Şimdi durum şöyle ;

Bu arada ablanızın çocuğunun engel düzeyine bağlı olarak aslında ablasıyla ortaklaşa da bakabilirsiniz konu sahibi. Sonuçta kv şuan yatalak falan değil kemoterapi alınca sadece biraz daha halsiz vs olacak ama yataklara düşmez. Ameliyatından sonra bi süre yatması gerekir o sırada da sizde kalır. Sonra dönüşümlü bakabilirsiniz yani aslında özel bakıma ihtiyacı olduğu tek zaman ameliyat sonrası.

Çocuklarınıza Kv mi bakıyordu

Ben öyle anladım da

Eğer öyle ise başka yol yok gibi

Çocuklara bakıcı baksa Kv kendisine bakabilecek mi

Yani bir ay öncesine kadar iyiymiş galiba ama şimdi kemo ile ağırlaşır mı

Bir de annen evleri birleştirin vs demiş de Allah gecinden versin Kv e bir şey olursa Kp de ömür boyu sizinle mi kalacak

Evler bir kere birleşince anne vefat etti baba sen artık ayrı eve git denmez ki
Konuyu okuyunca aynı şeyi düşündüm yani kimin kimden önce gideceğini bilemeyiz ama kadına bir şey olursa ne olacak dedim kendi kendime

İşiniz rahatsa neden bırakmayı düşünüyorsunuz, bu zamanda özellikle, diğer kardeşlerle ortaklaşa hareket edilmeli

Aslında şöyle genel anlamda bakınca eninde sonunda geleceğimiz nokta o nokta.
Arada kimse yoksa vicdanınıza kalmış ki bakmalısınız ne kadar kötü olsa da diye düşünüyorum.
Aynı ortamda yaşayabilirsiniz gündüzleri bir bakıcıda ayarlayıp akşamları eşinizle ortak bakabilirsiniz,böylece işinizden de olmazsınız. ''Ablasının zaten özel yavrusu var demeden geçemeyeceğim o zaten başlı başına sorumluluk tüm gün demek''....Kolaylıklar dilerim....

Ona bakıcı tutsak benim çocuklar nolacak.
Kayınpeder parkinson ve diyabet hastası kendine bile zor yetiyor.
Kayınvalide 58 kayınpeder 61 yaşında.
Ablasının küçük çocuğu özel bi çocuk o yapamaz alıp evine bakamaz yani.
Yani kayinvalideniz sizin çocuklarınıza baktı,bakıyordu.O zaman herkoyun kendi bacağından asılır diyemezsiniz.Ya eşiniz ayrılacak işten ya siz.Esiniz kamuda çalışıyorsa refakatçi izni de alabilir bu surecte

ablası ,eşiniz ve kp niz ortak bakıcı parasını karsılayabilir bence?.kp in geliri var mmı?

Kayınpederin geliri çok iyi mesele para değil aslında. Dediğiniz gibi vicdanım rahat olmaz onu öyle başkasına bırakınca.

çocuklar niye ortada kalcak, kv mi bakıyudu. orayı anlamadım. kızıyla ortaklaşa bakmanız daha doğru, bütün yükü sen alamazsın. siz ablanın özel çocuğu var diye ona sormadan karar vermişsiniz. eşin ne diyor

Merhaba bayanlar .
Hayırlı Cumalar öncelikle.
Allah insana büyük laflarını öyle bir yediriyor ki ;
Kayınvalideme 10 gün önce İLERİ EVRE OVER CA teşhisi kondu.Yarın kemoterapiye başlanacak. Önce 4 kür kemoterapi sonra ağır ve riskli bir ameliyat ardından kemoterapiye devam.Yolumuz uzun anlayacağınız.
Ben burda herkese Allah kv yi dert diye yaratmış diye cak cak öterdim , kv yle oturana çık kurtul deli misin derdim.Büyük konuşmuşum :KK43:
İşimden ayrılmak zorundayım. Kayınvalideme başkası baksa bile benim çocuklar ortada kalacak bakıcı tutsam aldığım maaş bakıcıya gidecek. Velhasıl kelam işler tersine döndü.
Akşam annemle konuştuk(1 aydır bende kalıyorlardı) bana dedikleri aynen şunlar;
--Biz memlekete dönmeden düzenini kur kızım ,iki evi boşaltıp büyük bi ev tutun kayınpederin kirayı ödesin sende işten ayrıl hem kaynanana hem çocuklarına bak. Yazık o kadına da senden başka kimsesi yok sen bakmam dersen aranıza soğukluk girer.10 gündür benimde aklımdan geçen bunlardı zaten.
Ama işte korkuyorum ; işim çok rahat bırakmak istemiyorum , 5 yıldır çalışıyorum alıştım şimdi evde sıkılmaktan korkuyorum, hem kayınvalideme hem çocuklarıma yetememekten korkuyorum, bu kadar şeyin arasında benim ne hale geleceğimi düşünerek korkuyorum. Hayallerime geç kalmaktan korkuyorum.

Öyle işte ...

(Edit:Eşimler iki kardeş bi ablası var sadece)
ablası nerde yaşıyor kv ile çocuklara bakıcı tutsanız dicem ama bence düşüncenizde çok mantıklı geldi

Konuyu okuyunca aynı şeyi düşündüm yani kimin kimden önce gideceğini bilemeyiz ama kadına bir şey olursa ne olacak dedim kendi kendime

Bir de sonra gördüm baba zaten hasta imiş

Çözüm galiba Kv Kp e bir bakıcı sizin çocuklara da ayrı bakıcı

Kv Kp bakıcısını Kp ayarlayacak yetmediği yerde eşin ve abla

Çocukları da sen karşılarsın gerekirse bu aşamada eline para kalmaz ama okula gidince bakıcı masrafı azalır deyip yatırım yaparsın

Allah yardımcınız olsun zor bi süreç bekliyor hepinizi. yerinizde olsam ben bakmayı kabul ederdim sanırım. ama hayatınızdaki bu değişimi hoşgörüyle karşılayabilecekseniz. tedavi sürecinde yuksek moral gerekiyor hasta yakınının cok sabırlı cok pozitif olması lazım. ablanın bakması neden bir seçenek değil

Kayınpederin geliri çok iyi mesele para değil aslında. Dediğiniz gibi vicdanım rahat olmaz onu öyle başkasına bırakınca.

Mesele para değilse evleri birleştirmeyin

Herkesin ayrı kapısı düzeni olsun

Gerekirse karşılıklı olsun evler ama ayrı olsun

O çocuklar hep küçük olmayacak

Çocuk yaşamı yaşlı ve hasta yaşamı uyumsuz bir süreç

İstekler farklı boyutlarda

Herkes istediğinde evinde kafasını dinleyebilmeli

Yakın olunur hastane doktor koşturulur ama bakıcı hatta bu aşamada sadece ev işi için yardımcı masrafı sorun değilse asla evleri birleştirmeyin

Çocuklarınıza Kv mi bakıyordu

Ben öyle anladım da

Eğer öyle ise başka yol yok gibi

Çocuklara bakıcı baksa Kv kendisine bakabilecek mi

Yani bir ay öncesine kadar iyiymiş galiba ama şimdi kemo ile ağırlaşır mı

Bir de annen evleri birleştirin vs demiş de Allah gecinden versin Kv e bir şey olursa Kp de ömür boyu sizinle mi kalacak

Evler bir kere birleşince anne vefat etti baba sen artık ayrı eve git denmez ki
Evet çocuklarıma kayınvalidem bakıyordu.Kendi başına yapamaz kendine bakamaz yani.Görünüşte hala çok iyi ağrısı acısı hiçbişeyi yok sadece yorgundu 1 senedir hep yorgundu.Rutin kontrolde çıktı 4. evre yumurtalık kanseri içini tamamen sarmış karaciğerde dahil :(

Çocuklarınıza halihazırda kim bakıyor?
Kayınvalideniz mi?
Bilemiyorum kayınvalideniz bakmiyorsa başka bir çözüm yolu düşünün zira hem aynı evde yaşamak hem hasta bakımı derken çok zorlanacaksınız gibi geliyor bana.

Zor bir karar gerçekten. Allah başa verip öğretmesin ama ben pek hastalık işlerini bilmiyorum. Yani kemoterapiye başlar başlamaz bakımlık hasta mı olunuyor? Bir teyzemiz vardı o da kemoterapi görüyordu ama hayatını idame ettiriyordu. Tabi 4, 4lük değil ama ne bileyim yemeğini yapabiliyordu falan.. Elbet bu işin evreleri vardır ağırdır hafiftir ama hadi bugün kanser oldu işi gücü bırakıp ona bakalım durumu değişik geldi bana.. İsterseniz çalışmaya devam edin, bakıcı gündelik işlerinde yardım etsin sizde elden geldiğinde boş bırakmaz gider gelirsiniz. Ha çok ağırsa durumu, yatalaklık falan varsa tabi iş değişir.

size kızı gibi davrandı mı peki?
Ah arkadaşım mevzu o değil ki.. kaç kadın şanslı sanki kaynana yönünden. 7 yıldır kadın her fırsatta boşatcam sizi demekten vazgeçmedi. Yaptıklarını anlatsam inanamazsın ama Allah elden ayaktan düşürmesin hasta olsa elbet bakıcam ben bu kadına.. herkes karakteri merhameti vicdanı kadar insan. Ben yardımcı olmasam huzursuzluktan ölürüm.. ki 2 defa ameliyat oldu 2sinde de ben baktım. Nankörse vefasızsa o onun ayıbı..

Kayinvalidemle iyi anlassak da birbirimizi sevmeyiz. Ben 7 yıllık evliyim bir kere kayinvalideme sarılıp kucaklamadim. O da bana.
Sizin durumunuz benim başıma gelmiş olsaydı bakardim kayinvalideme hemde bebekler gibi bakardim o kadar da güveniyorum kendime.
Sizde üstesinden gelirsiniz bence. Allah şifalar versin

Ah arkadaşım mevzu o değil ki.. kaç kadın şanslı sanki kaynana yönünden. 7 yıldır kadın her fırsatta boşatcam sizi demekten vazgeçmedi. Yaptıklarını anlatsam inanamazsın ama Allah elden ayaktan düşürmesin hasta olsa elbet bakıcam ben bu kadına.. herkes karakteri merhameti vicdanı kadar insan. Ben yardımcı olmasam huzursuzluktan ölürüm.. ki 2 defa ameliyat oldu 2sinde de ben baktım. Nankörse vefasızsa o onun ayıbı..

ben de aynen sizin gibi düşünüyordum . ta ki, ben ameliyat olup o geçmiş olsun diye ameliyatın üzerinden 1 ay boyunca aramamasının ardından...

sana merhamet edene edeceksin dedim ... haklı da cıktım.

Kayinvalidemle iyi anlassak da birbirimizi sevmeyiz. Ben 7 yıllık evliyim bir kere kayinvalideme sarılıp kucaklamadim. O da bana.
Sizin durumunuz benim başıma gelmiş olsaydı bakardim kayinvalideme hemde bebekler gibi bakardim o kadar da güveniyorum kendime.
Sizde üstesinden gelirsiniz bence. Allah şifalar versin
Allah razı olsun. Böyle cümlelere ihtiyacım vardı

Back
X