• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Silik ovülasyon testi en fazla kaç güne net hale gelir?

banulk

Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2025
400
144
18
30
Merhaba arkadaşlar ben ovülasyon testini daha çok yeni kullanıyorum. O yüzden çok bilgim yok. Üç gündür deniyorum. İlk gün çok silik çıktı ikinci gün yine silikti ama daha netti. Bugün düne göre daha silik çıktı. Git gide daha koyulaşması gerekmez mi? Bir koyu bir silik bir daha silik falan böyle karışık geldi. Chatgbtye sordum en geç 5 güne koyulaşır bu yaklaştığını gösterir tarzında şeyler söyledi ama bu doğru mu en geç 5 güne net bir çizgi olur mu yoksa olmama ihtimali var mı? Bunu şu yüzden soruyorum internette eğer silikte olsa çizgi varsa yumurtlama günü yaklaşmış demek falan tarzı şeyler var kafam karıştı biraz

Merhaba arkadaşlar ben ovülasyon testini daha çok yeni kullanıyorum. O yüzden çok bilgim yok. Üç gündür deniyorum. İlk gün çok silik çıktı ikinci gün yine silikti ama daha netti. Bugün düne göre daha silik çıktı. Git gide daha koyulaşması gerekmez mi? Bir koyu bir silik bir daha silik falan böyle karışık geldi. Chatgbtye sordum en geç 5 güne koyulaşır bu yaklaştığını gösterir tarzında şeyler söyledi ama bu doğru mu en geç 5 güne net bir çizgi olur mu yoksa olmama ihtimali var mı? Bunu şu yüzden soruyorum internette eğer silikte olsa çizgi varsa yumurtlama günü yaklaşmış demek falan tarzı şeyler var kafam karıştı biraz
Canım şimdi şöyle bu testler lh hormonu seviyesini ölçüyor bu hormon vücutta hep var bazen az bazen çok, döngünün 12 ila 16. Günleri arasında (adetin ilk gününü 1 sayıp) bu test git gide koyulaşıp tam koyu oluyor hatta t (test) çizgisi c (kontrol) çizgisinden dahi koyu oluyor bu vücutta lh ın en yükssk olduğu zaman demek yani yumurta en yüksek boyuta ulaşmış, sen de bu sırada akıntı takibi yapmalısın akıntın yumurta akı kıvamında ve 2 3 cm uzayan yapıya gelir, sonra test yapmaya devam ettiğinde bir noktada hafif bir silikleşme başlar bazen bu dönemde kasık ağrıları da hissedilir bu da yumurtanın çatlama gününü ifade eder, döllenme o dönemde olur, o günden sonraki günü 1 sayıp 14 gün sonra gebelik testi yaparsan da inşallah doğru sonuca ulaşırsın, testi sabah ilk idrar ile yapma(gebelik testinin tam tersi) ve öncesinde mümkün olduğunca sıvı kısıtla, test iyice koyu olmaya başlayınca günde 1 değil 2 3 yapabilirsin en koyu halini kaçırmamak için, onun dışında testi de hemen hemen benzer saatlerde yapman doğru takip etmeni sağlar , inşallah hayırlısıyla sağlıkla gebelik elde edersin 🌸

Çok teşekkür ederim yeni yeni öğreniyorum ovülasyonu 🥲 her gün saat 5 gibi yapmaya çalışıyorum su da iç memeye çalışıyorum. Ama işte ovülasyon testinden yeni yeni anladığım için sadece ona güvenmeyip bir gün durup diğer günü değerlendiriyoruz şimdilik. Bu söylediklerinize de çok dikkat edicem. İnşallah sağlıkla olur bir kere kürtaj oldum çünkü Allah bir daha yaşatmasın inşallah

Back
X