Simdi kaldik ortada

Ben olsam, eğer şartlar gitmeye değecek kadar iyiyse giderdim. 2 ay kalırdım. Sonra 7 aylık hamileyken dönüp doğumu Türkiye'de yapardım. Bir de 2-3 haftalığına hemşire veya hasta bakıcı tutardım. Doğumdan 2-4 hafta sonra eşimin yanına dönerdim.

Tabii işin güvenilir olduğunu varsayıyorum. Gelişmemiş Afrika ülkesi dediğiniz için dolandırıcılık vs olmadığından emin olmak lazım. Çünkü gelişmemiş ülkelerde maaş genelde Türkiye'dekinden düşük olur. Çok iyi araştırmanız lazım.
Tesekkurler ne kadar cozum getirici bir mesaj olmus. Uygulayip uygulamamak bir yana alternatifler sundugunuz icin tesekkur ederim. Burda esim maalesef dusuk ucrete calisiyor orda 3 katindan fazla kazanacak eger firma iyiyse maaslar düzenliyse. Kiradayiz malum isten ciktim kimse beni ise almiyor sıkışık degiliz ama cok rahat da degiliz para cazip geliyor.

Sizin buyuk bir iletisim probleminiz var. Oncelikle afrika isi icin esiniz sizinle oturup uzun uzun dusunup ortaklasa bir karar verilmesi gerekiyordu. Ikincisi eger buna karsiysaniz kesin bir sekilde "asla" demeniz gerekiyordu.

Sizin buyuk bir iletisim probleminiz var. Oncelikle afrika isi icin esiniz sizinle oturup uzun uzun dusunup ortaklasa bir karar verilmesi gerekiyordu. Ikincisi eger buna karsiysaniz kesin bir sekilde "asla" demeniz gerekiyordu.
Evet inanmazdim ama bizim iletisim problemimiz varmis. Ozellikle ben ne istedigimi soyleyemiyormusum. Benim gibi kendini net ifade eden insan bile kivirabiliyormus

Bizde yurtdışına aynen böyle çıktık. Eşim geldi teklif var ne dersin dedi. Ben olmayacağını düşündüğüm için değerlendir istersen dedim. Ertei gün pasaportunu istedilerBir hafta sonrada yeni görevine başladı. Ben sudan çıkmış balığa döndüm. Ağlaya ağlaya tükendim.2 ay sonra geri geldi eğitim için .3 aylığına almanyaya gitti. Benide yanına aldı. Sonra herşeyimizi toplayıp 1 seneliğine diye geldik ve neredeyse 10 senedir burdayız. İlk kızım 1 yaşındaydı buraya geldiğimde.2.kızımı da burada doğurdum. Hayatımdan çok memnunum. Yani diyeceğim o ki bazen işler böyle yürüyor. Hızlıca. Şuanda düşüneceğin tek şey eşinin ne kadar güvenilir olacağı? Benim eşim sözünün eridir. Tuttuğunu kopartır ve dediğini yapar. Seninkide inşallah böyledir. Çünkü ben gideyim seni yanıma alacağım diyen bir sürü hanzo, karısını türkiyede çocuklarla bırakıp burada yeni çocuk yaptı kendine. Her zamanki gibi ilk önce dikkat edeceğin şey eşinin karakteri. Adam gibi adamsa seni yanına alır,alamazsada orda durmaz geri gelir. Proje bazlı işlerde de istersen başka projelere zıplayıp ömür boyu oralarda kalabilirsin. Geçici bir iş olarak bakma yani. Kolay gelsin

Bizde yurtdışına aynen böyle çıktık. Eşim geldi teklif var ne dersin dedi. Ben olmayacağını düşündüğüm için değerlendir istersen dedim. Ertei gün pasaportunu istedilerBir hafta sonrada yeni görevine başladı. Ben sudan çıkmış balığa döndüm. Ağlaya ağlaya tükendim.2 ay sonra geri geldi eğitim için .3 aylığına almanyaya gitti. Benide yanına aldı. Sonra herşeyimizi toplayıp 1 seneliğine diye geldik ve neredeyse 10 senedir burdayız. İlk kızım 1 yaşındaydı buraya geldiğimde.2.kızımı da burada doğurdum. Hayatımdan çok memnunum. Yani diyeceğim o ki bazen işler böyle yürüyor. Hızlıca. Şuanda düşüneceğin tek şey eşinin ne kadar güvenilir olacağı? Benim eşim sözünün eridir. Tuttuğunu kopartır ve dediğini yapar. Seninkide inşallah böyledir. Çünkü ben gideyim seni yanıma alacağım diyen bir sürü hanzo, karısını türkiyede çocuklarla bırakıp burada yeni çocuk yaptı kendine. Her zamanki gibi ilk önce dikkat edeceğin şey eşinin karakteri. Adam gibi adamsa seni yanına alır,alamazsada orda durmaz geri gelir. Proje bazlı işlerde de istersen başka projelere zıplayıp ömür boyu oralarda kalabilirsin. Geçici bir iş olarak bakma yani. Kolay gelsin
Esime guvenim tam. Yani ilk bebegini birakip gelismemis bir ulkeye ayrica santiyeye gidiyorsa bunun sebebinin bizim rahatimiz olduguna eminim. Yani sadece kendi gelişimi virti zirti degil kaldi ki oralarda gelistirsen ne olur. Bir avrupa abd degil. Eger yasayabilecegimiz bir ulkeyse aldirir yoksa bir ev parasi biriktirir doner. Bunda sıkıntı yok da iste o süreci nasil atlatiriz mesele bu

2-3 kuruş fazla kazanç için eşler ayrılmamalı.

Asla gidemezdi,gitmek isterse de kendi bilir.
Ama hem hamilesin hem seni aldırabilecek mi belli değil.
Hem de eşler arasında bağlar kopuyor yabancı olur insan sürekli uzak.E belli ihtiyaçlar var adam gitse de bir haftada aldırabilecek mi sanki?

Adamın böyle bir şey demesi bile saçma

Sizi işten hamile olduğunuz için mi attılar? Hemen şikayet edin 170 ten haklarınızı öğrenin.

Santiye isi 3 yildan uzun surecegi tahmin ediliyor. Dolayisiyla ben giderim seni de aldirirm diyor ama ben oralarda dogum yapabilir miyim iste bunlari hic bilmiyorum

Hayır bir de az gelismis afrika ülkesi. Hani Rusya, Kazakistan, Dubai falan gibi yerler olsa atla sen de git diyeceğim ama hata sende ilk başta hayırlısı demek yerine hayda nerden çıktı orası demen lazımdı.

trilyonda verseler seni bırakıp gitmesine izin verme bence..ne olursa olsun ne kadar güvenirsen güven ayrı olmak helede 6 ay gibi bi sürede izine gelecek olması bence çok çok uzun bi süre..bide hamilesin yani sorumluluğu iki kat daha fazlayken para için bırakıp gitmeyi düşünmüş olması bile çok kırıcı kaldı ki eşiniz herşeyi ayarlamış işten bile çıkmış yani sanki hiç ewli değil karısıda hamile değil gibi davranmış...para her şekilde kazanılır varsın az olsun ama yanımda olsun diye düşünenlerdeniz benim..benim eşim bana böyle bişey söylese en baştan saçmalama der konuyu açmadan kapatırdım heralde

duyar duymaz senden ayrı kalamam eğer benimle gidiyorsan tamam ama değilse hayır diye kestirip atmanız gerekiyordu kaçak dövüşmüşsünüz çok hevesli olduğuda en baştan belliymiş.. az çok tahmin edilebilirdi.

bence şimdi bi şekilde ayarla beni de götür yoksa başka iş bak nasıl vicdansız adamsın bu çocuk sadece benim mi diye konuşmalısın şu saatten sonra başka bir seçenek yok.

ay bende hamileyim asla istemezdim bi yere gitmesini.. kötü olmuş açıkçası eski işine tekrar dönemez mi. eşin de niye sana sormadan pat diye işi bırakıyo ama

Neden hayırlısı dediniz ki ben olsam nereden çıktı birdenbire derdin bu iş olursa ben ne olacağım derdim. O kadar kısa sürede nasıl oldu bitti bu kadar iş yani vizesi pasaportu anlaşması bir çırpıda. Ayrıca hamilesiniz tamam belki ailenizin yanına bırakacak ama babasız olur mu hiç. Ayrıca ne kadar sürecek bu iş. Çok mantıksız yani oldu bittiye getirmesi.

Az gelişmiş afrika ülkelerinde iş çoktur şantiye bitene kadar kalırsa ve zaten para harcayacak dgru duzgun yerler de olmadığı için iyi para birikir o gitsin duruma baksın sen de git bence en olmadı doğum yaptıktan sonra çunku adam işini de bırakmış gelince hem başka yerlerde o referansla daha iyi işlere de başlayabilir

Bu kadar önemli bir kararı sizinle birlikte almaması buyuksorun
yani adamın para için doğacak çocuğu bile gözü görmemiş
gitmesine müsaade etmem ama eğer çok ısrar ederse de zaten ayrı sürecek evlilik kagit üstünde olsa nolur olmasa nolur diyerek ayrilirdim

Back
X