Ben bir öğretmenim hanimefendi siz gorumcenizden komsunuzdan vs den duyduklarinizi paylasiyorsunuz biz ise birebir bunu yasiyoruz. Istediginiz ogretmene verin cocugunuzu ama.sinifta 1 kisi bile okuma yazma bilmeden başlarsa ogretmen önce ona okuma yazma öğretmek zorundadırlar yani ogretmen sınıfta harfleri anlatır bilen öğrenci icin ekstra etkinlik verir. Hic bir ogretmen 1.sinifta okuma yazma bilmeyen bir ogrencisi varken bu da evde ogrensin ben bilenler icin noktalama isaretlerine geceyim demez diyemez. Kendinizi yemek kursuna gittiğinizi hayal edin ve 6 ay boyunca kirs hocasinin sinifta en temel egitimden baslayip biber nasil dogranir pilav nasil yapılır anlattığını ve hocanin sizin elinize bir tencere verip sen istersen bunlri biliyorsun tatlini yap ben arada sana da bakarim dedigini sikilmazmisiniz ? Okuma yazma bilen her ogrencim de bunu yasadim basarisiz olmalarinin en buguk nedeni çocuklarda olusan ben zaten biliyorum bunlari ogretmeni dinlemesem de olur dusuncesi idi. Cunku bil.edigi konulara geldigimde de artik ben nasilsa herseyi biliyorum modunda oluyorlar. Ilginizi anlıyorum cocugunuz icin biseyler yapmak istiyordunuz ama birakin okuma yazmayi ogretmeni yapsin siz evde onun zekasini geliştirecek etkinlik yapin yabanci dil ogretin mesela ya da 1 calgi aleti calmayi öğrensin 4 6 yas muzik ve yabanci dil icin kritik yaslarsir bu yaşlarda ogrendigi onun icin cok kalıcı olur. Çocuğunuzun algisi aciksa okulda da cok kolay öğrenir zaten ama yabanci dilini belki bu kadar ilerletemeyebilir. Coklu zeka kuramini arastirin ve çocuğumuzun her zeka alanini nasil gelistireceginizi belirleyin buna yönelik calismalar yapin.