• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sıkıntılı bir evlilik huzursuz bir hayat...

eşler birbirine yardımcı olmalı ama ailede görmediyse zor :(
erkek kardeşime bişey yaptırmadı annem, evde tabağını bile alıp kaldırmaz.
eşim ise bekar evlerinde çok yaşadı, o yüzden elinden iş gelir,
sağolsun her işimde yardım eder.

kadın çalışsa da çalışmasa da eşler evdeki işleri beraber yapmalı...

senin biraz sinirlerin bozulmuş...

sen ayda bir temizlik için birini ayarla, kendini boşa yıpratma.

bir iki mızmızlanır sonra temizlikçi bayana alışır.

böylece sorun çözülmüş olur...

ben eşime şöyle söyledim; bütün gün temizlik yapıp yorulduktan sonra akşam benden performans bekleme. yorgunluktan yatakta mumya gibi uyuyakalmaya başlayınca temizlikçi bayan alma olayını kabul etti...

Son düzenleme:
kocalarınıza iş yaptırmak istiyorsanız eğer...

1- yaptığı her işi beğenmesenizde çok güzel olmuş gibi davranın
2- hatta benden bile güzel yapmışsın gibi övgü dolu sözler söyleyin
3- benim gücüm yetmiyor sen çok güçlüsün sende yapamazsan kim yapacak deyin ki sizinde yapmayacağınızı anlasın vs. vsss...

bunların sonucunda (5 yıl) evi süpürürken elinizden süpürgeyi alıp dur sen güzel yapamıyorsun ben yaparım diyen bir koca....

gerçekten işe yarayan taktikler.ben de eşime bu şekilde iş yaptırıyorum.sağolsun evi de süpürür yeri gelir cam da siler.tabi canı isterse:)ben de çalışan bir bayanım.haliyle her işe yetişemiyorum.bi de kızım var 10 aylık.ev işine mi koşturayım kızımla mı ilgileneyim?yetişemediğim konularda eşimden yardım istiyorum.ilk başlarda her işe kendim koşturuyordum.eşimin huyudur çünkü bir şeyi söylemeden yapmaz.mesela çay içmişiz tepsi ortada durur.söylemeden mutfağa götürmez.ee ben de ne yapıyorum artık.kocacım şunu getirir misin bunu götürür müsün diye hatırlatıyorum.önceden söylerdim hemen yapmazdı.ben tez canlıyımdır. o yapmayınca ben yapardım.misal üstünü değiştirip kıyafetlerini ortada bırakması ardından benim toplamam gibi.ama şimdi rahat davranıyorum.o yapmayınca ben de yapmıyorum.ev mi kirlenmiş.o ne zaman müsait olup süpürelim derse o zaman yapıyorum.o yardım etmeyecekse hiç kalkışmıyorum.eşim süpürüyo ben viledayla siliyorum.bizimkide can yani sonuçta.bütün gün çalışıp bi de tek başıma bütün işleri yüklenemem.

eşler birbirine yardımcı olmalı ama ailede görmediyse zor :(
erkek kardeşime bişey yaptırmadı annem, evde tabağını bile alıp kaldırmaz.
eşim ise bekar evlerinde çok yaşadı, o yüzden elinden iş gelir,
sağolsun her işimde yardım eder.

kadın çalışsa da çalışmasa da eşler evdeki işleri beraber yapmalı...

benim de kardeşim salata bile yapar. elinden gelse evi süpürcek çocuk. her sofra kurulup kalktığında anneme yardım eder, annem akşam işten geldiğinde yemek hazırlar. ben evlenmeden önce ev işlerinde bana hep yardımcı olurdu..abla ben viledayla siliyim mi, buranın tozunu ben alıyım mı sen yoruldun derdi hep. ve bunu yapan çocuk şu an 12 yaşında.

çok da mutluyum, yarın bir gün evlendiğinde eşine de yardım edecek diye.

ıslak kek bile yapıyo benim kardeşim düşünün :D

aynı mesaj 2. kere gitmiş kızlar, oluyor bazen.

Son düzenleme:
Aynen...temizlikçi de alamıyorum beraber yaparmışız,ama o her seferinde bir şekilde kaytarıyor,yine işler bana kalıyor.Bir de kozmetik alıyormuşum bana onun kavgasını yapıyor,sanki kendinden para isteyip alıyorum...

bence baştan tepkinizi verin, kusura bakmayın ama yüzsüzlük bence eşinizin yaptığı...kendi kazandığınız parayı harcamanıza bile laf ediyo...hakediyo bazı şeyleri...

benim kocam da senin eşin gibi canım.sinirlenince ağzından çıkanı duymaz ev işine asla yardım etmez:23:tek farkımız ben çalışmıyorum ama yine de zorlanıyorum.sen eşinden çok şey beklemiyorsun saygı ilgi yardım istemek her bayanın hakkı ama erkekler odun işte ne yapacaksın:19:sen yinede ev işine yardım konusunda ısrarcı ol gerekirse evine yardımcı al çalışan biri olarak buna hakkın var fazla ezdirme kendini canım:31:

Back
X