sıkıntı büyük

mrb patoloji de tümör grand türü ki 67 ve hercb2+++falan yazıyor mu birde hormon duyarlı mi %kaç çıktı değerler bunlar çok önemli yazarmisin
Merhaba
Grade 3 ki 67 %80 hormonlar negatif , hercb2 negatif
Bugün planlama yapıldı kemo için , 4 kürden sonra 12 hafta haftada bir ...

Merhaba
Grade 3 ki 67 %80 hormonlar negatif , hercb2 negatif
Bugün planlama yapıldı kemo için , 4 kürden sonra 12 hafta haftada bir ...
12 haftada 1 ne ayrıca hercb2 +++ mi yoksa 1 ve 3 mu + yani pozitif planlama açık yazar mısın kaç kur kemoterapi alçaksınız ardından ne dedi

12 haftada 1 ne ayrıca hercb2 +++ mi yoksa 1 ve 3 mu + yani pozitif planlama açık yazar mısın kaç kur kemoterapi alçaksınız ardından ne dedi

Kemoterapi 4 kür 21 günde bir alındıktan sonra haftadabir 12 hafta devam edecek .cerb b2 negatif ..
Sonra radyoterapi ile devam edecek işte ..

doktorlar ne diyor bizde tedavi başarısı %85 demisti size risk gurubundasiniz falan dediler mi

kometerapi konusunda da korkmayın ben 2.sini aldım en fazla 5 gün yorucu oluyor sonrası ayağa kalkıyorsun sana en büyük tavsiyem saçın uzunsa kemoterapi almadan dibinden kestir peruk yaptır çok işe yarıyor ben aile dışında kimseye dilemedim daha komşularım bile bilmiyor

kometerapi konusunda da korkmayın ben 2.sini aldım en fazla 5 gün yorucu oluyor sonrası ayağa kalkıyorsun sana en büyük tavsiyem saçın uzunsa kemoterapi almadan dibinden kestir peruk yaptır çok işe yarıyor ben aile dışında kimseye dilemedim daha komşularım bile bilmiyor

En zor kısmı kemoterapi süreci sanırım . Korkuyorum .. çocuklarım için sıkıntılı olacak ... etkilenecekler...

Evet bende çok az kişiye söyledim gerek yok kimsenin acıyarak bakmasınà .. acınacak bi durum oldugu için kaldıki kimseye kalmaz bu iş bilmeyenle konuşmak cok zor o yönden ...

Koltukaltı temiz pet de temiz şükür senin nasıl ?
2 ve 5 yaşında iki kızım var ...
o zaman korkacak hicbirseyin yok hastalık konusunda kemoterapi aldığında ilk hafta çocuklarla hiç ilgilenmezsin ben anneme gönderiyorum 1 hafta onlar bakıyor ilk 3 gün hiç ses kaldıramıyorsun tv ve ışık çok rahatsız ediyor ve kemoterapi süresince enfeksiyon kapanan gerekiyor evde zaten kalabalik ortam olmasın hasta biri varsa yanında olmasın

hiç endişelenme kemoterapi falan korkutmasın hepsi geçecek iyisallah sende bende eski sağlığımıza kavuşacagiz biz kadınlar çok güçlüyüz

ben 30 yaşındayım ve 1.5 yaşında oğlum var yaklaşık 2 ay önce gömleğimi giyerken elime gelen sertlikten şüphelenip hastaneye gittim Dr ilk muayenede anladı ama bana söylemedi memografi ultrason biyopsi yapıldı kötü huylu kanser tesisi koydular 2 gün içerisinde amaliyat oldum 3 tane lenf bezi alındı 1 tanesinde 0.3 mm çıktı gogus teki kitle 2.5 cm pat sonuçlarım hercb+++ tümör grand3 hormonlarla %60 %30 pozitif Dr um 4 kur kemoterapi 21 günde bir ardından 4 kemoterapi daha ama bu ilkinden farklı herceptin akıllı molekul denilen ilaçla birlikte verilecek onlardan sonra 9 kur herceptin sade verilecek Allahtan onun yan etkisi yokmuş 1 yıl bu şekilde ardından 10 yıl boyunca hormon hapı kullancakmisim şu an 2.kemoterapi aldimi tedavim nasıl ilerliyor bilgi verirmisiniz bilen biri var mı ya da aynı şeyleri yaşamış biri

oncelıkle gecmıs olsun...süreç hakkında bılgım yok....ben kucuktum henüz ortaokuldaydımkı yan komşumuz yakalanmıştı sızın hastalığınıza....evladıda benım yasımdaydı....tek kızı vardı...ama maşallah sımdı torunları bıle oldu....kı o zamanlar tıp bu kadar ılerlememıştı bıle....ıyı atlattı bu surecı goren hasta demezdı o derece....sızde evlatlarınız ıcın dımdık durun ....elbette zor bır surectır ama zamanın unutturamayacağı sey yok...açıl sıfalar dılerım

oncelıkle gecmıs olsun...süreç hakkında bılgım yok....ben kucuktum henüz ortaokuldaydımkı yan komşumuz yakalanmıştı sızın hastalığınıza....evladıda benım yasımdaydı....tek kızı vardı...ama maşallah sımdı torunları bıle oldu....kı o zamanlar tıp bu kadar ılerlememıştı bıle....ıyı atlattı bu surecı goren hasta demezdı o derece....sızde evlatlarınız ıcın dımdık durun ....elbette zor bır surectır ama zamanın unutturamayacağı sey yok...açıl sıfalar dılerım
iyisallah çok teşekkür ederim moral oluyor böyle güzel şeyler duyunca

Öncelikle çok geçmiş olsun. 2013 yılında tamamen sürpiz bir şekilde annemede Meme ca. tanısı konuldu. Hiç bir şikayeti yoktu. Çok şükür ki lenf bezlerinde veya başka bir organında metastaz yoktu. Ameliyat oldu ve 4 kür koruyucu kemoterapi ve daha sonrasında Herceptin aldı (HER 2 pozitiv olduğu için). 5 sene boyuncada östrojen ilacı kullanacak. Tabi bu tedaviler kanser türüne göre tamamen değişiyor. Şuan sağlığı gayet iyi. 6 ayda bir kontrollerine gitmese hastalığı aklına bile gelmez. Demem o ki sakın korkmayın ve üzülmeyin. İnanın ki tedaviler bittikten sonra her şey çok daha güzel olacak, yeter ki siz kafanıza bu hastalığı takmayın. Size Allah'tan acil şifalar diliyorum.

Back
X