Şimdi durum şöyle ;

Zor bir durum. Allah şifa versin, yardımcınız olsun.
Yerinizde olsam işi bırakmak çok zor gelirdi.
Büyük konuşmayayım ben şuan kv ile yaşıyorum ancak yarın bir gün hastalanırsa şayet kızı baksın isterim.
Çünkü ben üzerime düşenden çokçokçok fazlasını yaptım 3 yıldır. Ve ne kadar da olsa yıkaması giydirmesi vs. kız evlat yanında daha rahat olur. Kvdenizin kardeşleri yok mu kızıyla beraber dönüşümlü baksalar? Ayrıca şu daha büyük eve geçelim teklifi neden hep erkek evlatlarına geliyor? Kızlar büyük eve taşınamıyor mu ki sizin durumunuz istisna.
Bence siz işi bırakıp tüm düzeninizi bozmadan önce etraflıca düşünün. İnsan eti ağırdır.

Çocuklara şimdiye kadar kv baktıysa(ben öyle anladım) malesef sıra artık size gelmiş.

Bakıcı ile olacak iş değil. Sizin işten çıkmanız daha iyi olacaktır. Belki ileride daha iyi bir iş bulursunuz.

Gebeyim kanamam var. Yatıcaksın dedi doktorum. 3 hafta oluyo bi defa aramadı. Oğlum hastanede yattı 1 hafta sadece 2 defa geldi ilgilenmedi. (Damadı 4 ay hastanede yattı. Kızı da 1 hafta hergün gitti yanlarına sabah bi çıkardı akşama gelirlerdi eve.)

Hele oğluma gebeyken de kanamam olmuştu yine 1 defa aramadığı gibi çocuğum düşsün diye bekledi. Düşmeyince yanımda eşime beni istemediğini söyleyip yarın sabah gidip bu çocuğu aldıralım bunu da babasının evine bırakalım bitsin bu iş dedi.

Dip komşusu eşime yavşıyodu afedersin bigün telefonda mesajlarını gördüm bi defa olsun beni şey yap diye.. kaynanam inatla o kadınla görülmeye devam etti. Bu durumun üstüne ameliyat oldu aldım evimde 10 gün baktım bebek gibi. Evimden gider gitmez o kadınla buluşmuş..

Daha hangi birini anlatayım.. evet mesafeliyim çok nadir görüşüyorum ama hasta olsa yine bakarım. O şeytansa benim de öyle olmama gerek yok..

neden benim gelinim değilsin :D oğluşum 4 yaşında yetişemedim sana :D

Ciddi olamazsin!! Ne insanlar varr allah affetsin..sizinde dusunceniz cok guzell ama ben bazen kendime kiziyorum. Bu kadar merhametli olma diye ama yinede biri bana kotuluk yapsa onun zor gununde yaninda buluyorum kendimi.. konu sahibesi sizin maddi durumunuz varsa kendinizz bakicaksaniz bile yaniniza yardimci tutun .. hem cocuk hem hasta hem yemek hem temizlik derken sizde hasta olursunuz ama bi yardimci eliniz ayaginiz olur.. is icin biraz izin istersin madem rahat bi is belkide verirler hastalik izni falan ne biliyim.. sonra bakici ve siz bi duzen olusturusunuz.. hersey yoluna girincede yavas yavas ise baslarsiniz.. direk herseyi tasiyip isten ayrilip bu kadar hayatinizk degistirmeyin yapicaksanizda zamanla yapin.. hayat bu belli olmaz tabiki yardiminkzi esirgemeyin.. bende olsam bakardim.
Olsun varsın vicdansız olmaktansa merhametli olmak çok daha iyidir.. biz böyle güzeliz :))

bir de bu konularda işinizi gelirinizi saatlerinizi çocukların yaşlarını hatta kv kp in sağlık durumları ile genel geliri de baştan yazsanız

zira bir sürü yorum yaptım da çocuklar kaç yaşında mesela bu önemli

içinde kp de hasta onu öğrendik

kp in bakıcı tutacak geliri de var onu da öğrendik

sizin işiniz niteliği ve bakıcı gideri önemli

örnek olarak bir mağazada asgari ücrete tezgahtar iseniz bu iş yine bulunur diyebilirsiniz ama hafta sonu tatili olan, servisi yemeği olan bir fabrikada yönetici asistanı iseniz yine asgari ücret ise bile bırakma denir

biz yorumları hep kendimize göre yapıyoruz

bakıcı deyince benim aklımda en az 1500 tl alan birisi var mesela

sigorta vs denirse tabii sizin asgari ücret maaşınız varsa geçer

ama sizin maaşınız kaç bunu bilemiyoruz

benim oğlum bebekten bakıcımın maaşı asgari ücretten fazla idi asgari ücret artı yol parası mesela burada piyasa

ama benim maaşım da onunkinin 4 katı idi bu durumda bakıcı parası bana çok değildi

o nedenle özellikle çocuklara ilişkin temel bilgileri yazın da bir de o açıdan bakalım

kreş okul vs değerlendirelim

Zor bir durum. Allah şifa versin, yardımcınız olsun.
Yerinizde olsam işi bırakmak çok zor gelirdi.
Büyük konuşmayayım ben şuan kv ile yaşıyorum ancak yarın bir gün hastalanırsa şayet kızı baksın isterim.
Çünkü ben üzerime düşenden çokçokçok fazlasını yaptım 3 yıldır. Ve ne kadar da olsa yıkaması giydirmesi vs. kız evlat yanında daha rahat olur. Kvdenizin kardeşleri yok mu kızıyla beraber dönüşümlü baksalar? Ayrıca şu daha büyük eve geçelim teklifi neden hep erkek evlatlarına geliyor? Kızlar büyük eve taşınamıyor mu ki sizin durumunuz istisna.
Bence siz işi bırakıp tüm düzeninizi bozmadan önce etraflıca düşünün. İnsan eti ağırdır.

valla ben de bunu anlamış değilim
büyük ev olup da ne olacak sanki malikane olacak değil ya dublex falan olur işte
hele şu dublex evler oğluşunun peşini bırakmak istemeyen kan emici kaynanalara yaradı moda oldu
ev içten merdivenli olunca aynı ev olmuyor sanki
oldu olacak triblex eve cıksınlar kızın anası babası yok mu onların hastalanma ihtimali yok mu bi kata da kızın anası babası gelsin

valla ben de bunu anlamış değilim
büyük ev olup da ne olacak sanki malikane olacak değil ya dublex falan olur işte
hele şu dublex evler oğluşunun peşini bırakmak istemeyen kan emici kaynanalara yaradı moda oldu
ev içten merdivenli olunca aynı ev olmuyor sanki
oldu olacak triblex eve cıksınlar kızın anası babası yok mu onların hastalanma ihtimali yok mu bi kata da kızın anası babası gelsin
Katılıyorum size. Evet hastalık zor ancak bizim toplumumuz ilk fırsatta gelinin tepesine binmeye alışık olduğu için böyle teklifler hep oğlanlara geliyor.

Gebeyim kanamam var. Yatıcaksın dedi doktorum. 3 hafta oluyo bi defa aramadı. Oğlum hastanede yattı 1 hafta sadece 2 defa geldi ilgilenmedi. (Damadı 4 ay hastanede yattı. Kızı da 1 hafta hergün gitti yanlarına sabah bi çıkardı akşama gelirlerdi eve.)

Hele oğluma gebeyken de kanamam olmuştu yine 1 defa aramadığı gibi çocuğum düşsün diye bekledi. Düşmeyince yanımda eşime beni istemediğini söyleyip yarın sabah gidip bu çocuğu aldıralım bunu da babasının evine bırakalım bitsin bu iş dedi.

Dip komşusu eşime yavşıyodu afedersin bigün telefonda mesajlarını gördüm bi defa olsun beni şey yap diye.. kaynanam inatla o kadınla görülmeye devam etti. Bu durumun üstüne ameliyat oldu aldım evimde 10 gün baktım bebek gibi. Evimden gider gitmez o kadınla buluşmuş..

Daha hangi birini anlatayım.. evet mesafeliyim çok nadir görüşüyorum ama hasta olsa yine bakarım. O şeytansa benim de öyle olmama gerek yok..
ona bakmamanız şeytan oldugunuz anlamına gelmiyor.
bakmamak en dogal hakkınız. öz anneniz deil sonucta

bir de bu konularda işinizi gelirinizi saatlerinizi çocukların yaşlarını hatta kv kp in sağlık durumları ile genel geliri de baştan yazsanız

örnek olarak bir mağazada asgari ücrete tezgahtar iseniz bu iş yine bulunur diyebilirsiniz ama hafta sonu tatili olan, servisi yemeği olan bir fabrikada yönetici asistanı iseniz yine asgari ücret ise bile bırakma denir

benim oğlum bebekten bakıcımın maaşı asgari ücretten fazla idi asgari ücret artı yol parası mesela burada piyasa

ama benim maaşım da onunkinin 4 katı idi bu durumda bakıcı parası bana çok değildi

o nedenle özellikle çocuklara ilişkin temel bilgileri yazın da bir de o açıdan bakalım

Hemen detayları ekleyip konuyu güncelliyorum.

Aynen.
Mesela çocuklara şimdiye kadar kv mi baktı bilemedik. Bu benim için önemli bir detay :)

Merhaba bayanlar .
Hayırlı Cumalar öncelikle.
Allah insana büyük laflarını öyle bir yediriyor ki ;
Kayınvalideme 10 gün önce İLERİ EVRE OVER CA teşhisi kondu.Yarın kemoterapiye başlanacak. Önce 4 kür kemoterapi sonra ağır ve riskli bir ameliyat ardından kemoterapiye devam.Yolumuz uzun anlayacağınız.
Ben burda herkese Allah kv yi dert diye yaratmış diye cak cak öterdim , kv yle oturana çık kurtul deli misin derdim.Büyük konuşmuşum :KK43:
İşimden ayrılmak zorundayım. Kayınvalideme başkası baksa bile benim çocuklar ortada kalacak bakıcı tutsam aldığım maaş bakıcıya gidecek. Velhasıl kelam işler tersine döndü.
Akşam annemle konuştuk(1 aydır bende kalıyorlardı) bana dedikleri aynen şunlar;
--Biz memlekete dönmeden düzenini kur kızım ,iki evi boşaltıp büyük bi ev tutun kayınpederin kirayı ödesin sende işten ayrıl hem kaynanana hem çocuklarına bak. Yazık o kadına da senden başka kimsesi yok sen bakmam dersen aranıza soğukluk girer.10 gündür benimde aklımdan geçen bunlardı zaten.
Ama işte korkuyorum ; işim çok rahat bırakmak istemiyorum , 5 yıldır çalışıyorum alıştım şimdi evde sıkılmaktan korkuyorum, hem kayınvalideme hem çocuklarıma yetememekten korkuyorum, bu kadar şeyin arasında benim ne hale geleceğimi düşünerek korkuyorum. Hayallerime geç kalmaktan korkuyorum.

Öyle işte ...

(Edit:Eşimler iki kardeş bi ablası var sadece)
Detaylar;Biri 8 diğeri 3 yaşında iki kızım var.Büyük kızım 2. sınıfa gidiyor.Maaşım ortalama 1700 tl.Bankanın bölge müdürlüğünde özel sigorta yetkilisiyim kadrolu elemanım yani.Hafta sonu tatil sadece hafta içi sabah 9 akşam 5 çalışıyorum. En can alıcı nokta şu ki ; ben ve çocuklarım özel sigortalıyız.Sigorta imkanımız çok güzel tek kafamı kurcalayan yanı burası .

Müdürümle konuşup ücretsiz izin istesem olur mu ki? Sigortam devam eder en azından.

1000-1200 arası hepsine bakacak birini bulabilirim sanki.En azından çevremde bunu yapabilecek insanlar var.
Güvendiğin bir bakıcı hem evinle hem çocukşarınla kv ile ilgilenebilir belki birde eve gizli kamera taktır bu zamanda ne olur ne olmaz kimseye %100 güvenilmiyor...

Vicdan yapmış olabilirsin ama bence işi bırakma. Aynı Evde yaşamak istiyorsanız yaşayın.Artık kemoterapiler aşırı ağır olmuyor,hastanın da kendini bırakıp hayata küsmemesi lazım. Tabi kayınvaliden hizmet bekleyen daha elden ayaktan düşmeden düşmüş gibi davranan biri değilse kemoterapiden sonra ertesi gün normal hayatları devam ediyor. Bütün yükü üzerine alma. Bi kadın için çalışmak önemli.ayrıca eşinde taşın altına elini soksun sana bırakmasın. Kendi annesi babası.işten ayrılırsan ve bi anda Evde çoluk çocuk kv kp yemek çamaşır bulaşık misafir uğraşmak zor ve bunalıma girersin.allah şifa versin ve yardımcınız olsun inşallah

ona bakmamanız şeytan oldugunuz anlamına gelmiyor.
bakmamak en dogal hakkınız. öz anneniz deil sonucta
Elbette öyle.. şeytan kısmına gelince o şeytana taş çıkartan hareketler yapmış olabilir bana ama onun böyle yapması benim ona iyilik yapmama engel değil. Herkes kendi yaptığından mesul bu hayatta. Umarım kendimi anlatabilmişimdir.

Öyle bi durumda sırtımı dönsem eşimle de huzursuz oluruz. Ben kısasa kısascılardan değilim.

Zaten Allah ne beni ne onu ne de diğer kullarını kendinden başkadına muhtaç etmesin elden ayaktan düşürmesin.

Ücretsiz izin olmuş

Ama bence gerek yok

Kızlardan küçük kreşe gidiyor mı bilemedim ama bakıcı bulabilirsin

Karşılıklı ev iyi seçenek

Kv kötü olduğu dönemde bakıcı onları da çekip çevirir iyi olunca kadıncağız yatar evinde

Evleri birleştirme işten istifa etme

Ablası ev hanımı iki çocuğu var ama küçüğü özel bir çocuk.O yüzden onun bakması seçeneğini hiç düşünmedik.

özel derken hasta falan mı anlayamadım.
ne olursa kendi annesi onun da bakması gerekli ben herzaman
derim anne ve babamda bakım için öncelik benimdir herzaman
böyle şeyler tek taraflı da olmaz seninde sorumlu olduğun evlatların var
ve geleceğin var ona göre düşünüp karar verilmeli.

Kendi çocuklarınıza bakıcı tutun. Kv için işi bırakan ilk insan olabilirsiniz. Yanlış anlamayın kanser zor bir hastalık çok yakınen biliyorum fakat sizden önce eşiniz ondan sonra da ablası bu çözüm bulmalı. Ayrıca benim annem hem yatağından kalkamayan dedeme hem benim 1.5 yaşındaki oğluma bakıyor, kendisi de yaşlandı kendi hastalığı da var.
Bence kv nizin kızı da bakabilir annesine.

Aynen katılıyorum

Back
X