Şimdi ufacık 6 7 yaşındakiler okula mı başlıyor?

Aynen.
En azından üniversite öğrencileri yaşı gereği daha dikkatli olur.
Dogru diyorsunuz ama üniversitelerin risk faktörleri de ayrı sıkıntılı; milyonlarca genç ,kilometrelerce seyahat edip farkli sehirlerde,farkli insanlarla,ayni odalari paylasacaklar.Devlet yurtlarinda 8 kisi bir odada kaliyor.hepsinin farkli memleketlerden geldigini düsünün,dikkat etseler nolur etmeseler nolur.ingiltere üniversiteleri acti 15 günde pik yaptilar ikinci dalga olustu.Aslina bakarsaniz hic bir egitim kurumu acilmamali.Saglik her seyin önünde.

Sürekli söylediğim cümle bu.
Ama bana yapılan karşıt savunma ‘onlar toplu taşıma kullanacaklar, daha riskli’ oluyor.
E riskli de arkadaşım, kendini koruma konusunda 6 yaşla 18 20 yi nasıl bir tutabiliriz ki...
Kusura bakmayın ama toplu taşımada rahat rahat yaylana yaylana okula gidilmiyor malesef. Milletle kucak kucağa biniyoruz o otobüse mecburen yoksa devamsızlıktan kalıyoruz. Ülkenin her yerinden gelen binlerce öğrencinin otobüsle, uçakla yolculuk yapacağını da göz önünde bulundurun. Kaldı ki kimse kendisini korumuyor yaş 20 de olsa 30 da olsa aradan sorumsuzlar çıkıyor. Ben 5 aydır evdeyken neden iki üç sorumsuz insan yüzünden kendimi riske atıp toplu taşıma kullanarak küçücük sınıflarda eğitim görmek zorundayım? Kaldı ki yurt odalarındaki içler acısı durumu hesaba katmamışsınız bile. Kyk yurdunda 4 ranza 8 kişi kalan arkadaşlarım var.

Bence bu yıl okullar açılmasın. Zaten zamanında çocuklar bir yıl erken başlamıştı. Ben ilkokul ve ortaokul için diyorum. Ama liseler için farklı yöntemler bulabilirler. Sağlık herşeyden önemli
Çok endişeleniyorum ama sadece kendi çocuklarım için değil, tüm çocuklarımız için. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan açıklama yapmış, bu güne kadar 15 yaş altı 12 çocuk vefat etmiş korona'dan, hastalanan grupta gençler ve çocukların sayısı artmaya başlamış.12 bir sayıdan ibaret değil, 12 tane anne kuzusu, mis kokulu yavru, ailelerinin canları. Ben milyarda 1 bile olsa bu riski almaya cesaret edemiyorum, 8 aydır evde tutup, koruyup kolladığım çocuğumu nasıl göndereyim haftada en az 3-4 gece düğün yapılan semtimin okuluna? Umuyorum ki açmasınlar.

zaten testi yapmak için çok fazla kriter var

yani bazı kurumlara gidenler yahut uçak vs için test yaptıranlar dışında hasta olup test yaptırmak için ,ileri derecede belirti zorunluluğu var

100.000 test varsa bir çok kişide belirti var

zaten testi negatif çıkana da karantina var bu demek ki aslında negatife kimse güvenmiyor

bence hastaları verilen sayı vs den çok test sayıları ile değerlemek lazım ama bazı yerlerde çalışıp ya da bazı yerlere girmek için test yaptıranların sayısını bilemiyoruz

ama bu da sacma degil mi,

yani normal grip mevsimindeyiz ve belirtilerinin cogu da ayni,
bir de mesela ucaga binevekseniz falan zaten belirtiniz olmasa bile test zorunlulugu var, ya da saniyorum bazi meslek gruplarinda test zorunlu.

ama bu da sacma degil mi,

yani normal grip mevsimindeyiz ve belirtilerinin cogu da ayni,
bir de mesela ucaga binevekseniz falan zaten belirtiniz olmasa bile test zorunlulugu var, ya da saniyorum bazi meslek gruplarinda test zorunlu.

uçak için yapılan testlerde karantina zorunluluğu yok

ya da işte mesela adli yıl açılış töreni için yaptırdılar onlara karantina yok

ama hastayım deyip hastaneye gittin belirtilere baktılar ve sen testliksin dediler

işte o zaman negatifsen bile karantina var

geçen burada da karantinada olduğunu dahi belirtmemişlerdi ben negatifim diye hastanede eşine refakatçi bile kalmıştı şimdi tam hatırlayamadım nickini

yani negatife güvenmiyor sistem, pozitif de karantinada negatif de karantinada garip bir hal aldık

hasta bile işe geri dönerken tekrar test yapmıyor yani gün izole ol iyileşirsin zaten çok kötüleşirsen hastanede olursun gibi bir mantık var

devlet memuru olmaları tepki vermelerinin önünde engel değil ki

sonuçta en kötü olacak olan soruşturma açılması, hatta kurumlarının huzur ve sükununu bozmaktan açarlar soruşturmayı da

bir sürü basit iç çekişmelerden ne soruşturmalar açılıyor

veliler tepki vermiyor/veremiyor zira okul açılacak mı belli değil ama okulun şartlarını bilen ve oraya her gün giden öğretmenler bireysel olarak şikayetleniyor sadece

çünkü binlerce okuldan pandemi şartlarına uygun hazırlıklar tamam denilecek tek okul yok ki

kapının önüne adı dezenfaktan paspası olan bir paspas koyup içinde ne olduğu belirsiz sıvıyı dökünce okulun şartları iyileşmeyecek ve bunu en iyi eğitimciler biliyor

ama susmak hep tercih ediliyor
Yahu öğretmenler bu forumda bile okullar açılamaz bu şartlarda deyince linç yediler. sanki sözümüze kıymet veren var.

Kusura bakmayın ama toplu taşımada rahat rahat yaylana yaylana okula gidilmiyor malesef. Milletle kucak kucağa biniyoruz o otobüse mecburen yoksa devamsızlıktan kalıyoruz. Ülkenin her yerinden gelen binlerce öğrencinin otobüsle, uçakla yolculuk yapacağını da göz önünde bulundurun. Kaldı ki kimse kendisini korumuyor yaş 20 de olsa 30 da olsa aradan sorumsuzlar çıkıyor. Ben 5 aydır evdeyken neden iki üç sorumsuz insan yüzünden kendimi riske atıp toplu taşıma kullanarak küçücük sınıflarda eğitim görmek zorundayım? Kaldı ki yurt odalarındaki içler acısı durumu hesaba katmamışsınız bile. Kyk yurdunda 4 ranza 8 kişi kalan arkadaşlarım var.
Ay ne güzel anlatmışsınız.
Bir sınıf mevcudunun 50 olduğu o küçücük diye bahsettiğinizden daha küçük hemde, bazı sınıflarda karışık olarak mevcudun bulunduğu öğrencilerimiz de keşke kendilerini sizin gibi ifade edebilse:)
Bir tek öğretim hayatı duran şuan aktif olarak üniversiteler, ne şanslı kullarsınız gerçekten!!!

Ama hep banacılık daima kazanır değil mi...

ama yine de bana garip geliyor,
eger teste guvenilmeyecekse neden test yapiliyor, direk belirtiler kaybolana kadar karantina uygulayacak herkes desin o zaman.

uçak için yapılan testlerde karantina zorunluluğu yok

ya da işte mesela adli yıl açılış töreni için yaptırdılar onlara karantina yok

ama hastayım deyip hastaneye gittin belirtilere baktılar ve sen testliksin dediler

işte o zaman negatifsen bile karantina var

geçen burada da karantinada olduğunu dahi belirtmemişlerdi ben negatifim diye hastanede eşine refakatçi bile kalmıştı şimdi tam hatırlayamadım nickini

yani negatife güvenmiyor sistem, pozitif de karantinada negatif de karantinada garip bir hal aldık

hasta bile işe geri dönerken tekrar test yapmıyor yani gün izole ol iyileşirsin zaten çok kötüleşirsen hastanede olursun gibi bir mantık var

Ay ne güzel anlatmışsınız.
Bir sınıf mevcudunun 50 olduğu o küçücük diye bahsettiğinizden daha küçük hemde, bazı sınıflarda karışık olarak mevcudun bulunduğu öğrencilerimiz de keşke kendilerini sizin gibi ifade edebilse:)
Bir tek öğretim hayatı duran şuan aktif olarak üniversiteler, ne şanslı kullarsınız gerçekten!!!

Ama hep banacılık daima kazanır değil mi...
Ben ilkokullar açılsın diye savunmadım hanımefendi. Her yaş grubu riskli. Benim kardeşim de lise 1 öğrencisi, kuzenim de birinci sınıf öğrencisi. Ben kendimi düşünmüyorum herkes riskli. Burda yanlış olan konu ilkokulları açıyorsunuz üniversiteleri de açın denmesi. Eğlence mekanlarının da düğünlerin de okulların da şu dönemde açılmasına karşıyım. Hep bana demiyorum yani. Benim kardeşim de 40 kişilik sınıflarda eğitim görüyor. Üniversite öğrencisi kendisini korur diye şaha kalktığınız insanlar malesef elverişli ortamlarda bulunmuyorlar o yüzden kendimizi korumamız çok zor. Sadece bunu açıkladım. Ve bizim sınıf mevcudumuz da 50 merak etmeyin 😂😂

Bakan Selçuk okullardaki çalışmalardan öyle bir söz ediyor ki, sanki bal dök yala olacak okulların içi. Ülkedeki tüm okulları aynı seviyede maksimum hijyenle koruyabilecekler mi, tabiki hayır. Hadi maksimum olmasın ona da razıyız diyeceğim ama ben sanmıyorum, hiç güvenemiyorum. Benim olmadığım bir ortamda çocuklarımın durumundan emin olamam. Ha belki virüs bir gün bizi de vuracak, üstelik okulda da değil. Belki böyle olacak, onu da bilemem. Ama normalde bile okullarda hastalık kol geziyorken şu dönemde güvenmek göndermek bana çok uzak geliyor.

Durup durup konuya yazıyorum ama nabız yokluyoruz böyle iyi oldu.

Ben ilkokullar açılsın diye savunmadım hanımefendi. Her yaş grubu riskli. Benim kardeşim de lise 1 öğrencisi, kuzenim de birinci sınıf öğrencisi. Ben kendimi düşünmüyorum herkes riskli. Burda yanlış olan konu ilkokulları açıyorsunuz üniversiteleri de açın denmesi. Eğlence mekanlarının da düğünlerin de okulların da şu dönemde açılmasına karşıyım. Hep bana demiyorum yani. Benim kardeşim de 40 kişilik sınıflarda eğitim görüyor. Üniversite öğrencisi kendisini korur diye şaha kalktığınız insanlar malesef elverişli ortamlarda bulunmuyorlar o yüzden kendimizi korumamız çok zor. Sadece bunu açıkladım.
Hayır, bunu şimdi açıkladınız hem de 3 4 dikkatsiz yüzünden ben niye hasta olayım ibareniz mevcut.

Bu açıklamanızla beraber aynı fikirdeyiz, hiçbir eğitim kurumu açık olmamalı.
Buna kreşi de üniversitesi de dahildir.
Ama şuan kreşler açık, ilköğretimler açılıyor şaka gibi.
Eğer bir yerden eğitime başlanacaksa bu normal olarak en tepeden yani üniden başlayıp aşağı doğru inmeli.
İlkokul çocuğunun hayatında 1 sene şöyle önemli değil, zaten bu çocuklar en geç 6 yaşta başladılar, eskisi yani sizin benim gibi 7 değil.
Dolayısıyla fazladan ceplerine kalan 1 sene var.
Ama üni öğrencileri mesleki uzmanlık kazanır, lisans bu.
Ülkemizin, hepimizin sizlerin en iyi şekilde yetiştirilmesine, eğitim görmesine ihtiyacı var.
Bir eğitim kurumu açılacak, bir yere kanalize olunacak ise maddi manevi her türlü kaynak üni öğrencilerine sağlanmalı.
Diğer tüm öğrenci, öğretmen, servis vs piyasadan çekip, üni öğrencilerinin sağlık ve konforu adına dizayn edilmeli.
Bunu doğru buluyorum sadece.

İnşallah bu tayfa şimdi de haftada 2 gün işe giden memurlara saldırır da, biz de rahat ederiz artık. Mesailer ikiye bölündü, çoğu memur haftada 2 gün gidiyor ama tam maaş alıyor. Ne maaşmış arkadaş, hiç bir ülkede bunun konu edilmediğine o kadar eminim ki. Dediğiniz gibi korkan veliye sözüm yok, canının kıymetini çocuğunu düşünüyor ama diğerlerini Allah’a havale ediyorum.

Bahse konu memurlardan biriyim, haziran başından beri mesaideydik tam kadro.
geçen haftadan beri hafta 2 yada 3 gün geliyoruz işe.
biz evde de çalışmaya devam ediyoruz kalan günlerde. evden iş yeri bilgisayarımıza uzak bağlantı kurup aynı işi yapabiliyoruz.
şehir dışında çıkamıyoruz, tatile falan gidemiyoruz bu süreçte.
geçen hafta 2 yaşındaki oğlum çok ateşlendi, tamam dedim kaptık virüsü. hastaneye gittiğimiz 3 saat için yıllık izin kullandım.
birileri gelir de maaşını neden tam alıyorsun keselim derse de hiç umursamam açıkcası siz de umursamayın derim.
herkes kendi verdiği emeği bilir. vicdanı rahat olan insan tınlamaz.
devletimiz maaşını da kesicem derse ona da eyvallah demekten başka çaremiz yok, çok zor günler geçiriyoruz ülke olarak.

Hayır, bunu şimdi açıkladınız hem de 3 4 dikkatsiz yüzünden ben niye hasta olayım ibareniz mevcut.

Bu açıklamanızla beraber aynı fikirdeyiz, hiçbir eğitim kurumu açık olmamalı.
Buna kreşi de üniversitesi de dahildir.
Ama şuan kreşler açık, ilköğretimler açılıyor şaka gibi.
Eğer bir yerden eğitime başlanacaksa bu normal olarak en tepeden yani üniden başlayıp aşağı doğru inmeli.
İlkokul çocuğunun hayatında 1 sene şöyle önemli değil, zaten bu çocuklar en geç 6 yaşta başladılar, eskisi yani sizin benim gibi 7 değil.
Dolayısıyla fazladan ceplerine kalan 1 sene var.
Ama üni öğrencileri mesleki uzmanlık kazanır, lisans bu.
Ülkemizin, hepimizin sizlerin en iyi şekilde yetiştirilmesine, eğitim görmesine ihtiyacı var.
Bir eğitim kurumu açılacak, bir yere kanalize olunacak ise maddi manevi her türlü kaynak üni öğrencilerine sağlanmalı.
Diğer tüm öğrenci, öğretmen, servis vs piyasadan çekip, üni öğrencilerinin sağlık ve konforu adına dizayn edilmeli.
Bunu doğru buluyorum sadece.
Kesinlikle doğru söylüyorsunuz ama problem zaten hiçbir tedbirim doğru düzgün alınmamasından kaynaklanıyor. Küçücük çocuklar ellerini yıkamayı doğru düzgün bilmiyorken resmen savaş meydanına atılıyor. Üniversiteler de eğer herkes kendi şehrinde eğitim görseydi ya da tedbirler mükemmel olsaydı, herkes aynı şartlar altında yaşamını sürdürebilseydi açılabilirdi. Mesela ben evde kalıyorum bir arkadaşımla kendimi mümkün olduğunca izole edebilirim ama benim yurtlarda 8 kişiyle aynı odayı paylaşan arkadaşlarım var. Sınıfımda hataydan maraştan adanadan bingölden izmirden gelen insanlar var. Okulları açmak insanları bile bile hastalığa göndermek demek büyük küçük farketmeksizin. Mesela eniştem kronik astım hastası ama kızı birinci sınıfa başlayacak. Bu onun canına kastetmek değil mi?
Umarım mantıklı bir karar verebilirler ama malesef hiç umutlu değilim. Hakkımızda hayırlısı olsun hepimizin

Bahse konu memurlardan biriyim, haziran başından beri mesaideydik tam kadro.
geçen haftadan beri hafta 2 yada 3 gün geliyoruz işe.
biz evde de çalışmaya devam ediyoruz kalan günlerde. evden iş yeri bilgisayarımıza uzak bağlantı kurup aynı işi yapabiliyoruz.
şehir dışında çıkamıyoruz, tatile falan gidemiyoruz bu süreçte.
geçen hafta 2 yaşındaki oğlum çok ateşlendi, tamam dedim kaptık virüsü. hastaneye gittiğimiz 3 saat için yıllık izin kullandım.
birileri gelir de maaşını neden tam alıyorsun keselim derse de hiç umursamam açıkcası siz de umursamayın derim.
herkes kendi verdiği emeği bilir. vicdanı rahat olan insan tınlamaz.
devletimiz maaşını da kesicem derse ona da eyvallah demekten başka çaremiz yok, çok zor günler geçiriyoruz ülke olarak.
O eyvallahi vicdandan ziyade, kesesi rahat olan diyebiliyor maalesef, insanlar döşemeleri mi yedirsin coluk cocuguna

Üniversitelerin acilmayip 1. Sınıfın açılması cok mantiksiz olur.
Aynen.
En azından üniversite öğrencileri yaşı gereği daha dikkatli olur.
Üniversiteliler yaşı gereği çok dikkatli olur elbette.
Ancak herkes kendi şehrinde okumuyor, normalde zamanda dahi okulların açılacağında otogarlar ana baba günü oluyor. E bunun yurtta kalanı var, 2 3 toplu taşıma kullananı var, yemekhane kullananı var. Yurtlarda herkese özel suit tarzı (içerisinde tuvaleti banyosu yatağı bulunan) oda tahsis edemezler. Edilse dahi fiyatlar en az 2 3 katı olur. E 2 3 kişilik odalarda kalınsa bile kapı kulpları, tuvalet banyo gibi yerler nasıl temizlenecek, her giren kişiden sonra dezenfekte işlemi yapılamaz bence. Bencr bundan dolayı açılmıyor hanımlar. Bana mantıklı geliyor.

Ayrıca ne 1.sınıf ne lise ne üniversite hiçbiri açılmamalı. Risk üniversite çocuğu için de var, ilkokul çocuğu için de. Keşke online eğitim altyapısı iyileştirilse. Daha ağır kurallar koyulsa, imkanı olmayana imkan sağlansa. Ama malesef.

O eyvallahi vicdandan ziyade, kesesi rahat olan diyebiliyor maalesef, insanlar döşemeleri mi yedirsin coluk cocuguna

kimin kesesi rahat kişiye göre değişir.
bir sürü insan zorunlu ücretsiz izne ayrıldı özel sektörde.
devlet memuru olarak maaşımın tamamını alıyoruz biz aylardır,halimize şükretmeliyiz. tamamını kesmeleri zaten söz konusu değil ama vergi artışı, kaynaktan kesinti, ek ödemelerin yapılmaması vb önlemler alınırsa şaşırmamak gerek.

kimin kesesi rahat kişiye göre değişir.
bir sürü insan zorunlu ücretsiz izne ayrıldı özel sektörde.
devlet memuru olarak maaşımın tamamını alıyoruz biz aylardır,halimize şükretmeliyiz. tamamını kesmeleri zaten söz konusu değil ama vergi artışı, kaynaktan kesinti, ek ödemelerin yapılmaması vb önlemler alınırsa şaşırmamak gerek.
Olabilir ama devlet zor durumda, maaslarin tumunu de kesseler eyvallah demek lazim diyemiyorum ben, ki kamuda falan da calismiyorum, ama diyanete oraya buraya cilginca kaynak aktarilabilyosa demek ki ryvallah cekilecek bir durum yok

Başlasın diyenler başlamasın diyende çok , bu yüzden bu yönde karar alındı.

Haftanın iki günü sınıfı bölerek yapacaklar sanırım.

Başka hangi sınıflar açılacak bilmiyorum ancak okulda yalnız olacaklar hemen hemen
. Birinci sınıfların zaten tek başına teneffüsü olmuyor ilk dönemler.

Allah sonumuzu hayır etsin.

Ben okulu arayıp sordum. Anasınıfıları ve 1. Sundular velilerin isteğine bağlı olacak gibi suan ama net birsey yok değişebilir dedi idareci.

Back
X