Sıkılıyoruz işin içinden çıkamıyorum düzenim yok.

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.609
598
Arkadaşlar, evlendik mutluyuz elbette ara sıra sıkıntı yaşadık yaşıyoruz da.
Eşim özel bir okulda öğretmen ben de sınava çalışıyorum. 15 tatil boyunca bir hafta tatilim vardı yalnızca. Maddi olarak da çok iyi değiliz. Öyle şehir dışına bir kaç günlüğüne de gidemedik. Ama şehir içinde de ailelerimiz den başka bir yere çıkamadık. Eskiden çok sosyaldik gezer tozardık.şimdi arabamız yok diye çıkmak istemiyor hiç bir yere. Ki ben tiyatroya gitmeyi çok severim evimiz çok merkezi yıllarca takıldığımız kafelere aynı caddede öyle olunca oralara gitmiyoruz ama az da olsa başka yerlere gidelim yürüyelim istiyorum. Ben kendi arkadaşlarımla görüşüyorum ayda bir yada iki, o ise eskiden her gün buluştuğu arkadaşlarıyla çıkmıyor canım evden çıkmak istemiyor diyor.

Asıl mevzuya gelirsek...
Eve geliyor yemek yiyoruz etrafı toparlayıp bir çay içiyoruz ama onun dışında birlikte oyun oynuyoruz telefonda videoya bakıyoruz boş bomboş geçiyor akşamlar. Bir şeyler teklif ediyorum istemiyorum diyor bugün de gelmiş çok sıkıldım artık hiç bir şey yapmıyoruz böyle hayal etmemiştim diyor. Ben de günlerdir bir şeyler yapalım dedim istemedin dedim. Oysa o anda kavga etmek için çok müsaittim. Çinli ben de çok daraldım. Maaşı alınca götüreyim dediği yerler vardı teklif eder diye beklemiştim ben de akşam demedi bir şey.
Ne bileyim evde televizyonumuz yok internetten bakıyoruz bir şeylere ama ev iyice öğrenci evine döndü. Ben yeterince evin düzenini sağlayamıyorum o da yardım etmek istiyor ama bir türlü çıkamadık işin içinden. Bu serkeşlik bizi yordu üzüyor ne yapacağımı bilmiyorum inanın.
Dersimin olmadığı sabahlar erkenden uyanıyorum ama saatlerce yataktan çıkmak istemiyorum taa eşimin gelmesine yakın kalkıp öylesine evi toplayıp yemek hazırlıyorum ama öyle canım istese bile kalkıp o çamaşırları yerleştirmek bozulan dolapları düzenlemek için halim olmuyor. Sürekli uzun uzadıya yatmak istiyorum. 5 ay oldu evin düzeni hala yok. 5 ay oldu evde hala iyi bir aktivite yapmıyoruz. Arada bir kitap okuyoruz birlikte o kadar. Genelde o yokken okuyorum akşama da canım istemiyor gibi gibi...

Kelin ilacı olsa başına sürse. Bizde o durumdayız tek eğlencemiz karşılıklı içmek, arabayla tur atmak evde de internette takılmak. Önerilere açığım takipteyim

Araba satınca hayattan soğumakta kötü ya tamam alışan için zordur ama şart değil ki.
Önerileri Red etmesi, götürürüm dediği yerin lafını etmemesi sorun. Ayrıca neden yataktan çıkmak istemiyorsunuz saatlerce? Genel olarak ikinizde de bir bezmişlik var gibi.

Araba satınca hayattan soğumakta kötü ya tamam alışan için zordur ama şart değil ki.
Önerileri Red etmesi, götürürüm dediği yerin lafını etmemesi sorun. Ayrıca neden yataktan çıkmak istemiyorsunuz saatlerce? Genel olarak ikinizde de bir bezmişlik var gibi.

Öyle tabi ki zor ama evimiz merkezi tamam bir piknik alanı yada öyle gezmek arabayla mümkün değil uzaklara gitmeyi çok severiz ikimizde ama olmuyor.
Kısa pratik şeyler istiyorum gerçekten evden çıkmak istemiyor.
Benim depresyon eşiğinde olduğumu düşünüyorum. Çok önemsediğin bir sınavım var onu geçersem belki eski neşeli günlerime döneceğim ama

Ne çabuk tükenmişsiniz ikiniz de

11 yıldır beraberiz 3,5 yılı nişanlılık evlenince geçecek düzelecek dediğimiz hiç bir şeyi yapamadık. Nişanlı iken son süreçte hiç gezip tozamamıştık ikimizin iş saatlerinin saçmalığı yüzünden. İşte birlikte şunu bunu yaparız dediğimiz hiç bir şeyi yapamadık. Maddi olarak evlenmeden önce daha iyiydik bir de şimdi daha az kazancımız daha çok giderimiz var. Hepsi etkili sanırım.

Güzel sürükleyici bir yabancı diziye başlayabilirsiniz, her akşam bir iki bölüm izlersiniz beraber. Hakkında konuşabileceğiniz bir konu olur bu sayede. Bisiklet sürebilirsiniz haftada en az bir gün. Yoksa kiralayabilirsiniz bir günlük. Bence çok hoş olur.. Bir kafede güzel bi kahve içmek kafa dağıtmak mesela. Uyumadan evvel birbirinize o gün sizi çok mutlu eden üç şeyi sorup güzel bir muhabbet edebilirsiniz anlık, insanın şükrü de artar böylece.. Bunu rutin haline getirebilirsiniz. Ufak tefek sürprizlerle daha da canlanır ilişki.. mesela bir çikolatayı çok seviyor diyelim.. işe gitmeden evvel o çikolatayı cebine koymak gibi.. ufak ama tatlı şeyler.. Her gün elbette bir şeyler yapabilmek mümkün olmaz, o dinginlikte ayrı huzur olmalı. Bana kalırsa en mühimi pozitif enerji,gülücükler saçabilmek.. Bunun içinde ilk önce kendi içinde huzuru yakalayabilmek..

Birkere bu yataktan çıkmama olayı çok fena kendinizi zorlamaniz lazım sihirli bir değnek gelip size değmeyecek.
Yanı eşiniz açısından bakalım adam tüm gün çalışıyor eve bi geliyor ohooo.
Tamam siz evin hizmetçisi değilsiniz elbette sınavınız da varmış ama aksama kadar yatmanin da bahanesi olamaz.
Ki 5 ay az bir zaman dilimi değil.
Gerekirse bir kereliğine temizlikçi alın evi düzene sokun sonra O düzeni koruyun .

Tiyatro olayı da şöyle alın internetten istediğiniz oyuna bilet yemekten sonra hadi gidiyoruz deyin ve gidin birlikte birazcık zorlayın onun teklif etmesini beklemeyin.
Erkekler böyle böyle alışıyor sosyal faaliyetlere .

Öyle tabi ki zor ama evimiz merkezi tamam bir piknik alanı yada öyle gezmek arabayla mümkün değil uzaklara gitmeyi çok severiz ikimizde ama olmuyor.
Kısa pratik şeyler istiyorum gerçekten evden çıkmak istemiyor.
Benim depresyon eşiğinde olduğumu düşünüyorum. Çok önemsediğin bir sınavım var onu geçersem belki eski neşeli günlerime döneceğim ama

Olabilir belkide sınav stresi sizinkisi.
Evde biri stresli ya da gergin olunca diğerine de yansıyor bu durum.
Dışarı çıkılamıyorsa evdeki vakti güzel geçirmek lazım gerçekten bende eşimle kaliteli zaman geçirmeyi önemsiyorum.
İzlediğimiz ortak bir dizi olur muhakkak.
Film geceleri yaparız.
Her hafta bir gün araştırma yapar üzerine sohbet ederiz.
Yakınlardaki akrabaları ziyaret ettiğimiz olur.
Bazen hiçbir şey yapmadan oturup uzun uzun gelecek planı tatil planları yapmakta çok zevkli oluyor. Ne bileyim yapacak şey çok aslında. Ama bazen genel bir isteksizlik durumu da oluyor sizdeki gibi.
O zamanlarda çok kasmamak zorlamamak lazım. Zaman zaman öyle olmasıda normal.

Güzel sürükleyici bir yabancı diziye başlayabilirsiniz, her akşam bir iki bölüm izlersiniz beraber. Hakkında konuşabileceğiniz bir konu olur bu sayede. Bisiklet sürebilirsiniz haftada en az bir gün. Yoksa kiralayabilirsiniz bir günlük. Bence çok hoş olur.. Bir kafede güzel bi kahve içmek kafa dağıtmak mesela. Uyumadan evvel birbirinize o gün sizi çok mutlu eden üç şeyi sorup güzel bir muhabbet edebilirsiniz anlık, insanın şükrü de artar böylece.. Bunu rutin haline getirebilirsiniz. Ufak tefek sürprizlerle daha da canlanır ilişki.. mesela bir çikolatayı çok seviyor diyelim.. işe gitmeden evvel o çikolatayı cebine koymak gibi.. ufak ama tatlı şeyler.. Her gün elbette bir şeyler yapabilmek mümkün olmaz, o dinginlikte ayrı huzur olmalı. Bana kalırsa en mühimi pozitif enerji,gülücükler saçabilmek.. Bunun içinde ilk önce kendi içinde huzuru yakalayabilmek..
İlişkimiz tam bu modda idi. Nişanlıyken de çıkardık geceleri iki tur atar gelirdik. Evimizin az ilerisinde kiralık bisiklet bile var. Dizi konusunda gelince hep başlıyoruz ama beniö çocukluğumdan beri kötü bir huyum var bir şey izlerken uyuyorum maalesef.
Diğer öneriler için teşekkür ederim. 🥰

Bence ikinize de haksızlık ediyorsunuz. Ne bileyim insanın sevdiği biriyle yaşaması,onun kokusuyla beraber yaşaması, tv izlemesini, telefona bakmasını, koltukta uzanmasını, yemek yemesini izlemek bile sıkılmayı önler diye düşünüyorum ben. Birlikte olduğunuz her dakika bunun bilincinde olursanız her ikiniz de daha keyif alırsınız bence.

Ev içinde - bunu başka bir konuya da yazmıştım. - youtube da ister türk ister yabancı olsun temizlik videolari var ben arada izliyorum temizlik düzen vs. işleri için motivasyon buluyorum. "Extreme cleaning" "celan with me" falan yazarsanız bulabilirsiniz ben acayip motive oluyorum yoksa parmağımı oynatmam.

İlişkimiz tam bu modda idi. Nişanlıyken de çıkardık geceleri iki tur atar gelirdik. Evimizin az ilerisinde kiralık bisiklet bile var. Dizi konusunda gelince hep başlıyoruz ama beniö çocukluğumdan beri kötü bir huyum var bir şey izlerken uyuyorum maalesef.
Diğer öneriler için teşekkür ederim. 🥰
Eşiniz evde yokken onun sevdiği yemekleri yapın mesela güzel bir sofra hazırlayın güzelce hazırlanın güler yüzle karşılayın onu.Canınız sıkılınca bir yürüyüşe çıkın mesela illaki bir cafede oturmaya ya da bir.yerde yemek yemeye gerek yok yani maddi durum çok iyi değil diyorsunuz ya harcama yapmadan da farklı şeyler yapılabilir.Biz mesela çok sıkılınca evin etrafında da olsa yürüyüşe çıkarız eşimle.Yürüyüş esnasında muhabbet oluyor konu konuyu açıyor paylaşım artıyor.Bu da ilişkiye iyi geliyor.Ya da doğayla iç içe olan yürüyüş parkurlarına gidiyoruz.Bu gibi şeyler yapın.Evde de zamanı güzel geçirmenin bir çok yolu var biz ilk zamanlar çok tavla oynardık mesela ya da iskambil kartlarıyla oyunlar oynardık zamanın nasıl geçtiğini anlamazdık.Beraber dizi film çok izleriz.Sonrasında onun muhabbeti yapılır çokca.Düzen konusuna gelince kendinize haftda 1 gün belirleyin mesela o gün sizin evi toplama temizlemegününüz olsun.Hep yatarsanız
Canınız kakkmak istemez sersem gibi olurzunuz bu da depresyon getirir.Kendinize bir rutin belirlemeye çalışın inanın yaşam tarzınızı değiştirmek sizin elinizde.

Aksamları Bı saat dısarı cıkın. Sahil varsa oldugunuz sehırde denız kenarında bir cay ıcın.
Sahil yoksa bir kafede ıcın cay kahve. Maliyeti sızı sarsmaz dıye dusunuyorum.

Eve gelince de esınız uzansın ne yapacaksa yapsın, sizde girin dusa kabını falan ovun.
Bana cok iyi geliyor tasları ovmak.
Hatta bır bakıyorum sonra mutfaga gırmısım, dolaplar pırıl pırıl olmus. Hem kafam dagılmıs.
Gunduz ıs yapma imkanım yok gece habıre orayı burayı silip ovuyorum sayet yapacak bisey bulamazsam ya da cok sıkılıyorsam.

Ama mutlaka dısarı bir saatte olsa cıkın, el ele yuruyun. Insan el ele susarken bile mutlu olabilir eger isterse.

ikiniz de üsengec. ikiniz de salmissiniz kendinizi.

Okurken ben dahi bunaldim..

30 yillik evliler böyle oluyor normalde. ne ara bu hale geldiniz ki?
yaslar da kücüktür muhtemelen

Aslında çok küçük değiliz. 27 28 olduk. Uzun yıllardır beraberiz ama.

Sabahları erken kalkın ve bir yerden baslayın Baska caresi yok. Hazırlandığınız sınav zor bir sınav ve insanlar uyumadan calısıyorlar. (rekabet için söledim)
Önerilere gelince bizde evleneli 3 ay olucak. Düzen, ev işleri konusunda Bi sıkıntı yaşamadım cünkü önceden de alıskın idim. Hali hazırda bende calısmıyorum ama 6.30da kalkıyoruz kahvaltıdan sonra onu yürüyerek işine bırakıyorum.Saat 8 olmus oluyor Oradan cevreyi öğrenmek için caddeleri sokakları geziyorum biraz. Saat 10 oluyor ve bu beni acayip zinde yapıyor =) gelince biraz dinlenip günlük işlerimi vs yapıyorum. Günlük işleri biriktirirseniz sizin acınızdanndaha da zor olur. Hafta Bi gün sinemaya ve tiyatroya gidiyoruz.Ayda bir gün dısarda yemek yiyoruz ki benim için gerekli de değil ama sırf değişiklik olsun diye. (maddi acıdan bizim de sıkıntılarımız var su dönem ama devlet tiyatrolarında güzel oyunlar oluyor) Aksamları da Bi gün beraber İngilizce calısıyoruz (ikimize de cok lazım diil ne olur ne olmaz Die, eglencesine biraz da) bir gün evde film izliyoruz. TV yok evde. Biz bilerek almadık, cok vakit alıyor diye. Bazı günler beraber yemek de yaparız haftasınları genelde. Ee evimize arkadaslarımız falan da cok geliyor, sohbet ortamı oluyor. Henüz sıkılmadık acıkcası. Zaten pek sıkılacak vakit olmuyor. Arkadaslarımız geldiğinde de trivial pursuit tarzı oyunlar oynuyoruz.
Birlikte öğrenmek güzel siz ders calısırken esiniz de katılabilir, ben ucak motoru öğreniyorum mesela ilginc geliyor.
Kısacası erken kalkarsanız, işlerinizi biriktirmezseniz hersey yoluna girer✌️

Her sabah esinizle kalkip kutuphaneye gitmeyi deneyin bence. Is gibi giderseniz cok rahat alisirsiniz. 3 gibi cikip gelirseniz ev islerinizde yetisir. Kisin insanin cani pek bir sey istemiyor bizde spor salonu bakiyoruz cikip yuruyus yapiyoruz bence deneyebilirsiniz:)

Bence televizyon alin mutlaka ve aylik odeme imkaniniz varsa bir digital platform baglatin. Netflix olur digiturk ya da dsmart gibi. Bizim aksamlarimiz tv karsisinda geciyor ama dikayetci degilim. Ben de mesela bazi aksamlar oyun oynamak istiyorum satranc olsun monopoly olsun. Bir bucuk yilda bir kez oynamisizdir😃

Kütüphanede çalış

Ev dışarıya alışkın olanı basar

Akşam da scrabble vs oynayabilirsiniz

Sardırınca iyi oluyor

Ev işini takma

Çamaşır yıkanır kurur olur biter dolap içi vs çok da mühim değil

Dolap toplayacağına rasyonel sayı topla😀😀👍

Sınav fikri de geriyor insanı ne kadar çalışırsan o kadar az batar ev işi vs

Back
X