şimdi herşeyden vazgeçmelimi...

halolay

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2017
54
35
3
35
zor bir bayram gecirdim
bol ağlamalı bol özlemli
eski konumu bilenler biliyordur ama mkısaca özetliyim eşim için kendi sehrimi bırakıp eşimin ailesinin yasadıgı sehirde işe başladım kendisinin eş durumundan ataması olacak 1 hafta sonra düğünüm var evim tutuldu eşyalarım evime götürüldü ama kayınbabam ayrı eve cıkmamızı istemiyordu eşyalarımda tuttugumuz eve tasınınca tüm gün bagırdı cagırdı bide oturmuş ağlamış ben böyle olacagını bilseydim oğlumu evlendirmezdim diye en cokta bu sözü zoruma gitti benim ailem beni km lerce öteye gönderdi ben ise kendinin 2 sokak ötesinde evi tutmama ragmen yaranamıyorum..aslında ipler beyaz esyaları alırken koptu tüm beyaz esyaların parasını ben verdim babası gitmiş kafasına göre secmiş diretti bana bunları alacaksın diye bende benim begendiklerim bunlar değil diyerek kendi begendiklerimi aldım bunun üzerne kayınbabam ben gelini böyle bilmezdim demiş bu ara hassaslıktandır belki ama bizde nişanlı gelin kız bayramda giydirilir bir tsört bile almadılar kendi kızlarına neler almıslardı hepsine bayramda harclık verirken yine beni ayrıdılar ufak tefek seyler ama insanın canını sıkıyor daha simdiden evimde kac gün hangi görümcem kalacaklarını söylüyorlar düğündeki takılar bende kalsın diyen bir kayınvalide cimri bir kayınbaba ve tek basına kalmıs hisseden ben neyseki eşim yanımda hep beni koruyor yanımda oluyor ama nereye kadar gider evlenince gecer mi bilmiyorum bu sıkıntılar

geçeceğini zannetmiyorum,
eşle ilgilli bi sıkıntı yoksa tayin yaptırın. kurumlarınız ne nasıl işler bilmiyorum ama tayin iptali,alt bölge filan en varsa şansınızı deneyin.

Kendi begendigin esyalari alman,ayri ev tutmaniz iyi olmus. Seni ezecek gibi duruyorlar böyle yapman 1-0 one gecirmis seni. Ama ne o oyle çocuk gibi harclik vermediler,bayramlik almadilar filan. Buna neden takiliyorsun?

Kendi begendigin esyalari alman,ayri ev tutmaniz iyi olmus. Seni ezecek gibi duruyorlar böyle yapman 1-0 one gecirmis seni. Ama ne o oyle çocuk gibi harclik vermediler,bayramlik almadilar filan. Buna neden takiliyorsun?

bizim adetimiz oldugu için sanırım aslında bu bana bak normalde bunu yapmalıydık ama yapmıyoruz dedirtiyor bizim adetimizde gelin kız giydirilir harclık verilir gelenek işi

Allah yardımcınız olsun. Siz kendinizden emin durun mesafeli olun eşiniz inşallah hep yanınızda olur. Evlenince bu sıkıntılar artacaktır büyük ihtimalle . Özellikle daha şimdiden sizde gelip kalma planları yapılması çok garip. Siz de şimdiden onleminizi alın yatılı misafir sevmem mecbur kalmadıkça kabul etmem falan diye söyleyin yeri geldikçe çalışıyorum her zaman misafir agirlayamam habersiz davetsiz misafir istemem vs. İşte ortaya söylüyormuş gibi ara ara söyleyin siz mesafeli ve ciddi durdukça bir süre sonra vazgecerler.

Kayinbabaniz da enteresandır hakikaten. Parasıni sizin verdiğiniz eşyaya bile karışıyor onleminizi almazsanız sizi çok ugrastirirlar.

bizim adetimiz oldugu için sanırım aslında bu bana bak normalde bunu yapmalıydık ama yapmıyoruz dedirtiyor bizim adetimizde gelin kız giydirilir harclık verilir gelenek işi
Bu saçma gelenekleri keske yikabilsek. Onlarin harcligina muhtac degiliz sonuçta dimi. Peki tayin durumu olmaz mi?

Bana kiyafet almadılar harçlık vermediler diyene kadar hak verdim sana.

Evlilikten sonrası çok zor senin için . Çünkü kaynanayla savaşacak kadar güçlü değilsin

Geçmez aksine neden gelmiyorsun gitmiyorsun yardım etmiyorsunlar başlar başta takinizi sakın vermeyin inatlasin ama sinirinizi astirmayin başta iyi yapmışsınız ve aynen böyle yapmaya devam edin tabi esinizde arkanızda olmalı tavrınızı devam ettirirseniz az uğraşırsın yok kocamın annesi babası bilmem nesi dersen çok ezilirsin evinde kimseyi kabul etme yeni evli insanın evine misafirmi gelir bu insanların rahatlığı beni bayiyor

Bana kiyafet almadılar harçlık vermediler diyene kadar hak verdim sana.

Evlilikten sonrası çok zor senin için . Çünkü kaynanayla savaşacak kadar güçlü değilsin

ya aslında basit birsey tabi kıyafet harclık ama kendim dahi alamadım bayramda giymek için eşimle dısarı cıkarken kayınvalidem birsürü kıyafeti var kıyafet almasın düğün yapacaksınız dedi eşimde istediği varsa alır bayram sonucta dedi suan hersey gözüme batıyor

Bizde de var bayramlarda alisveris. Kendi kizlarina almasalar bile babam bana alir. Siz orda onlara emanetsiniz. Sonucta sizin de aileniz oldu onlar. Dugun zamani cok zorlu geciyor. Biraz onunda etkisi vardir. Siz tavrini koruyun kirmadan. Muhtemelen her seye hayir diyor diye dusunuyor. Hakli haksiz diye bakamiyorlar. Umarim her sey yoluna girer.

kendi düğün stresini yaşayamaz mı bir insan yaşayamıyorum bardağım taştı inanınki anneme desem çık gel ben seni üzsünler diyemi gönderdim boşan diyecek biliyorum benim ailemde fevri ama bende arayı bulmaktan yoruldum
Sekiz senelik evli biri olaraktan sana kesinlikle su lafimi kulagina kupe yap derim.bardagi tasiricak kadar dolduysan kesinlikle tas derim, sabredip saygi duymaya calistikca daha cok uzerine geliceklerdir,herkezee hakettigince say ve sev...yeri geldigince bildigini oku tabiki kimsenin kimseden ustunlugi yok,birilerinin senin uzerinden egosunu taymin etmesine izin verme istedikleri kadar bagirip cemkirsinler icinden ne geliyirsa oyle yap

Isin zor. Her nekadar imzayi iki kisi atsa da aileler evleniyor aslinda. Simdiden boylelerse daha sonrasini tahmin bile edemiyorum. Keske iki tarafin ailesine de uzak bir yere tayin isteseydiniz. Kafaniz rahat olurdu. Simdi bunlar zirt pirt gelir. Bir suru laf sozle ugrasirsin. Gelin diye senden de birsuru birsey beklerler. Kapiyi ortunce uzak da kalamazsin boyleleriyle. Esin ne kadar iyi olursa olsun bir sure sonra ailesini atamayacagi icin cok arada kalacaktir. Isiniz zor.

Back
X