Şimdi durum şöyle ;

Bence kv evine bakici tutulsun esiniz ve ablasi donusumlu bakarlar sizde isterseniz destek verirsiniz

Hayatta neyi yapmam dediysem yapiyorum yavas yavas o yuzden buyuk laf etmyorm.. insan basina gelmeden bilemiyor demekki.
Oncelikle Allah yardimciniz olsun.
Esinizin annesi neticede kendi anneniz olsa tereddut etmezdiniz diye dusunuyorum. Sabir gosterin derim..
Hem cocuklarinizin hem kayinvalidenizin yannda olursunuz. Bakiciya verecegnz para icin calisana kadar cocuklarinizla kaliteli zaman gecirirsiniz enazndan.

Iki cocugu dururken nerde gorulmus gelinin baktigi??
Sen iki cocuguna mi yeteceksin evine mi? Ustelik iki cocugu daha varken sen bakacaksin? Niye? Anlamadigim konu bu?

Allah razı olsun. Böyle cümlelere ihtiyacım vardı
siz kararınızı vermişsiniz gibi ama bence bile bile ateşe gidiyorsunuz
kayınvaldeye bakmak için işinizi bırakmayın
bir günlük değil , siz şimdi çalışan bayansınız , işi bıraktınız daha büyük bir eve de geçseniz evde eşiniz kayınpeder kaynana , çocuk bütün gün yıka pişir başka işiniz olmayacak böyle bir hayatı göze alabiliyor musunuz ?
görümcenizin özel durumda olan çocuğu var diyorsunuz ama tam zamanlı bakamasa da yine size destek olmalı bence
ben burda kayınvalde için sizden başka fedakarlık yapan birini göremiyorum
haa bazı kadınlar sırf mecbur oldugu için çalışıyor siz de öyleyseniz çalışsam da olur çalışmasam da diyorsanız onu bilemem ama ben kendimi düşünürsem çalışmaya aşığım ve evde yapamam
kayınpederın maddi durumu iyi ise bence cok büyük avantaj daha ne olsun
size yakın bir yere taşınsınlar sürekli siz de ilgilenin ama kesinlikle onlarla aynı eve kapanmayın çok pişman olursunuz geri dönüşü de olmaz
kayınpeder de hastaymış hem kendine hem de kayınvaldeye bakacak bakıcı tutsun olmadı siz de yardım edin
siz de gerekirse tüm maaşınız bakıcıya da gitse cocuklarınıza bakıcı bulun
sonucta hep bakıcı olacak değil ya bu çocuklar büyüyecek okula/kreşe de gidecek
ayrıca kematorapi alan insanlar sadece aldıkları zaman kötü oluyorlar onun dısında hep yatalara düşmüyorlar yani kayınvaldeniz kematorapi almadıgı zamanlarda gayet zinde olabilir ve sizi evde bunaltabilir
bizim sülale bütün kuşak kanser hastası, göğsü alınan var her türlü kanseri gördük, kematorapi, ışın bütün tedavileri oldular, onun dısındaki zamanlarda iyiler yani hep yataklarda değiller
yaşlılar hastalar kaynana kayınpeder anne baba bunlar iyi hoş başımızın tacı ama onlar yaşayacakları kadar yaşamışlar biz daha genciz neden onlara bakmak için kendi hayatımızdan vazgeçelim ?
zalim değilim bakalım edelim ama biz de yaşayalım değil mi ?
maddi imkan da varsa bence içinden cıkılır, işten çıkmaktan başka çareniz yokmuş gibi durmayın bence .

ben de aynen sizin gibi düşünüyordum . ta ki, ben ameliyat olup o geçmiş olsun diye ameliyatın üzerinden 1 ay boyunca aramamasının ardından...

sana merhamet edene edeceksin dedim ... haklı da cıktım.
Gebeyim kanamam var. Yatıcaksın dedi doktorum. 3 hafta oluyo bi defa aramadı. Oğlum hastanede yattı 1 hafta sadece 2 defa geldi ilgilenmedi. (Damadı 4 ay hastanede yattı. Kızı da 1 hafta hergün gitti yanlarına sabah bi çıkardı akşama gelirlerdi eve.)

Hele oğluma gebeyken de kanamam olmuştu yine 1 defa aramadığı gibi çocuğum düşsün diye bekledi. Düşmeyince yanımda eşime beni istemediğini söyleyip yarın sabah gidip bu çocuğu aldıralım bunu da babasının evine bırakalım bitsin bu iş dedi.

Dip komşusu eşime yavşıyodu afedersin bigün telefonda mesajlarını gördüm bi defa olsun beni şey yap diye.. kaynanam inatla o kadınla görülmeye devam etti. Bu durumun üstüne ameliyat oldu aldım evimde 10 gün baktım bebek gibi. Evimden gider gitmez o kadınla buluşmuş..

Daha hangi birini anlatayım.. evet mesafeliyim çok nadir görüşüyorum ama hasta olsa yine bakarım. O şeytansa benim de öyle olmama gerek yok..

Büyük ya da dubleks tipte evler var karşılayabiliyorsanız öyle bir şeyde daha rahat edersiniz. İşten ayrılmanız dediğiniz gibi bakıcı masrafını karşılamayacaksa mantıklı geldi.

neden işten ayrılıyorsunuz anlamadım. bakıcı tutun, tamam kv sizde kalsın sonuçta muhtaç. ama işinizi kaybetmek hem sizin hem çocuklarınızın geleceğini bitirir. ben kayınvalidenizin yerinde olsam kendim kabul etmem böyle birşeyi. yatılı bakıcı tutulsun hem çocuklara hem kv ye bakar bir şekilde. ayrıca kayınvalideniz iyileşebilir, iyileştikten sonra işinizden olduğunuzla kalacaksınız.
allah kerkesi sınıyor evet, bu sınavı hakkınızla vereceğinizden eminim. vicdanlı bir insansınız.

Evet çocuklarıma kayınvalidem bakıyordu.Kendi başına yapamaz kendine bakamaz yani.Görünüşte hala çok iyi ağrısı acısı hiçbişeyi yok sadece yorgundu 1 senedir hep yorgundu.Rutin kontrolde çıktı 4. evre yumurtalık kanseri içini tamamen sarmış karaciğerde dahil :KK43:

Üzmek istemem ama karaciğerini vs de tuttu ise çok kötü. Karaciğeri ameliyat edilebilecek düzeyde mi yoksa orayı da mı çok sarmış durumda? Bayağı zor bi süreç sizi bekliyor çok üzüldüm gerçekten
Bir arkadaşın önerdiği ayrı evler olsun ama aynı apartman fikri de çok mantıklı

Kayinvalidene bakmazsan esinle aran bozulur bakarsan psikolojin.Allah yardimcin olsun...not düseyim ben kv deme bakanlardanim hemde 23 yasindaydim bu süreci yaşarken cok zor gunler gecirdim esimde yanimda yoktu hemde...47 kilo halimle 80 kilo kadini kaldirmaya calisiyordum.esine cok iş dusuyor yardimci olur ins. Sana

kayınvalidenize bakıcı tutup
onuda ortak ödeseniz ablayla birlikte
tamam şuan vicdan yapmışssınız ama 5 yıllık bi çalışma süresinden sonra evde bunalıma girersiniz
yapmayın bunu kendinize.

Kv denize bakın derim en azından vicdanınız rahat eder
Benim kv beni hiç sevmez bunu yüzümede söyledi çok şeyler yaptı ama o kötüyse bende mi kötü olayım ?
Onlar (anne ve babalarımız)ın bizi nasıl sevgi ve merhametle büyüttüğünü düşünün
Bu arada annenizi tebrik ederim bir çok anne gibi fitne çıkarmamış
Kimileri karşı çıksada görümce başka birinin ocak gelini eşi ve kv kp deri var
Ama siz kv nin ocak gelinisiniz onun evladıyla evlisiniz eşiniz işi bırakıp annesine bakamaz yada maaşının 700 800 ünü bakıcıya vereneyebilir kaldı ki bakıcıların yaptıgı eziyetleri duyuyoruz yabancı sonuçta el
Eşinizle siz yola çıkarken hastalık ta saglıkta ve zorlukta diye yola çıkmışsınızdır eminim
Vicdanınızı dinleyin kv nizin size çok büyük kötülüğü olmadıysa maziye gömün Allah sabır ve kolaylık versin

Allah sabır versin Rabbim yardımcınız olsun benim kv kızına bakmaya gitti orda grip oldu kızının 3 çocuğu var ertesi gün kp çağırıyor bahanesiyle postaladı evine ben gittim aramızda büyük problemler olmamasına rağmen çok zor geldi inş en kısa sürede bir çare bulursunuz

Siz değil eşiniz işten çıksın bir de bakıcı tutun gerekırse, görümceniz de destek çıksın maddi -manevi sonuçta sizin kayınvalidenizse onun ANNESİ daha yakın herşeye rağmen siz dinen de sorumlu değilsiniz ama evlatları sorumlu. Bence tek başınıza bu yola çıkmayın işinizden de çıkmayın.

Kv denize bakın derim en azından vicdanınız rahat eder
Benim kv beni hiç sevmez bunu yüzümede söyledi çok şeyler yaptı ama o kötüyse bende mi kötü olayım ?
Onlar (anne ve babalarımız)ın bizi nasıl sevgi ve merhametle büyüttüğünü düşünün
Bu arada annenizi tebrik ederim bir çok anne gibi fitne çıkarmamış
Kimileri karşı çıksada görümce başka birinin ocak gelini eşi ve kv kp deri var
Ama siz kv nin ocak gelinisiniz onun evladıyla evlisiniz eşiniz işi bırakıp annesine bakamaz yada maaşının 700 800 ünü bakıcıya vereneyebilir kaldı ki bakıcıların yaptıgı eziyetleri duyuyoruz yabancı sonuçta el
Eşinizle siz yola çıkarken hastalık ta saglıkta ve zorlukta diye yola çıkmışsınızdır eminim
Vicdanınızı dinleyin kv nizin size çok büyük kötülüğü olmadıysa maziye gömün Allah sabır ve kolaylık versin
bu ocak gelini işini anlamadım ben ?
ne kötü bir mekanizma böyle, ben evlendiğim ailenin ocak gelini ! olacağım, kaynana kayınpederim olduğu için kendi annem öncelikli olmayacak, kendi annemin de gelini onun ocak gelini ! olacak ya ona da o baksın !!
herkes kendi anasına babasına bakmalı bence, kaynana kayınpeder anne baba gibi ama GİBİ işte anne baba değil
yalan yok insan kayınvaldeye bakarken kendi annesine bakar gibi olmaz
teyzem de böyle ve bu mantıgı asla anlayamam ben anlamak da ıstemem
teyzem esının aılesıyle beraber yasıyor ve hatta evde 45 yaslarındakı gorumcesı de var
annanem hasta ama teyzem gelemez nıye çünkü ocak gelini ya o evde de kayınvaldesı hasta bırakıp gelemez
halbuki kaynana bakıcısız da degıl kendı kızı var evde
ocak gelını diye eşinin anası kendi anasından daha değerli olmuş !!

Gebeyim kanamam var. Yatıcaksın dedi doktorum. 3 hafta oluyo bi defa aramadı. Oğlum hastanede yattı 1 hafta sadece 2 defa geldi ilgilenmedi. (Damadı 4 ay hastanede yattı. Kızı da 1 hafta hergün gitti yanlarına sabah bi çıkardı akşama gelirlerdi eve.)

Hele oğluma gebeyken de kanamam olmuştu yine 1 defa aramadığı gibi çocuğum düşsün diye bekledi. Düşmeyince yanımda eşime beni istemediğini söyleyip yarın sabah gidip bu çocuğu aldıralım bunu da babasının evine bırakalım bitsin bu iş dedi.

Dip komşusu eşime yavşıyodu afedersin bigün telefonda mesajlarını gördüm bi defa olsun beni şey yap diye.. kaynanam inatla o kadınla görülmeye devam etti. Bu durumun üstüne ameliyat oldu aldım evimde 10 gün baktım bebek gibi. Evimden gider gitmez o kadınla buluşmuş..

Daha hangi birini anlatayım.. evet mesafeliyim çok nadir görüşüyorum ama hasta olsa yine bakarım. O şeytansa benim de öyle olmama gerek yok..

Ciddi olamazsin!! Ne insanlar varr allah affetsin..sizinde dusunceniz cok guzell ama ben bazen kendime kiziyorum. Bu kadar merhametli olma diye ama yinede biri bana kotuluk yapsa onun zor gununde yaninda buluyorum kendimi.. konu sahibesi sizin maddi durumunuz varsa kendinizz bakicaksaniz bile yaniniza yardimci tutun .. hem cocuk hem hasta hem yemek hem temizlik derken sizde hasta olursunuz ama bi yardimci eliniz ayaginiz olur.. is icin biraz izin istersin madem rahat bi is belkide verirler hastalik izni falan ne biliyim.. sonra bakici ve siz bi duzen olusturusunuz.. hersey yoluna girincede yavas yavas ise baslarsiniz.. direk herseyi tasiyip isten ayrilip bu kadar hayatinizk degistirmeyin yapicaksanizda zamanla yapin.. hayat bu belli olmaz tabiki yardiminkzi esirgemeyin.. bende olsam bakardim.

ben sizin yerinizde olsam şöyle yaparım.
3+1 ev tutarım. bir oda size diğeri çocuklara diğeri kv -kp.
bir de bakıcı tutarım. çocukların yaşı kaç bu arada??
hepsini idare edecek ama bakıcı. kv ve çocukları.
akşamda gelince siz yaparsınız. hem işte biraz kafa dağıtmış olursunuz, hem işinizden olmazsınız hem de kv yi ortada bırakmamış olursunuz

Hastalıklar hepimiz için, yarın ne oluruz bilmiyoruz. Aileniz de siz de çok güzel düşünmüşsünüz. Çalışan bir kadın için işten ayrılıp evde olmak bir süre tabiki bunaltacaktır ama kayınvalideniz eşinizin annesi, onu büyütmüş emek vermiş. Sizde ilgilenerek çok büyük sevap işlemiş olursunuz ve inanıyorumki Allah ilerde çok daha iyi kapılar açar size. İnşallah tez zamanda şifa bulsun. Allah ailecek yardımcınız olsun

bu ocak gelini işini anlamadım ben ?
ne kötü bir mekanizma böyle, ben evlendiğim ailenin ocak gelini ! olacağım, kaynana kayınpederim olduğu için kendi annem öncelikli olmayacak, kendi annemin de gelini onun ocak gelini ! olacak ya ona da o baksın !!
herkes kendi anasına babasına bakmalı bence, kaynana kayınpeder anne baba gibi ama GİBİ işte anne baba değil
yalan yok insan kayınvaldeye bakarken kendi annesine bakar gibi olmaz
teyzem de böyle ve bu mantıgı asla anlayamam ben anlamak da ıstemem
teyzem esının aılesıyle beraber yasıyor ve hatta evde 45 yaslarındakı gorumcesı de var
annanem hasta ama teyzem gelemez nıye çünkü ocak gelini ya o evde de kayınvaldesı hasta bırakıp gelemez
halbuki kaynana bakıcısız da degıl kendı kızı var evde
ocak gelını diye eşinin anası kendi anasından daha değerli olmuş !!
Ben tamamen yanlış anlaşıldım çogu kadın annesine ve babasına bakmak istesede bakamıyor
Annem gibi olmaz kv
Benim annem de eşimin annesi gibi olamaz olmasında zaten
Yani demek istiyorum ki kv deye bakarak bişey kaybetmezsiniz
Neyse sizi gergin buldum hayırlı forumlar biraz sakinlik diliyorum

Back
X