Şimdi ufacık 6 7 yaşındakiler okula mı başlıyor?

Biz çok tedbirsiz bir halkız.
Bugün mecburiyetten toplu taşıma aracı kullandım. Adam telefonla konuşuyor yan tarafımda ayakta “ Bizi de karantinaya almışlar.” dedi o an elim ayağım buz kesti resmen . Beyefendi siz karantinadaysanız ne işiniz var burda dedim biraz yaygara kopunca adam apar topar indi. O kadar kötüyüm ki suan. Ya virüs kaptıysam ne yapacagım çocuğum nolacak?
Ben kendimi nolur bıkmaz diye karantinaya aldım. İnsallah virüs falan kapamamışımdır :KK43:
Pozitif tanisi koyup toplu tasimayla eve donersin demekle ayni geliyor bana bu adamin yaptigi tedbirsizlik. Insallah kapmamissinizdir.

Esegi saglam kazığa baglamak lazımdı en azından birkac tane alinabilirdi suan fiyatlar uygun. Velilerden istemiyor mu :KK53:
Siz çok emindiniz sanırım mart ayından beri okulun ne zaman açılacağından? Cidden mart ayında 6 ay sonra korona biter, okul açılır, ben dezanfektan depolayım diyen müdür oldu mu ya?! Hem de maaşıyla stok yapacak :KK70:Yoksa herkes karantilarla, belirsiz bir gelecekle mi boğuştu...
hayır velilerden istemiyor bu arada, veliden 1 lira istesen cimere şikayet ediyor. Yani yata yata kazandığımız para, okul ihtiyaçları, temizlik personeli, hatta köy okulunda olduğumuz için öğrencilerin ihtiyaçlarına da gidiyor. Tabi ki zorla değil, hepsi gönüllü olarak, ama işte ileri görüşlü olamadık.

Durum Bayaa vahim anlaşılan. Sizin de işiniz zor. Bu sene çok çetin geçecek anlaşılan bu belirsizliklerle.
Hem de nasıl, okulun ilk günü okula koronalı aile geldi, karantinayı bozup, kitap almaya ailecek gelmişler, maske falan da yok. Her ailenin maske alacağını asla düşünmüyorum zaten çalıştığım muhitte. temizlik görevlisi söyledi bunlar karantinada diye. Yani cahille mi uğraşalım, sağlıkla mı, eğitimle mi, temizlikle mi, bir de bunlara yetemeyince şikayetle mi..Allah sabrını verir inşallah, sağolun.

Konu içinde konu açmış gibi olacağım ama burayı pek çok öğretmen okuyup yorum yaptığı için sormak istedim. Fikir beyan eden olursa sevinirim.
Benim kızım Mart 2015 doğumlu. Dilekçe ile 1. sınıfa kayıt olabilir. Normal şartlarda bu sene devletin anaokuluna gönderecektim. Zaten 2 senedir özel anaokuluna gidiyor. Henüz 5 buçuk yaşında olduğu için 1. sınıfa yazdırmak gibi bir düşüncem yoktu. Fakat güncel vaka sayılarını ve çevremde de duyduğum pozitif vakalardan dolayı kızımı bu sene anaokuluna göndermek istemiyorum. Onun yerine 1. sınıfa yazdırsam uzaktan eğitim alsa, evde öğretmenin verdiği programı uygulasak, canlı ders vs görmesi kötü bir fikir mi? Bu senesi boş geçsin istemiyorum. Ben eğitim setleri de alsam bir öğretmenin verdiği derse benzemez. Kendisini uzaktan da olsa bir sınıfa, grupta hissetsin istiyorum.
Marttan beri çok dikkat ettik. Sosyalliğimizi minimuma indirdik. Okulun açılmasını dört gözle bekliyor. Bu sene evdeyiz, kendi kendimize ders yapacağız dersem büyük hayal kırıklığı olacak. Ne yapsam nasıl bir çözüm bulsam derken böyle bir fikir geldi aklıma çünkü anladığım kadarıyla Anaokulları için uzaktan eğitim diye bir durum olmayacak.

Pozitif tanisi koyup toplu tasimayla eve donersin demekle ayni geliyor bana bu adamin yaptigi tedbirsizlik. Insallah kapmamissinizdir.
Malesef öyle...
Bir de utanmadan sadece ağzını kapatmış burnu dışarda geziyordu...İnsallah kapmamısımdır :(

Siz çok emindiniz sanırım mart ayından beri okulun ne zaman açılacağından? Cidden mart ayında 6 ay sonra korona biter, okul açılır, ben dezanfektan depolayım diyen müdür oldu mu ya?! Hem de maaşıyla stok yapacak :KK70:Yoksa herkes karantilarla, belirsiz bir gelecekle mi boğuştu...
hayır velilerden istemiyor bu arada, veliden 1 lira istesen cimere şikayet ediyor. Yani yata yata kazandığımız para, okul ihtiyaçları, temizlik personeli, hatta köy okulunda olduğumuz için öğrencilerin ihtiyaçlarına da gidiyor. Tabi ki zorla değil, hepsi gönüllü olarak, ama işte ileri görüşlü olamadık.
Ben, evet !😊
Çinde bu mereti duyduktan sonra maske stogumu ve dezenfektan stogumu yapan biri olarak bu konuda mutevazi olamayacagim. Herkes cilgin gibi maske ve kolonya ararken bir tane bulamazken ben bana , esime ve aileme verebildim .
Insanın bazi konularda temkinli olmasi lazim. Belirsjz gelecekse daha temkinli olmasi lazım. Bir birey olarak bu bizim gorevimiz sonra goruyoruz malum kisitlama gecesi neler neler oldu. Iste bunlar hep aman dur ortalik karisik diye bekleyenlerden, eli kolu bagli oturanlardan, ne yapabiliriz diye düşünmeyenlerden. benim yiyecek stogumda vardi ne o markettekiler gibi haldir haldir aldim ne markete daldim. Ne olur ne olmaz diye az ve öz almistim zamaninda virusu duyunca .

Acilacaginin tarihine emin olmaya gerek var mi? Elbet acilacak ya da seminerler olacak is hayati devam ediyor bunu gormezden gelmek zor olsa gerek. Savunmaniza coook sasirdim.
Cimere şikâyetlerim vardi sonucu hala çıkmadı 2 adet bakalim su pandemi sureci ve haksiz zamlarla ilgii aylar oldu haber yok. Bu arada bende buyuk sehirdeyim ama bizim arkadaslardan isteniyor gayet, veren bir ton veli var.
Sizin veliler helal olsun hem hemen sikayet ediyor hem sonuc alabiliyor hemen hemde köy okulunda sasirtici bayağı 👏🤓
Keske en azindan icinizden biri ileri goruslu olsaydi diyim o zaman çünkü ileri görüşlü olamadik demissiniz. E sonucta ortada. Olsaydiniz simdi sıkışmaz yavas, yavas- ara, ara alirdiniz koca 6 ay oldu neler olurdu simdiye. Müdür daha sorumlu oldugundan ona soyledim ama tabii bir hocada fikir verebilirdi tabiî .
Neyse ki fiyatlar düşük suan.

Konu içinde konu açmış gibi olacağım ama burayı pek çok öğretmen okuyup yorum yaptığı için sormak istedim. Fikir beyan eden olursa sevinirim.
Benim kızım Mart 2015 doğumlu. Dilekçe ile 1. sınıfa kayıt olabilir. Normal şartlarda bu sene devletin anaokuluna gönderecektim. Zaten 2 senedir özel anaokuluna gidiyor. Henüz 5 buçuk yaşında olduğu için 1. sınıfa yazdırmak gibi bir düşüncem yoktu. Fakat güncel vaka sayılarını ve çevremde de duyduğum pozitif vakalardan dolayı kızımı bu sene anaokuluna göndermek istemiyorum. Onun yerine 1. sınıfa yazdırsam uzaktan eğitim alsa, evde öğretmenin verdiği programı uygulasak, canlı ders vs görmesi kötü bir fikir mi? Bu senesi boş geçsin istemiyorum. Ben eğitim setleri de alsam bir öğretmenin verdiği derse benzemez. Kendisini uzaktan da olsa bir sınıfa, grupta hissetsin istiyorum.
Marttan beri çok dikkat ettik. Sosyalliğimizi minimuma indirdik. Okulun açılmasını dört gözle bekliyor. Bu sene evdeyiz, kendi kendimize ders yapacağız dersem büyük hayal kırıklığı olacak. Ne yapsam nasıl bir çözüm bulsam derken böyle bir fikir geldi aklıma çünkü anladığım kadarıyla Anaokulları için uzaktan eğitim diye bir durum olmayacak.
1 yil daha ana sinifina yollayin . 1. Sınıf zordur nornal egitim sürecinde bile zordur veli de öğrenci de figer siniflara gore daha cok zorlanir. Hele ki simdi yari uzaktan egitim surecinde. Birde ilerisi de belli degil yani vaka sayisinda cok artis olursa 1. Siniflarda uzaktam egitime alınabilir. Daha yasi kucuk 1 yil daha erteleyin durumu

Bellı degılken bende bı rahattım kesınlesınce bende stres yaptım kızım cok gıtmek ıstıyor. Ama kucuk olan daha once zature gecırdı esımde aynı bnde nefes darlıgı var aslında tek korkum suan oglum ıcın napcm bılmıyorum. Cok zor bır karar gndermesm kızım aglıyor sureklı gıtmek ıstyrm dıye ama oglumuda tehlıkeye atamam offf

Daha çok küçük bu ortam da nasıl kiyacaksınız. Sınıf da çoğunluk 2014 olacak. Herkes ondan büyük olacak. Herkes yazarken o daha çabuk yorulacak. Oyun isteyecek.

Kızım 2014 Ekim doğumlu, çok mutlu olmasa ben alacaktım okuldan, ki özel okula gidiyor.( Başka sıkıntıları oldu o yüzden biraz mecburum) o bile sınıfta en ufak kaldı. İlla eğitim istiyorsanız evde okul öncesi çalışmaları yaptırın. Seneye rahat rahat okusun.

Ben, evet !😊
Çinde bu mereti duyduktan sonra maske stogumu ve dezenfektan stogumu yapan biri olarak bu konuda mutevazi olamayacagim. Herkes cilgin gibi maske ve kolonya ararken bir tane bulamazken ben bana , esime ve aileme verebildim .
Insanın bazi konularda temkinli olmasi lazim. Belirsjz gelecekse daha temkinli olmasi lazım. Bir birey olarak bu bizim gorevimiz sonra goruyoruz malum kisitlama gecesi neler neler oldu. Iste bunlar hep aman dur ortalik karisik diye bekleyenlerden, eli kolu bagli oturanlardan, ne yapabiliriz diye düşünmeyenlerden. benim yiyecek stogumda vardi ne o markettekiler gibi haldir haldir aldim ne markete daldim. Ne olur ne olmaz diye az ve öz almistim zamaninda virusu duyunca .

Acilacaginin tarihine emin olmaya gerek var mi? Elbet acilacak ya da seminerler olacak is hayati devam ediyor bunu gormezden gelmek zor olsa gerek. Savunmaniza coook sasirdim.
Cimere şikâyetlerim vardi sonucu hala çıkmadı 2 adet bakalim su pandemi sureci ve haksiz zamlarla ilgii aylar oldu haber yok. Bu arada bende buyuk sehirdeyim ama bizim arkadaslardan isteniyor gayet, veren bir ton veli var.
Sizin veliler helal olsun hem hemen sikayet ediyor hem sonuc alabiliyor hemen hemde köy okulunda sasirtici bayağı 👏🤓
Keske en azindan icinizden biri ileri goruslu olsaydi diyim o zaman çünkü ileri görüşlü olamadik demissiniz. E sonucta ortada. Olsaydiniz simdi sıkışmaz yavas, yavas- ara, ara alirdiniz koca 6 ay oldu neler olurdu simdiye. Müdür daha sorumlu oldugundan ona soyledim ama tabii bir hocada fikir verebilirdi tabiî .
Neyse ki fiyatlar düşük suan.
Ben de henüz Türkiye de vaka yokken eldivenimi, maskemi, dezenfektanımı stoklamıştım. Hiç bir yerde kimse bulamıyorken benden aldı arkadaşlar. Bu ekstra zeka isteyen, ya da övünülecek bir şey değil :))) ama müdür okula almalıydı demişsiniz. Siz de düşünüp kilolarca iş yerinize aldınız değil mi? Sonuçta birinin ileri görüşlü olması gerek ve en zekileri olarak size düşer? İş yerinizde ortalama 1000 kişinin olduğunu bilerek, yaklaşık 1 senelik maaşınızı yatırırdınız stok yaparak tabi ki. Bizim müdür müdür müdür bilemedim, ay valla komiksiniz :KK70:
neyse ben mantıklı sorulara mantıklı cevaplar vermek için enerjimi harcamaya devam etmek istiyorum. Size iyi günler :)

Çünkü covid pozitif olan hasta başına para alıyorlar, bir de entube olduysa bu para katlanıyor.
Pozitif çıkması için herşey yapılıyor.
Korku ile sahte pandemi yaratılıyor. İnsanlar maske taktı takmadı diye birbirini linc ediyor.
Temel hak ve özgürlüklerimiz bir bir elimizden alınıyor sahte pandemi ile. Dünya da insanlar bunun mücadelesini veriyor, yürüyüşler yapıyor hakları icin; biz ise maske zorunlu olsun,.test zorunlu olsun vs. çığırtkanlığı yapıyoruz.
Sizin gibi düşünen bir grup olduğundan haberdar idim ancak hiç karşılaşmamıştım. Böyle bir sahtekarlıktan devletin ne gibi bir kazancı olabilir? Aşıyı mı bulduk, dünya ülkelerinin arasında ihracatı mı arttırdık, ekonomik olarak şaha mı kalktık? Aksine bir bir geriye doğru bir gidiş var. O zaman devletin ne gibi bir çıkarı olabilir. Testlerden, yatış yapılan hastalardan aldığı para şu an pandemi nedeniyle kaydettiği paraların yanında hiçbir şey. Kaç kişi hayatını kaybediyor bu sahte tezgah dediğiniz durumdan.

Sizin gibi düşünen bir grup olduğundan haberdar idim ancak hiç karşılaşmamıştım. Böyle bir sahtekarlıktan devletin ne gibi bir kazancı olabilir? Aşıyı mı bulduk, dünya ülkelerinin arasında ihracatı mı arttırdık, ekonomik olarak şaha mı kalktık? Aksine bir bir geriye doğru bir gidiş var. O zaman devletin ne gibi bir çıkarı olabilir. Testlerden, yatış yapılan hastalardan aldığı para şu an pandemi nedeniyle kaydettiği paraların yanında hiçbir şey. Kaç kişi hayatını kaybediyor bu sahte tezgah dediğiniz durumdan.
Ama dış mihraklar

Benim iki öğrencim geçen hafta babaanne anneannelerinde korona pozitif çıktığı için test yaptırdılar ikisi de negatifmis yine de içim rahat değil çünkü yarın sabah okulda kursum başlıyor ve bu öğrenciler de muhtemelen gelecek (8.sinif destekleme yetiştirme kursları başladı)

Toplu taşıma değil orda mesele yurt ve barınma olayı. Yoksa ilkokul çocukları da servisle gidiyor yani toplu taşıma ama üniversite öğrencilerinin okullara başlaması demek yurtların da açılması demek Yurtlarda salgın hastalık önlemi almak imkansız

Bizde seminerin ilk günü her öğretmenden 50'ser TL toplandı temizlik malzemeleri için
Bizim müdür de maaştan alt limit 200 lira belirledi üzerini vermek isteyen olursa verecek ama herkes en az 200 lira okul ihtiyaçları için idareye teslim edecek.

Inanilmaz sacma, neden siz ustlenesiniz ki tüm okulun yükünü
Hep böyle oluyordu ama fiyat bu kadar yüksek değildi :)) okullara devlet tarafından bütçe ayrılmıyor, koskoaca okula bir tane iskurdan temizlik elemanı geliyor o kadar. Temizlik malzemesi ek eleman alımı her şey okulun sırtında. Okul da benim çalıştığım gibi ekonomik yönden zayıf bir bölgedeyse veli ayağı da olmuyor. İdare mecbur öğretmeninden yardım istiyor.

Çünkü covid pozitif olan hasta başına para alıyorlar, bir de entube olduysa bu para katlanıyor.
Pozitif çıkması için herşey yapılıyor.
Korku ile sahte pandemi yaratılıyor. İnsanlar maske taktı takmadı diye birbirini linc ediyor.
Temel hak ve özgürlüklerimiz bir bir elimizden alınıyor sahte pandemi ile. Dünya da insanlar bunun mücadelesini veriyor, yürüyüşler yapıyor hakları icin; biz ise maske zorunlu olsun,.test zorunlu olsun vs. çığırtkanlığı yapıyoruz.

Vay be...
Büyük resim...

20200909_101846.webp
söylemen sayfalardan biri bu. Ne kadar bilimsel. Full kanıt dolu maşallah. İyi ki araştıran bireylersiniz. Biz göremezdik bu kadar büyüm bir oyunu

Back
X