim var, gündüz normal görüşmek varken cümbür cemaat gece kalması çok anlamsız, çok sık görüştük, bizim de özelimiz var. Bak sürekli oraya buraya da lütfen kendi eşinden yardım iste. Bu bizde sıkıntı oluyor, planımız varken senimkırmamak için birbirimize giriyoruz. Olmadı taksi çağır. Yanlış anlama seni sevmediğimden değil ama dengesiz ve tek taraflı buluyorum. Oldukça sağlıksız bu. Düşün benim ileride çocuklarım olacak. Ben senin evine sürekli gelip kalsam ki çağırmak istemiyorsun, veya sürekli beni bir yerlere bırakmanızı istesem hayatta yapmazsınız. Bunda darılacak bir şey yok. Biz evliyiz kardeşin artık bekar değil ve onun mutlu olmasını istiyorsan sen de artık eşinden bekleyeceksin.”

Haklı buluyorum sizi yani eşimin pek kendi akraba çevresi yok bu sefer beni o çevreden uzaklaştırmak mı istiyosun demesin diye şey yapmıyodum ya her yere koloni gibi gidiyoruz onun akrabasına bende bilirim kafama göre bir akşam gitmeyi ama o sürekli birlikte birlikte yetti gerçekten banada yetti

Durum yapın:
"Görümce, görmeyeyim seni ömrümce."

Görümcenizin eşi ilgisiz diye mi acaba eşinizden talep ediyor? Sadece araba gibi konularsa maalesef sülalede böyle sömürenler var. Taksici muamelesi yaparlar. Eğer benim günlük düzenimi etkiliyorsa eşime belirtirdim. Diğer türlü çekemiyor gibi görünürsünüz.

İlgisiz ama bence ilgisizlik bu aileden de kaynaklı herşeyi üstlerine almışlar sorumluluk olarak

İnşallah erkek kardeşimin eşi de sizin gibi olur bizimle görüştürmez kardeşimi çok rahat ederiz valla hayali bile güzel :)
Aslında benimki beni ilk gordugunden beri kıskanıp kardeşini elinden almışım psikolojisi yaşadı. Ben alttan aldım o üstte çıktı. Sonunda eşim yeter dedi ve kestik ben bir şey yapmadım. Hiç söz bile etmedim. Sessligimle konuştum sadece... Her güzel anımı berbat etti keşke o zamanlar ses cikarsaymisim diyorum şimdi kendime ama sonucun bu şekilde olması her koşulda beni mutlu ediyo...
Birinin sizi kiskanmasi gözünün üstünuzde olması çok rahatsız edici ve enerji düşürücü....

Sizden kaynaklanıyor sıkıntı. Herkes her şeyi isteyebilir yüz verirseniz herkes şımarır, siz yaptırmayacaksınız. Kavgaya da gerek yok. Konuşun karışı tarafa da anlatın bitsin gitsin. Bir süre görüşmeyin hatta.
Küskünlük gibi değil ama kalmak için ararsa, “ben evimde kalınmasını, acil ihtiyaç dışında istemiyorum,senin kendi evin var, kendi düzenin var, benim de kendi düzenim var, gündüz normal görüşmek varken cümbür cemaat gece kalması çok anlamsız, çok sık görüştük, bizim de özelimiz var. Bak sürekli oraya buraya da lütfen kendi eşinden yardım iste. Bu bizde sıkıntı oluyor, planımız varken senimkırmamak için birbirimize giriyoruz. Olmadı taksi çağır. Yanlış anlama seni sevmediğimden değil ama dengesiz ve tek taraflı buluyorum. Oldukça sağlıksız bu. Düşün benim ileride çocuklarım olacak. Ben senin evine sürekli gelip kalsam ki çağırmak istemiyorsun, veya sürekli beni bir yerlere bırakmanızı istesem hayatta yapmazsınız. Bunda darılacak bir şey yok. Biz evliyiz kardeşin artık bekar değil ve onun mutlu olmasını istiyorsan sen de artık eşinden bekleyeceksin.”
Yani işte bu şekilde ona söylersem kardeşi kardeşten uzaklaştırıyormuşum gibi olurum diye çekindim yoksa insan söylemek istiyor yada yavaş yavaş çekicem kendimi en azından eşiyle gitsin gideceği yere eskiden arabamı vardı annem alırdı bizi her yere otobüsle götürürdü

Aslında benimki beni ilk gordugunden beri kıskanıp kardeşini elinden almışım psikolojisi yaşadı. Ben alttan aldım o üstte çıktı. Sonunda eşim yeter dedi ve kestik ben bir şey yapmadım. Hiç söz bile etmedim. Sessligimle konuştum sadece... Her güzel anımı berbat etti keşke o zamanlar ses cikarsaymisim diyorum şimdi kendime ama sonucun bu şekilde olması her koşulda beni mutlu ediyo...
Birinin sizi kiskanmasi gözünün üstünuzde olması çok rahatsız edici ve enerji düşürücü....
Ya sadece görümce olsa ailenin tamamında var kıskançlık

Bu kişinin kocası yok mu? 3 çocukla başkasının evinde kalma, her yere arabayla kendini taşıtma nedir? Siz tepki vermedikçe eşiniz de alıştığı için duruma normali bu olacak. Siz sert tepki verip kadına da kocanı ara müsait değiliz diyeceksin sınırı çizeceksin yoksa her yere kendimlocası yerine senin eşini kullanacak, sen ve ileride çocukların ikinci planda olacaksın.

Eşin önceden bekarken onu kullanıyordur ama evlendiğinde böyle yapması normal değil. Eşine de aynen böyle anlatacaksın. Bak bu hiç kabul edilir nir şey değil. Sen bekar olsan tamam, artık evlisin bizim bir hayatımız ve özelimiz var. Hadi normalde insanın başına acil bir şey gelse yine ilk bakması gereken kendi kocası. Kocası olmasa biz artık üçüncü şık olarak devreye girmemiz gerekir.

Her yere gidecekse biri götürecekse yine kocası olması gerekli.

Bizi köle gibi kullanıyor. Kendisinin kalmasını da kabul etmiyorum. Normal ayda yılda bir kez ev gezmesi olur, akşam gezmesi olur onu da ben gidersem kendisi gelir. Tek taraflı canı sıkıldı hop burada, gündüz de şöförlük yapılacaksa ben bu işte yokum dersiniz.

Siz eşimle aram bozulur korkusu ile bir şey demez, sınır çekmezseniz kendisi kocası ile yapması gerekenleri sizin eşiniz üzerinden yapar hayatınız kayar.
Haklısınız yani şöyle tabi benim erkek kardeşimde var sonuçta ama sık sık kalmaya gidemezdim ya çekinirdim kalma işi yani aradan yıllar geçer kendileri söyler ama öyle sürekli sık sık olmaz ayda yılda bir beni şuraya buraya da götür diyemezdim sonuçta artık bi ailesi var sorun problem yaşar diye eşimle çözmeye çalışırdım

Back
X