Şimdi yeni şeyler söylemek lazım ...

Vilma 37

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2016
2.507
5.330
88
45
Dünle beraber gitti cancağızım,
Ne kadar söz varsa düne ait.
Şimdi yeni şeyler söylemek lazım – Mevlana

Son bir haftadır beni derinden sarsan, kendimi sorgulamama neden olan olaylar yaşadım.

Fark ettim ki eşim bu durumdan rahatsız. Kızım sürekli kilolarıma laf söylemeye başladı. Ben insan içine çıkmak istemiyorum. Herşeyin ötesinde sağlığım için vermek zorundayım ve ben hala olduğum yerde sayıyorum.

Hesapsızca yiyorum ve hiç spor yapmıyorum.

Ben tüm genç kızlığımı çok zayıf geçirdim. Hiç kilo sorunu yaşamadım. Çalışma hayatın başlayınca biraz kilo aldım, normal kilolara geldim.

Hamile kaldım, neden bilmem deli gibi yedim ve 30 kilo almayı başardım.

Sonrasında sayısız diyet yaptım. 5 kilo verdim – 10 kilo aldım. 10 kilo verdim – 15 kilo aldım….

Birgün hayatım birden değişti. Ciddi bir hastalığa yakalandım, çok zor bir tedavi süreci yaşadım. Şimdi nispeten daha kolay bir tedavi devam ediyor. Allah’ın izniyle umarım herşey geçip gidecek.

Birçok hastalıkta olduğu gibi benim rahatsızlığımda da kilo risk artırıcı bir faktör. Sağlıklı beslenmeli, hareket etmeli ve yavaş yavaş ideal kiloma inmeliyim.

Ancak ben bunu başaramıyordum,,,

Sağlığım, mutluluğum, sevdiklerim için başarmalıyım, başaracağım.

Bu süreçte desteklerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Uzun süredir tartılmamıştım. Bu sabah tartıya çıkınca şok oldum. Hayatımda ki en yüksek kilo 89,7
Kilo 89,7
Boy 158 cm
Vücut Kitle Endeksiniz (BMI): 36 kg / metrekare
Sonuç: Şişman (Obez) - II. Sınıf

1. Hedef :
Kilo
87
Vücut Kitle Endeksiniz (BMI): 34.9 kg / metrekare
Sonuç: Şişman (Obez) - I. Sınıf
2. Hedef:
Kilo
74
Vücut Kitle Endeksiniz (BMI): 29.6 kg / metrekare
Sonuç: Aşırı kilolu
3. Hedef:
Kilo 63
Vücut Kitle Endeksiniz (BMI): 24.8 kg / metrekare
Sonuç: Normal kilolu
4. Hedef:
Kilo 57
Vücut Kitle Endeksiniz (BMI): 22.8 kg / metrekare
Sonuç: İdeal Kilo

Umarım hedeflerime ulaşabilirim :)
Biliyorum bu uzun bir yol, ideal kiloma gelmem 1 seneden daha uzun zaman alacak .
Seneye doğum günümde yani 1 Temmuz 2017 'de normal kiloya inmiş olmak ve sağlıkla sevdiklerimle birlikte kutlamak istiyorum.

Kendime bir adım ölçer alacağım.
Hedefim günde 10000 adım.

Günlük olarak yediklerimi ve sporumu yazmaya başlayacağım.

Bugün sabah 50 dk yürüyüş yaptım :)
Diyet nasıl gidiyor umarım iyidir umutsuzluğa kapilma insan isteyince yapamayacağı birsey yok kurtul fazlaliklardan at
Bunlari bir günde kazanmadin bir günde atmayacaksin ama onlar senden gittikçe daha hevesli olacaksın imkansız değil arkadaşım verenler nasıl veriyor demekki mümkün basarilar

Sürekli kendima hatırlatıyorum " yavaş yavaş ancak sağlıkla gidecek bu kilolar "
2017 'ye taşımayacağım bu kiloları :)

1. günün özeti;

Sabah : 1 kk peynir - 4 zeytin - 1 simit
Öğle: 1 kk peynir - 4 zeytin - 1/2 simit; öğle yemeğimi işe getirmeyi unuttuğum için böyle oldu
Ara: 3 erik
Akşam: 3 köfte - 2 dlm ekmek - şalgam suyu
Ara: 70 gr çerez

Toplam Kalori : 1317
Spor : 50 dk hafif tempo yürüyüş

Ketojenik beslenmeyi dusunebilirsiniz. Hastaliginizi bilmiyorum ama ketojenik beslenmenin cesitli norolojik hastaliklar ve kanser turlerini engelleyici hatta tedavi edici ozelligi olduguna dair calismalar var. Ingilizce biliyorsaniz cok fazla bilimsel makale ve kaynak bulabilirsiniz.

Geçmiş olsun ne rahatsızlığınız var.bende romatizma var spor yapmamı çok engelliyor

Adını dahi söylemekten çekindiğimiz çağın hastalığı malesef
İnşallah Allah'ın izniyle tamamen yenip yoluma devam edeceğim.

Bu nedenle sağlıklı olmak, riskimi azaltmak için mutlaka bu kiloları vermeliyim.

Sağlıklı beslenmeyi ve sporu hayatıma sokmak zorundayım

İlk defa duyuyorum ketojenik beslenmeyi.
Kanser türlerini engelleyici etkisi de varsa mutlaka araştırmalıyım.

Malesef artık çağın hastalığı kanser , her geçe inşallah bundan sonra kimse bu hastalığa yakalanmaz, bir anda yer yüzünden silinir bu hastalık diye dua ediyorum.

Allah tüm tedavi görenlerin yardımcısı olsun

Bilgi için teşekkürler

Selam canim nasıl gidiyor diyet bende başlamak istiyorum ama devam ettiremiyorim 2.5 yaşında kızım var dışarı çıkıp spor yapamıyorum evde olmuyo 90 kiloyu boyum 166 falan sağlam ve sıkı bir diyet ve sporla 6aylik isim var ama ama spor işini nasıl yapcam eşim işten yorgun geliyo o gelince yürüyüş yapsam

Merhaba

Benimde bugün 2. günüm diyette ,,,
Çok kendimi hazır hissederek başlamadım aslında gelen eleştirler moralimi çok bozunca bir yerden başlamak gerek diyerek pazartesi başladım.

İlk iş kendime bir dosya oluşturdum. Yediklerimi yazmaya başladım. Karşılarına kalorilerinin yazıyorum. Yemem gerekenleri işaretliyorum :)

Amacım sağlıklı beslenme düzeni oturtmak ve günlük 1600 kalori almak.
Günlük hareketim çok çok çok az . Bunu mutlaka değiştirmeliyim. Hafif ve kısa süreli yürüyüşlere başladım.
Amacım hergün 1 saat hızlı tempoda yürüyüş yapabilecek kadar performansımı artırmak.

Tüm bunları başarınca da yavaşca kilo verip ideal kiloaya gelmek.

Sporu evde yapmak senin için daha kolay olabilir. Kızının hala gündz uykuları varsa o uyuduğu zaman yapabilirisn.
Çok değişik spor videoları var onları yapabilirsin ya da twist and shape denen aletlerden bir tane alabilrisin belki. Fazla yer kaplamıyor, bir arkadaşım onunla baya forma girmişti.

2. günün özeti;

Sabah :2 kk peynir - 6 zeytin - 1dlm ekmek
Öğle: 1 karnıyarık - 1 porsiyon pilav - 1kase cacık ( Çok acıktım bugün Sabahları daha tok tuatacak şeyler yemeliyim sanırsam, yumurta gibi )
Ara: 3 erik
Akşam: 3 köfte - 1 dlm ekmek - 3 kaşık pilav - ayran

Toplam Kalori : 1800
Spor : 30 dk hafif tempo yürüyüş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…