• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Silikon göğüs ucu kullanımı

lilamint

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2.085
Puanlar
53
Merhaba herkese. Emzirmede problem yaşıyorum. Eczaneden wee baby silikon göğüs ucu alıcam. Kullanan ve memnun olan var mı? Kolay bir şekilde süt akışı oluyor mu? Memnun olmayanlar da varmış acaba neden memnun olmadılar? Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? 💐

Ne gibi bir problem yaşıyorsunuz? Ben kullanıyorum memnunum ama şöyle bir şey var bıraktırmak çok zor ben hala bıraktıramadım 5,5 aylık. Geçen ay memeyi istememeye başladı zar zor veriyorum ve bir de silikon uç olunca zorluğu iki katına çıkıyor. Silikon olmasaydı şuan çok daha kolay emebilirdi. Yani süt azaldığı zaman silikon sıkıntı oluyor çünkü memeye uyarı geç gidiyor o yüzden süt gelmesi de uzun sürüyor. Kısacası eğer mecbur değilseniz hiç bulaşmayın ama mecbursanız wee baby iyi yumuşak bir de aventin varmış 15mm kısa uçlu onu da tavsiye ediyorlar

Ben de weebaby kullanmıştım. Süt akışında bir sorun olmamıştı. Mecburiyse kullanılmalı. Ama bir an önce bıraktırmanızı öneririm ben 2 aya doğru bıraktırdım bir silikon randımanlı emerken çıkartıp normal verme şeklinde

Merhaba herkese. Emzirmede problem yaşıyorum. Eczaneden wee baby silikon göğüs ucu alıcam. Kullanan ve memnun olan var mı? Kolay bir şekilde süt akışı oluyor mu? Memnun olmayanlar da varmış acaba neden memnun olmadılar? Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? 💐
Genelde meme reddine sebep oluyor diye biliyorum. Sağdıkça da meme ucunuz yoksa çıkabilir.

Ne gibi bir problem yaşıyorsunuz? Ben kullanıyorum memnunum ama şöyle bir şey var bıraktırmak çok zor ben hala bıraktıramadım 5,5 aylık. Geçen ay memeyi istememeye başladı zar zor veriyorum ve bir de silikon uç olunca zorluğu iki katına çıkıyor. Silikon olmasaydı şuan çok daha kolay emebilirdi. Yani süt azaldığı zaman silikon sıkıntı oluyor çünkü memeye uyarı geç gidiyor o yüzden süt gelmesi de uzun sürüyor. Kısacası eğer mecbur değilseniz hiç bulaşmayın ama mecbursanız wee baby iyi yumuşak bir de aventin varmış 15mm kısa uçlu onu da tavsiye ediyorlar
Göğüs ucunu vermekte zorlanıyorum. Ağzını açıp da almıyor bir türlü. Tam ucundan dişliyor ve haliyle bir yerden sonra sütü de kesiyor. Henüz 1 haftalık bir bebek. Sarılık takibi de var. O yüzden zor durumda kaldım 😔

Göğüs ucunu vermekte zorlanıyorum. Ağzını açıp da almıyor bir türlü. Tam ucundan dişliyor ve haliyle bir yerden sonra sütü de kesiyor. Henüz 1 haftalık bir bebek. Sarılık takibi de var. O yüzden zor durumda kaldım 😔
Hiç almama gibi bir durum yok anladığım kadarıyla, bence hiç bulaşmayın. Emdiği kadar emsin kalanını sağıp kaşık biberonla verin. Hastanede hemşireler var onlardan destek alın onlar bir şekilde tuttururlar. Bir de memeyi siz elinizle ağzına sokmaya çalışın, dudaklarını açmasa bile memeyi aldıktan sonra alt ve üst dudaklarını parmağınızla hafif çekin yani parmağınızı sürtseniz bile dudaklar hemen açılıyor.

Benim bebeğim 1 hafta yoğun bakımda kaldıktan sonra emzirmeye çalıştığım için hiç bir şekilde almadı baya uğraştık ama olmadı o yüzden ben mecburen kullandım şimdiki aklım olsa kullanmazdım en azından biraz daha denerdim.

Selam ✨ benim bebisin 1. Aydan sonra sariligi gecmeyince biberonla mama takviyesine baslamistik. Biberona baslayinca memeyi reddetti bende cozumu silikon ucla buldum. Mammajo kullandim memnundum. Ama gecen hafta memeyi birakti tamamen ataktanmidir silikonla emmek istememesindenmidir bilmiyorum.4 aylik suanda Anlik cozum gibi dusunebilirsin canim

Weebaby marka silikon ucu doğumdan itibaren 3 aylık olana kadar kullandım bebeğim meme ucumu tutamıyordu silikon uçla çok rahat etti süt akışında hiçbir problem yaşamadım süt azalması sıkıntısı da yaşamadım bol bol ten tene temas yapıyorduk çünkü. Ara ara silikon uç olmadan tutturmayı deniyordum tutmuyordu ya da tutsa bile 1-2 emme sonrası bırakıyordu. Silikon uca sinirlenmeye başlamıştı direkt yerinden oynatıyordu doktorumun tavsiyesi üzerine bir gün uç olmadan denedim ve tuttu sonrasında hiç ihtiyaç duymadık. Ben memnun kalan taraftayım ve hatta gerekirse emdiği tüm süre boyunca silikon ucu kullanmaya razıydım ama çok şükür ki kendi bıraktı

Benimde böyleydi. Hastanede meme reddi olur diye emzik, silikon uç vs. önermediler. Emzirmeden önce biraz sağın ucu çıkıyor ben öyle yapmıştım sonra zaten kızımda alıştı rahat alabildi.
E-bebekte meme ucu çıkaran aparat vardı hala var mı bilmiyorum ona da bakabilirsiniz

Back
X