Simdi kaldik ortada

bu ne yaaa? aylarca afrikada kalinacak bir durum,ustelik hamilesiniz.. boyle.oldu bittiye getirilir mi?yuzyuze oturup adamakilli konusmadan nasil karar alabiliyorsunuz.. biz dun bi kahve makinasi almaya kalktik iki saat munazara yaptik..

Aslinda plan fena degil de bebegin gelisi olayi girift hale getiriyor.
Az gelişmiş afrika ülkelerinde iş çoktur şantiye bitene kadar kalırsa ve zaten para harcayacak dgru duzgun yerler de olmadığı için iyi para birikir o gitsin duruma baksın sen de git bence en olmadı doğum yaptıktan sonra çunku adam işini de bırakmış gelince hem başka yerlerde o referansla daha iyi işlere de başlayabilir

Bu arada ben olsam koşa koşa giderdim. Güney afrika çocuk büyütmek için de güzel bir yer. Orda herşey daha doğaldır kesin.Beni tek düşündüren bulaşıcı hastalıklar, eksik sağlık ekipmanları ve hastane. Bunun dışında zaten işiniz yok. Bir sene bebeğine bakarsın afrikada. Zaten bebek 1 yaşına gelene kadar insan bi yere çıkamıyor doğru dürüst.

Aslinda plan fena degil de bebegin gelisi olayi girift hale getiriyor.
Valla tek sıkıntınız acık acık karsılıklı konusmamak onun dısında senden gızlı olmayan bı olay bence gıder ıslerıne bakar ha o arada cocuk dogar kocan ztn dogum ıcın gelır ısler yolundaysa beraber orda yasamak ıcın planlar yaparsınız yoksa ztn o da gerı donmeye kara verecektır once kendısının gıdıp ordakı duruma bakması onemlı

Etiyopya mı yoksa :D Bu aralar kariyerde hep ilanları var.

X dolar dediğinde rahat 4-5 bin dolar canım. Oralara giden çok tanıdığım var çok iyi paralar aldılar, hem de teknik eleman, teknisyen olarak. Eşin mühendis falansa iyi paralar alır. Giden tanıdıklar kısa sürede ev aldılar.

Eşime de yurt dışından iyi teklifler geldi o an istemedim ama bazen acaba mı diyorum. 1 yılda ev parası biriktirilir, borçlar ödenir. Herşey para değil ama birkaç yıl dişini sıkıp sonra rahat etmek var işin ucunda.

Kizmayin ama az gelismis Afrika ulkelerinde anca para aklama isleri vardir, aman dikkat!!

Yok, Güney Afrika ve Arap ülkelerinde çok çeşitli işler yapılıyor, demiryolu, fabrika, gemi inşa, enerji ve bir dolu inşaat işi. Türk firmalar direk işi alıyor bazen, bazen de yabancı firmalar (genelde ABD, Rusya firmaları) işi alıpTürkiye, Hindistan gibi iş gücü ucuz ülkelerden adam getirtiyor taşeron firmaları aracılığıyla. Ama ucuz işçi dediğin yine aylığı 4-5 bin dolar teknisyen, tekniker için, mühendis için 8-10 bin dolara kadar çıkıyor. Ama İtalyan ve Alman gibi Avrupa işçilerinde bu fiyat iki katına çıkarken, Hint işçilerde yarıya düşüyor. ABD firması ise taşerona belki bunun 4-5 katını veriyor. Genelde Türk işçilerden diğer uzak doğu ülkelerine göre daha memnun kalıyorlarmış.

Neyse yani giden tanıdıklarım var, kaçak göçek değil.

Etiyopya mı yoksa :KK70: Bu aralar kariyerde hep ilanları var.

X dolar dediğinde rahat 4-5 bin dolar canım. Oralara giden çok tanıdığım var çok iyi paralar aldılar, hem de teknik eleman, teknisyen olarak. Eşin mühendis falansa iyi paralar alır. Giden tanıdıklar kısa sürede ev aldılar.

Eşime de yurt dışından iyi teklifler geldi o an istemedim ama bazen acaba mı diyorum. 1 yılda ev parası biriktirilir, borçlar ödenir. Herşey para değil ama birkaç yıl dişini sıkıp sonra rahat etmek var işin ucunda.
Tek dert para iste su lanet para;) ulke cezayir bu arada. Ev yok kiradayiz ben calisamiyorum isverenler kabul etmiyor. Burda dusuk ucretlere çalışıyor esim deneyimli muhendis olmasina ragmen. Iki yil siksam disimi ah sikabilsem:))

Ben kendimi sizin yerinize koyunca böyle bi şeyi duyduğum an yok artık biz gidemeyiz ben hamileyim derdim. Hele onu tek göndermek çok çok çok düşük ihtimal benim için. Evlisin ve hamilesin. Üstelik daha size doğru düzgün danışmadan pat diye işten çıkmak ne demek. Siz necisiniz orda çok sorumsuzca. Kesinlikle izin vermemelisiniz.

Ben kendimi sizin yerinize koyunca böyle bi şeyi duyduğum an yok artık biz gidemeyiz ben hamileyim derdim. Hele onu tek göndermek çok çok çok düşük ihtimal benim için. Evlisin ve hamilesin. Üstelik daha size doğru düzgün danışmadan pat diye işten çıkmak ne demek. Siz necisiniz orda çok sorumsuzca. Kesinlikle izin vermemelisiniz.
Iste aciklama su; biz bunu konustuk sen niye hayirlisi dedin ki? Ben adamlarla anlaştım dedim sana. Sen hala olmayacagini mi dusunuyordun? Niye boyle bir dusunceye kapildin ki?ben adamlarla anlasinca tabiki islemler icin isi birakmak zorundaydim izin alarak ya da adamin arkasindan is cevirerek vizeyi halledemezdim.

Tek dert para iste su lanet para:KK66: ulke cezayir bu arada. Ev yok kiradayiz ben calisamiyorum isverenler kabul etmiyor. Burda dusuk ucretlere çalışıyor esim deneyimli muhendis olmasina ragmen. Iki yil siksam disimi ah sikabilsem:))

Mühendisse 7-8 binden aşağı kabul etmesin, gidecekse pazarlık yapsın. Taşeron firmalar mühendis başına rahat 20-30 bin dolar alıyor ve verdikleri aslında aldıkları yanında devede kulak. Paranın okkalı kısmı taşerona kalıyor.

Bence gitsin, burada köle gibi çalışacağına orada iyi paralar alsın. Para biriktirmek için iyi bir fırsat, evet aşırı zor ama 2 yıl dişini sıksa sonra geleceğin daha rahat olur. Tabi en iyisini Allah bilir.

Ayrıca Cezayir Kuzey Afrika canım ya :)) Hem Türkiye'ye daha yakın. Fransız firma mı asıl işveren, oralarda genelde Fransız firmalar iş yapıyor.

Back
X