• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şimdi ufacık 6 7 yaşındakiler okula mı başlıyor?

linçleneceğimi göze alarak yazmadan geçemeyeceğim
bu pandemi sadece Türkiye'de yok. Avrupada bile vaka sayıları hızla artmasına rağmen okullar açıldı.
hatta İngiltrede çocuklarını okula göndermeyenlere para cezası verileceği söylenmiş.
çok evhamlı bi milletiz.. tedbir olsun elbet ama biz biraz abartıyoruz..
ayrıca çocuklarını tatile götürüp okul açılmasına gelince ayy pandemi var gönderemem diyenleri de gördü bu millet..

Tamam da canım ablacım Avrupa'daki ülkelerin başa çıkma yöntemi farklı. Ben Almanyadayım mesela burda:

- Mart ortasından beri şirketler çalışanları ev ofise gönderdi
- insanlar kurallara uydu
- Virüs verileri başından beri doğruydu
- Tüm ülkelerle sınırlar kapatıldı, uçuşlar kesildi
- nüfus yoğunluğu az, yaşlı nüfus çok
- Sağlık organizasyonu çok hızlı oldu, bizim şehirde bana yakın büyük 1 stadyum var 4 günde hastaneye çevirdiler hem de yataklı

Sonuç: Benim şehir 800 vaka/ 4 milyon nüfus

Eee Türkiyeye bakarsak:

- Ticaret ölmesin para gitmesin diye rakamlar çarpıtılıyor, hükmet bariz yalan söylüyor şimdi bile. Siz yaşadığınız şehirdeki vaka sayısını net biliyor musunuz mesela?

- Hacca izin verildi, gelenler covid yaydı

- Yine para gitmesin diye hiçbir seyahat yasağı olmadı neredeyse, bayramda herkes bir yerlere gitti geldi yaydı kaptı sonucu görüyorsunuz

- Tekrar yazıyorum veriler çarpıtılıyor. Tam şu an Ankarada kaç kişi enfektedir mesela, net kimse bilmiyor.

- genç nüfus çok, okula giden işe giden insan sayısı çok. Çocuk sayısı ve çocuklu ev sayısı daha fazla o yüzden Avrupa'daki yöntem bizde çalışmaz

- Kuralları takan var takmayan var düğün yapan var, komşu komşu gezen var. Pozitif olup kendini karantina etmeyen tiplerden de çokça var

- Hastaneler doluyor taşıyor doktorun hemşirenin canı çıkıyor. Öte yandan özel hastaneler pandemi hastanesi değil çünkü SGK ödeme yapamıyor. Burda doğru olan belki ohal ilan edip özel hastaneyi zorla pandemi hastanesi yapmak ama onun için de gerçek sayıları çarpıtmadan açıklamak gerekiyor.

Sonuç: Yalan dolandan oluşan berbat bir kriz yönetimi. Daha doğrusu olmayan bir kriz yönetimi.

Son düzenleme:
Annem pandemi hastanesinde çalışıyor acilde sedye bile yok hastane dolup taşıyor dedi

Hastaneye yatması gerekenler de yer bulamıyor servisler dolu yoğun bakım dolu tek yatak yok dedi

Yakalanmayın yani yakalanırsanız tibbi yardım alamıyorsunuz😶
Cidden kapsak ne yapıcaz acaba..hadi kendimi geçtim, Allah korusun koah annem var. Ben hariç kimseyle görüşmüyor ama nolur nolmaz, kaparsa ne yapıcaz :( çok ürkütüyor beni, özellikle ailem için çok endişeleniyorum. İtalya’nın salgının en başındaki haline düştük. Şimdi onlar tatil yapıyor, biz hastanede yer bulamıyoruz..hele sağlıkçılarda nasıl bir dayanma gücü varmış, helal olsun. 😔

Cidden kapsak ne yapıcaz acaba..hadi kendimi geçtim, Allah korusun koah annem var. Ben hariç kimseyle görüşmüyor ama nolur nolmaz, kaparsa ne yapıcaz :KK43: çok ürkütüyor beni, özellikle ailem için çok endişeleniyorum. İtalya’nın salgının en başındaki haline düştük. Şimdi onlar tatil yapıyor, biz hastanede yer bulamıyoruz..hele sağlıkçılarda nasıl bir dayanma gücü varmış, helal olsun. 😔
Sanırım ben virüs kaptım.
Şimdi ne yapacagım onun derdindeyim :(

1. Sınıfım 51 öğrencim var. Kaça bölmem lazım? Ve benim gibi +7 şube daha.

21'e..
21 günde bütün sınıfa e sesini öğretmiş olursun.
1.dönem alfabe bitse sene sonuna iki harfi yan yana getirebilirsiniz..
o değil de meb in dağıttığı bir şişe dezenfektanı nasıl böleceksiniz ben en çok onu merak ediyorum :KK53:

Seminerde ogretmen hastalandi haber oldu olay oldu aylardır bankada calisanlar hastalanmadi mi
market elemanlari peki onlar hastalanmadi mi otobus soforleri hastalanmadi mi ?Bunlari niye haber yapmiyoruz? Olay yapmiyoruz? Tum meslekler hastalanabilir ogretmenlere covid in dokunmamasi mi gerekli?Gecin artik bunları.

Valla ben öğretmen değilim, her gün işe de gidiyorum ama burada 1 milyon öğretmen ve 15 milyon civarı öğrenciden bahsediyoruz. Bu insanların daha normal zamanda sabun için bütçesi olmayan okullarda havasız küçücük sınıflarda sıkış tıkış oturmasının gerçekten sürdürülebilir yanı yok.
Servisle okula gidecekler servis şoförleri hasta olacak, e bu öğrenciler yemek yiyecek yemekhaneler, kantinler açılması lazım. Bu işin düzgün yürütülebileceğini sanmıyorum

Seminerde ogretmen hastalandi haber oldu olay oldu aylardır bankada calisanlar hastalanmadi mi
market elemanlari peki onlar hastalanmadi mi otobus soforleri hastalanmadi mi ?Bunlari niye haber yapmiyoruz? Olay yapmiyoruz? Tum meslekler hastalanabilir ogretmenlere covid in dokunmamasi mi gerekli?Gecin artik bunları.
Millet anlayamadı mesele covid ve öpretmenler değil. Kapalı ortam ve kalabalık yoluyla taşıyıcı olarak kendisi belirti göstermeyen öğrencilerden ailelere yayılıp hastalığın ülke genelinde artması... Şu yorum nezdinde genele yazıyorum. Sadece Öğretmenler hasta olacak değil herhalde. Hastalık insan seçmiyor.ülke genelinde patlayacak diye endişeleniyorum. Benim olmamla kalmayacak çünkü bulaşıcı bir hastalık biliyorsunuz. Yeterince açıklayıcı olmuştur inşallah

Covid diye bir sey bilinmeseydi o cocuga grip teşhisi konacakti ve ilaclarla evde atlatacakti zaten su an yan etkisi bilinemeyen ilaçlarla cebellesiyir bence.
Okul haftada 2 gun olacak.sinif sayisi 10 u gecerse 5 cocuk 2gun diger 5 cocuk 2 gun şeklinde bölünecek. Bu kadar korku fazla cocugu evde tutunca anne baba işe gitmek.zorunda bulasacaksa bulaşacak dağ başında yaşamak lazim kaçıp bu da imkansiz.
Birçoğuna domuz gribi tehşhisi kondu şubat ayında, tat ve koku kaybı yaşayan bir öğretmenimiz oldu, çocuklar en az 3-4 kez doktora gittiler çünkü iyileşemediler. Bu süreçte ben hiç hastalanmadım, eşim hayatında geçirdiği en kötü gribi(?) geçirdi, öğretmen arkadaşlarımdan biri ocak ve şubatta sürekli hastaydı ve kayınvalidesi grip olup vefat etti.
Covid bilinmeyince, böyle oluyor.
Bir de lütfen çocuklardan bahsederken kendi çocuklarınızı/ yakınlarınızı düşünün.
Annesi olsaydınız "Çıkarın hastaneden evde yedi günde nurofen cold ve nane limon içer bir de tavuk suyu yaparım, iyileşir" diyebilir miydiniz?

1. Sınıfım 51 öğrencim var. Kaça bölmem lazım? Ve benim gibi +7 şube daha.

şaka gibi ya

bir de yazalım bu okul İstanbul da

hani şu taşı toprağı altın olan şehir

herkesin 3 o da yetmez 5 çocuk yapması gereken ülkenin megapol kentinde

senin için kolaylıklar ve sağlık dilemekten başka elimden bir şey gelmiyor

Tamam da canım ablacım Avrupa'daki ülkelerin başa çıkma yöntemi farklı. Ben Almanyadayım mesela burda:

- Sağlık organizasyonu çok hızlı oldu, bizim şehirde bana yakın büyük 1 stadyum var 4 günde hastaneye çevirdiler hem de yataklı

Eee Türkiyeye bakarsak:

- Ticaret ölmesin para gitmesin diye rakamlar çarpıtılıyor, hükmet bariz yalan söylüyor şimdi bile. Siz yaşadığınız şehirdeki vaka sayısını net biliyor musunuz mesela?

- Yine para gitmesin diye hiçbir seyahat yasağı olmadı neredeyse, bayramda herkes bir yerlere gitti geldi yaydı kaptı sonucu görüyorsunuz

- Tekrar yazıyorum veriler çarpıtılıyor. Tam şu an Ankarada kaç kişi enfektedir mesela, net kimse bilmiyor.

- genç nüfus çok, okula giden işe giden insan sayısı çok. Çocuk sayısı ve çocuklu ev sayısı daha fazla o yüzden Avrupa'daki yöntem bizde çalışmaz

- Kuralları takan var takmayan var düğün yapan var, komşu komşu gezen var. Pozitif olup kendini karantina etmeyen tiplerden de çokça var

- Hastaneler doluyor taşıyor doktorun hemşirenin canı çıkıyor. Öte yandan özel hastaneler pandemi hastanesi değil çünkü SGK ödeme yapamıyor. Burda doğru olan belki ohal ilan edip özel hastaneyi zorla pandemi hastanesi yapmak ama onun için de gerçek sayıları çarpıtmadan açıklamak gerekiyor.

Sonuç: Yalan dolandan oluşan berbat bir kriz yönetimi. Daha doğrusu olmayan bir kriz yönetimi.

Cherry bu dediklerinin farkındayım, maalesef farkındayım
ama bu değişmeyecek nihayetinde kafa yapısı belli çünkü
aşı bulunmuş olsa bizim ülkeye gelene kadar kim bilir kaç zaman geçecek
ee nolacak bu çocuklar sıfırlanana kadar gitmeyecek mi

Cherry bu dediklerinin farkındayım, maalesef farkındayım
ama bu değişmeyecek nihayetinde kafa yapısı belli çünkü
aşı bulunmuş olsa bizim ülkeye gelene kadar kim bilir kaç zaman geçecek
ee nolacak bu çocuklar sıfırlanana kadar gitmeyecek mi

katıldım

ama yukarıda koalina yazmış sınıf 51 kişi yazı ile elli bir

elli bir kişinin virüs yokken bile hepsinin sağlıklı kalması olanaksız nerede ise kışın kapalı sınıfta

hani diyoruz ya işe gidiyoruz vs vs

51 çocuk bir de öğretmen 52 kişi

anne baba çalışsa 100 ayrı işyeri

sonuçta 100 ayrı işyerinden insan bir araya gelmiş oralarda da 100 kişi çalışsa nerede ise binlerce kişi birlikte yaşamış gibi oluyor

mesela düğünlere vs kızıyoruz ki bence yasaklanmalıydı

ama düğünde bin kişi nadir oluyor (o büyüklerin düğünü 1500 kişi olan)

her gün çeşit çeşit işyerinde çalışan kişilerin çocuğu bir arada olunca da nerede ise tüm şehir bir arada olmuş oluyor

bizim sitede çocuklar oynuyor

10 tane çocuk anne baba 20 işyeri

komşunun biri hasta oldu bir ay çocuklar da çıkmadı ama eşi dahil kimseye bulaşmadı

fakat ne kadar süre ile izole yaşanır o ayrı sorun

çünkü 6 ayda çocukların şekli şemali kaydı online

katıldım

ama yukarıda koalina yazmış sınıf 51 kişi yazı ile elli bir

elli bir kişinin virüs yokken bile hepsinin sağlıklı kalması olanaksız nerede ise kışın kapalı sınıfta

hani diyoruz ya işe gidiyoruz vs vs

51 çocuk bir de öğretmen 52 kişi

anne baba çalışsa 100 ayrı işyeri

sonuçta 100 ayrı işyerinden insan bir araya gelmiş oralarda da 100 kişi çalışsa nerede ise binlerce kişi birlikte yaşamış gibi oluyor

mesela düğünlere vs kızıyoruz ki bence yasaklanmalıydı

ama düğünde bin kişi nadir oluyor (o büyüklerin düğünü 1500 kişi olan)

her gün çeşit çeşit işyerinde çalışan kişilerin çocuğu bir arada olunca da nerede ise tüm şehir bir arada olmuş oluyor

bizim sitede çocuklar oynuyor

10 tane çocuk anne baba 20 işyeri

komşunun biri hasta oldu bir ay çocuklar da çıkmadı ama eşi dahil kimseye bulaşmadı

fakat ne kadar süre ile izole yaşanır o ayrı sorun

çünkü 6 ayda çocukların şekli şemali kaydı online
7 şubeyiz, hepsi 50 kişi ortalama. Şu an sadece birler olsa ve iki gün 3 şube gitse bile teneffüslerde falan 150 öğrencinn muhattap olması demek.
Bize mesaj geldi dezenfektanlarınızı hazırlayın diye. Ben bu kadar çocuğun dezenfektanını nereye kadar karşılayabilirim en basitinden?

Benim oğlum da bir aydır kreşe gidiyor. Kreşler açık okullar neden kapalı diyenler vardı nick hatırlamıyorum. Oğlumun sınıf iki kişi, yemekler sınıflarda yeniyor, bahçe dönüşümlü kullanılıyor. Sağlık görevlisi kapıda karşılayıp ateş ölçüp maskeli olarak alıyor. Ortka kullanım alanlarından çocuklar maskeli geçip sadece sınıflarında çıkartıyorlar maskeyi. Ve maskeli teslim ediliyor. Önlem var yani zaten 2-3-5 çocukla önlem kolay. Ben 50 kişilik sınıfı ikiye bölsem bile sosyal mesafeye uyan bir sınıf elde edemiyorum. Bir tarafta böyle gerçekler de var, özel okulların açılması zor değil, az mevcudu olan devlet okulları da aynı şekilde. Bir yandan da bizim gibi yığılan okullar var, hayırlısı diyorum artık corona olmamak imkansız.

7 şubeyiz, hepsi 50 kişi ortalama. Şu an sadece birler olsa ve iki gün 3 şube gitse bile teneffüslerde falan 150 öğrencinn muhattap olması demek.
Bize mesaj geldi dezenfektanlarınızı hazırlayın diye. Ben bu kadar çocuğun dezenfektanını nereye kadar karşılayabilirim en basitinden?

Benim oğlum da bir aydır kreşe gidiyor. Kreşler açık okullar neden kapalı diyenler vardı nick hatırlamıyorum. Oğlumun sınıf iki kişi, yemekler sınıflarda yeniyor, bahçe dönüşümlü kullanılıyor. Sağlık görevlisi kapıda karşılayıp ateş ölçüp maskeli olarak alıyor. Ortka kullanım alanlarından çocuklar maskeli geçip sadece sınıflarında çıkartıyorlar maskeyi. Ve maskeli teslim ediliyor. Önlem var yani zaten 2-3-5 çocukla önlem kolay. Ben 50 kişilik sınıfı ikiye bölsem bile sosyal mesafeye uyan bir sınıf elde edemiyorum. Bir tarafta böyle gerçekler de var, özel okulların açılması zor değil, az mevcudu olan devlet okulları da aynı şekilde. Bir yandan da bizim gibi yığılan okullar var, hayırlısı diyorum artık corona olmamak imkansız.

50 çocuğa birer fıs dezenfaktan sıksan zaten ders biter

onun dezenfektanı bunun kolonyası derken de bir bakarsın hepsi kucak kucağa

1. Sınıfın açılması evet mantıksız ama her sehirden yuz binlerce ogrencinin aynı anda üni okuduğu şehirlere dagılması çok farklı bi mevzu. Yurtlarda kalan ogrenci sayısı evde kalandan çok daha fazla ve 6 kişilik yurt odası bile var. Aynı zamanda en az 10-15 kişi aynı lavaboyu kullanıyor, 2 bin küsür kişi aynı yerde yemek yiyor. Normalde kişi pozitifse karantinaya evine gönderiliyor, yurtlarda kalan öğrenciler nereye gönderilecek? Bir tutmak biraz saçma olmus çoğu ogrencinin izole olabileceği evi bile yokken
Üniversitede farkli bi sehirde okuyan yakinlari yoksa,insanlar bilgi sahibi olmayabilir.ilk günlerden otogarlarin kalabalikligini,kilometrelerce farkli sehirlere seyehati,8 kisilik kyk yurtlarinda nasil kalindigini,katına göre 15_20 kisinin ayni wc yi,banyoyu kullanmak zorunda oldugunu,yemekhanelerin durumunu,kampüsleri bilmiyor olabilirler.Bunlar cok büyük risk ve üniversitelerin acilmasi tüm yurdu ,hepimizi tehdit eder.Bu cocuklar hafta sonlari,ya da ayda bir( uzakligina göre degisir) evlerine geliyor bir de.Bunlarin hepsi toplum sagligini tehdit eder.milyonlarca ögrenci ( 8 milyondu yanlis hatirlamiyorsam) farkli sehirleri birbirine bulastirir.Hic bir egitim kurumu acilmamali.Saglik egitimden ve heer seyden önce gelir.

Peki sizce (öğretmen olduğunuz için soruyorum) birinci sınıf bir çocuk uzaktan eğitimle okumayı yazmayı öğrenebilir mi? Benim de oğlum birinci sınıfa başlayacak ve devlette uzaktan eğitimi nasıl yönlendirecek öğretmeni merak ve endişe içindeyim o_O
Valla konu hakkında bizim de bilgimiz yok ki🙄 ilk hafta bir gün ikinci haftadan sonra iki gün gidecekmişiz falan dediler. Birtane site var okulda çok kullandığımız ben ona bir bakayım birinci sınıf için etkili mi diye size yazarım. Yıllık üyelik alıyorsunuz bildiğim kadarıyla. Fiyatına bakarsınız makul gelirse alırsınız. Çok güzel setler de var öğretmen birini onerir çok etkili olur bence. Moralinizi bozmayın hayirlisiyla bir şekilde atlatacağız bu süreci İnsaAllah ☺️

Eee Türkiyeye bakarsak:

haklisin ama sunu da eklemek lazim,
Almanya aciklama yapti daha gecenlerde,
cok cok kotulesirse istatistikler en son okullari kapaticaz diye.

Localdown sonrasi ilk actiklari kurumlar da ilk okullardi.

Suan universiteleri online olarak actilar mesela, ama ilkokullar kresler orgun olarak acik.

Cunku en onemli grup o grup, uzaktan egitim veremezsin bu yastaki cocuga, belki 3. siniftan itibaren uzaktan egitim dusunulebilir ama okuma yazma ogrenen cocugun okula gitmesi gerek.

Ayrica sosyallesmenin insan sagligindaki onemini de atliyoruz,
biz yetiskinler bile ne kadar zorluk yazsiyoruz, cogu kiside anksiyete bas gosterdi bu surecte,
cocuklar icin daha zor, bu cocuklari bir tam yil boyunca evde tuttugumuzda psikolojilerinin saglam kalmayacagini ongormek de cok zor degil.
Bence canla basla, veli ogretmen mudur el ele, okullari acik tutmaya calismak gerekiyor.

Peki sizce (öğretmen olduğunuz için soruyorum) birinci sınıf bir çocuk uzaktan eğitimle okumayı yazmayı öğrenebilir mi? Benim de oğlum birinci sınıfa başlayacak ve devlette uzaktan eğitimi nasıl yönlendirecek öğretmeni merak ve endişe içindeyim o_O
Şimdi baktım içeriği gayet güzel isterseniz biraz araştırıp üye olun birinci sınıf konuları eğlenceli anlatılmış. Birkaç ekran resmi aldım ama buraya atılmıyor nedense.

Şimdi baktım içeriği gayet güzel isterseniz biraz araştırıp üye olun birinci sınıf konuları eğlenceli anlatılmış. Birkaç ekran resmi aldım ama buraya atılmıyor nedense.
Özelden mesaj olarak atabilir misiniz? Bu sene sırf oğlum birinci sınıf olacak diye iş hayatına ara verdim. Onunla ilgileneceğim bol vaktim var 🙏
Öğretmen veli toplantısı yaptı. Bi set alacakmışız bilfen yayıncılık. Uzaktan eğitim yaparım ben dedi. Uzaktan eğitimden kastınız canlı ders mi dedim evet dedi🤔 yapar mı acaba gerçekten merak içindeyim..

Back
X