Şimarik misafir cocuklari:(

Bı iki oyuncak bırakıp kaldırın gerisini . Odanın kapısını kitleyin. Çocuk tabi bunlar yaramaz ama kimseyi itme kakma kırma hakkını vermiyor. Bidaha o odaya sokma yin açıklama yapmak zorunda değilsiniz açık açık söyleyin kızım uzuluyo diye milletin alınmasını düşünceksiniz. Bozuluyolarsa gelmesinler
Care ya bu ya gorusmemek..yada disarda gorusmek

Kiz arkadaslari var onlar oyle degil..erkei cocuklariyla benim derdim..hadi oyuncak kirdilar onu da gectim ama neden vuruyorlar kizima neredeyse bana vuracak cocuk.neden buladar yaramazlik ne yani almiyom daha eve:ddd
erkek cocuklarina karsi boyle sogutmayin kendinizi benim oglum var ve hic oyle degil evet bizim evimizde daginik ama benden izinsiz benim sakladigim be onun yerini bildigi oyuncagi dahi cikarmaz.

Cocuktur evet ama her cocuk boyle degilki sonucta cok uslularda var kibar naziklerde var bazilari.gercekten zivanadan cikiyor

Zaten ben görüşmemenizi öneriyorum.
Ama kimsenin çocuğuna da arsız demeyin diye naçizane tavsiye ederim.

Ama çocuğunuzu yaşıtları ile görüştürmemek çocuğunuza iyilik olmayabilir, bundan emin değilim. Çünkü çok çekingen diye bir konu açmıştınız değil mi? Bir de kreşe gitmiyordu. Bunları da düşünmek lazım.

Neyse dediğim gibi benim görüşüm belli, ama kimseye de gitmem, çocuk kreşe gidip sosyalleşiyor allahtan, bugüne kadar kimseden de şikayet almadık şükür.

Evime zaten çok sevdiğim arkadaşlarımı çağırırım.Onlarin çocuklarının yaptıkları da beni rahatsız etmez...Odanin kapısını kitlemek bana çok saçma geliyor...En fazla zarar görmesinden korktuğumuz oyuncakları kaldıririz...Onun dışında istedikleri kadar dağıtabilirler, oyuncak kavgası da yapabilirler...
Sizin saydiklariniz bana çok önemli gelmedi,size gelmiş olabilir elbette, kişiye göre değişir bunlar...Benim için herhalde eşyalara,mobilyalarla ciddi zararlar verilmesi,çocuğumun sürekli hirpalanmasi sebep olabilirdi cagirmamama.

Bir de kiziniz okula başladığında her tür çocukla karşılaşacak zaten...Her zaman her yerde koruyamayiz onları,bu yüzden savunma mekanizmaları gelişmeli şimdiden.Bu da ancak çocuklarla sürekli bir arada olmakla sağlanabilir diye düşünüyorum.O oyuncak kavgaları bile bir şey katıyor çocuklara.

Güzel yetiştirilmis demeye korkar canim bazi cocuk yetistirmeyi bilmeyenler...bastirilmjs cocuk karakteri cok farklidir..narin kibar kimseye zarari olmayan cocyk baskadir..

Bu tamamen yetiştirmeyle alakalı değil aslında.Bazi çocukların kişiliği öyledir.Daha sakin,sessiz,uysal...Bazısı da daha hırçın,meraklı,sinirli olur...Anne iyi yetiştirdi uslu oldu,kötü yetiştirdi yaramaz oldu diye bir sonuç cikarilmamali bana göre.

kız ve erkek çocuğunun farkı bir yerde yazdiklariniz.
kızınız uslu uslu odasında utu yaparken oğlanlar oyuncakları ortaya döküp yinede oynamamayi tercih ediyor v.s
iki oglanda benim var.
yazdığınız gibi değiller ama bir kız çocuğu gibide degilder.daha gürültülü oyunları seviyorlar.
ben kendi cocuklarimdan başka çocukların gürültüsüne tahammül edemiyorum.yetiyorlar bana ben biraz rahatsız bir anneyim sanırım.
gittiğim yerde oturamam başkalarının çocuklarını bile uyarır " ama sessiz olalım lütfen" demekle geçer oturmam.
migren agrisiyla eve dönerim.
bu yüzden gitmiyorum kimseye.
misafirim de olmuyor haliyle gitmeyince.
kafam da rahat ediyor.
tavsiye olarak boyama kitabı onerebilirim.
boyama kitapları ve kalemleri alın onları verin önlerine bir süre idare eder:)

Benim cocugum yok belkide bu yuzden bende tahamul edemiyorum anneler sahip cikmiyorsa.. Evde fanusta baliklarim var gecen gun iki bücür bogmak uzereydi son anda yetistim.. Arka odamda kitabim vardi duvarda asili dugun fotografimizin cercevesinin uzerine koymuslar nasil becerdiler bilmiyorum:KK51:

Birkac oyuncak cikartip cocuk odasini kilitleyin makul bir bahane bularak.. Yapacak birsey yok

Yoo 3 4 yasindaki cocuk da konusarak anlasnlai kendi ifade edebiliyor cunku artik
HiçdeHideğil yetiştirmeyle alakalı
Terbiyeyle akakalı kızım kimsenin eşyasınu almazaizin izinaslır

kendi çocuklarınızı başkalarınınki ile kıyaslamayın. hele erkek çocuklarını asla kızlarla kıyaslamayın. erkek çocukları en terbiyelisi ortama ısındıktan sonra atlamaya zıplamaya başlıyor kızlar ister istemez daha narin. ortada bir oyuncak varsa (dikkat edin özel eşya demiyorum) hiçbir çocuğu ondan 5 dk dan fazla alıkoyamazsınız. eline almazsa boş boş ağlar alamadığı için veya huzursuzluk çıkarır. beyin yapıları hala net değil çünkü. bazen de istedikleri yöne çekiyorlar.
kendilerini ifade edebilmeleri doğru ifade edebildikleri anlamına gelmez. kaldı ki konu sahibi çocukların annelerinin müdahil olduğundan bahsediyor bu çocuklar arsız değil bariz çocukluğun verdiği yaramazlığı yapıyor. anneler ses çıkarmasa o çocukları anaları ile birlikte al duvara çarp tamam ama öyle bir mevzu yok. 3-4 yaş çocuğu ne değerli ne değersiz anlayamaz kız olsun erkek olsun fark etmez. erkek çocuğu daha haşin 2 dk da zarar verir kız çocuğu sakin sakin zarar verir 20 dk da o sürede elinden alırsan kurtarırsın alamazsan kız çocuğu da zarar vermiş olur.
böyle durumda en uygunu o çocukların çevresinden ellenmesini istenmeyen şeyleri kaldırmak bu kadar basit. 5-6 yaşından itibaren ev eşyasına zarar verirse o yaştan sonrası terbiyeli/terbiyesiz diye sınıflandırabilirsiniz ama 3-4 yaş çocuğu için bunu söyleyemezsiniz.
rahatsızsanız evinize davet etmeyin.
umarım anlatabilmişimdir.

kendi çocuklarınızı başkalarınınki ile kıyaslamayın. hele erkek çocuklarını asla kızlarla kıyaslamayın. erkek çocukları en terbiyelisi ortama ısındıktan sonra atlamaya zıplamaya başlıyor kızlar ister istemez daha narin. ortada bir oyuncak varsa (dikkat edin özel eşya demiyorum) hiçbir çocuğu ondan 5 dk dan fazla alıkoyamazsınız. eline almazsa boş boş ağlar alamadığı için veya huzursuzluk çıkarır. beyin yapıları hala net değil çünkü. bazen de istedikleri yöne çekiyorlar.
kendilerini ifade edebilmeleri doğru ifade edebildikleri anlamına gelmez. kaldı ki konu sahibi çocukların annelerinin müdahil olduğundan bahsediyor bu çocuklar arsız değil bariz çocukluğun verdiği yaramazlığı yapıyor. anneler ses çıkarmasa o çocukları anaları ile birlikte al duvara çarp tamam ama öyle bir mevzu yok. 3-4 yaş çocuğu ne değerli ne değersiz anlayamaz kız olsun erkek olsun fark etmez. erkek çocuğu daha haşin 2 dk da zarar verir kız çocuğu sakin sakin zarar verir 20 dk da o sürede elinden alırsan kurtarırsın alamazsan kız çocuğu da zarar vermiş olur.
böyle durumda en uygunu o çocukların çevresinden ellenmesini istenmeyen şeyleri kaldırmak bu kadar basit. 5-6 yaşından itibaren ev eşyasına zarar verirse o yaştan sonrası terbiyeli/terbiyesiz diye sınıflandırabilirsiniz ama 3-4 yaş çocuğu için bunu söyleyemezsiniz.
Siz çocukları çok yanlış anlamızssınız ayy ağladı deyip istediğini yaparsanız hep ağlar izin istemeyi öğretmelisiniz dünya onunoetrafında dönmediğini öğrenmeli
Çocuklar herşeyi anlar
Duygusal zekaları büyüklerdenbiyidir
Çocuğunuz varmı bilmiyorum
Olmadığı kesin
Kızımın bebeklikten oyuncakları ilk günkü gibi durur 4.5 yaşında

Bazı arkadaşlar çocuk odasını kitleyin demiş bunu sahiden yapabilir misiniz?
Samimiyetle soruyorum,ben yapamam sanırım,çekinirim.
E nerde oynayacaklar?
Salonda,odalarda sağda solda oynamalarındansa çocuk odasında güzelce oynasınlar işte.

Benim kuzenimin çocuğu var,gelince çocuk odasında bir süre oynadıktan sonra yatak odama yönleniyor mesela,her sefer uyarıp çıkarıyorum.Çok saçma.
Onların yeri çocukların odası,orada zarar vermeden gönüllerince oynasınlar.

Hatta kendim de evimin büyük odasını çocuk odası yaptım,eşyaları sığsın,oynayacak yerleri kalsın,rahat olsun diye.

Konuya girip girip yorum yapıyorum ama benim de bir iki arkadaşım var muzdarip olduğum,o bakımdan yani :KK66:

bende kızımla başedemem ne kadar peşinde koşsamda kızımı da bir yere kadar frenliyorum ağlayıp kendini yerlere atıyor ve daha 16 aylık bu yüzden kimsenin evine gitmem hatta davet edenlere açık açık söylerim genelde de arkadaşlarla çocukları alıp parka gideriz

Kızınız olduğu için durumu yadırgıyorsunuz. Kız çocuktan sonra oğlu olan biri olarak söylüyorum ki dediğiniz yaş grubu için asla terbiyeyle alakalı bir durum değil. Anneleri de başı boş bırakmıyormuş. Şımarık demek doğru olmaz bence. Yapmanız gereken sadece zarar vermeyeceğini düşündüğünüz oyuncakları ortada bırakıp diğerlerini kaldırmak ya da odayı komple kilitlemek.

Bir de yazmışsınız ya direkt oyuncaklara dalıyorlar, kızımla oynasalar neyse diye. O yaş grubu için çok fazla şey bekliyorsunuz.

Bu dediklerinizi zaten bizde biliyoruz lakin tanidigim yine 3 4 yas erkek cocuklari var gayet uslu olan...bana çatanlar bu anlattigim tarzda...neden baska bir cocuk gelip kizima yada yetiskine vurmaz ken bu tanidiklarim vuruyor delirmiscesine bagriyor..anneleri mudahale ediyor ama yetersiz bence ..oyuncaklara verdikleri tepkiler yanlis ama hadi yasina verelim bu sekilde varsayalim..peki bana gelip vurarak bana meyve suyu ver dediginde verdigimde icmeyip haşin hallerle baska birsey istediginde bardagi kiracak tehlikelo hareketler yaptiginda ksuura bakmayin da bu yetiatirmeye girer bazi arkadasimin cocugu usluca masada icip giderken yetistirelememis bir cocuk da bunu yapar kim ne derse desin..hoş usluca masada yemegino yiyen cocuga bastirilmis diyenler var burda ama ne demek iatedigimi bazi anneler anlar

Back
X