Ben ilkokullar açılsın diye savunmadım hanımefendi. Her yaş grubu riskli. Benim kardeşim de lise 1 öğrencisi, kuzenim de birinci sınıf öğrencisi. Ben kendimi düşünmüyorum herkes riskli. Burda yanlış olan konu ilkokulları açıyorsunuz üniversiteleri de açın denmesi. Eğlence mekanlarının da düğünlerin de okulların da şu dönemde açılmasına karşıyım. Hep bana demiyorum yani. Benim kardeşim de 40 kişilik sınıflarda eğitim görüyor. Üniversite öğrencisi kendisini korur diye şaha kalktığınız insanlar malesef elverişli ortamlarda bulunmuyorlar o yüzden kendimizi korumamız çok zor. Sadece bunu açıkladım.
Hayır, bunu şimdi açıkladınız hem de 3 4 dikkatsiz yüzünden ben niye hasta olayım ibareniz mevcut.
Bu açıklamanızla beraber aynı fikirdeyiz, hiçbir eğitim kurumu açık olmamalı.
Buna kreşi de üniversitesi de dahildir.
Ama şuan kreşler açık, ilköğretimler açılıyor şaka gibi.
Eğer bir yerden eğitime başlanacaksa bu normal olarak en tepeden yani üniden başlayıp aşağı doğru inmeli.
İlkokul çocuğunun hayatında 1 sene şöyle önemli değil, zaten bu çocuklar en geç 6 yaşta başladılar, eskisi yani sizin benim gibi 7 değil.
Dolayısıyla fazladan ceplerine kalan 1 sene var.
Ama üni öğrencileri mesleki uzmanlık kazanır, lisans bu.
Ülkemizin, hepimizin sizlerin en iyi şekilde yetiştirilmesine, eğitim görmesine ihtiyacı var.
Bir eğitim kurumu açılacak, bir yere kanalize olunacak ise maddi manevi her türlü kaynak üni öğrencilerine sağlanmalı.
Diğer tüm öğrenci, öğretmen, servis vs piyasadan çekip, üni öğrencilerinin sağlık ve konforu adına dizayn edilmeli.
Bunu doğru buluyorum sadece.