- 25 Ekim 2015
- 19.368
- 99.157
- 598
- 41
- Konu Sahibi CiNNET NUR
-
bence siz haklisiniz.Herkesin arefesi mübarek olsun.
Dimdirek konuya dalacağım.
Bayağıdır kendi memleketimdeyim. Eşim de kurban dolayısıyla kendi memleketine gitti. Bu detayı vermemin sebebini ilerleyen dakikalarda anlayacaksınız.
Görümcem eşiyle bayadır sıkıntılar yaşıyordu. Zaten geçimsizdir kendisi. Lüksü,yemeyi,içmeyi,gezmeyi sever. En çok da bende soluklanırdı bir çoğunuz eski konulardan bilirsiniz. ( Neyse ki ayağını biraz kesmiştim.)
Herkesten habersiz boşanmış eşinden. Aniden memlekete gitmiş oda. Ben burada olduğum için sonradan duydum. Eşim telefonda söyledi.
Benim bulunduğum şehirde yaşamaya devam edecekmiş. Kocası varken kimse zaptedemiyordu bu kadını. Artık boşandı ya kimse zaptedemez.
Neyse eşime dedim ki 2 çocukla nasıl yapacak koskoca şehirde ? İş yok güç yok. O çocukların bir sürü ihtiyacı olacak.
Eşim de kimseye ihtiyacı yok onun. Ben bakarım. Çocuklarına baba da olurum,abi de,dayı da :)))))))
Bende dayanamayıp dedim ki hiç de bana güvenip gelmesin bu taraflara inan uğraşamam kimseyle.
Beni ilgilendirmez ne yaparsa yapsın. Bunca zaman yaptıklarım yeter dedim.
Eşim şok geçirdi. Sen ne diyorsun ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu? O benim kardeşim farkında mısın, abisi olarak tabiki de ben sahip çıkacağım. Sen ne saçmalıyorsun. Demek ki ben ölüp gitsem sana muhtaç olsalar sen böyle yapacaksın öyle mi yazık sana ıçindeki merhameti de öldürmüşsün dedi.
Bende boşanırken bana mı sordu. İki de bir onlarla mı uğraşalım bizim kendimize ait bir hayatımız yok mu? Dedim.
Oda bu dediklerini sakın unutma olur mu yazıklar olsun sana dedi telefonu yüzüme kapattı.
Neyse aradan biraz zaman geçti. Biraz fevri çıkıştığımı düşünüp arayıp açıklama yaptım. Kusura bakma hormonlarında verdiği etkiyle öyle konuştum dedim. Neyse kapattık telefonu 2 gün oldu ne arıyor, ne mesaj atıyor.
Öncelikle bunları uzaktayken konuşmakla hata mı ettim acaba? Yüz yüze konuşsaydım daha mı iyi olurdu ?
Yoksa gerçekten çok mu ağır konuşmuşum. Haksızlık mı ettim yoksa ?
Gezme tozma işlerini seviyormuş görümce. Bende ne okuduysam ona göre yorum yazıyorum. Eşi, kardeşi için abi çocuklar için baba olurum demişse maddi manevi bakarım gibi bi anlam çıkıyor. Cinnetnur da cevaben gerekirse biz aç kalırız yine o onları düşünür yazdığına göre görümcenin çalışmaya niyeti yok galiba :/Ben mi yanlış anlıyorum bilmiyorum ben onlara sahip çıkarım derken konu sahibinin eşi, kardeşim yan gelsin yatsın ben hem o evi gecindireyim o bunu yapayım dememiştir diye düşünüyorum. Bu değişimi atlatana kadar biraz fazla ilgi alaka üzerinde olur çocukları mutlu edecek şeyler yapar. Hem çocukların babası hala hayatta, o da babalıgini esirgemez heralde. Kısaca ne olacağı belli değilken olmayan birsey de başta set çekmek biraz tepki topluyor. Ama yine aile içini bilemem
Yüzsüz yüzsüz tavırdan anlamaz. Kaç kere denedim aradı hastayım dedim. Görmeye geldi falan amaaan amaaanTamam abisi ağırlasın o zaman başım ağrıyor de git yat mesela onlar varken ya da temizlik mi yapacaksın yap onlar yokmuş gibi davran ikram vb yapma
Hay ağzını öpeyim. Duygularıma tercüman satırlardan bir tanesi oldu.Normalde verdiğiniz cevabı fevri bulurdum ama kabile hayatı yaşamayı seven eşiniz ve ailesi için yerinde bir cevaoy olmuş bence.
Evliyken yılın yarısını sizde geçiren görümce, şimdi çok daha fazla hayatınızda olacak muhtemelen.
Eşiniz kardeşine ve yeğenlerine maddi manevi destek olabilire elbette ama bunu sizin hayatınızı her açıdan olumsuz etkileyecek şekilde yapmaya hakkı yok.
Arayıp fevri davrandığınızı söylemesiniz, daha fazlasını yapmayın.
Babası hayatta değil. Güya annesi de uzakta buda emanetimiz o biricik varisimiz. Yegane kardeşimiz yalnız ve de iki çocuklu bir kadın diye centilmenlik yapacak.bence siz haklisiniz.
gorumceni anne babasi hayattaysa ( hayatta olduklarni varsaydim) kocaniz neden anne baba olsun? kendi ceirdek ailesine baksin, abilik yapmasi gereken mevzularda da dahil olsun
kardes kandir candir evet, kari koca da hayat arkadasidir..keske sunu ayirabilseler.
yaziklar olsun diyip teli yuzunuze kapamak suan aramamak falan, amaci ne acaba?
yumusarsaniz gorumceniz evinzden cikmayacak kocanizda gordugum o.
karar sizin.
Bebeğim köküne kadar haklısın söylediklerinde sen mi uğraşıcan??zaten görümcen size güvenmese nah boşanırdı .ama içindekileri söylemenin bi zamanı var .olay sıcakken söyleme o ki görümcen boşanmış .ve yaşadığın şehire gelecek .abisine böyle söylersen onunda abilik damarları kabarır tabiiiHerkesin arefesi mübarek olsun.
Dimdirek konuya dalacağım.
Bayağıdır kendi memleketimdeyim. Eşim de kurban dolayısıyla kendi memleketine gitti. Bu detayı vermemin sebebini ilerleyen dakikalarda anlayacaksınız.
Görümcem eşiyle bayadır sıkıntılar yaşıyordu. Zaten geçimsizdir kendisi. Lüksü,yemeyi,içmeyi,gezmeyi sever. En çok da bende soluklanırdı bir çoğunuz eski konulardan bilirsiniz. ( Neyse ki ayağını biraz kesmiştim.)
Herkesten habersiz boşanmış eşinden. Aniden memlekete gitmiş oda. Ben burada olduğum için sonradan duydum. Eşim telefonda söyledi.
Benim bulunduğum şehirde yaşamaya devam edecekmiş. Kocası varken kimse zaptedemiyordu bu kadını. Artık boşandı ya kimse zaptedemez.
Neyse eşime dedim ki 2 çocukla nasıl yapacak koskoca şehirde ? İş yok güç yok. O çocukların bir sürü ihtiyacı olacak.
Eşim de kimseye ihtiyacı yok onun. Ben bakarım. Çocuklarına baba da olurum,abi de,dayı da :)))))))
Bende dayanamayıp dedim ki hiç de bana güvenip gelmesin bu taraflara inan uğraşamam kimseyle.
Beni ilgilendirmez ne yaparsa yapsın. Bunca zaman yaptıklarım yeter dedim.
Eşim şok geçirdi. Sen ne diyorsun ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu? O benim kardeşim farkında mısın, abisi olarak tabiki de ben sahip çıkacağım. Sen ne saçmalıyorsun. Demek ki ben ölüp gitsem sana muhtaç olsalar sen böyle yapacaksın öyle mi yazık sana ıçindeki merhameti de öldürmüşsün dedi.
Bende boşanırken bana mı sordu. İki de bir onlarla mı uğraşalım bizim kendimize ait bir hayatımız yok mu? Dedim.
Oda bu dediklerini sakın unutma olur mu yazıklar olsun sana dedi telefonu yüzüme kapattı.
Neyse aradan biraz zaman geçti. Biraz fevri çıkıştığımı düşünüp arayıp açıklama yaptım. Kusura bakma hormonlarında verdiği etkiyle öyle konuştum dedim. Neyse kapattık telefonu 2 gün oldu ne arıyor, ne mesaj atıyor.
Öncelikle bunları uzaktayken konuşmakla hata mı ettim acaba? Yüz yüze konuşsaydım daha mı iyi olurdu ?
Yoksa gerçekten çok mu ağır konuşmuşum. Haksızlık mı ettim yoksa ?
Sanırım kendinde o şeyi de görüyor. Kardeşi mağdur durumda görünüyor. Şuan bizi düşünebilecek kafada olduğunu zannetmiyorum. Öyle olsaydı uzatmaz arardı. Çünkü çok zor bir hamilelik geçiriyorum..Eşin , öz babası hayatta olan yigenlerine babalık yaparken sizin ortak çocuğunuza babalık...sana da kocalık yapabilecek mıymış ?
Bende eşime öyle diyorum. Bize güvenmesin diye. Adam diyor ki kimseye gerek yok ben varım yaBebeğim köküne kadar haklısın söylediklerinde sen mi uğraşıcan??zaten görümcen size güvenmese nah boşanırdı .ama içindekileri söylemenin bi zamanı var .olay sıcakken söyleme o ki görümcen boşanmış .ve yaşadığın şehire gelecek .abisine böyle söylersen onunda abilik damarları kabarır tabiii
Kimseye gerek Yok???? Eşiniz de milyoner galibaBende eşime öyle diyorum. Bize güvenmesin diye. Adam diyor ki kimseye gerek yok ben varım ya
Eşimden ziyade kaynanamın maddi durumu çok çok iyi muhtemelen eşimi araya alarak kardeşine sahip çık ben masrafları karşılarım yalnız bırakma diyecek... En boook senaryoKimseye gerek Yok???? Eşiniz de milyoner galiba
Ya tutamadım kendimi. Orada hata ettiğimi biliyorum ama birikmislik de vardı. Vallahi normal şartlarda şu cümleleri sarf edecek en son insandım.Valla çoğunlukta konu sahibine yüklenmiş ama bence uzun vadede konu sahibi %100 endişelerinde haklı çıkar net yani.. sadece en son söyliyeceği lafı en başta söylemiş o kadar bence eşinle yüzyüze tüm endişelerini konuşmalısın dediğin gibi olursa yani sizin ilişkinizi,evliliğinizi ,düzeninizi etkileyecek bir durum olursa kabul etmeyeceğinizi söylemelisiniz... amannn en son görümcenin yanında bi cinnete bakar kız
Vallaha seni en iyi ben anlarım aynı illet benim başımda da var .görümcen de biraz oynak fena bi kadınsa evinizin içine bile karışırEşimden ziyade kaynanamın maddi durumu çok çok iyi muhtemelen eşimi araya alarak kardeşine sahip çık ben masrafları karşılarım yalnız bırakma diyecek... En boook senaryo
Görümcem içten pazarlıklı ben bunları da bir kaç ay önce öğrendim. Meğer yüzüme gülüp gülüp arkamdan kaynanamı eltilerimi bana karşı dolduruyormuş. Dedikodumu yapıyormuş. Duyduğumda kafayı yedim. Oysaki eşim o zaman bana hak vermişti. Şuan gözüne hiçbir şey gözükmüyor. Kardeşi mağdur güyaVallaha seni en iyi ben anlarım aynı illet benim başımda da var .görümcen de biraz oynak fena bi kadınsa evinizin içine bile karışır
8 düşün 1 hareket et öfkeni de kontrol altında tur .ne kadar haklı olsan da görümcen iki zırlar en ön konuma geçer .aynı şey kaynanan için de geçerli tabi .şimdi eşin onların yanında TEması kesme derimGörümcem içten pazarlıklı ben bunları da bir kaç ay önce öğrendim. Meğer yüzüme gülüp gülüp arkamdan kaynanamı eltilerimi bana karşı dolduruyormuş. Dedikodumu yapıyormuş. Duyduğumda kafayı yedim. Oysaki eşim o zaman bana hak vermişti. Şuan gözüne hiçbir şey gözükmüyor. Kardeşi mağdur güya
Şuan ben daha önemliyim. Biz bu bebeği çok istedik ve 9 ay uğraştık 9 ay bize 9 yıl gibi geldi.8 düşün 1 hareket et öfkeni de kontrol altında tur .ne kadar haklı olsan da görümcen iki zırlar en ön konuma geçer .aynı şey kaynanan için de geçerli tabi .şimdi eşin onların yanında TEması kesme derim
Yeminlen ne yapsan haklısın sen o kocaya da neyse .insan karısını sormazsa Bİle içindeki bebeği sorar be!!karın üç gündür öldü mü kaldı mı .ayrıca ne bu kolejli kız kaprisi ???me dedin de bu kadar küstü aynı şeyi sen ona desen kardeşime ben bakıcam gibisinden acaba tepkisi ne olurduŞuan ben daha önemliyim. Biz bu bebeği çok istedik ve 9 ay uğraştık 9 ay bize 9 yıl gibi geldi.
Şuan hamileyim ve çok zor bir hamilelik geçiriyorum. Insan onun hatrına arar sorardı. Şuan 3. Gün oldu hala tık yok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?