sıkıntılaaaar...sıkıntılaaar

Valla artık tutamayıp kendimi söylüyorum pat küt. Bana faydalarından çok zararları dokunuyor. Normalde eşimle hiç bir problemim yokken bunlar yüzünden aramıza soğukluk giriyor..
Ben de bunları yaşayıp zor bela atlatmış bir insanım biliyorsun canım. Tavrında net ve kararlı ol. Ablası eğer eşinden boşandıysa bundan sonrasını da kendisi halletsin, anne babasından yardım istesin. Kimsenin düzenini bozmaya gerek yok bence.

Ben de bunları yaşayıp zor bela atlatmış bir insanım biliyorsun canım. Tavrında net ve kararlı ol. Ablası eğer eşinden boşandıysa bundan sonrasını da kendisi halletsin, anne babasından yardım istesin. Kimsenin düzenini bozmaya gerek yok bence.
Valla kuzum görümce şuan ne düşünür bilmem de eşim kendiliğinden koruma kollama iç gudusune bürünmüş. B.k kondurmuyor ya :(

Düşünceniz doğru ama çok fevri davranmışsınız... eşler kendi memleketinde tek olunca daha dikkatl olmak gerekli... kendi ailesi nasıl konuşuyor neler oluyor bilmiyorsunuz sonuçta tamamen dezavantaj yani ... yanınıza gelince halletmek lazım meseleleri aslında... ben de fevri bir insanım ama törpülemek gerekiyor sanırım..

Bence sonuna kadar haklısınız sadece telefonda duymasaydınız keşke eşiniz gelince söyleseydi. En azından ilk kızgınlık yüzyüze olurdu daha hafif atlatılırdı. Yani eşiniz balık vermekten çok tutmayı öğretebilir. Bi işe sokabilir, bi ev bakıcı vs bulabilir. Ama tamamen himayesi altına almak size ve çocuğunuza büyük haksızlık.

Herkesin arefesi mübarek olsun.
Dimdirek konuya dalacağım.

Bayağıdır kendi memleketimdeyim. Eşim de kurban dolayısıyla kendi memleketine gitti. Bu detayı vermemin sebebini ilerleyen dakikalarda anlayacaksınız.

Görümcem eşiyle bayadır sıkıntılar yaşıyordu. Zaten geçimsizdir kendisi. Lüksü,yemeyi,içmeyi,gezmeyi sever. En çok da bende soluklanırdı bir çoğunuz eski konulardan bilirsiniz. ( Neyse ki ayağını biraz kesmiştim.)

Herkesten habersiz boşanmış eşinden. Aniden memlekete gitmiş oda. Ben burada olduğum için sonradan duydum. Eşim telefonda söyledi.
Benim bulunduğum şehirde yaşamaya devam edecekmiş. Kocası varken kimse zaptedemiyordu bu kadını. Artık boşandı ya kimse zaptedemez.

Neyse eşime dedim ki 2 çocukla nasıl yapacak koskoca şehirde ? İş yok güç yok. O çocukların bir sürü ihtiyacı olacak.
Eşim de kimseye ihtiyacı yok onun. Ben bakarım. Çocuklarına baba da olurum,abi de,dayı da :)))))))
Bende dayanamayıp dedim ki hiç de bana güvenip gelmesin bu taraflara inan uğraşamam kimseyle.
Beni ilgilendirmez ne yaparsa yapsın. Bunca zaman yaptıklarım yeter dedim.

Eşim şok geçirdi. Sen ne diyorsun ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu? O benim kardeşim farkında mısın, abisi olarak tabiki de ben sahip çıkacağım. Sen ne saçmalıyorsun. Demek ki ben ölüp gitsem sana muhtaç olsalar sen böyle yapacaksın öyle mi yazık sana ıçindeki merhameti de öldürmüşsün dedi.

Bende boşanırken bana mı sordu. İki de bir onlarla mı uğraşalım bizim kendimize ait bir hayatımız yok mu? Dedim.
Oda bu dediklerini sakın unutma olur mu yazıklar olsun sana dedi telefonu yüzüme kapattı.

Neyse aradan biraz zaman geçti. Biraz fevri çıkıştığımı düşünüp arayıp açıklama yaptım. Kusura bakma hormonlarında verdiği etkiyle öyle konuştum dedim. Neyse kapattık telefonu 2 gün oldu ne arıyor, ne mesaj atıyor.

Öncelikle bunları uzaktayken konuşmakla hata mı ettim acaba? Yüz yüze konuşsaydım daha mı iyi olurdu ?
Yoksa gerçekten çok mu ağır konuşmuşum. Haksızlık mı ettim yoksa ?

Olay daha çok tazeyken agır konuşmuşşunuz.

Bosanma evresi geçsin iş bulur çalışır belki gorumceniz kaç çocuk var bilmiyorum ya da çocuklar küçük mü ama umarım sorun yasamazsiniz.

Abisinden ziyade anne ve babasının yaninda olması lazım görümcenizin.
Belki eşiniz olayın sıcagıyla iç güdüsel olarak kendi kendine böyle bişey aklına geldide sizjnle paylaştı. Ailece oturup muhakkak bi karar alırlar,aklı başında aile büyükleri varsa zaten sizin yaninixa göndermezler.

Sizde haklisiniz,zamaninda size yaşattiklarindan dolayi ani tepki vermissiniz.Eşinizle yüz yüze konuşur halledersiniz.Ama konusurken eskiden size ne yasattiklarini ve bu durumda gelecek kayginiz oldugunu vs. herseyi söyleyin yumuşak bir dil ile.

Çok fevri olmuş davranışın canım. Ha abisi bakar yanında olur elbet ama sanada saygı duyması lazım tabiki. Dediğin gibi biriyse de vay halinize canım C CiNNET NUR 'um öyle insanın derdi asla cekilmez

Bence sonuna kadar haklısınız sadece telefonda duymasaydınız keşke eşiniz gelince söyleseydi. En azından ilk kızgınlık yüzyüze olurdu daha hafif atlatılırdı. Yani eşiniz balık vermekten çok tutmayı öğretebilir. Bi işe sokabilir, bi ev bakıcı vs bulabilir. Ama tamamen himayesi altına almak size ve çocuğunuza büyük haksızlık.
:) yok canım çalıştırmazlar. Kaynanam para aktarımı yapar eşime de sen bak ben masrafları karşılarım der.

Abisinden ziyade anne ve babasının yaninda olması lazım görümcenizin.
Belki eşiniz olayın sıcagıyla iç güdüsel olarak kendi kendine böyle bişey aklına geldide sizjnle paylaştı. Ailece oturup muhakkak bi karar alırlar,aklı başında aile büyükleri varsa zaten sizin yaninixa göndermezler.

Sizde haklisiniz,zamaninda size yaşattiklarindan dolayi ani tepki vermissiniz.Eşinizle yüz yüze konuşur halledersiniz.Ama konusurken eskiden size ne yasattiklarini ve bu durumda gelecek kayginiz oldugunu vs. herseyi söyleyin yumuşak bir dil ile.
Aklı başında aile büyükleri ne yazık ki yok. Hatta tüm sorumluluğu eşime bile yükleyebilirler. Sen sahip çık biz masrafları karşılarız falan diye.

Çok fevri olmuş davranışın canım. Ha abisi bakar yanında olur elbet ama sanada saygı duyması lazım tabiki. Dediğin gibi biriyse de vay halinize canım C CiNNET NUR 'um öyle insanın derdi asla cekilmez
Dediğim gibiden fazlası bile olabilir. Bakalım yine coşkulu sel gibi bir hayat beni bekliyor.

Cidden çok yanlış bi tepki vermişsin. Adam zaten kardeşi için üzülüyordur. Ne yapsın atsan atılmaz satsan satılmaz. Tamam sizin de bi hayatınız var ama nasıl bıraksın kardeşini. Elinden geldiğince, size zarar vermeyecek şekilde destek olmaya çalışmanız en mantıklısı olur. Düşmez kalkmaz bi Allah herkesin başına gelebilir umarım o kardeşi de düzelir aklını başına alır. Çocuklara yazık çünkü

Cidden çok yanlış bi tepki vermişsin. Adam zaten kardeşi için üzülüyordur. Ne yapsın atsan atılmaz satsan satılmaz. Tamam sizin de bi hayatınız var ama nasıl bıraksın kardeşini. Elinden geldiğince, size zarar vermeyecek şekilde destek olmaya çalışmanız en mantıklısı olur. Düşmez kalkmaz bi Allah herkesin başına gelebilir umarım o kardeşi de düzelir aklını başına alır. Çocuklara yazık çünkü
Valla azıcık insan olsaydı ben ömür boyu bakardım. Ama haketmiyor ne yazık ki

Allahım ne saçma bu aile ilişkilerio_O hayır bzim ailemizden kimse eşlerimize yük olmaz. Bu kadınların çektiği çile nedir ya:işsiz: eşle evlendin aileylede evlendin geçimsiz abasıyla da evlendin. Çok zor bir hayat çok zor. Sana tavsiyem sorununu ablasıyla çöz. Eşnle değil. Bu dediklerini ablasına söyle. Kökten çözüm olur dilerim. Umarım herkes yaşattığı bu stresi kendileri yaşar. Hamileymişsiniz bide el üstünde tutulacağınız yerde.... Gerizekalılar

Allahım ne saçma bu aile ilişkilerio_O hayır bzim ailemizden kimse eşlerimize yük olmaz. Bu kadınların çektiği çile nedir ya:işsiz: eşle evlendin aileylede evlendin geçimsiz abasıyla da evlendin. Çok zor bir hayat çok zor. Sana tavsiyem sorununu ablasıyla çöz. Eşnle değil. Bu dediklerini ablasına söyle. Kökten çözüm olur dilerim. Umarım herkes yaşattığı bu stresi kendileri yaşar. Hamileymişsiniz bide el üstünde tutulacağınız yerde.... Gerizekalılar
Görümceme söylesem her şey daha b.k olur. 4 nala haber salar yemin ederim. Allah gorumcemin şerrinden korusun..

Back
X