- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.994
- 548
- Konu Sahibi dislektik_anne
Şu yeni nesil annelerden ben de illallah ediyorum. Ablamın çocuğuna mesela henuz besin alerjisi olup olmadığı denenmemişse (3 gün onu yesin,problem yoksa hep yiyebilir) yemek yerken domates bile veremezsin. Çocuk 16 aylık ama kıyameti koparır.
Bebekler için olmayan ıslak mendil ile elini sildim diye panik olmuştu (elini ağzına atıyor,bunlar zararlı şeyler) . Bir gün çikolata falan alsam çocuğa koşa koşa acile götürür midesini yikatir
Bilmiyorum ya...asla böyle bir anne olmak istemem.
Etrafımda ben de çok görüyorum, hatta kadınlar kulübünde de öyle. Cocugu ile yapışık insanlar, devamlı pohpohlanan çocuklar..
İyi de gerçek dünya bu değil ki.
Bizim mesela yegene 'kuserim ama' gibi cümleler kullanmamız bile yasak (çünkü bebegi rencide edebilirmiş). Böyle çocuklar gerçek dünyaya girince bir paşa-bir prenses olmadıklarını farkına varacaklar. O zaman onların hassas kalbi kırilmayacak mi? Kırılacak. Hem de kendini avutmayi bilmedigi için çok zorlanacak...
Benim de annemle aramda yakın bir ilişki yok. İster mıydim,isterdim tabii. Ama bazı insanlar var annesini bırakmamak için iki gün iş gezisine gidemeyen, annesinden onay almadan bir iş yapamayan, annesinin ağzının ta içine bakan,özgüvensiz ve sinik, evlenince evinde annemi özledim diye ağlayan....
Böylelerini görünce de öyle olmadığım için icin sukrediyorum.
Bence siz yeni nesil annelere çok aldanmayin, iç gudulerinize ve çocuğunuzun yonlendirmelerine güvenin
16 aylik bir çocuğa elbette çikolata verilmez. Saydiğiniz tüm örnekler ablanizin buldumcuk değil, doğru yaptiğini vurguluyor.
O bebek bezlerinde bile ne kadar kimyasal var haberiniz varmi? Evet bebek sürekli eli ağzinda oluyor ve hali ile elini iyi bir şekilde silmek önemlidir. Ben sadece su barindaran bez kullaniyorum ve kimyasal olmayan sivi sabun ile kizimin ellerini yikiyorum.
Ve konu sahibin niyetini anlayamadim. Madem bu kadar kafaniz karişik, niye onlara buldumcular diyorsunuz? Yani kafanizda zaten negatif bir düşünce var. Sanki konu "aa baaak ben ne kaa iyi bir anneyim" diyerek açilmiş gibi his ediyorum.