şimdi ben haklımıyım haksızmıyım okuyun ,her türlü eleştiriye açığım

ilkduyansenol

kaça bölünebilirim
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2012
5.285
4.041
173
Eltim benden yaş olarak büyük eşimin en büyük abisinin eşi bende en küçüğünün eşiyim.eltimin kız kardeşleri ve eşleri bizi çok severler buraya geldiklerinde de eltime değil bana uğrarlar o derece yani.kız kardeşleri derken bir ucu akraba gibi ama uzaktan.neyse geçenlerde eltimin ortanca ablasını kızı evlendi evlenmeden önce de kız telefon açtı napıyosunuz falan diye eşim de dediki bayramda yaparsan düğünü gelebiliriz yoksa gelemeyiz biz dedi.kız bunu kafasında düşünmüş ve düğün kart maili geldi gerçektende bayram zamanına almış tarihi.benim ailemde aynı yerde bu arada hem ailemi görüp hemde düğüne gidelim düşüncesiyle yola çıktık.benim iznim fazla olduğu için ben önceden gittim eşim arefe günü yola çıkıcaktı.neyse düğün evine gittim.baktım eltim kapıdan girer girmez aaa senin ne işin var burda dedi.ben böle :53:kaldım tabi ss çıkarmadım.akşam eşim aradı biz yarın sabah çıkıcaz falan dedi eltimde karşımda benim kocamı almadan gelmesin dedi bana.onun eşide çalışıyor tabi.bende şakasına söylüyor falan diye düşünmüşken meğer ciddi söylüyomuş.eşime mesaj atmış.eşim geldi tabi, ben annemdeydim.eşim gece geldiği için düğün evinde kalır diye düşündüm.telefonum çaldı baktım eşim ben 10 dk ordayım dedi.ben anladım bişey var.geldi sordum hayırdır diye yok bişey dedi ama surat yerlerde.düğünde de eltim hiç bişey olmamış gibi davrandı ben tabi bilmiyorum hala ne olduğunu.düğün bitti ve hepimiz döndük.akşam bi merakla eşimin telefonuna baktım ne mesaj atmış diye.burası benim ablamın evi senin bu evde işin yok,üzerine yiğeni mesaj atmış babamı almadan gelme eşimin ne şerefsizliği kalmış ne kişiliksizliği allahım şok oldum.eşime dedimki niye bana sölemedin böle bişeyler yazdılar sana dedim.boşver dedi benim ağbim de iş yok o benim kardeşim sen nasıl böle bişey yazarsın diye karısına soramamışsa ben napıyım dedi.tabi bu kadar yıl eşimi kullandılar tansiyonum düştü gel beni eve götür,ağbinin arabası bozulmuş arabayı al tamire götür.dha ben bu zamana kadar kaynımı arayıp ta beni şurdan alırmısın dememişimdir.düğün evindede yok benim için onlar bitmiştir demiş yiğeni benim gelen misafirime sen nasıl gelme dersin idye çıkışmış vs vs.tabi bunlar onu daha çok çileden çıkarıyor.ortanca kaynım bile evleneceği kızı bize getirdi ilk tanıştırmak için.niye senin kapını kimse açmıyor, niye öz yiğenin bile bizim için sana çıkışıyor bunları kafanda bir kur bakalım.şimdi ben ilk görüştüğümüzde ilaaki kaynımın düğünü için bir araya gelicez .ben ona şimdi ne diim ki bütün hıncımı alıyım yada nasıl davranıyım dün o mesajları gördüm çileden çıktım resmen ya

Son düzenleme:
Ailede eltinin patavatsizliginin farkinda anladigim kadariyla,esinizde arkanizda ozaman esinizle oruup ortak bi karar alin ve bidaha görüsmeyin...yani bu pratok olarak zor,iste dügün dernek,bayram vs...oralarda onun seviyesine düsmeden selamlarsiniz,kutlarsiniz okadar ama gidis gelisi kesin,samimi olmayin,esiniz hicbi isine kosturmasin daha...abisiyle disardada görüsebilir...kalan aile fertleriylede iyisiniz zaten onlarda kötü karsilamazlar bence...zaten küs olmiycaksiniz ama ona ona hal ertigi deeri vereceksiniz...soze gelen yine,sizi sayan yine ayni olur oda konussun dursun,kiskancliktan yaptiklari,catlasin artik napcan...

Ailede eltinin patavatsizliginin farkinda anladigim kadariyla,esinizde arkanizda ozaman esinizle oruup ortak bi karar alin ve bidaha görüsmeyin...yani bu pratok olarak zor,iste dügün dernek,bayram vs...oralarda onun seviyesine düsmeden selamlarsiniz,kutlarsiniz okadar ama gidis gelisi kesin,samimi olmayin,esiniz hicbi isine kosturmasin daha...abisiyle disardada görüsebilir...kalan aile fertleriylede iyisiniz zaten onlarda kötü karsilamazlar bence...zaten küs olmiycaksiniz ama ona ona hal ertigi deeri vereceksiniz...soze gelen yine,sizi sayan yine ayni olur oda konussun dursun,kiskancliktan yaptiklari,catlasin artik napcan...

canım bi ara ablam bize geldi kalmaya ablam eşinden ayrı,yiğenlerim de durmadı teyze bizi ilaa denize götür diye neyse aldım onların yazlığına götürdüm ,götürmez olaydım burnı-umuzdan getirdi kıskançlık krizine girdi ablamdan kocasını kıskandı,tabii ben bunların hiçbirini eşime sölemedim.ablamı kaynıma kötüledi şöle dedi böle dedi.düğüne gittiğimizde çocukları da kocasıda yatacak yer bulamadı yine ablam açtı evini onlara.bizde kalın diye

huylu huyundan vazgeçmez...anlattığınız kadarıyla eltiniz söyleyeceğiniz yapacağınız hareketle kendini düzeltecek biri gibi durmuyor,aksine "ohhh canıma değsin,üzülmüş" diye düşünebilecek tarzda bir insan..

aslında sizin bir şey yapmanıza gerek yok kendi kendini alçaltıyor, küçük düşürüyor zaten..

en iyi yapacağınız çok sık görüşmemek konuşmamak kaydıyla mesafe koyun aranıza..

Allah yardımcınız olsun ve ıslah etsin..

Baya baya kıskanmış sizi.. Artık kendisi nasıl geçimsiz biriysee... Bencede düşmeyin onun seviyesine. Görüşmek zorunda değilseniz, eşinizde sizin arkanızdaysa eğer dikkate almayın konuşmayın görüşmeyin mesafenizi koyun.. Çevrenizdekilerin sizi ondan çok sevmesi ona en güzel cevap zaten..

Baya baya kıskanmış sizi.. Artık kendisi nasıl geçimsiz biriysee... Bencede düşmeyin onun seviyesine. Görüşmek zorunda değilseniz, eşinizde sizin arkanızdaysa eğer dikkate almayın konuşmayın görüşmeyin mesafenizi koyun.. Çevrenizdekilerin sizi ondan çok sevmesi ona en güzel cevap zaten..

valla öz yiğenleri aylardır burda kalıyor 1 kere evine gitmemiştir.davet etmez çünkü, ama lafa geldimmi sizin neyiniz oluyor onlar benim yiğenim deyip çıkıyor.eşim konusunda içim rahat çünkü ben akşam mesajlarına baktım dedim merak ettim çünkü bana sölemedin dedim.boşver o benim elime düşecek elbet dedi.görüşmiycem diyo zaten.evlenicek olan kaynıma da dedik kız istemeye ağbini götür diye yok dedi .o konuşana kadar ben isterim diyo.aman yengemle tanışmasın benim için iyi olan bişey sölemez o diyo .

Son düzenleme:
valla öz yiğenleri aylardır burda kalıyor 1 kere evine gitmemiştir.davet etmez çünkü, ama lafa geldimmi sizin neyiniz oluyor onlar benim yiğenim deyip çıkıyor.eşim konusunda içim rahat çünkü ben akşam mesajlarına baktım dedim merak ettim çünkü bana sölemedin dedim.boşver o benim elime düşecek elbet dedi.görüşmiycem diyo zaten.evlenicek olan kaynıma da dedik kız istemeye ağbini götür diye yok dedi .o konuşana kadar ben isterim diyo.aman yengemle tanışmasın benim için iyi olan bişey sölemez o diyo .

Rabbim bilir ama ne kadar kötüymüş içi eltinin.. Yani kıza gidip kaynını kötüleyebilir öylemi :53:
Canım valla halam hep der bana ''Kumanın gemisi yürür eltinin gemisi yürümezmiş'' valla doğru.. Bende önceden çok takardım eltimi hatta eşimle kaç defa birbirimize girdik onun yüzünden, az daha ayrılıyorduk ama şimdi takmamaya alıştım.. Yapacak birşey yok çünkü sen neyaparsan yap o yine bildiğini yapar... o yüzden takma boşver..

Terbiyesiz ma aslında iyi olmuş
Erkekler bizzat yaşayınca daha iyi öğreniyor kimin ne olduğunu.
Hiç muhattap olmayın ama yüzünede bakmayın.

sabah sabah cinler geldi tepeme yine.bayram tatilinde ailemin yanına gidicez, kv tatilde bu arada .görümcem, kv şimdiden yer yapılıyorlar memlekete gideceklermiş eşimin götürmesi için.sanki milletin özel şöförü var burda. benim memleketimden sonra onlarınki 2 saat .sabah oğlumu zor kaldırdım çocuk anne ben kreşe gitmek istemiyorum diye ağladı,onu bıraktık arabaya bindim.eşim ne oldu dedi.bende dedimki valla ben anlamıyorum afedersin ablan annen tatillerde gezsin çocuğa bakmaya gelince hastayım diyorlar,biyere gidecekleri zaman hiç hasta olmuyolar.eğer onları götürüceksen ben otobüse biner giderim otobüs parasını da çatır çatır senden alırım dedim.:53:böle bakıyo adama bana ya

Son düzenleme:
Bu insanlarla mı tartışacaksınız.
Aile ortada.
sizin gücünüz yetmez onlarla tartışmaya.
Anladığım kadarıyla terbiyesizlikte sınır tanımıyorlar.
Boşverin.
Susun.
Yokmuş gibi davranın onlara.
Görünmez insanlarmış gibi.
Yoksayın. Ve hiçbir yaptıklarını umursamayın. Ne kadar kışkırtırlarsa da..

Bu insanlarla mı tartışacaksınız.
Aile ortada.
sizin gücünüz yetmez onlarla tartışmaya.
Anladığım kadarıyla terbiyesizlikte sınır tanımıyorlar.
Boşverin.
Susun.
Yokmuş gibi davranın onlara.
Görünmez insanlarmış gibi.
Yoksayın. Ve hiçbir yaptıklarını umursamayın. Ne kadar kışkırtırlarsa da..

onlarlamı gidiyim yani?

Back
X