- 23 Ağustos 2012
- 51.314
- En iyi cevaplar
- 1
- 238.898
- 898
- Konu Sahibi Sudansebepler
linçleneceğimi göze alarak yazmadan geçemeyeceğim
bu pandemi sadece Türkiye'de yok. Avrupada bile vaka sayıları hızla artmasına rağmen okullar açıldı.
hatta İngiltrede çocuklarını okula göndermeyenlere para cezası verileceği söylenmiş.
çok evhamlı bi milletiz.. tedbir olsun elbet ama biz biraz abartıyoruz..
ayrıca çocuklarını tatile götürüp okul açılmasına gelince ayy pandemi var gönderemem diyenleri de gördü bu millet..
Tamam da canım ablacım Avrupa'daki ülkelerin başa çıkma yöntemi farklı. Ben Almanyadayım mesela burda:
- Mart ortasından beri şirketler çalışanları ev ofise gönderdi
- insanlar kurallara uydu
- Virüs verileri başından beri doğruydu
- Tüm ülkelerle sınırlar kapatıldı, uçuşlar kesildi
- nüfus yoğunluğu az, yaşlı nüfus çok
- Sağlık organizasyonu çok hızlı oldu, bizim şehirde bana yakın büyük 1 stadyum var 4 günde hastaneye çevirdiler hem de yataklı
Sonuç: Benim şehir 800 vaka/ 4 milyon nüfus
Eee Türkiyeye bakarsak:
- Ticaret ölmesin para gitmesin diye rakamlar çarpıtılıyor, hükmet bariz yalan söylüyor şimdi bile. Siz yaşadığınız şehirdeki vaka sayısını net biliyor musunuz mesela?
- Hacca izin verildi, gelenler covid yaydı
- Yine para gitmesin diye hiçbir seyahat yasağı olmadı neredeyse, bayramda herkes bir yerlere gitti geldi yaydı kaptı sonucu görüyorsunuz
- Tekrar yazıyorum veriler çarpıtılıyor. Tam şu an Ankarada kaç kişi enfektedir mesela, net kimse bilmiyor.
- genç nüfus çok, okula giden işe giden insan sayısı çok. Çocuk sayısı ve çocuklu ev sayısı daha fazla o yüzden Avrupa'daki yöntem bizde çalışmaz
- Kuralları takan var takmayan var düğün yapan var, komşu komşu gezen var. Pozitif olup kendini karantina etmeyen tiplerden de çokça var
- Hastaneler doluyor taşıyor doktorun hemşirenin canı çıkıyor. Öte yandan özel hastaneler pandemi hastanesi değil çünkü SGK ödeme yapamıyor. Burda doğru olan belki ohal ilan edip özel hastaneyi zorla pandemi hastanesi yapmak ama onun için de gerçek sayıları çarpıtmadan açıklamak gerekiyor.
Sonuç: Yalan dolandan oluşan berbat bir kriz yönetimi. Daha doğrusu olmayan bir kriz yönetimi.
Son düzenleme: