Şimarik misafir cocuklari:(

Oyuncak onemsiz diyenler olmus ama duzgun bir oyuncak 100 lira.emek verip aliyoruz elincocugu hemen gelip zarar veriyor.bakiyorum ayni cocuklar kendi evlerinde hic birseye zarar vermiyorlar uslu oturuyorlar.evde cok.kisitlanan cocuklar acisini misafirlige gittikleri evden cikariyorlar.buna cok sahit oldum.

Anneleri göz kulak oluyormuş.
Olmuyor deseydiniz söyleyecek çok şeyim olacaktı.

Ama bu durumda yapacak pek birşey yok sanırım.görüşme sıklığınızı azaltın.

Benim de kızlarımın odasında kendi düzenleri var.(3buçuk yaşındalar)
Misafir gelince doluşur hemen çocuklar.
Biz de kural koyduk kendimizce.
Misafir gelince açılmayacak çekmeceler belirledik.
Küçük oyuncakları saklarız.
Ortalıkta kalem filan bıraktırmam.
Bazı değerli şeyleri saklarım.
Çok yaramaz oğlan çocukları gelecekse topları bile saklarım,alt komşuyu rahatsız etmemek adına.

Bu şekilde düzenlemelerle odayı sadeleştirin biri geleceği zaman.

Evinize gelen simarik.misafir cocuklariyla nasil.basediyorsunuz...bugun geldi mesela bir tane..ama hala.sinirliyim..aekadasimin 3 yasindaki oğlu evde karistirmadik yer birakmadi ..en en uzuldugum ve sinirlendigimde kizimin odasina zarar vermeleri oluyor bu misafir cocuklarinin...gorustugum.bir kac arkadas var komsularin ccouklari falan hepside 3 4 yaslarinda erkek cocuklari ..pek sık.gorusmuyorum ama yinede ayda 1 gorusuruz..cocuklar zaten hemej kizimun odasina dalarlar. Kizimla da oynamazlar sirf oyuncak icin gelmis gibi..guzel oynasalar neyse..her gelen birseye zarar verip oyle gidiyor..kizimin oyuncak ütü masasini kirdi gecen biri...bugun gelen kocaman oyuncak kutusunu devirmis icindeki butun kücuk oyuncaklar yataklarin dolaplarin altinda..gelip kizimin elindeki oyuncagi onu iterek almalari vermesse kizim gidene kadar aglamalari..ya gercekten cok.sinir bozucu..annelerini de seviyorum iyi insanlar cocuklarinada sahip cikiyolar genelde ama kaşla goz arasi cocuklar hallediyor evi...resmen kimseyle gorusmek istemiyorum suan..uzun sure davetlere katilmayip davet de etmemeyi dusunuyorum..ya bitek oyuncaklarda degilki arsiz arsiz bana sunu ver bunu ver veriyorum yemiyilar icmiyolar visne suyunu doktu bugun cocuk cok gerildim...kimseyle.gorusmesen olmuyo gorussen bise anlamiyorum valla oglan cocuklarindan iyice sogudum tabi arsiz uslu yetisenler ayri da bu etrafimdakiler fena
Önce yavaş yavaş oyuncakları kaldırın komple hepsini değil mesela az bişey bırakın ortada

Her geldiklerinde daha az gösterin ve en sonunda onlar geldiğinde komple kaldırın
Sorarlarsa da kızım çok dağıtıyor toplayamiyorum yoruluyorum hem böyle oyuncaklarını ozliyor arasıra çıkartıyorum deyin

Ben ortalıkta oyuncak bırakmadım şuan
Daha öncesinde de pahalı ve pilli olanları misafir gelmeden kaldiryordum zaten en büyük oğlum 9 yaşında hala oyuncak mikrofonu çalışıyordu kendi çocuklarım oynayana kadar ne zaman ki ortalıkta bıraktım ondan eser yok

Kaldırın yok edin yatak odaniza koyun madem bakmıyor anneleri

Ben katlanamiyordum artık bu çare oldu

Meğer benim eve oyuncak için geliyorlarmus
Oyuncakları yok edeli gelmez oldu millet

Oyuncak çok olan evleri kreş sanıyor anneler saliveriyor çocuklarını

Evinize gelen simarik.misafir cocuklariyla nasil.basediyorsunuz...bugun geldi mesela bir tane..ama hala.sinirliyim..aekadasimin 3 yasindaki oğlu evde karistirmadik yer birakmadi ..en en uzuldugum ve sinirlendigimde kizimin odasina zarar vermeleri oluyor bu misafir cocuklarinin...gorustugum.bir kac arkadas var komsularin ccouklari falan hepside 3 4 yaslarinda erkek cocuklari ..pek sık.gorusmuyorum ama yinede ayda 1 gorusuruz..cocuklar zaten hemej kizimun odasina dalarlar. Kizimla da oynamazlar sirf oyuncak icin gelmis gibi..guzel oynasalar neyse..her gelen birseye zarar verip oyle gidiyor..kizimin oyuncak ütü masasini kirdi gecen biri...bugun gelen kocaman oyuncak kutusunu devirmis icindeki butun kücuk oyuncaklar yataklarin dolaplarin altinda..gelip kizimin elindeki oyuncagi onu iterek almalari vermesse kizim gidene kadar aglamalari..ya gercekten cok.sinir bozucu..annelerini de seviyorum iyi insanlar cocuklarinada sahip cikiyolar genelde ama kaşla goz arasi cocuklar hallediyor evi...resmen kimseyle gorusmek istemiyorum suan..uzun sure davetlere katilmayip davet de etmemeyi dusunuyorum..ya bitek oyuncaklarda degilki arsiz arsiz bana sunu ver bunu ver veriyorum yemiyilar icmiyolar visne suyunu doktu bugun cocuk cok gerildim...kimseyle.gorusmesen olmuyo gorussen bise anlamiyorum valla oglan cocuklarindan iyice sogudum tabi arsiz uslu yetisenler ayri da bu etrafimdakiler fena

3 4 yaşındaki çocuklar için böylesine konuşmanız çok ilginç. hele oğlan çocukları diye ötekileştirmeniz hiç hoş değil. madem huylarını biliyorsunuz o çok kıymetli oyuncakları alın saklayın başka bir yere çünkü önemli olan mal tabi kızınızın oyun oynamayı, kendini savunmayı öğrenmesi değil. aman ince narin nazenin kızınız incinmesin.
3-4 yaş yahu. anneleri de ilgili diyorsunuz. hani ortalığa salsalar analara suç bulacağım da.. benim de evime geliyor arkadaşların çocukları o ev savaş alanı oluyor koltuklar bile boya.. ama canları sağolsun ne anneleri gerilsin ne ben gerileyim mal yerine konur, eşyalar temizlenir ama insanlık bulunmaz.

anneleri sahip çıkıyorlar diyorsun. eğer böyleyse kalbini temiz tut karartma. çocuk bunlar elbet merak edecek oyuncak isteyecek oyuncak için birbirileriyle kavga edecekler. ha senin kızın yapmıyorsa onda tuhaflık vardır gerçekten. çünkü 0-5 yaş çocukların baya meraklı olduğu evre.
ama anneleri atıyorsa ki bu vişne suyu dökmesinden, sürekli isteklerinden çıkardığım sonuç görüşmeyeceksin.
mesela eşimin baya yeğeni var. 3 tanesi düşman başına. bize gelince halıları toparlayıp oğlumun akülü arabasını duvardan duvara çarpıp sürüyor. ki bunların yaşı 12,10,7 . o yüzden sadece ona sinirleniyorum. komşuları rahatsız ettikleri için. yoksa sepetler ters döner her çocuk geldiğinde. koltukların altı dolar taşar. yiyecek içecek dökülür illa. bunlar olağan yani. ha başka yere gidince ben oğlumu koltuğumun altından bırakmam ama. çok yakınımızsa ve aynı odada olmak şartıyla bırakırım

Ben dolap kapaklarına lastik tokalar takıyorum mesela. Açamadıkları için kalemlere boyalara ulaşamıyorlar. Bir kaç ufak tefek dokunuşla kabus olmaktan çıkar.

Ama çocuk onlar :) anneleri sahip çıkmasa çok sinirlenirim. Ama oyuncakları oraya girdi konusuna takılmamalısınız. Oyuncak görünce merak edip oynamak istiyorlar haliyle. Rahatsız oluyorsanız kaldırmalısınız ortadan.

Ben kızımın odasına çocuk sokmuyorum
Çünkü henüz küçük ve olgun bir çocuk gibi geçip oturmayacaklar bir köşede .

Ayrıca çocuktan ziyade annesine kızmak gerekir
Başkasının evinin karıştırılmamasını öğretmediği gibi gördüğü halde müdahale etmediği için

Dışarıda görüşseniz ? Hem ev ortamından uzaklaşmış, kafa dağıtmış olursunuz.

Anneleri ellerinden geleni yapıyor diyorsunuz. Ama her çocuk bir olmuyor, bazıları gerçekten çok yaramaz. Ha şöyle de birşey var, bu kadar yaramaz, laf dinlemeyen bir çocuğum olursa kakar k.çımı evde otururum. Tamam çocuk, laf dinlemiyor filan ama çok utanırım böyle şeylerden.

Habersiz gelmiyorsalar zarar görmeyecek veya önemli olmayan 3-5 oyuncak seçin kızınızla beraber gerisini kaldırın kiler vb bir yere orayı da kilitlersiniz.

Çok sevdiğim en yakın arkadaşımın oğlu kaka yapmış altına
Koltukta oturdu baya
Diğer koltuğa da oturdu
İçeri gitti geldi
Aaa arkanda leke var dedim
Hemen arkadaş geldi
Lavaboya götürdü
Küçük de değil 10 yaşında
:silah:

Yaa süpersiniz ..inanın size yakın tarzdayim güzel ifade etmissiniz.sadece çocuk odam yok oturma odam olduğunicin sizin kadar relaks olamiyorum.odam olsaydı aynı olurdum.
Teşekkür ederim.
Gerçi ben özgürlüğü kendi odaları için vermiştim ama benimkiler tabi ki o sınırı aşıyorlardı.
Hatta yatak odasının tavanına bile resim çizmişlerdi. Bunu nasıl başardıklarını sordum, ufaklık abisinin omzuna çıkmış öyle yapmışlar.
Çocukken yapamayacaklar da ne zaman yapacaklar bunları.

sorma ya benim cocugum olmadıgı halde öyle çözüm yok malesef o değil analarıda arkalarını toplamıyor sen hastamısın umurlarında bile olmuyor s... etcem yaaaaaa

Aileler çocuklarına sınırsız özgürlük veriyor sonuç bu
Benim de en gerildiğim konudur
Kızımın da tuhafıma gider yaramaz çocuklar
Birde böyle aileler çocuğumuz zekadan yapıyor der
Ne zekasi baska.bi zeka o ama burda diyemicrm simdi tobe ya gercekten ozellikle.erkek.cocuklardan cok.sogudum
Garip bir sekilde hic unutmam annesi gördüğünde sabunlu suyla silin cıkar biz kalkalım dedi toparlandı gitti ben susmayınca:işsiz: gercekten bana da cok ters böyle işler, annem ogunden sonra belki yıllarca hic birini eve cağırmadı hep dışarda görüştü arkadaslarıyla yada cocuklar okuldayken gelirlerdi, bir fikir olsun bence ev yerine dısarda görüşmeyi tercih edin
O kadin yemeye icmeye gelmis belliki

Misafir geleceği zaman bazı oyuncakları kaldırıp kendi dolanına koyabilirsin sadece bir kaç tane kalsın yemek zamanı da örtü serebilirsin bende aynı konudan muzdaribim bide benim evimde süs eşyam çok fazla közüm bebekliğinden beri ellemez ama misafir çocukları geçen gün koltuğun tepesine çıkıp raflardakileri indirmeye çalışıyorlardı bir tanesi üniteye çıkıp oturuyordu :)
Ay tuylerim urperdi suan :)

Ben sirf bu yuzden gitmiyorum kimseye benim cocuklarim cok hareketli yerlerinde bir saniye durmazlar ben surekli yapma etme elleme vs vs diye uyarida bulunmaktan gerim gerim geriliyorum birinin biseyine zarar verirler diye oyuzdende hic biryere gitmiyorum. Iste hic gelmiyosun vs vs diyorlar bende cocuklar durmaz ne diyorum olsun ya onlar coxuk diyorlar ama boyle gidincede anliyorsun hadi gidin diye bakildigini.
En iyisini yapiyorsunuz ozaman zaten gitseniz ne siz ne ev sahibi bisey anlamayacaksiniz...mesela bir anne evime geldiginde cocuguda yaramazsa surekli yapma et dur diye gerilince haliyle muhabet de olmuyor en iyisi evde gorusmemek

Anneleri gözkulak oluyormuş daha ne yapılabilir ki?
Çocuk bunlar. Hepsinin fıtratı farklı.
Kilitleyin madem kapınızı oynamasınlar çok değerli oyuncaklarınızla..
Oyle yapcam zaten..oyuncaklari ve esyalari insan gibi kullanmayi bilmeyen cocuklara o kapi acik olmayacak kendi evlerinde kirip doksunler kizimin degerli oyuncaklarina esyalarina zarar veremezler

Koltukta oturdu baya
Diğer koltuğa da oturdu
İçeri gitti geldi
Aaa arkanda leke var dedim
Hemen arkadaş geldi
Lavaboya götürdü
Küçük de değil 10 yaşında
:silah:
:skandal:
Koltukta oturdu baya