şimdide karne belasii :((

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

esmaeslem

Annem . ∞. ♥
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2013
861
20
53
İstanbul
Sinifta kalmiyorum ama tami tamina tam3 dersten butunlemeye kaliyorum acikcasi ben cok umursamiyorum.. ama eminim ki babam fazlaca umursayacak..babami biraz zamandir gormuyorum ne ariyo ne soruyo . Maddi seyleri teyzemle hallediyolar ama manevi olarak hic bir zaman umursamadigi gibi hala yanimda degil ..
ama eminim ki yarindan sonra mutlaka bi gorusmek ister.. karneyi gordukten sonrada kavga gurultu .. eminim. . Gercekten ne yapicagimi bilmiyorum bi yandan cok cok uzuluyorum ama kendim daha dogrusu derslerim icin degil babamla boyle oldugum icin hemde yillardir.. hic bi zaman duzulmezbu konuda umidimi kestim . . Ama bagirip cagirmasinida istemiyorum.. ben derslerim icinde gercekten cabaladim ama iste kafam dolu iyi degilim diye bagirip cagirsamda gercekten kimseye kendimi anlatamiyorum binlerce insanin basardigini ben 1 seneden fazladir hala basaramadim ..tek istegim keske keske herseyi bir kaz sureligine unutabilsem..

kaldığın derslerin karşısında karnede ne yazıyor peki, 1 ya da başarısız falan mı...

Artik 1 , 5 , 3 felan diye gorunmuyo .. Ortalamam yaziyo direk..

yani baban karnene baktığında o derslerden kaldığını anlayabilir mi... ayrı yaşıyorsanız, seni arayıp sormayan biriyse sadece karne günü hesap soracak kızacaksa o anlamadıkça kaldığını söylememelisin belki de...

Anlar maalesef.. ozel okul.. mutlaka onlarda bi yetistirme yapar..

ben şu an karne görsem anlamazdım şahsen, çünkü sistem çok değişti, aradan yıllar geçti... o zaman ya onlardan duyacak ya senden, telafi sınavı kolay oluyor,onda geçerim dersin...

üniversitede okumama rağmen kardeşimin ortalamalarının ne anlama geldiğini anlamadım. 40 mı 45 mi 50 mi kalıyor, hangisi eski düzende kaça tekabül ediyor kafam karıştı. yani ben de aslının dediğine katılıyorum, baban kaldığını kaldım demediğin sürece anlamayabilir eğer tabi ortalamaların çok düşük değil de kafasını karıştıracak sayılarsa.

ben şu an karne görsem anlamazdım şahsen, çünkü sistem çok değişti, aradan yıllar geçti... o zaman ya onlardan duyacak ya senden, telafi sınavı kolay oluyor,onda geçerim dersin...

Kendimi bagirismayi kaldircak gucte gormuyorum.. cunku onun bagirmalarina tahammul edemiyorum hep cok kiriliyorum uzuluyorum hemde " o kadar para verip okutturuyorum" gibi laflar soyliycek o zamanda sinirlerim tepeme cikiyo cunku ben onceki okulumda bursluydum .. benkm bolumumle ilgili bi okuldu .. ne yazik ki bu okula kendisi zorla kayit yaptirtti.. ona bunlari soylesem tokatinida yerim. .

tesekur ederim

50 yle geciliyo..
bunlari mutlaka bir yerden ogrenir.. ogrenmese bile okulda onun uzerine kayotliyim okul bilgilendirme yapar.. tesekur ederim. .

inşallah çok tepki vermez o zaman, neden zorla başka okula verir ki senin düzenini bozup... hakkında hayırlısı olsun...

canım sonuç ne oldu?

ailenız sizi illakı bırşeylerden kısıp ozel okula gönderıyo.sizın kaldıgınız dersler var ve UMURSAMIYORSUNUZ.bu dupeduz şımarıklık.
okumak ısteyıpte maddı sebeplerden oturu okuyamayan nıce insanlar var....imkanlarınıza sükredın ve babanızın tepkısınden zıyade bence kendınıze gelecegınıze okulunuza odaklanın

sadece maddi sorumluluğunu taşıyan bir insanın
seni zaten böyle nedenlerle itip kakmaya hakkı olmadığını düşünüyorum

bence karneni baban götür
ve azar işitmeye başlayacağın zaman
şu cevabı ver
-iyi bir karne getirse idim
ilgini bu kadar çok çekemezdim
ben karnemden çok memnunum
en azından
benimle ilgilenmeni sağlayabailiyor

mutlaka
bir durup düşünecek
hatta bu sözünden sonra üzerine de gelemeyecektir

Sistem değişti canım,artık en az 50 alması gerek sınıf geçme için.

Bakın anne babanız ayrı olabilir, babanız sizi özel okula gönderip ihtiyaçlarını karşılıyorsa önemsiyor demektir ki demek ki görüşüyorsunuz. Bunlar derslerinin zayıf olması için bahane değil. Benim anne babam 5. sınıfta boşandı. Annem tek başına kaldı çalıştı bize baktı ne özel okulu okula harçlıksız giderdim, lise de okul 3 e kadardı öğle tatilinde midem rahatsız deyip bir şey yiyemezdim sabahtan az bir peynir ekmekle geçerdi. Sırf yumurta yiyerek sahurda, oruç tuttuğumu çok bilirim babam aramadığı gibi ilgilenmezdi de ihtiyaçlarımızla aradığımızda öbür gün telefonu kapatırdı evimiz müteahhitteydi apartman olunca satmış. Düşün yani ayakkabılarımızı okul verirdi. Ama ben o koşullarda okudum lisede okul birinsiciydim sözel bölümde ama parasızlıktan üniye gidemedim açıköğretim yazdım bitirdim. Siz 3 dersten bütünlemeye kalmışsınız ve umursamıyorum diyorsunuz keşke babanızın ne diyeceğini bırakıp kendinizin için çalışsanız biraz umurunuzda olsa geleceğiniz yani inanın çok şanslısınız. Elbet kafanızda sorunlarınız vardır ama geleceğinizi düşünmelisiniz. Baban kızar geçer ya sonrası böyle bütünlemelere kalarak nasıl üniversite kazanabilirsiniz kendi ayaklarınızın üzerine durabilirsiniz.

Esma hayatında değiştirebileceğin ve değiştiremeyeceğin şeyleri belirle.

Mesela bu okul konusunda senin fikrin alınmadı, bu konuda yapabileceğin bir şey var mı?
Varsa konuş babanla.
Yoksa boşuna bu geri gelmeyecek günleri ziyan etme, durumunu düzeltmeye bak.

Sen belki kendini hâla toparlayamamış görüyorsun, ama böyle olmaz.
Başarılıydım diyorsun, o zaman bi hedefin de vardı demek ki.
Hedefini hatırla, hedefine odaklan.
Gelmeyecek bu günler geri.

Tatlım canın sağolsun öncelikle
Evet evebeynler bazen basarisizliga kizmayi babalik yapmak zannediyor
Bak sen de durumun farkindasin babanin manevi faydasi olmamasina ragmen kizacagini biliyorsun
O nedenle o kizmaya basladiginda ona da belirt manevi olarak yanimda olmadigin icin basarisizim de

Canim toparlanmaya calis artik
Derslerinle oyalanip ustesinden gelmeye calis

Bak benim babam 7 yasindayekn babasini kaybetmis kimseler sahip cikmamis
Hem calisip hem liseyi disardan okumus.. 5 kurus paralaeri yokmus ama simdi univ mezunu ve cok guzel meslegi var

Benim teyzem de 15 yasinda annesini kaybetti uvey anne belasi cekti yillarca
Ama o da okudu univ mezunu simdi cok guzel meslegi var

Derslerini onemse canim lutfen, hayatta buna tutun, okuluna tutun, egitimine tutun

canım sonuç ne oldu?
Babamla daha gorusemedim , il disindaymis

ben simarik bi insan degilim ha ama simartilmayi gercekten isterdim lutfen diger konularimi bilmeden yargilamayin ..

Ben onceki okulumda bursluydum , cunku bolumumle ilgili bi okuldu annem vefat ettikten sonra babam 'zorla' kendi istedigi bi cemaat okuluna verdi ki bu okul benim gelecegimi ilgilendirmeyen bi okul ben guzel sanatlardaydim ve gayette basariliydim .

cok cok tesekkur ederim... daha gorusemedik.. deniycem ama tepkilerinden korkuyorum

Annem vefat etti etmeden oncede babamla bosaniktilar , ozel okula gondermesinin tek sebebi kendi cikarlari ben zorla bulundugum bi okulda nasil basarili olabilirim ? Ama cabaladim bisiler yapmak icin ama okula karsi kinim hep on planda oyle oluncada pek odaklanamadim . gorusmuyoruzda ben teyzemde kaliyorum anca bi para icin teyzemle gorusuyo . . Tesekur ederim

Ben babamla gecen yaz cok konustum ama asla o oluldan kaydimi almaktan yana degil kabul etmiyo .. ve bu okul benim gelecegimi hazirlamiyo bolumumle ilgili tek bi egitim bile yok . .
Basariliydim cunku sevdigim okuldaydim sevdigim yapabildigim dersleri goruyodum yapamadiklarimda zaten cok yogun dersler degildi hic dehilse gececek kadar puan aliyodum . . Tesekur ederim..

Bu derslerimi onemsesemse neyime yariycak ki yani ben konservatuar istiyorum.. onlar icin gormem gereken egitimde muzik.. ben guzel sanatlardan normale verildim cok cok zorlaniyorum. .
tesekur edeeim

Sibelim konu sahibinin annesi kısa bi zaman önce,vefat etti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…