Şimdi ufacık 6 7 yaşındakiler okula mı başlıyor?

Merhaba, pratikte öyle olmuyor ki maalesef, geçen sene oğlum 1. sınıfa başladı ve bütün yıl ailece hastalıklarla cebelleştik, kendimizce üst düzey tedbir almamıza rağmen. Gripte bile durum bu, minicik çocuklar nasıl dikkat edecek, devlet okullarında maalesef sabunu zor buluyoruz nerede hijyen kurallarına dikkat edilecek, sınıflar Aralık ayında buz gibi havada nasıl havalandırılacak mesela, en çok takıldığım noktalardan biri bu, nereden baksanız ilk dönem okulları açmak risk, sağlık en mühimi.
Cocuklara üzüldüm 😕 bizim okulda devlet okulu ve bizden cok önce yakiyorlar siniflar cok sicak oluyor musluklar otomatik avm dekilerden ama gel gor ki cocuklar hemen bozuyorlar ve sabun olmamasi bile soz konusu olmadi. Her devlet okulu farkli oluyor tabii

Kalmaz kalmaz geçen sene kaç ay gitmediler kimse kalmadı sınıfta. İsterseniz bir iki ay gondermeyip bakarsınız duruma sonra gönderirseniz. Zaten büyük ihtimalle çoğu öğretmen korona olur okullar tekrar kapanır da🙄
Allah korusun . Öğretmenlerin işi çok zor zaten. Keşke kalsalar sınıfta 🙄🙄
Seneye kadar su virüse bir çözüm bulurlar belki sıfırdan başlarlar.

Allah iyilerle karşılaştırsin ☺ bence içinizi ferah tutun kimse size baskı yapmaz
Geçen senenin tecrübelerinden sanırım bu kadar rahatsınız. Bizim ilk olacağı için çok sıkıntı yaptım kendime. Ama sayenizde biraz daha rahatladım. Allah razı olsun. Öğretmenimizle konuşur Bi orta yol buluruz elbet.

Böyle kesin net nasıl karar veriyorsunuz bende göndermek istemiyorum ama bu durum ne zaman bitecek o bile belli değil hadi bu yıl göndermedik seneye ne olacak seneye de mi göndermeyeceğiz 1 yılı kaybolup gidecek kafam çok karışık aklım ve mantığım arasında kaldım kesin net karar veremiyorum
Çocuğumdan değerli değil bir yıl ki virüs kaç tane çocuğu öldürmüş allah korusun ya hastalanıp atlatamazsa bence sizde ıyi düşünün öyle karar verin

Çok mantıklı bir karar almışsınız. Seminer döneminde bile öğretmenler birbirine bulaştırdı hastalığı, 6-6,5 yaşındaki çocuklar nasıl bulaştırmasın, üstelik cocuklarda ve gençlerde de az da olsa hastalığın seyrinin kötü gittiği oluyormuş, çok küçük de olsa bu riski hangi anne-baba alabilir?
Dediğiniz gibi çocuklara anneanne-babaanneler bakıyor, hangi evlat anne-babası için bu riski alabilir?
Okullara girişte yığılma olmaması için ateş ölçülemeyecekmiş, ya ilgisiz sorumsuz bir veli çocuğunu ateşi olduğu halde okula gönderirse, ne yapacağız?
Hastaneler tıklım tıklım, acil durum dışında hastanelere gelmeyin diye açıklamalar bile yapıldı bazı illerde. Kışın mevsimsel griple Corona birbirine karışınca durum ne olacak?
Grip aşısı, zatüre aşısını parasını ödeyerek bile yaptıramıyoruz, bireysel olarak korunmak için aşı bile bulamıyoruz.
Sıralamaya kalksak bitmeyecek bir cevapsız sorular silsilesi varken bize nasıl çocuklarınızı okula gönderin diyebiliyorlar? Siz gönderin de kervan yolda düzelir diyorlar resmen. Pes diyorum ben de !
keske sadece atesle kendini belli etse biz ailecek koronayiz ilk esim oldu ve hafif bit bogaz agrisi var calisaninda ciktigi icin yaptirdi hic hastalik belirtisi gostermedi halada göstermiyor ben de ayni ve kizim oglumda öyle ateş yok yani. Cocuklarin okula gitmesi cok riskli ama bu şekilde de yürümüyor gibi

Önlem olmadığı gibi hazırlık da yok.
Canlı dersler konusunda nisan ayında ne sıkıntı yaşadıysak aynı sıkıntıyı yaşıyoruz.
Çocuklar Eba'dan "Buralar kalabalık, sonra gel." uyarısı alıyor.
El insaf. Dünya kadar rapor hazırladık, öneri sunduk. 6 ayda sistem alt yapısı bile güçlendirilmez mi?
İşin içinden bildiriyorum: Hasta öğrencisini/ öğretmenini saklayan özel okullara da önlemlerimiz süper, diye gezen devlet okullarına da inanmayın, güvenmeyin.
2. haftaya başladık hala öğretmen atanmadı ankara gibi şehirde bize değil yüzyüze online ders te yohhhhh yaniii :olamaz:

Onlem ve yasak 3 haftagi toplasan gecmez. Kademeli acacagiz dediler ama alakasi bile olmadi bardaktan bosanir gibi saldilar her seyi. Bu saatten sonra bende bir sey olcagini dusunmuyorum
Nasil olsa beklemekten baska bir sey yapmayacaklari icin insanlar baslarinin caresine baksin diye dusunuyorum. 5 gun serbest 2 gun yasakla,65yas ustunu eve tikmakla virus yeneceklerini mi zannediyorlardi anlamiyorum ki. Bu gunlere gelecegimizi herkes biliyordu,devletin mi haberi yoktu? Okullari da acsinlar nolacaksa olsun,gondermek istemeyen gondermesin. Sinavlari ertelemiyorlar okullari da mecbur bir sekilde acacaklar yani.

2. haftaya başladık hala öğretmen atanmadı ankara gibi şehirde bize değil yüzyüze online ders te yohhhhh yaniii :olamaz:
2019 atamalarını 1 Eylül'de yaptılar. Fakat daha kararnameler çıkmadı (bugün çıktıysa bilmiyorum)
Onlar da bir heves bekliyorlar ama muhtemelen açılmayacağını düşünüp tamamen duygusal kaygılardan dolayı bakanlık ağırdan alıyor bu işi. ( Sebep benim tahminimdir, bütün çabama rağmen fesatlığımdan sıyıramamışımdır.)

boşuna demediler bize zamanında üç çocuk yapın diye... zerre değeri yok ki canımızın, tohumuna para saymadıkları birer istatistikten ibaret çocuklarımız, şu haberi duyunca yutkundum sadece, tamamen bıraktılar işin ucunu...
ben de bir tane var yaşama sebebim sevincim .varsın kalsın sınıfta bu yıl çokk ta tınnn.ben 1. sınıf okumadan 2 ye devam etmiştim de harvarda mı girdim sanki değel mi:lülülü:

2019 atamalarını 1 Eylül'de yaptılar. Fakat daha kararnameler çıkmadı (bugün çıktıysa bilmiyorum)
Onlar da bir heves bekliyorlar ama muhtemelen açılmayacağını düşünüp tamamen duygusal kaygılardan dolayı bakanlık ağırdan alıyor bu işi. ( Sebep benim tahminimdir, bütün çabama rağmen fesatlığımdan sıyıramamışımdır.)
benlik sorun yok pdf den indirdim kitapları derse çoktann başladık kızımla eba da var nette bir sürü de ders videosu var. Evde velisi olmayan ya da 4. sınıf konularında yetersiz olan velilere ve çocuklara yazık oluyor

Yokk nerdeee 4. sınıf .yarın kitaplarını almaya okula gidecekmişiz gidek bakalım . Bu yaştan sonra tekrar öğretmenliğe başladım mecbur 3 4 de öğrencim oldu mutluyum:KK48:
Hay allahım ya ..
Neyse artık elimizden geldiği kadar öğreteceğiz.
Avakodoyu az yiyip para biriktirseydin şimdi özel öğretmen tutardın 😂😂

Cocuklara üzüldüm 😕 bizim okulda devlet okulu ve bizden cok önce yakiyorlar siniflar cok sicak oluyor musluklar otomatik avm dekilerden ama gel gor ki cocuklar hemen bozuyorlar ve sabun olmamasi bile soz konusu olmadi. Her devlet okulu farkli oluyor tabii
Yazdığınız şartlarda bir devlet okulunu ilk defa duyuyorum inanın. Oğlumun okulunda 5 musluğun 2'si bozuk, otomatik musluğu görse çocuklar şaşıp kalırlar neymiş bu diye. İç Anadolu'da yaşıyorum ve burada okullar yeterli hijyene, olanağa sahip değil maalesef. Bursa'da büyüdüm, okudum ve orada da gittiğim, gördüğüm okullar fiziki anlamda hep vasatın altındaydı. Siz şanslısınız ki böyle bir okulla karşılaşmışsınız ama ülkedeki çocukların çoğu fiziki anlamda yeterli olmayan koşullarda okuyor maalesef.

Allah iyilerle karşılaştırsin ☺ bence içinizi ferah tutun kimse size baskı yapmaz
Amin sizi de😀 siz geçen senenin tecrübesiyle daha rahatsınız. Bizim ilk tecrübe olacağı için sıkıntı yapmıştım kendime devamsızlık konusunda. Ama rahatlattınız beni Allah razı olsun. Bakalım öğretmenimizle karşılıklı konuşup Bi orta yol buluruz inşallah.

Hay allahım ya ..
Neyse artık elimizden geldiği kadar öğreteceğiz.
Avakodoyu az yiyip para biriktirseydin şimdi özel öğretmen tutardın 😂😂
ben dün karar aldım polyanna cılık oynayacağım .Amannnn öğretmensiz de olur okulsuz daa kendim için de amannn sokağa çıkmasam da gezemesem de tatile gidemesem de olurrr nolcekkkk diyorum.Arabayla mahallede deli gibi dolanıyorum müzik eşliğinde.Çünkü bunları dert etsem bu sefer de ağır bir hastalığa daha yakalanacağız kuzum hastaneler zaten dolu ne işimiz var değil mi :lülülü:

Yok artık 😯 Sınavlarda zaten büyük haksızlıklar oluyor, whatsapp grupları kurup oradan birlikte yapıyorlar sınavı kaç kişiden duydum böyle. İnternetten zaten ulaşıyorlar her bilgiye sınav esnasında. Ama hoca tutup sınava sokmak da ayrı bir seviyeymiş
Bunu sen ben biliyoruz ama başkasi bilmiyor herhalde 🤭 .

Tabiiki kronik hastaligi olan orta okullu ogrencimide 1 e gecmesi gereken ogrencimide yollamayacagim.Yollamak isteyen yollasın.Tatilde yapmadik evdende cikmadik.Gelip bizi bulursa o zaman diyecegimki aldigim tum onlemler bosaymis.

Valla ben gecen gün asker ugurlamasi gördüm kollarda geziyordu cocuklar. Ben artık ne zaman, nasil bitecek kestiremiyorum. Bu kadar cehalet olmaz. Kural koyanlar ayri halk ayrı :olamaz: ne yapacagiz boyle bir hayat nasil devam edecek bilmiyorum. Olan zaten bizim gibi onemseyip ara sira milleti görüp anksiyete gecirene oluyor digerleri zaten yaşıyor :KK31:
Nasil olsa beklemekten baska bir sey yapmayacaklari icin insanlar baslarinin caresine baksin diye dusunuyorum. 5 gun serbest 2 gun yasakla,65yas ustunu eve tikmakla virus yeneceklerini mi zannediyorlardi anlamiyorum ki. Bu gunlere gelecegimizi herkes biliyordu,devletin mi haberi yoktu? Okullari da acsinlar nolacaksa olsun,gondermek istemeyen gondermesin. Sinavlari ertelemiyorlar okullari da mecbur bir sekilde acacaklar yani.

Valla ben gecen gün asker ugurlamasi gördüm kollarda geziyordu cocuklar. Ben artık ne zaman, nasil bitecek kestiremiyorum. Bu kadar cehalet olmaz. Kural koyanlar ayri halk ayrı :olamaz: ne yapacagiz boyle bir hayat nasil devam edecek bilmiyorum. Olan zaten bizim gibi onemseyip ara sira milleti görüp anksiyete gecirene oluyor digerleri zaten yaşıyor :KK31:
Yaaa ne guzel yazmissin
Bihtik la valla bihtik 😄

Back
X