• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şimdi ufacık 6 7 yaşındakiler okula mı başlıyor?

Özellikle öğretmen arkadaşlara sormak istiyorum. Çocuğumun okuması kelimeler çok uzun olmadığı sürece sorunsuz. Toplama çıkarma 2şerli 5erli 10arlı ritmik saymaları zıt kavramları basit problem çözümleri tam ve yarım saatleri genel anlamda paralarımızı öğrettim.
Dikte çalışması yaptırıyorum ama pek iyi sayılmaz. Benim yardımımla ilerliyor. Ekte yazısını koydum.
Sizce doğru mu ilerliyorum? Harfleri aynı boyda yazamıyor sürekli ben uyarıyorum. İlk aşamada kelimeleri doğru yazması mı önemli? Yazısının güzelliğine çirkinliğine takılmayıp bunaltmasam mı?
Konularda epey ilerlemişsiniz bence ağırdan alın sonrasını. Yazı işine de öğretmenle konuşunca karar verin isterseniz. Her öğretmenin değişik stili oluyor çünkü. Belki bir şeyler önerir

Elbette,gondermeme isteginizi normal karsiliyorum zaten. Cocuklarimiz esit sartlara sahip degil, dagda koyde pek cok cocuk var,aileler asla ilgilenmez. Ilgilenenler de teknigini bilmeden sadece ogretmis olmak icin ogretirler asla ogretmeninki gibi olamaz.
Tabi haklısınız öğretmeninki gibi olmaz ama şartlar buna zorluyor bizleri maalesef inşallah en kısa zamanda normale döneriz kurtuluruz bu virüs illetinden yoksa çocuklarımızın sadece okuma yazma öğrenmeye değil sosyalleşmeye okul ortamına kesinlikle ihtiyacı var

Arkadaşlar, devlette anaokulu öğretmeniyim. Bugün müdürümüz oyuncakları toplamamızı söyledi çünkü bakanlık kısıtlamış. Evden de getirmeyeceklermiş. Sadece masa sandalye o kadar. E o zaman ne anladım ben böyle okul açılışından, bunlar ilkokul çocuğu değil ki sürekli masada ders yapsın. Sosyalleşme ve etkileşimdir anaokulu daha çok. Bu şekilde nasıl olacak, hep masada sıkılır çocuklar yahu. Gelmekte istemezler ki okula :(

Yüzyüze eğitimin ayrıntıları belli olmuş 30ar dakikalık 5 ders olacakmış. Yani ortalama 3 saat sürecek okul. 3 ders Türkçe 1 er saat hayat bilgisi matematik olacakmış.
Yanlış anlamadıysam göndermek istemeyenlere yazılı beyan zorunlu olmayacakmış.

Ben sınıf öğretmeni değilim ona rağmen öğrettim bir okuma yazma seti yeterli gerçekten üstünde durulursa öğretilebilir Mutlu Elma diye bir yayının setini vermişti görümcem o sınıf öğretmeni onunla öğrettim matematik için de basit matematik kitapları var hemde çok eğlenceli oyun oynayarak öğrettim oğluma inanın zor değil şimdi birinci sınıf matematik testlerini cözebiliyor tabiki okul ortamında öğreneceklerinin hepsini veremeyiz ama okulda sosyal mesafe maske vb kuralların ne kadar uygulanabileceğini görmek durumu gözlemlemek için en azından birkaç hafta göndermemeyi daha mantıklı buluyorum ben

peki neden 4 yaşındaki çocuğa bunları öğrettiniz cidden merak ettim

çünkü ilerleyen süreçte sınıfta ben bunları biliyorum diye oturmak dahi istemeyecek, arkadaşlarına tepeden bakacak bir çocuk olmayacak mı

peki neden 4 yaşındaki çocuğa bunları öğrettiniz cidden merak ettim

çünkü ilerleyen süreçte sınıfta ben bunları biliyorum diye oturmak dahi istemeyecek, arkadaşlarına tepeden bakacak bir çocuk olmayacak mı
Çocuğa öğretmek için zorlamadım açıkçası ilgisi vardı ve kendi soruyordu bize sürekli ve kolaylıkla neredeyse kendi kendine öğrendi diyebilirim çevremde okuma yazma bilerek okula başlayan bir çok çocuk var hiç biri de arkadaşlarına tepeden bakan çocuklar olmadılar aksine özgüvenli ve eğitim hayatlarında başarılı çocuklar oldular öğretmenleri onlara ayrı bir program uyguladı o kadar okula başlayınca öğretmenini buna göre seçeceğiz ayrıca oğlum uyumlu ve sosyal bir çocuk dediğiniz gibi problemler yaşanacağını düşünmüyorum dediğim gibi ben öğretmeye zorlamadım ama bir çocuğun okula okumayı bilerek başlamasının onun eğitim hayatının devamı için olumlu etki yaptığını düşünüyorum çünkü başarılı bir öğrenci olmanın tadını 1. Sınıfta alan çocuk bunu devam ettirecektir.

Özellikle öğretmen arkadaşlara sormak istiyorum. Çocuğumun okuması kelimeler çok uzun olmadığı sürece sorunsuz. Toplama çıkarma 2şerli 5erli 10arlı ritmik saymaları zıt kavramları basit problem çözümleri tam ve yarım saatleri genel anlamda paralarımızı öğrettim.
Dikte çalışması yaptırıyorum ama pek iyi sayılmaz. Benim yardımımla ilerliyor. Ekte yazısını koydum.
Sizce doğru mu ilerliyorum? Harfleri aynı boyda yazamıyor sürekli ben uyarıyorum. İlk aşamada kelimeleri doğru yazması mı önemli? Yazısının güzelliğine çirkinliğine takılmayıp bunaltmasam mı?
Harfleri düzgün yazdırırsanız yazısı güzel olur, üzerine düşmezseniz sonradan düzelmez.
Harfleri bitirdiniz mi okumadan bahsediyorsunuz? Dikte çok önemlidir, bunun üzerine düşün ayrıca harfleri bitirmediyseniz noktalama işaretleriyle beraber devam edin.

Harfleri düzgün yazdırırsanız yazısı güzel olur, üzerine düşmezseniz sonradan düzelmez.
Harfleri bitirdiniz mi okumadan bahsediyorsunuz? Dikte çok önemlidir, bunun üzerine düşün ayrıca harfleri bitirmediyseniz noktalama işaretleriyle beraber devam edin.
Harfler bitti. Ben daha kışın başlamıştım öğretmeye anaokulu pandemiden kapanınca. Dikte zorluyor açıkçası sıkılıyor hemen. Bende günde zamana ayırıp 3 cümle yazdırabiliyorum en fazla soru işareti ve noktayı biliyor sadece. Harflerinin boyları aynı olmuyor bide bazen aralıklı yazıyor bir kelimeyi kendi haline bırakınca. Müdahale edince düzeltiyor.

Harfler bitti. Ben daha kışın başlamıştım öğretmeye anaokulu pandemiden kapanınca. Dikte zorluyor açıkçası sıkılıyor hemen. Bende günde zamana ayırıp 3 cümle yazdırabiliyorum en fazla soru işareti ve noktayı biliyor sadece. Harflerinin boyları aynı olmuyor bide bazen aralıklı yazıyor bir kelimeyi kendi haline bırakınca. Müdahale edince düzeltiyor.
Okuması akıcı ise diktenin de 3 cümleden fazla olması lazım. Muhtemelen biraz sıkıcı buldu yaptığınız programı.
Günde 3 cümle yazdırabiliyorsanız bir süre tek cümle ama seveceği ilgisini çekeceği tarzda bir cümle yazdırın hatta kendi bulsun cümleyi. Basit bir örnek veriyorum sadece "Bulutlara dokunabilseydik ne yapmak isterdin?", cevabı yazsın "Buluta dokunmak isterdim." gibi...Ancak bu yazıda cümlenin büyük harfle başlayacağı, sonuna koyacağı noktalama işaretini de belirtin. Benim yöntemim ise yanlış yazdığını sildirmek değil, yanlış olduğunu belirtip tekrar okutturmak, yanlışı kendinin bulmasını sağlamak, yanlışın üzerini çizmek ve altına istediği renkli kalemle doğrusunu yazdırmak. Biraz yavaş ilerleyen bir yöntem ancak zamanla en doğrusunu yazmaya başlıyorlar. Tabi bu diktenin başından itibaren yapılınca daha anlamlı oluyor. Bu renkli kalem olayını çocuklar çok seviyor, tavsiye ederim diyeceğim ancak her öğretmen bu yöntemleri kullanmadığı için problem yaşamasını istemem. Bizim arkadaşlardan biri asla kırmızı ve siyah kalem dışında kullandırmaz ve yanlışları sildirerek giderdi. Bunu da hesaba katın.

Zaman ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim. İçinden heceleyip kelime kelime okuyor. Akıcı bir okuma olduğunu söyleyemem.Dikte çalışmamız yeni sayılır.
Okuma saatimiz zevkli geçiyor. Ama dikte için aynı olmuyor malesef. Belli bir program ve düzenimiz yok ev ortamı ve küçük kardeş olduğu için. Tavsiyelerinizi deneyeceğim.

Zaman ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim. İçinden heceleyip kelime kelime okuyor. Akıcı bir okuma olduğunu söyleyemem.Dikte çalışmamız yeni sayılır.
Okuma saatimiz zevkli geçiyor. Ama dikte için aynı olmuyor malesef. Belli bir program ve düzenimiz yok ev ortamı ve küçük kardeş olduğu için. Tavsiyelerinizi deneyeceğim.
Bu sistemde okuma biraz yavaş ilerliyor, çocuk hecelemeye alışıyor kelimeyi bütün olarak görmüyor. Bizim zamanımızda cümle öğrenir sonra hece ve harfe geçerdik. Cümle ve kelime resim gibi ezberlendiği için okuma daha akıcıydı. Yani sistemden kaynaklı aslında bir sorun yok hecelemesinde.
Dikte de dediğim gibi daha zevkli hale getirmeye çalışırsanız sevecektir zaten daha zor geldiği için yapmak istemiyordur muhtemelen.

Bu kadarını başarbildi ya gerisi zamanla olur diye düşünüyorum. Evet dikte konusunda bende sizin gibi düşünüyorum zor geliyor büyük ihtimalle o yüzden sıkılıyor. Ama en çok da yazısının güzel olması için üstüne düşmeli miyim diye arada kalmıştım. Sizin dediğiniz gibi üstüne düşsem daha iyi olacak ileride yazısı çok kötü olsun istemiyorum.

Çocuğa öğretmek için zorlamadım açıkçası ilgisi vardı ve kendi soruyordu bize sürekli ve kolaylıkla neredeyse kendi kendine öğrendi diyebilirim çevremde okuma yazma bilerek okula başlayan bir çok çocuk var hiç biri de arkadaşlarına tepeden bakan çocuklar olmadılar aksine özgüvenli ve eğitim hayatlarında başarılı çocuklar oldular öğretmenleri onlara ayrı bir program uyguladı o kadar okula başlayınca öğretmenini buna göre seçeceğiz ayrıca oğlum uyumlu ve sosyal bir çocuk dediğiniz gibi problemler yaşanacağını düşünmüyorum dediğim gibi ben öğretmeye zorlamadım ama bir çocuğun okula okumayı bilerek başlamasının onun eğitim hayatının devamı için olumlu etki yaptığını düşünüyorum çünkü başarılı bir öğrenci olmanın tadını 1. Sınıfta alan çocuk bunu devam ettirecektir.
Size katılmıyorum bende sinif ogretmeniyim 3 yasinda bir kizim var ama kendi kendine ogrenmedigi taktirde hic bir zaman okumayi okuldan önce ogretmeyi düşünmüyorum ve bunu dogru bilmiyorum. Her sınıfın bir mufrafati vardır ve 1. Sinifin mufradati okuma yazma ogrenmektir . Okuma yazma bilen cocuklar icin ayrica bir egitim plani hazirlanmaz. Yaklasik 30 40 kisilik siniflarda bir ogretmen de okuma yazma bilen cocuklar icin ektra bir ugras veremez buna zamani yetmez dersler zaten 40 dk. En fazla ona bir etkinlil verir sikilirsan bunu yap der ve o cocukda sikilir. 4 kez 1. Sinif okuttum okuma yazma bilerek baslayan cocuklar baslarda iyi olsalarda somradan okula karsi hevesleri ve dikkatleri dagildiklari icon daha başarısız oldular

Size katılmıyorum bende sinif ogretmeniyim 3 yasinda bir kizim var ama kendi kendine ogrenmedigi taktirde hic bir zaman okumayi okuldan önce ogretmeyi düşünmüyorum ve bunu dogru bilmiyorum. Her sınıfın bir mufrafati vardır ve 1. Sinifin mufradati okuma yazma ogrenmektir . Okuma yazma bilen cocuklar icin ayrica bir egitim plani hazirlanmaz. Yaklasik 30 40 kisilik siniflarda bir ogretmen de okuma yazma bilen cocuklar icin ektra bir ugras veremez buna zamani yetmez dersler zaten 40 dk. En fazla ona bir etkinlil verir sikilirsan bunu yap der ve o cocukda sikilir. 4 kez 1. Sinif okuttum okuma yazma bilerek baslayan cocuklar baslarda iyi olsalarda somradan okula karsi hevesleri ve dikkatleri dagildiklari icon daha başarısız oldular
Seçeceğimiz öğretmen bu yüzden çok önemli ya her seferinde çocuklar başta iyiyse ve sonradan başarısız olduysa biraz da problemi kendinizde aramalısınız diye düşünüyorum örneğin görümcemin 3 çocuğu da okula okuma bilerek başladı ve hepsi de çok başarılı orta okulda özel okuldan burs kazandılar orta okulu özel okulda devam ettidiler hatta birisi lgs de full çekenler arasındaydı ve daha bildiğim bir çok örnek var böyle

Öğretmenlik sadece verilen müfredatı uygulamak değildir sınıftaki her seviyeden bütün öğrencilerin birşeyler öğrenebileceği ortamı oluşturmaktır bulunduğunuz sınıfa göre planlamayı siz yapıyorsunuz sonuçta

Öğretmenlik sadece verilen müfredatı uygulamak değildir sınıftaki her seviyeden bütün öğrencilerin birşeyler öğrenebileceği ortamı oluşturmaktır bulunduğunuz sınıfa göre planlamayı siz yapıyorsunuz sonuçta
Ben bir öğretmenim hanimefendi siz gorumcenizden komsunuzdan vs den duyduklarinizi paylasiyorsunuz biz ise birebir bunu yasiyoruz. Istediginiz ogretmene verin cocugunuzu ama.sinifta 1 kisi bile okuma yazma bilmeden başlarsa ogretmen önce ona okuma yazma öğretmek zorundadırlar yani ogretmen sınıfta harfleri anlatır bilen öğrenci icin ekstra etkinlik verir. Hic bir ogretmen 1.sinifta okuma yazma bilmeyen bir ogrencisi varken bu da evde ogrensin ben bilenler icin noktalama isaretlerine geceyim demez diyemez. Kendinizi yemek kursuna gittiğinizi hayal edin ve 6 ay boyunca kirs hocasinin sinifta en temel egitimden baslayip biber nasil dogranir pilav nasil yapılır anlattığını ve hocanin sizin elinize bir tencere verip sen istersen bunlri biliyorsun tatlini yap ben arada sana da bakarim dedigini sikilmazmisiniz ? Okuma yazma bilen her ogrencim de bunu yasadim basarisiz olmalarinin en buguk nedeni çocuklarda olusan ben zaten biliyorum bunlari ogretmeni dinlemesem de olur dusuncesi idi. Cunku bil.edigi konulara geldigimde de artik ben nasilsa herseyi biliyorum modunda oluyorlar. Ilginizi anlıyorum cocugunuz icin biseyler yapmak istiyordunuz ama birakin okuma yazmayi ogretmeni yapsin siz evde onun zekasini geliştirecek etkinlik yapin yabanci dil ogretin mesela ya da 1 calgi aleti calmayi öğrensin 4 6 yas muzik ve yabanci dil icin kritik yaslarsir bu yaşlarda ogrendigi onun icin cok kalıcı olur. Çocuğunuzun algisi aciksa okulda da cok kolay öğrenir zaten ama yabanci dilini belki bu kadar ilerletemeyebilir. Coklu zeka kuramini arastirin ve çocuğumuzun her zeka alanini nasil gelistireceginizi belirleyin buna yönelik calismalar yapin.

Ben bir öğretmenim hanimefendi siz gorumcenizden komsunuzdan vs den duyduklarinizi paylasiyorsunuz biz ise birebir bunu yasiyoruz. Istediginiz ogretmene verin cocugunuzu ama.sinifta 1 kisi bile okuma yazma bilmeden başlarsa ogretmen önce ona okuma yazma öğretmek zorundadırlar yani ogretmen sınıfta harfleri anlatır bilen öğrenci icin ekstra etkinlik verir. Hic bir ogretmen 1.sinifta okuma yazma bilmeyen bir ogrencisi varken bu da evde ogrensin ben bilenler icin noktalama isaretlerine geceyim demez diyemez. Kendinizi yemek kursuna gittiğinizi hayal edin ve 6 ay boyunca kirs hocasinin sinifta en temel egitimden baslayip biber nasil dogranir pilav nasil yapılır anlattığını ve hocanin sizin elinize bir tencere verip sen istersen bunlri biliyorsun tatlini yap ben arada sana da bakarim dedigini sikilmazmisiniz ? Okuma yazma bilen her ogrencim de bunu yasadim basarisiz olmalarinin en buguk nedeni çocuklarda olusan ben zaten biliyorum bunlari ogretmeni dinlemesem de olur dusuncesi idi. Cunku bil.edigi konulara geldigimde de artik ben nasilsa herseyi biliyorum modunda oluyorlar. Ilginizi anlıyorum cocugunuz icin biseyler yapmak istiyordunuz ama birakin okuma yazmayi ogretmeni yapsin siz evde onun zekasini geliştirecek etkinlik yapin yabanci dil ogretin mesela ya da 1 calgi aleti calmayi öğrensin 4 6 yas muzik ve yabanci dil icin kritik yaslarsir bu yaşlarda ogrendigi onun icin cok kalıcı olur. Çocuğunuzun algisi aciksa okulda da cok kolay öğrenir zaten ama yabanci dilini belki bu kadar ilerletemeyebilir. Coklu zeka kuramini arastirin ve çocuğumuzun her zeka alanini nasil gelistireceginizi belirleyin buna yönelik calismalar yapin.
Telefondan yazıyorum yazim hatalari icin kusura bakmayin

Bende öğretmenim ve çoklu zeka kuramı ne biliyorum ayrıca size görümcemden duyduklarımı söylemiyorum çevremde okuma bilerek okula başlayan bir çok çocuk var dedim ve bunları örnek verdim ve daha önce de dediğim gibi ben çocuğumu okuma öğreteceğim diye zorlamadım anne baba öğretmen olunca evde kitaplarla bı hayli haşır neşir oldu soruyordu burada ne yazıyor bu ne harfi diye sürekli biz de merakını giderdik 3 yaşında rakamları ve harfleri biliyordu 4 yaşında hediye gelen bir okuma seti ile okumaya başladı yani oturup ben hergün ders yapmadım okuma öğreteceğim diye. Matematik ilgisi de hep vardı okul öncesi kitapları almıştım birkaç tane onlarda basit matematik işlemleri oluyordu onları yapa yapa ilerletti İngilizce öğretmek istedim ama ilgisi yok ve ben de zorlamıyorum her çocuğun ilgi ve zekası farklı yönde oluyor her çocuk müziğe yetenekli olamıyor mesela onun yeteneği başka yönde oluyor. Ayrıca yazma öğretmedim zaten şu an kas gelişimi de buna uygun değil ve yazmayı okula başlayınca öğrenmesini istiyorum. Size okuma bilmeyen çocuk varken sınıfta noktalama anlatın demiyorum ama öğretmen bir orkestra şefi gibi olmalı okuma bileni de bilmeyeni de aynı anda idare edebilmeli bütün çocukların ilgisini canlı tutabilmeli birine okuma öğreteceğim diye diğerlerine iki fotokopi verip sen de bunları yap dememeli ben seninle ilgilenmem okuma bilmeyenler var dememeli. Bir sınıf içerisinde farklı seviyelerde bir çok çocuk var siz tek bir program uygulayamazsınız uygularsanız iyi bir potansiyele sahip öğrencileri kaybedersiniz ki anlattığınıza göre kaybetmişsiniz yazık çocuklara üzüldüm. Siz gün boyu aynı sınıfta bir öğrenci grubunu es geçip sadece diğer grup ile ilgilenirseniz o çocukların ilgisi elbetteki kaybolur.

Benim çocuğum da bu sene başlayacak 1. Sınıfa. Okuma ve yazma biliyor. Özellikle ogretmedim ama evde büyük öğrenci olunca birazda meraklı olunca öğrendi. Üçüncü sınıf öğrencilerinden hızlı kitap okuyor. Benim bu sene gondermeme hakkım var mı acaba. Ya da bu sene sadece uzaktan eğitim talep edemez miyim. Çok çekiniyorum çünkü. Arkadaş edinecemeyeck o yüzden üzülürüm ama bir yandan da sağlık çok arada kaldım

Back
X