Sıkıntıdan uyuyamıyorum

Tawnyeagle

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2014
9
1
1
Sıkıntıdan uyuyamıyoru hikayem çok uzun egitim ve mesleki yönden ailemin rızası olmaması nedeni ile ayrılıklar ve geri dönmelerimle dolu 6 yıllık bir ilişkim var ben 25 yaşındayım diş hekimi,o 32 ve bir fabrikada işçi artık şuanda onu sevip sevmediğim konusunda kararsızım, sevdiğim insan hep odundu tabiri caizse ama şimdi daha çok gözüme batmaya basladı , şu sıralar iş hayatım nedeni ile sıkıntılar yaşıyorum o yüzden biraz daha hassaslaştım moral verme yetenegi sıfır beni çok sevdiğini söylüyor kendince bu ona yetıyor,gerçektende seviyor ama artık bana yetmiyor herseferınde tartışıyorum neden böylesin diye çevreden çok etkilenmeye basladım ailem bu ilişkiye razı degıldi ama ben onunla mutlu oldugumu düşündüğüm için ve beni çok sevdiğini hissettiğim için tekrar tekrar geri döndüm ailemden habersiz,ondan çabalaması için istediğim yıllardır da söyledim, aileminde rızası olması için sınava hazırlanıp 4 yıllık bir üniversite okuması ve ona göre bir işte çalışması ama sıfıra sıfır 6 yıl gectı ve hep beni suçluyor ben seviyorum sen şartlar koyuyorsun bu nasıl sevgi diye konuşuyor ,haklı olabilir kendince ama mantıgım ile kalbim çeliştiği için tam baglanamıyorum ben anlık degil ileriyide düşünerek konuşuyorum,çevre aile bunlarmı saglayacak senin mutlulugunu diyor,degil tamam ama temelde onlar yok tabikide temeli bi süre sonra çürütende onlar ister istemez yıllar sonra etkilenmeler başlayacak zaten ailemi karşıma alarak iş yapmak istemiyorum benim derdim hiç çaba göstermemesi bu konuda sadece seviyorum diyor tamam inanıyorum ve hissediyorum sevgisini ama ne bu konuda oluru olsun diye çaba görüyorum ne mutsuz oldugumda ince düşünmeler yapıp mutlu etmeye çalışmalar tek istediği biran önce evlenebilmek sen beni böyle sevdin ben seni böyle şimdi neden böylesin deyıp durmalar içten içe olmayacagı düşüncesi kalbimi kaplıyor ama elimi kolumu baglanmış hissediyorum,sanki onsuz olmuyor onunlada olmuyor ne yapacagımı bilmiyorum ben gercekten iyice depresyona girdim,bana hiç yardımcı olmuyorsun diye yıne tartıştım bugun ayrılık tartışması,ne yapsam yaranamıyorum diyor ne yaptıki ya bana göre hiç birşey,agır konuştum artık saglıklı kararlar veremiyorum çelişkiler yaşıyorum durumumu anlatmaya çalıştım çok yazmışım haberim olmadan ama anlatabildimmi bilmiyorum bu durum zihnime işkence gibi belkide vicdanım susmuyor galiba hangisi bilmiyorum ama şuanda uyuyamıyorum

Mantığın ağır basıyor çünkü. Insanların neler söylediğinden etkilenmişsin. Duyguların ağır bassaydı eğer bu tür şeyleri düşünmezdin suçlu değilsin fakat iyice düşünüp karar vermen senin için de onun için de en hayırlısı olacaktır. Dua et. Her şeyi iyice düşünmeni öneririm. Bir gün oturup neden bu kişiyle evlendim ki deme ihtimalin mi fazla? Yoksa ondan ondan başkasını sevemezdim, bundan fazla kimse sevemezdi deme ihtimalin mi?

Yani hadi sınavı kazan 4 yıl oku sonra düzgün bir işin olsun demek kolay. Sanırım durumu yok kendisinin nasıl sınava hazırlanacak meslek garanti bir bölüm olması için dersane falan gerek. Hem okuyup hem çalışmakta çok zor. Ya onu böyle kabul edeceksiniz ya da ayrılacaksınız.

Ben kendime anlam veremiyorum gercekten gerıye bakıp düşündüğümde bana zararı çok olmuştur gerek aile ilişkilerimin bozulması gerek ders gerek psikolojim ama ben neden irademe hakim olamayıp geri dönüyorum unutmak için bıraktıgımda baska bir ilişkiye başladım ama yapamadım yapamıyorum hep karşılaştırıyorum bu durum bana acı verıyor ve onun sen benımle herseferınde oynadın demesı ben takıntımı bilmiyorum mutlulugu onda istediğim için belkide ama karşıda çaba göremiyorum ve bu beni aynı sonuca itiyor ve tekrar tekrar bıraktım ve sonuç iki taraflı yıkım vıcdanım ve seven birini 6 yıldır aynı şekilde üzme ve üzdüğüm için ilerde baskası ile mutlu olamama korkusu bunlar beni bırakmıyor bilmiyorum anlatamıyorum kimseyede anlatmadım zaten durumumu

İşt
Mantığın ağır basıyor çünkü. Insanların neler söylediğinden etkilenmişsin. Duyguların ağır bassaydı eğer bu tür şeyleri düşünmezdin suçlu değilsin fakat iyice düşünüp karar vermen senin için de onun için de en hayırlısı olacaktır. Dua et. Her şeyi iyice düşünmeni öneririm. Bir gün oturup neden bu kişiyle evlendim ki deme ihtimalin mi fazla? Yoksa ondan ondan başkasını sevemezdim, bundan fazla kimse sevemezdi deme ihtimalin mi?
e

ayni senin durumuna benzer tanidigim dishekimi var ama o evli ...senelerce dis hekimleriyle calistim ... sadece sunu soylemek istiyorum ... gercekten yapamazsin ... o kadar cok sikinti cikar ki , inan bana evlilik falan daha buyuk yikima goturur seni ...

Ayrılmalisın. Evlenince daha büyük sıkıntılar çıkacak. Sevgi bir yere kadar oluyomus. Ilerde keşke dememek için ayrıl.

Anne - baba, elalem için mi yaşıyorsunuz? "Kocası üniversite mezunu değilmiş! Hem de fabrika iscisiymis a dostlar!" diyecekler, koca seçiminde başarısız olduğunuzu, daha iyisini bulamadiginizi dusunecekler, "falancanin kocası mühendis hem de doktora yapmış" dediklerinde asagilanmis hissedip işçi kocaya lanet edeceginizi düşünüyorsanız ayrilin gitsin.
Mit, Harvard vs. diploması olsaydı onu daha çok sevecek miydiniz?
Tahsil cehaleti alır, insan neyse o kalır.
Bu haliyle seviyorsanız milleti düşünmeyin.

Siz niye üniversite okumak istemeyen birini üniversite okusun diye zorluyorsunuz ki, onun üzerinde siz baskı kuruyorsunuz. Olmayacaksa ayrılın, sürünmenin ve süründürmenin anlamı ne... Anlaşıyor musunuz ona bakın, insanların diyeceklerine takıyorsanız ya da takacaksanız evet olmasın mutsuz olursunuz. Vallahi üzerindeki baskıdan dolayı sevgilinize üzüldüm.

Eğer bu düşünceler bir kez patlak verdiyse, artık bu düşünceleri bastıramazsınız. Siz, bu ilişkinin doğası gereği, mantığınıza karşı kör kaldığınız sürece mutluydunuz. Mantığınız, bu isyan düşüncelerini bir kez salık verdiyse, artık susmaz. Bir köşede hep çırpınan kanatlar gibi kalırlar.
Neden çıktı peki bu bağırış çağırış, isyan? Çünkü büyüdünüz. Okul varken filan, dertleriniz de okulunuz, yaşınız kadardı. Sevginiz daha çocuksu, daha inatçıydı.
Gerçek hayata atıldığınızda, sıkıntılarınız da büyüyünce, teselli etmeyi bile beceremeyen adam göze batmaya başladı. Sevginiz baki, fakat da yetişkince oldu. Bu çok normal.

Siz her seferinde ona geri dönerek ona "nasıl olsa hep geri dönüyor" rahatlığı kazandırdınız. Bu yüzden çabalamaya gerek görmedi, hazıra alışmıştı, rahattı. Ekstra birşey yapmadan da kabul görüyordu, niye çabalasındı?
O ilişkinizde tüketiciydi. Hazır yiyici.
Şimdi sizdeki büyümeyle gelen mantıklı isyanı o da kabullenemiyor haliyle. Ama haklı, ona bu rahatlığı siz aşıladınız.
Sadece sevginin yettiği ilişkiler ortaokuldaydı. Realist olmak lazım.

Kanımca yapılacak tek şey, bütün her şeyi basit bi dille özetleyen son bi yazı yazmak ona. Ve ortadan kaybolmak. Öyle bir kaybolmak ki, önceki gidişlerden farklı olduğunu hissetsin. Geri dönmeyeceğinize inansın uzun bi süre. Aylarca belki.
Bu sürede bişeyler kafasına dank etti etti. Bu kez dönmeyeceğinizi anlayıp da çabalamaya meylederse bi umut var demektir.

aranızda dağlar kadar fark var bunu nasıl göremiyorsunuz, ortak paylaşımınız ne olabilir ki ??
ben seviyorum dediğiniz adamı asla küçük görmüyorum o adam da kendi çevresinde özünde iyidir elbette fakat sizinle bir evlilik olması daha şimdiden bu evliliğin nasıl sonlanacağını gösteriyor bile siz görmek istemeseniz de..

evliliği flört dönemiyle karıştırmayın lütfen çok ama çok farklıdır şimdiden size batan şeyler yada batıp da evlenince değişir elbet dediğiniz şeyler asla değişmez aksine görmek istemediğiniz en küçük ayrıntı bile batar size...

ailenizi dinleyin bu birlikteliğe son verin. hem adamı da değiştirmeye çalışmayın adam bu şekliyle mutlu....

Tamam okuyup dis hekimi olmussun ne guzel, ama cok zayif karakterli bir insansin. En basindan hata. Boyle olacagini nasil bilemezsin? Demekki okumak her sey degilmis dimi? Zira bu kadar onemli olsaydi zaten sende en basindan boyle birseyin olmayacagini bilir, ona gore davranirdin. Simdi sen zayif zamanlarinda bu adami hayatina aldin, durduk yere ona da umit verdin, artik o donemleri atlatinca da aklin basina geldi, adami hayatindan bezdirerek kendinden uzaklastirmaya calisiyorsun yaptigin seyin adi bu. 32 yasinda bir fabrika iscisine calis uniye git demek, isi yokusa surerek ayrilmaya calismaktir ki hala YANLISDASIN! Ne olursa olsun o adamin senden yasca fazla hayat tecrubesi var emin ol senden daha saglikli kararlar veriyordur. En azindan acik acik artik bu isin olmayacagini soylemeliydiniz adama. Hala kirk dereden su getirtiyorxunuz adama. Neden? Neden cabalamak zorunda olan o? Sen dis hekimi oldugun icin mi? Birak Allah askina bir an once ayril da daha fazla zamanindan calma adamin.

Asla olmaz hayata bakışınız farklı ayrılmalısiniz evlendikten sonra daha iyi anlarsiniz. Kimse kendini inandırıp kandirmasin.dengi dengine olayı dogrudur.insan herseyiyle aynı olan eşit olan bi esle rekabete girmez,huzurlu ve mutlu olur paylaşıma girer.siz şimdiden paylasamiyorsunuz.bu konu uzar giderde susayim artik

Sıkıntıdan uyuyamıyoru hikayem çok uzun egitim ve mesleki yönden ailemin rızası olmaması nedeni ile ayrılıklar ve geri dönmelerimle dolu 6 yıllık bir ilişkim var ben 25 yaşındayım diş hekimi,o 32 ve bir fabrikada işçi artık şuanda onu sevip sevmediğim konusunda kararsızım, sevdiğim insan hep odundu tabiri caizse ama şimdi daha çok gözüme batmaya basladı , şu sıralar iş hayatım nedeni ile sıkıntılar yaşıyorum o yüzden biraz daha hassaslaştım moral verme yetenegi sıfır beni çok sevdiğini söylüyor kendince bu ona yetıyor,gerçektende seviyor ama artık bana yetmiyor herseferınde tartışıyorum neden böylesin diye çevreden çok etkilenmeye basladım ailem bu ilişkiye razı degıldi ama ben onunla mutlu oldugumu düşündüğüm için ve beni çok sevdiğini hissettiğim için tekrar tekrar geri döndüm ailemden habersiz,ondan çabalaması için istediğim yıllardır da söyledim, aileminde rızası olması için sınava hazırlanıp 4 yıllık bir üniversite okuması ve ona göre bir işte çalışması ama sıfıra sıfır 6 yıl gectı ve hep beni suçluyor ben seviyorum sen şartlar koyuyorsun bu nasıl sevgi diye konuşuyor ,haklı olabilir kendince ama mantıgım ile kalbim çeliştiği için tam baglanamıyorum ben anlık degil ileriyide düşünerek konuşuyorum,çevre aile bunlarmı saglayacak senin mutlulugunu diyor,degil tamam ama temelde onlar yok tabikide temeli bi süre sonra çürütende onlar ister istemez yıllar sonra etkilenmeler başlayacak zaten ailemi karşıma alarak iş yapmak istemiyorum benim derdim hiç çaba göstermemesi bu konuda sadece seviyorum diyor tamam inanıyorum ve hissediyorum sevgisini ama ne bu konuda oluru olsun diye çaba görüyorum ne mutsuz oldugumda ince düşünmeler yapıp mutlu etmeye çalışmalar tek istediği biran önce evlenebilmek sen beni böyle sevdin ben seni böyle şimdi neden böylesin deyıp durmalar içten içe olmayacagı düşüncesi kalbimi kaplıyor ama elimi kolumu baglanmış hissediyorum,sanki onsuz olmuyor onunlada olmuyor ne yapacagımı bilmiyorum ben gercekten iyice depresyona girdim,bana hiç yardımcı olmuyorsun diye yıne tartıştım bugun ayrılık tartışması,ne yapsam yaranamıyorum diyor ne yaptıki ya bana göre hiç birşey,agır konuştum artık saglıklı kararlar veremiyorum çelişkiler yaşıyorum durumumu anlatmaya çalıştım çok yazmışım haberim olmadan ama anlatabildimmi bilmiyorum bu durum zihnime işkence gibi belkide vicdanım susmuyor galiba hangisi bilmiyorum ama şuanda uyuyamıyorum
tek kelime söyleyeyim: bu iş olmaz. Yani benim mantığıma ters. Olmaması lazım. Aşk bir noktada bitiyor. Mantık yoksa eğer aşk daha çabuk biter. 6 yıl bile nasıl geldin bu noktaya hayret ettim.

Sevmek ve sevilmek malesef yetmiyor ... Yetemiyor....

Önceden kızardım şimdi çok inanıyorum davul bile dengi dengine ...

Şimdi vazgeçmek dana kolay... İleride nişanlanacaksın bir evleneceksin iki çocuk olacak 3 derken onla bağın artıp gidecek yazık etme kendine ...

Ailenin rızası olmadan evlenirsen ileride bşr sorun çıksa şu derdim var diyemezsin. Bilirsin duyacağın cevabı "biZ sana demiştik !"

Sen bu ilişkiyi zaten bitirmişsin aslında
Mantığın devreye girmiş ve sana olmaz sinyalini vermiş
Zaman, alışkanlıklar sana sevdiğini düşündürüyor
Evlilik gibi bir hataya düşme sakın
Bunu denk olmadığınız için söylemiyorum, ben inanmam bu denklik işlerine büyük uçurumlar olmadıkça
Ama sen sevgiyi tüketmişsin, aradığın duygusal tatmini bulamıyorsan daha ileri götürmemelisin
Dediklerini kabul edip üniversiteye bile gitse, ilişkinin kurtarılacak yanı yok
İkinize de yazık son ver bitsin

Ben koşulsuz sevgiye inanmiyorum. Sizde buna bir orneksiniz iste. Ayri dunyalarin 2 ayri insani. Biri digerini kendi dunyasina cekme cabasinda ama emekler hep bosa... Sadece kendinizi yoruyorsunuz. Daha büyük sıkıntılar yasamamak icin ayrilik en güzel karar :)

Back
X