şilede çalışmak

adigemmm

acıma garibe ....
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2013
778
135
123
47
kızlar merhaba

hemen konuya gireyim. ben istanbulda oturuyorum fakat artık burada yaşamak istemiyorum malumunuz çivisi çıktı bu şehrin artık. 2 kızım var ellerinizden öper. biri 4 yaşında biri 1,5.. eşimle beraber bir holdingte çalışıyoruz. kurumsal bir şirket şartlarıda çok iyi.
fakat şimdi bir arkadaşım aradı ablası ve eniştesi şilede bir sitede çalışıyorlar. ev , elektrik,su,doğalgaz falan herşey siteye ait. 2,000 tl kadar maaşı var. ablası hiç bir işe bakmıyor. eniştesi havuz temizliği ile falan ilgileniyor.
şimdi işi bırakıp memleketlerine dönceceklermiş. bizimde İstanbul da yaşamak istemediğimizi bilen arkdaşım aradı siz gidermisiniz diye.
benim aklıma yattı şu an oturduğum ev satılıyor ve ev earıyorum oturduğum semttede adam gibi bir ev dersen 1,500 tl...

ne yapayım bana akıl verin. özellikle orada yaşayan arkadaşlar varsa.

Onlarin bahsettigi kadar kolay degildir o is. Her zaman farkli yansitilir, dikkat...

Ben inanın durmaz taşınırdım. Bu tabii ki şahsi fikrim...
Bende İstanbul'un hayatından ve keşmekeşliğinden bıktım açıkçası...
Faakkaatt....

Muhakkak artısı eksisi vardır, onu tabii ki eşiniz ile beraber düzgünce oturup tartmanız lazım.
Eşiniz sizinle hemfikir mi?
Arkadaşınızın ablasını ziyarete gidin, Şile çok uzak bir yer değil İstanbul'a nasılsa.
Durum ve şartları araştırın.
Gerçekten anlatıldığı gibi mi?
Bulunduğunuz işlerinizi bırakacak, yeni bir hayat kurmaya değecek mi?
Veya yeni kuracağınız hayatınızdaki standartlarınız, şu anki standartlarınızla nasıl örtüşecek?

Hakkınızda hayırlısı olsun, fakat güzel bir fırsat bana göre...

Eşiniz holdingte çalışmayı bırakıp havuz temizliği yapmaya mı başlayacak?
Yanlış anlaşılmasın,küçümsemek için söylemiyorum.
Sadece eğitimi,birikimi,donanımı açısından zor olmayacak mı?
holding te şöförlük yapıyor zaten. ssk günüde doldu. hizmet süresini doldurmayı bekliyor. bende departman asistanıyım. öyle yönetici pozisyonunda falan değiliz yani.

Şuanki mesleğiniz nedir?
**Şimdi gördüm yazmışsınız. Bence bir ziyarete gidin,ölçüp tartın

kızlar merhaba

hemen konuya gireyim. ben istanbulda oturuyorum fakat artık burada yaşamak istemiyorum malumunuz çivisi çıktı bu şehrin artık. 2 kızım var ellerinizden öper. biri 4 yaşında biri 1,5.. eşimle beraber bir holdingte çalışıyoruz. kurumsal bir şirket şartlarıda çok iyi.
fakat şimdi bir arkadaşım aradı ablası ve eniştesi şilede bir sitede çalışıyorlar. ev , elektrik,su,doğalgaz falan herşey siteye ait. 2,000 tl kadar maaşı var. ablası hiç bir işe bakmıyor. eniştesi havuz temizliği ile falan ilgileniyor.
şimdi işi bırakıp memleketlerine dönceceklermiş. bizimde İstanbul da yaşamak istemediğimizi bilen arkdaşım aradı siz gidermisiniz diye.
benim aklıma yattı şu an oturduğum ev satılıyor ve ev earıyorum oturduğum semttede adam gibi bir ev dersen 1,500 tl...

ne yapayım bana akıl verin. özellikle orada yaşayan arkadaşlar varsa.
Şaka mı bu? Şakaysa çok komik, gerçekse hiç değil.

holding te şöförlük yapıyor zaten. ssk günüde doldu. hizmet süresini doldurmayı bekliyor. bende departman asistanıyım. öyle yönetici pozisyonunda falan değiliz yani.

Benim anlamadığım zaten, herkes birilerini burada yönetici sanıyor.
Hem öyle olsa ne ki?
İyi bir pozisyonda olsa ne olur ki?
Hayat kalitesi kazanılan paradan daha önemli bence... :KK51:

Ben inanın durmaz taşınırdım. Bu tabii ki şahsi fikrim...
Bende İstanbul'un hayatından ve keşmekeşliğinden bıktım açıkçası...
Faakkaatt....

Muhakkak artısı eksisi vardır, onu tabii ki eşiniz ile beraber düzgünce oturup tartmanız lazım.
Eşiniz sizinle hemfikir mi?
Arkadaşınızın ablasını ziyarete gidin, Şile çok uzak bir yer değil İstanbul'a nasılsa.
Durum ve şartları araştırın.
Gerçekten anlatıldığı gibi mi?
Bulunduğunuz işlerinizi bırakacak, yeni bir hayat kurmaya değecek mi?
Veya yeni kuracağınız hayatınızdaki standartlarınız, şu anki standartlarınızla nasıl örtüşecek?

Hakkınızda hayırlısı olsun, fakat güzel bir fırsat bana göre...
eşime kalsa bugün tası tarağı toplayıp didim e halasının evine yerleşip orada bahçe bakacak. artısı eksisi mutlaka vardır ama iş hazır çalışanlarda memnun anlattıkları kadarıyla . karar verilirse mutlaka gider kendimişz bakarız zaten. ben istanbulu istemiyorum. en azından orası hem istanbul gibi hem değil gibi iyi yani :)

Doğrudur tabii.
Yine de düşününce adam araç kullanıyor,insanları eve bırakıyor.
Oysa elalemin pisliğini temizlemek kolay değil.
Siz evde sıkılmayacak mısınız peki?

kira fatura filan ödemeyeceksiniz ama 2000 tl yeterli olacak mı 2 çocuk için, şimdiki geliriniz daha iyiyse bi kez daha düşünün derim.. çocukların geleceği için biraz birikim yapsanız iyi olabilir..onun dışında gayet mantıklı bi fikir..

eşime kalsa bugün tası tarağı toplayıp didim e halasının evine yerleşip orada bahçe bakacak. artısı eksisi mutlaka vardır ama iş hazır çalışanlarda memnun anlattıkları kadarıyla . karar verilirse mutlaka gider kendimişz bakarız zaten. ben istanbulu istemiyorum. en azından orası hem istanbul gibi hem değil gibi iyi yani :)

İstanbul artık katlanılamayacak kadar kalabalık ve keşmekeş.
Bu tartışılmaz bir gerçek.
Fakat İstanbul hayatına alışan da farklı şehirde zor yapar.
Bu da ayrı bir nokta. Çünkü herşey elinin altında.
Aradığın herşeyi eksiksiz bulabilme imkanın var, ne kadar faydalı? Tartışılır...

Yine de siz karar vermeden de bir gidin bakın derim.
Şartları araştırın, davulun sesi uzaktan hoş gelir hesabı olmasın.
Riske atılmayacak bir karar.
Sonunda pişmanlık duyulacak birşey olduğu için bunu söylüyorum.
Hem sakin yerleşim yerlerinde (şile halkını bilmem, yaz aylarında çok rağbet gören bir yer olduğunu biliyorum sadece) çocuk büyütmek bence İstanbul'da büyütmekten daha kolaydır.
Lakin dediğim gibi, iyi araştırıp karar vermekte fayda var.

Hala evine yerleşip orada bağ bahçe bakmak daha zor bir seçim bence.
Didim her ne kadar çok güzel bir yer olsa da, 2 ufaklık varken onların geleceği açısından zor.
Çünkü malum çocuklar büyüdükçe dert ve ihtiyaçları da bir o kadar büyüyor...

kira fatura filan ödemeyeceksiniz ama 2000 tl yeterli olacak mı 2 çocuk için, şimdiki geliriniz daha iyiyse bi kez daha düşünün derim.. çocukların geleceği için biraz birikim yapsanız iyi olabilir..onun dışında gayet mantıklı bi fikir..
eşimle benim toplam gelirim 4500 civarı yeni ev 1500 faturalar falan derken zaten bize kalan 1500 falan oluyor. o yüzden çok zorlanmam sanırım.

Bence gidip bakmaya değer.
Bu şekilde çalışan insanlar biliyorum.
Yalnız bazı siteler merkeze çok uzak kalıyor.
Bir bakkala gitmek için bile ulaşım aracına ihtiyacınız olabilir.
Arabanız, sizin de ehliyetiniz varsa sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum.

eşimle benim toplam gelirim 4500 civarı yeni ev 1500 faturalar falan derken zaten bize kalan 1500 falan oluyor. o yüzden çok zorlanmam sanırım.

bunu soracaktım ben de, eğer kira fatura hariç elinizde kalan miktar 2000 tl de azsa durduğunuz hata. hemen gidin görüşün şartlarda anlaşırsanız kaçırmayın.

İstanbul artık katlanılamayacak kadar kalabalık ve keşmekeş.
Bu tartışılmaz bir gerçek.
Fakat İstanbul hayatına alışan da farklı şehirde zor yapar.
Bu da ayrı bir nokta. Çünkü herşey elinin altında.
Aradığın herşeyi eksiksiz bulabilme imkanın var, ne kadar faydalı? Tartışılır...

Yine de siz karar vermeden de bir gidin bakın derim.
Şartları araştırın, davulun sesi uzaktan hoş gelir hesabı olmasın.
Riske atılmayacak bir karar.
Sonunda pişmanlık duyulacak birşey olduğu için bunu söylüyorum.
Hem sakin yerleşim yerlerinde (şile halkını bilmem, yaz aylarında çok rağbet gören bir yer olduğunu biliyorum sadece) çocuk büyütmek bence İstanbul'da büyütmekten daha kolaydır.
Lakin dediğim gibi, iyi araştırıp karar vermekte fayda var.

Hala evine yerleşip orada bağ bahçe bakmak daha zor bir seçim bence.
Didim her ne kadar çok güzel bir yer olsa da, 2 ufaklık varken onların geleceği açısından zor.
Çünkü malum çocuklar büyüdükçe dert ve ihtiyaçları da bir o kadar büyüyor...
ben küçük yer severim bekarken 5 yılımı milasta geçirdim çokta iidir.

ben küçük yer severim bekarken 5 yılımı milasta geçirdim çokta iidir.

O zaman düşüneceğiniz fazla birşey yok.
Siz zaten biliyorsunuz küçük yerde yaşamayı.
Eşiniz de sizinle hem fikir ise, durumu araştırın.
Şartları baktınız size uyuyor, bize de yeni hayatınızda mutluluk dilemek düşer... :KK39:

O zaman düşüneceğiniz fazla birşey yok.
Siz zaten biliyorsunuz küçük yerde yaşamayı.
Eşiniz de sizinle hem fikir ise, durumu araştırın.
Şartları baktınız size uyuyor, bize de yeni hayatınızda mutluluk dilemek düşer... :KK39:
eşimle şimdi konuştum akşam evde bir konuşalaım dedi. bakalım hayırlısı.

eşimle şimdi konuştum akşam evde bir konuşalaım dedi. bakalım hayırlısı.
zaten maaşların çoğu elektrik su doğalgaz ve kiraya gidiyor.
bunlardan sonra kalan para iyi bence.
hem trafık derdini falan cekmezsiniz

Back
X