Şimdi söz yapmak istemıyorlar :(

Konuştum oda babasıyla konuştu hatta babamla tanıştılar dün ama nafile illa atanınca başka bişey olmuyo yani

Malesef söyledim artık babasının atanınca dediğini ki benden önce annei gelip atanıncaya kadar beklesinler dedi
o halde babana senin de öyle istediğini söylemekten başka çaren yok. işi olmayan adama kız istemek babasının ağrına gider. çok da fazla sıkma kendini akışına bırak, hakkınızda hayırlısı olsun

İşi olmayan adama kız isteyip ne yapacaklar? Kaldı ki sende diyorsun yazın atanacağının garantisi yok diye. Bu hem seni hem aileni hem karşı tarafı yıpratır. İşi henüz olmayan adama kız vermek saçma bence. Bir önünüzü görün önce, sonra yola çıkın

herkes kendine gore haklibeklemekte yarar var takma kafana hersey zamanla hallolur bekarliginin da tadini ciikar vu arada zaten bundan sonraki hayatin ful evlilikle gecicek:)

Bılmıyorum hanımlar kafam cok karısık napacgmı şasırdım

Konuştum oda babasıyla konuştu hatta babamla tanıştılar dün ama nafile illa atanınca başka bişey olmuyo yani

Malesef söyledim artık babasının atanınca dediğini ki benden önce annei gelip atanıncaya kadar beklesinler dedi

Mesleği tam olmadan atanamayan birisine kız verilmez.neyin garantisi varki..

6,5 yıldır bekliyomuşsunuz, biraz daha bekleyin.
Çocuk bi atansın işi gücü olsun. Ayakları yere sağlam bassın. Sözü öyle yaparsınız. Ailesini haklı buldum.
Sözü taktıktan sonra da hadi bakalım hemen düğün olsun sözlüler beklemesinler muhabbeti oluyor.
Herşey o yüzüğe bağlı değil zaten.
Üstelik yaşlarınız çok küçük. Sevgilin de 23 yaşındaysa eğer asla ama asla şimdi evliliği düşünmeyin.

Hanımlar benım 6 bucuk yıllık bı ılışkım var aılelerımız de bilıyor gecen hafta sevgılımın annesı geldı kızınızı bekletın oglum atanınca yuzuk takıp 2 3 ay ıcındede dügun yapacaz dıye bızımkılerde bıldklerı ıcn tamam demsler ama tabı okulun yazın bıttıgını düsunerek yazın soz ıstedıler bende oyle ıstyorum ve babamda yenı ogrendı ılıskimızı oda bı soz yapılsın dügun olmasada hemen dyor ama sevgılımın babası atama olmadan kabul etmıyor babamda pek bısey demıyor ama benım moralık cok bozuk atanacagının garantısını kım verebılır hemen zatn atanmasna bı sene var okulu ocakta bıtıyo uzadı çunku çokta sevıyorum ama kafam cok karısık
söz demek sadece yüzük takılacak masrafı falan yok ki atanmadan da olur bence ama herkesin kendine göre planı vardır..

Sene olmuş 2016 , görücüler kapıda...

Vitrin eşyası mısın kuzum sen? Sevgilin var neden müsade ediyorsun bunlara?

Sevgilin gene çok iyi niyetli ki öküz altında buzağı aramıyor . Baska erkek olsa bu durumda sende ya da ailende tavırla ilgili kabahat bulabilirdi.

Baban/ annen artık kime soruluyorsa şunu diyebilirler;" kızımızın bir delikanlıya verilmiş sözü var. Onu sözü bizim sözümüzdür. Lütfen artık sormayın."

Erkek tarafına bak sanki yığınla para gidicek
İki merasim sadece
Çok tuhaflar gerçekten, sanki baban erkek babası da bekletin diyorlar
Annen yine olumlu karşılamış
Sende istekli görünme bence bırak sevgilin düşünsün:KK34::stop:

Söz de ne var ki bi tek taş bi alyans 500 lira bi şey. nişanda iki tarafında masrafı olur.maddi nedenden dolayı bekleyin derler belki ama söz alt tarafı...anlamadım olayı

Iyi de istemeye gelince oğlunuz ne iş yapar sorusuna öğrenci mi diyecekler

Atanma diyorsun ne okuyor

Bunun askerliği var atanınca nereye gideceği belli değil vs vs

Resmiyete döküp etrafın ağzına laf verinceye kadar takılın böyle

Karşılıklı beklenti de olmaz gelmedin gitmedin kandilde aramadın vs

Soz yapilmasini niye geciktiriyorlar anlamadim. Belkide ogullarna baska birini buluyorlardir belli mi olur. Babanizin soz yapilmasini istemesinin sebebi "adinin konulmasi" icindir. Ve millete, aileye dedikodu malzemesi vermek istememesinden kaynaklaniyor. Eger erkek arkadasinizin babasi anlayisli, akli basinda bir b.. Olsaydi anlardi babanizin niye soz istedigini. Sor erkek arkadasina babasinin kizi olsaydi, kendisi bu durumda olsaydi soz istermiydi yoksa millete malzeme vermeyimi tercih ederdi? Siz kiz tarafisiniz sizin naz yapmaniz lazim erkek tarafinin degil. Sizde de biraz gurur olsun ve soyle " benim babamin gururu senin babanin atama isteginden cok daha onemli, hatta senin atamanla babamin gururunu kiyaslamiyorum bile" aklinizi basiniza alin. Daha isler baslamadan babasi diretiyorsa yarin birgun bu aileyle isiniz zor kizim. Eger babasi deseydi once okulu bitsin hak verirdim ama atama olayi coook zor. Ben kari koca biliyorum 9 yildir atamalari yapilmiyor torpilin olursa o baska. Bir kere atamalari yapildi o da Sirnaga. Tabi ki gitmediler.
Yasin kucuk ben anlamiyorum bu kizlarin bu yaslarda evlenme heveslerine. Once ayaklariniz uzerinde durun ailenize yuk olmakdan cikin kendi paranizi kazanin ondan sonra kocayi dusunursunuz. Kizlar koca cok merak etmeyin evde kalmazsiniz. Sizin bu yasta bulacaginiz koca da ayni sizin gibi olur. Para yok pul yok babasinin annesinin eline bakan biri. Bu adamdan ne bekliyorsunuz? Siz ne verebileceksiniz bu adama. Ikinizde acsiniz ve ailelerinize baglisiniz. Kendi dugununuzu bile yapamiyorsunuz. Bir sene sonra da cocugunuz olur o zaman baslarsiniz " ben daha gencim hayatimi yasamadim " falan filan. Yada koca aliyordur gazi babadan anneden en ufak bir kavgada " babanin evine yollarim. Ben boyleyim isine geliyorsa" gibi tehditler. Sonra da " baba, anne kocam beni dovuyor, annesinin sozunden cikmiyor" cart curt gibi laflar. Yasiniz genc. Ve birakin erkekler sizin pesinizden kossun siz degil biraz gururunuz olsun. Bu kadar

Bence berrak suya taş atma gibi olmuş sözlenmeye neden karşılar sonuçta bizimde bi kültürümüz var dini geleneklerimiz göreneklerimiz var diye konuşun. Olmaz ya hiç hoş değil sözü uzatmanın ! Ya onların kızı olsaydınız aynısınımı yapacaklardı hiç sanmıyorum Allah yar ve yardımcın olsun canım amin

Back
X