• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şimdi ufacık 6 7 yaşındakiler okula mı başlıyor?

Özelden mesaj olarak atabilir misiniz? Bu sene sırf oğlum birinci sınıf olacak diye iş hayatına ara verdim. Onunla ilgileneceğim bol vaktim var 🙏
Öğretmen veli toplantısı yaptı. Bi set alacakmışız bilfen yayıncılık. Uzaktan eğitim yaparım ben dedi. Uzaktan eğitimden kastınız canlı ders mi dedim evet dedi🤔 yapar mı acaba gerçekten merak içindeyim..
Merhaba özel okul mu devlet okulu mu? Merak ettim. Bizim henüz öğretmenlerimiz bile belli değil de. Her zamanki gibi son zamanı bekliyorlar sanırım.

Merhaba özel okul mu devlet okulu mu? Merak ettim. Bizim henüz öğretmenlerimiz bile belli değil de. Her zamanki gibi son zamanı bekliyorlar sanırım.
Devlet okulu. Geçtiğimiz pazartesi okul bahçesinde toplantı yaptı öğretmenimiz. İhtiyaç listesi verdi, ek kaynak kullanacağını söyledi ve tanıttı. Ancak o da okulların ne şartlarla açılacağını bilmiyordu. Tahminlerini söyledi. Sonrasında da bakan açıkladı zaten birbirine yakın şeyleri..
Bende okul tişörtü alsam mı almasam mı diye son günleri bekliyorum açıkcası😅

Bizim belli ama haftaya açıklayacaklar 350 veli eekenden okula üşüşmesin diye. Sorana belli değil deniyordur muhtemelen

Bizim belli ama haftaya açıklayacaklar 350 veli eekenden okula üşüşmesin diye. Sorana belli değil deniyordur muhtemelen
Doğrusu da bu olmalı zaten hatta koysunlar listeleri İnternete kimse okula gitmesin bile. E açıklamadılarsa siz nasıl biliyorsunuz?

Doğrusu da bu olmalı zaten hatta koysunlar listeleri İnternete kimse okula gitmesin bile. E açıklamadılarsa siz nasıl biliyorsunuz?
Öğretmenim benim listem belli kura çektik zaten.
İnternete de koyacaklar ama sınıf öğrenmekle bitmiyor ki, sınıf değişimi isteyen, ne olacağını öğrenmek isteyen koşuyor okula. Pazartesi listeler paylaşılmaya başlanır

Öğretmenim benim listem belli kura çektik zaten.
İnternete de koyacaklar ama sınıf öğrenmekle bitmiyor ki, sınıf değişimi isteyen, ne olacağını öğrenmek isteyen koşuyor okula. Pazartesi listeler paylaşılmaya başlanır
Anladım. Madem kura çekiliyor sınıf değişimi isteyenler kabul ediliyormu ki?

Vakalar 1700ü bulmuşken bende aynı fikirdeyim. Demekki yalnız değilim.
Vakaların 1700 olduğuna inanmıyorsunuzdur umarım.
Ha ama sadece istanbul veya ankaradan bahsediyorsak doğru olabilir tabi... Ülke geneli 1700 imkansız :) hastanede çalışan tanıdıkları olanlar daha iyi bilir

Hocam bende 1. Sınıf annesiyim göndermek istemiyorum ama göndermediğimde çocuğumun 1 yılı gitmesin okulun öğretmenin yerini tutamam ama okuma yazma işini evde uzaktan eğitimle öğretmenle iletişim kurarak halledebiliriz diye düşünüyorum
Bende bir öğretmen olarak şimdi birinci sınıfa başlayacak çocuğum olsa göndermezdim eba dan dersleri takip edebilirsiniz öğretmeniyle de iletişim içinde olursunuz ben 4 yaşındaki oğluma okuma toplama çıkarma öğrettim evde yapılamayacak birşey değil ve hiç bir şey sağlıktan kıymetli değil en azından bir süre göndermeyin ve duruma bakın Allah kolaylık versin

Bende bir öğretmen olarak şimdi birinci sınıfa başlayacak çocuğum olsa göndermezdim eba dan dersleri takip edebilirsiniz öğretmeniyle de iletişim içinde olursunuz ben 4 yaşındaki oğluma okuma toplama çıkarma öğrettim evde yapılamayacak birşey değil ve hiç bir şey sağlıktan kıymetli değil en azından bir süre göndermeyin ve duruma bakın Allah kolaylık versin
Az önce sağlık bakanın Van daki hasta çocukları ziyaret ettiği fotoğrafları gördüm sosyal medyada çok üzüldüm Allah şifa versin hepsine

Ama iste siz ogretmensiniz.
her velide sizce bu potansiyel olabilir mi? Mumkun degil. Sayilarin,harflerin sadece yazilisini gostermek onemli degil ki,kalemi tutmayi bile ogretmen gosterir,harflerin her birinin yönü var,dogru yönü kullanarak yazmayi ogretmek lazim. Bunu ancak ogretmenler ve benim gibi ogretmen cocuklari bilir. Ben evde ogretecegim diyenler keske hic bir sey yapmasa da isi ogretmene biraksa. Yanlisi duzeltmek,sifirdan ogretmekten daha zordur

Salginda ikinci dalga icin ilkbahar aylarini soyluyorlar, belki yillarca surecek kurtulmamiz. Sonu olmayan bir durum. Allah herkese kolayliklar versin.

Merhabalar
Haberi okuduğumda beri sanki üzeme bi öküz oturdu. Cumhurbaşkanın açıklamasına göre kesinleşmiş mi oldu yani 1. Sınıfların okula gitmesi? Şimdiye kadar nede olsa açılmaz düşüncesiyle rahatmışım aslında. 1 yaşında bebeğim de var. Nasıl olacak hep birlikte nasıl gidip geleceğiz? Ay ne düşüneceğimi şaşırmış durumdayım. Beni biraz rahatlatır mısınız?
İstemiyorsaniz gondermeyin devamsiz yazilmayacak ailenin kararina kalmis.

Devlet okulu. Geçtiğimiz pazartesi okul bahçesinde toplantı yaptı öğretmenimiz. İhtiyaç listesi verdi, ek kaynak kullanacağını söyledi ve tanıttı. Ancak o da okulların ne şartlarla açılacağını bilmiyordu. Tahminlerini söyledi. Sonrasında da bakan açıkladı zaten birbirine yakın şeyleri..
Bende okul tişörtü alsam mı almasam mı diye son günleri bekliyorum açıkcası😅
Ay ne güzel en azından öğretmeninizi öğrenmişiniz. Siz okula gönderecek misiniz çocuğunuzu? Bende okul kıyafeti konusunda çok kararsızım uzaktan eğitim tercih etmeyi düşünüyorum. Acaba okula hiç çağırmazlar mı? Bu sene okul kıyafetine hiç gerek kalmaz mı böyle devam ederse?

Ay ne güzel en azından öğretmeninizi öğrenmişiniz. Siz okula gönderecek misiniz çocuğunuzu? Bende okul kıyafeti konusunda çok kararsızım uzaktan eğitim tercih etmeyi düşünüyorum. Acaba okula hiç çağırmazlar mı? Bu sene okul kıyafetine hiç gerek kalmaz mı böyle devam ederse?
Yani eğer 2 gün olarak açılırsa gönderirim diye düşünüyorum. 3 saat kalacaklarmış.
Ama bence zaten açılmasıyla kapanması 1 ayı bile bulmayacak🤷‍♀️

Merhaba o minislerden biraz daha buyuk bir oglum var 4ncu sinif olacak bu sene uzaktan egitime devam ediyoruz okul acilsada gondermeyi hic istemiyorum cnku aylardir binadaki birkac arkadasi disinda kimseyle gorusturmedik kendimizde elimizden geldigince izole olduk artik markete gitmek bile gezme ile esdeger geliyor o derece 😊sabah canli ders sonrasi rehberlik saatinde ogretmenimize ne olur bu durum diye sordugumuzda 1nci siniflar baslayacak bakalim ne olacak onlar daha kucuk sisteme alisir ve okul icinde vakalr artmazsa bizde baslariz heralde dedi 😞😵o minicik yavrulari denek olarak mi kullanacagiz yani inanin vicdanim el vermiyor okullarin acilmasina
Kendi cocugumu gondermemek icin elimden geleni yapacagim

Ama iste siz ogretmensiniz.
her velide sizce bu potansiyel olabilir mi? Mumkun degil. Sayilarin,harflerin sadece yazilisini gostermek onemli degil ki,kalemi tutmayi bile ogretmen gosterir,harflerin her birinin yönü var,dogru yönü kullanarak yazmayi ogretmek lazim. Bunu ancak ogretmenler ve benim gibi ogretmen cocuklari bilir. Ben evde ogretecegim diyenler keske hic bir sey yapmasa da isi ogretmene biraksa. Yanlisi duzeltmek,sifirdan ogretmekten daha zordur

Salginda ikinci dalga icin ilkbahar aylarini soyluyorlar, belki yillarca surecek kurtulmamiz. Sonu olmayan bir durum. Allah herkese kolayliklar versin.
Ben sınıf öğretmeni değilim ona rağmen öğrettim bir okuma yazma seti yeterli gerçekten üstünde durulursa öğretilebilir Mutlu Elma diye bir yayının setini vermişti görümcem o sınıf öğretmeni onunla öğrettim matematik için de basit matematik kitapları var hemde çok eğlenceli oyun oynayarak öğrettim oğluma inanın zor değil şimdi birinci sınıf matematik testlerini cözebiliyor tabiki okul ortamında öğreneceklerinin hepsini veremeyiz ama okulda sosyal mesafe maske vb kuralların ne kadar uygulanabileceğini görmek durumu gözlemlemek için en azından birkaç hafta göndermemeyi daha mantıklı buluyorum ben

Ben sınıf öğretmeni değilim ona rağmen öğrettim bir okuma yazma seti yeterli gerçekten üstünde durulursa öğretilebilir Mutlu Elma diye bir yayının setini vermişti görümcem o sınıf öğretmeni onunla öğrettim matematik için de basit matematik kitapları var hemde çok eğlenceli oyun oynayarak öğrettim oğluma inanın zor değil şimdi birinci sınıf matematik testlerini cözebiliyor tabiki okul ortamında öğreneceklerinin hepsini veremeyiz ama okulda sosyal mesafe maske vb kuralların ne kadar uygulanabileceğini görmek durumu gözlemlemek için en azından birkaç hafta göndermemeyi daha mantıklı buluyorum ben
Elbette,gondermeme isteginizi normal karsiliyorum zaten. Cocuklarimiz esit sartlara sahip degil, dagda koyde pek cok cocuk var,aileler asla ilgilenmez. Ilgilenenler de teknigini bilmeden sadece ogretmis olmak icin ogretirler asla ogretmeninki gibi olamaz.

Özellikle öğretmen arkadaşlara sormak istiyorum. Çocuğumun okuması kelimeler çok uzun olmadığı sürece sorunsuz. Toplama çıkarma 2şerli 5erli 10arlı ritmik saymaları zıt kavramları basit problem çözümleri tam ve yarım saatleri genel anlamda paralarımızı öğrettim.
Dikte çalışması yaptırıyorum ama pek iyi sayılmaz. Benim yardımımla ilerliyor. Ekte yazısını koydum.
Sizce doğru mu ilerliyorum? Harfleri aynı boyda yazamıyor sürekli ben uyarıyorum. İlk aşamada kelimeleri doğru yazması mı önemli? Yazısının güzelliğine çirkinliğine takılmayıp bunaltmasam mı?

Eklentiler

• IMG_20200910_223551.webp
    IMG_20200910_223551.webp
    25,3 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_20200910_223540.webp
    IMG_20200910_223540.webp
    34,1 KB · Görüntüleme: 43
Back
X