Şimdi ufacık 6 7 yaşındakiler okula mı başlıyor?

Üniversitelerin acilmayip 1. Sınıfın açılması cok mantiksiz olur.

Sanirsam avrupa nasil yapti diye bakiyorlar. Nisan sonu 0-3. Siniflar acildi basta burada. Ikiye bolundu siniflar. Ama Ilk gunler aglaya aglaya yolladim.
Sonra 4-9. Siniflar acildi
Yaz tatili bitti siniflar artik ikiye bolunmus sekilde degil.
Lise ve uni. Ogrencileri hala netden ders goruyorlardi. Gecen hafta onlarda dondu.
Suan gencler arasinda baya artis var.
Kres ve kucuk siniflarda pek yok.
Tabii ki yine insanin ici rahat degil. Birde Turkiye nin nufusu cok. Burdaki artis Turkiyeye gore cok az..

Çünkü covid pozitif olan hasta başına para alıyorlar, bir de entube olduysa bu para katlanıyor.
Pozitif çıkması için herşey yapılıyor.
Korku ile sahte pandemi yaratılıyor. İnsanlar maske taktı takmadı diye birbirini linc ediyor.
Temel hak ve özgürlüklerimiz bir bir elimizden alınıyor sahte pandemi ile. Dünya da insanlar bunun mücadelesini veriyor, yürüyüşler yapıyor hakları icin; biz ise maske zorunlu olsun,.test zorunlu olsun vs. çığırtkanlığı yapıyoruz.
"Büyük Resim Kursu" mezuniyetinizi kutlar, dıj güclerle olan mücadelenizde başarılar dilerim.

Sanirsam avrupa nasil yapti diye bakiyorlar. Nisan sonu 0-3. Siniflar acildi basta burada. Ikiye bolundu siniflar. Ama Ilk gunler aglaya aglaya yolladim.
Sonra 4-9. Siniflar acildi
Yaz tatili bitti siniflar artik ikiye bolunmus sekilde degil.
Lise ve uni. Ogrencileri hala netden ders goruyorlardi. Gecen hafta onlarda dondu.
Suan gencler arasinda baya artis var.
Kres ve kucuk siniflarda pek yok.
Tabii ki yine insanin ici rahat degil. Birde Turkiye nin nufusu cok. Burdaki artis Turkiyeye gore cok az..
çocuk nüfusta virüs görülüyor ama değil mi?biz de çoğu insan çocuklara virüs bulaşmadığına ve taşıyıcı olmadıklarına inanıyor da

Bakanın da yaptığı açıklamayla mazeret belirtmek şartıyla devam zorunluluğu aranmayacakmış. Dileyen veli uzaktan eğitimle devam edebilirmiş.
Benim merak ettiğim çocuklar bu düzende ilerde nasıl değerlendirilecek? Uzaktan eğitimi takip edenle umursamayan arasında. İlerde sınav değerlendirme falan yapılır mı?
Çocuklar doğru düzgün bişey öğrenmeden üst sınıfa geçirirler mi?
Ben bu sene birinci sınıf öğretmeniyim, yüzyüze eğitimi de uzaktan eğitim gibi değerlendirin. Çünkü çocuklara yaklaşmamız, ellerini tutarak yazı yazdırmamız, yanımıza çağırıp okutmamız yasak. Yani sınıfta da bir nevi uzaktan eğitim olacak. İnternet bağlantınız iyiyse, öğretmenin sesini alabiliyorsa sınıftakinden farkı olmaz. Ha şu da var haftada bir iki günle de 1. Sınıf hiç bir şey öğrenemez. Haftasonu araya girince unutuyorlar, 7 gün araya girince zaten başa döneceğiz.

Kızım 1.sınıfa gidecek 2 aylik da bebeğim var . Evet riskli ama okuma yazma bilmeyen çocuklara da evde kendimiz ne kadar öğretebiliriz allah aşkına çocuk okula gidecek ki öğretmeninden bisey kapacak arkadasindan bisey öğrenecek toplum kurallarını öğrenecek. Evde bebegimle nasıl ogreticem diye kayiriyorum bende. Ama bi yandan da hastalık var Allah korusun daha küçükler tasiyicilar gerçekten çok sanssiziz allah yardımcımız olsun nasıl olacak böyle hiç bilmiyorum kafam allak bullak

Ben bu sene birinci sınıf öğretmeniyim, yüzyüze eğitimi de uzaktan eğitim gibi değerlendirin. Çünkü çocuklara yaklaşmamız, ellerini tutarak yazı yazdırmamız, yanımıza çağırıp okutmamız yasak. Yani sınıfta da bir nevi uzaktan eğitim olacak. İnternet bağlantınız iyiyse, öğretmenin sesini alabiliyorsa sınıftakinden farkı olmaz. Ha şu da var haftada bir iki günle de 1. Sınıf hiç bir şey öğrenemez. Haftasonu araya girince unutuyorlar, 7 gün araya girince zaten başa döneceğiz.
E nolucak böyle bu çocuklar nasıl okuma yazma öğrenecek:(

Peki öğretmen haftanın 4 günü okuldayken evde olan guruba canlı dersi kim verecek sizce?öğretmen sınıfa mı yetişecek evde kalanlara canlı ders mi verecek? Artık kendi içimdeki sorulara cevap bulamamaktan beynim yandı 🤪
EBA tv gibi tek merkezden kayıtlı dersler mi verilir sizce?

çocuk nüfusta virüs görülüyor ama değil mi?biz de çoğu insan çocuklara virüs bulaşmadığına ve taşıyıcı olmadıklarına inanıyor da
semptom yok cogunluk ile. Tatilden gelindiyse veya birkac belirti varsa test ediliyorlar. Yaz tatili 10 agustos da bitti burda. Nerdeyse hergun 1tum sinif Eve yollandi. Bizim sehirde butun okullarda korona cikti. Hem ozel hem devlet okullarinda.

En yakin ornek ise kizimin kresi. Oyun grublari var 4 kisiler. En yakin arkadasi pozitif cikmis. Ama Sifir belirti. Hemen Eve yollandi cocuklar. Test yapildi. 2 defa. Cok sukur negatif cikti ama. 1 ay önce oldu bu olay
Ama dun burnu tikaliydi. Insan supheleniyor ama test etme sebebi degil malesef

Birgün hastalanırsam hiç değilse doktordan, hemşireden kapayım.
Güçlü kalamıyorum. :)))
covidle yaşamalıyız alışmalıyız diyene de saygı duydum bugüne dek ben alışamasam da. Ama covid yok uydurma dış güçlerin oyunu yazmak ne ya .heyy allahım sen aklımızı koruu :olamaz:

covidle yaşamalıyız alışmalıyız diyene de saygı duydum bugüne dek ben alışamasam da. Ama covid yok uydurma dış güçlerin oyunu yazmak ne ya .heyy allahım sen aklımızı koruu :olamaz:
Oyunun mantığı olsa neyse.
Devlet ekonomiyi çökertme pahasına niye hastalık yalanı uydurup para dağıtsın?
Çevremdeki vakaları bile görmezden geleceğim mantığı anlatan biri olursa.
Elinden gelse karın tokluğuna çalıştıracak adamlar neden yapsın böyle bir şeyi?
Cahilliğimden öleceğim aha şuracıkta.

Bu şekilde MEB açıklama yapmış.

Eklentiler

• E3431702-9357-40D1-9B19-BB61654DD098.webp
    E3431702-9357-40D1-9B19-BB61654DD098.webp
    72,8 KB · Görüntüleme: 51
Çünkü covid pozitif olan hasta başına para alıyorlar, bir de entube olduysa bu para katlanıyor.
Pozitif çıkması için herşey yapılıyor.
Korku ile sahte pandemi yaratılıyor. İnsanlar maske taktı takmadı diye birbirini linc ediyor.
Temel hak ve özgürlüklerimiz bir bir elimizden alınıyor sahte pandemi ile. Dünya da insanlar bunun mücadelesini veriyor, yürüyüşler yapıyor hakları icin; biz ise maske zorunlu olsun,.test zorunlu olsun vs. çığırtkanlığı yapıyoruz.
o sahte pandemiden dolayı bi yakınım vefat etti, 3 akrabam da uzun sure yogun bakımda kaldı hala toparlamaya çalışıyorlar.. 6 aydır süren bi pandemide bi kere bile sosyal medyadaki komplo teorisi gruplarından cıkıp gerçek dünyaya dönüp bakmadınız mı gercekten

Peki öğretmen haftanın 4 günü okuldayken evde olan guruba canlı dersi kim verecek sizce?öğretmen sınıfa mı yetişecek evde kalanlara canlı ders mi verecek? Artık kendi içimdeki sorulara cevap bulamamaktan beynim yandı 🤪
EBA tv gibi tek merkezden kayıtlı dersler mi verilir sizce?
Bence canlı sınıf uygulaması gibi olacak sanki, bakan canlı sınıf hakkında konuşmuştu başlarda, yani evden sınıfa canlı bağlanacaklar sanırım. Ama tabi bize de eve gidince uzaktan eğitimde baştan alın da diyebilirler.

E nolucak böyle bu çocuklar nasıl okuma yazma öğrenecek:KK43:
Evde eğer öğretmenlerin yönegelerini uygulatabilecek anne, baba, abi varsa, en azından masaya oturtabilip, verilen ödevin üstünden geçmiş mi bunu kontrol edebilecek birisi varsa, öğrenecektir. Yazı kısmı size düşüyor, okutma kısmı bize. Velilere zor geliyor bilemediğiniz için farkındayım ama inanın korkulacak bir şey yok. Koca bir yıla dağıtılıyor harfler, acelemiz yok, başka dersler yok..Uzaktan eğitim olursa bile öğretmen liseye anlatır gibi anlatmayacak onlara zaten merak etmeyin, sınıfta nasıl dikkatlerini çekmek için çocuklaşıyorsak, kamerada da onların seviyesine ineriz zaten :) yani 4. Sınıf gibi ders anlatmıyoruz biz onlara, şakalar, palyaçoluklar, makara, dikkati çekip anlatıyoruz :) emin olun uzaktan da olur. Öğretmene bağlı yani, ama yüzyüze de olsa öğretmen farkı her zaman var. Ama dediğim gibi ben sınıfta 3 metreden daha az yaklaşmam çocuğa, iki gün sonra korona olur, öğretmen elimi tutmuştu, öğretmen yanında okuttu beni der. Bu vebale de giremeyiz hiç birimiz.

Tek tek alıntılama yapamadim.
Öncelikle alaycı, aşağılayıcı ya da ötekilestirici tutum sergileyince üstün ya da doğru olmuyorsunuz. Ben takip ettiğim hesaplari yazdım isteyen inceler. Zira bana göre gayet kanıta dayalı.
Ben burada aylardır takip ettiğim gönderileri, videoları uzun uzun anlatamam. Kaldı ki yazı dilinde zaten bildiğimi aktarma konusunda zorlanıyorum ve hoşlanmıyorum.
Kaybı ve hastası olan arkadaş için üzgünüm, evet virüs var bunu kabul etmiyor değilim ama ana akım medyanin yansıttığı gibi olmadığını düşünüyorum.
Bundan sonra ki alıntılamalara cevap yazmayacağım çünkü hakli olma ve küçümseme yolunda gidiyor mesajlar. Kimse birbirinin enerjisini düşürmesin. İyi akşamlar

Bence canlı sınıf uygulaması gibi olacak sanki, bakan canlı sınıf hakkında konuşmuştu başlarda, yani evden sınıfa canlı bağlanacaklar sanırım. Ama tabi bize de eve gidince uzaktan eğitimde baştan alın da diyebilirler.
Peki birinci sınıfları gruplara bölecekler mi?
Mesela her sınıf 15 kişi olacak gibi

Tek tek alıntılama yapamadim.
Öncelikle alaycı, aşağılayıcı ya da ötekilestirici tutum sergileyince üstün ya da doğru olmuyorsunuz. Ben takip ettiğim hesaplari yazdım isteyen inceler. Zira bana göre gayet kanıta dayalı.
Ben burada aylardır takip ettiğim gönderileri, videoları uzun uzun anlatamam. Kaldı ki yazı dilinde zaten bildiğimi aktarma konusunda zorlanıyorum ve hoşlanmıyorum.
Kaybı ve hastası olan arkadaş için üzgünüm, evet virüs var bunu kabul etmiyor değilim ama ana akım medyanin yansıttığı gibi olmadığını düşünüyorum.
Bundan sonra ki alıntılamalara cevap yazmayacağım çünkü hakli olma ve küçümseme yolunda gidiyor mesajlar. Kimse birbirinin enerjisini düşürmesin. İyi akşamlar
Ana akım medya nedir?

Canlı sınıf için her okulun alt yapısı olması gerekmiyor mu? Bide her sınıfta kamera?
Çok karışık işler çooook...

Back
X