Soz yapilmasini niye geciktiriyorlar anlamadim. Belkide ogullarna baska birini buluyorlardir belli mi olur. Babanizin soz yapilmasini istemesinin sebebi "adinin konulmasi" icindir. Ve millete, aileye dedikodu malzemesi vermek istememesinden kaynaklaniyor. Eger erkek arkadasinizin babasi anlayisli, akli basinda bir b.. Olsaydi anlardi babanizin niye soz istedigini. Sor erkek arkadasina babasinin kizi olsaydi, kendisi bu durumda olsaydi soz istermiydi yoksa millete malzeme vermeyimi tercih ederdi? Siz kiz tarafisiniz sizin naz yapmaniz lazim erkek tarafinin degil. Sizde de biraz gurur olsun ve soyle " benim babamin gururu senin babanin atama isteginden cok daha onemli, hatta senin atamanla babamin gururunu kiyaslamiyorum bile" aklinizi basiniza alin. Daha isler baslamadan babasi diretiyorsa yarin birgun bu aileyle isiniz zor kizim. Eger babasi deseydi once okulu bitsin hak verirdim ama atama olayi coook zor. Ben kari koca biliyorum 9 yildir atamalari yapilmiyor torpilin olursa o baska. Bir kere atamalari yapildi o da Sirnaga. Tabi ki gitmediler.
Yasin kucuk ben anlamiyorum bu kizlarin bu yaslarda evlenme heveslerine. Once ayaklariniz uzerinde durun ailenize yuk olmakdan cikin kendi paranizi kazanin ondan sonra kocayi dusunursunuz. Kizlar koca cok merak etmeyin evde kalmazsiniz. Sizin bu yasta bulacaginiz koca da ayni sizin gibi olur. Para yok pul yok babasinin annesinin eline bakan biri. Bu adamdan ne bekliyorsunuz? Siz ne verebileceksiniz bu adama. Ikinizde acsiniz ve ailelerinize baglisiniz. Kendi dugununuzu bile yapamiyorsunuz. Bir sene sonra da cocugunuz olur o zaman baslarsiniz " ben daha gencim hayatimi yasamadim " falan filan. Yada koca aliyordur gazi babadan anneden en ufak bir kavgada " babanin evine yollarim. Ben boyleyim isine geliyorsa" gibi tehditler. Sonra da " baba, anne kocam beni dovuyor, annesinin sozunden cikmiyor" cart curt gibi laflar. Yasiniz genc. Ve birakin erkekler sizin pesinizden kossun siz degil biraz gururunuz olsun. Bu kadar