şimdide köpek dert oldu :(

Barınaklar dolu dolu golden kaynıyor. Bakarım diye alıp barınaga terkedilen köpeklerın yüzde 70 i golden malesef..Bahçe imkanı varsa bence kalması daha mantıklı kime verirse versin sonu barınak olacak gibi geliyor bana goldenların

Sakin barinak yada sokak dusunme onu birakmak icin ! Lutfen ona iyi bakacak bir yuva bul sahiplendir . Internette hayvist sayfalarina gonder belki sahibi cikar .

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

benzer bir durumu yaşadım.
sokakta bulduk, barınakta tedavisi aşıları yapıldı geçici olarak sahiplendim.
aslında niyetim kalıcı olarak sahiplenmekti.
ama bahçede durmadı çok havladı komşular şikayet etti.
eve aldım balkona.
(annem hasta diye içeri sokamıyordum)
balkonda 20 gün baktık.
hayvana da yazık yalnız kalmak istemiyor balkonda.
Bir de kokusu yüzünden yine şikayetler geldi. (günde 2 kere dışarı çıkarmama rağmen balkona yapıyordu tuvaletini.)
biz de kayınpederimin bir arkadaşına sahiplendirdik..

Pardon ama böyle insanlara gerçekten sinirleniyorum. Erkek arkadaşınız kız arkadaşını yani sizi sevindirmek adına sanki oyuncakmış gibi köpeği oradan alıyor. Belki bir besleyen vardı orada hayvanı? Belki o ortama uyum sağlamıştı? Ne düşüncesizlik bu ya...Sanki onlar can değil. Birini mutlu etsin diye yaratılmışlar sanki. Sonra da yok efendim sen duygusalsın sokağa at. Hı oldu canım Lütfen bir an önce o hayvancağıza gerekli sevgiyi verebilecek bir aile bulun. Hayır adam arıyor sana köpek getiriyorum diyor, ailenize sormadan tamam diyorsunuz bir de. Çocuk oyuncağı mı bu ya...

Bu kafayla hayvan sahibi olamazsın. Ne kedi, ne köpek,ne hamster vs... Kendinin nasıl "yaşama hakkı"n olduğunu düşünüyorsan, onların da olduğunu ve birçoğunun sana muhtaç olduğunu bilerek, onları tanıyarak, sevgi ve şefkat vererek bakmalısın onlara... Aşıları, karınlarını doyurmaları ve kakalarını yapmalarına yardımcı olduğun sürece sana verecekleri koskocaman ve ömürlerinin sonuna kadar bitmek tükenmek bilmez bir sevgi, bir huzur ve çok iyi bir arkadaşlık olur. Yeter ki iyi tanı, iyi yetiştir, iyi davran ve onların da bir canlı ve aciz canlılar olduğunu unutma. Bu sözüm sadece sana değil. Okuyan anlar zaten... O köpeği de ya iyi bir veterinere ver, ya da iyi bir barınağa. Sahiplenmek isteyen varsa çevrende araştıra da bilirsin. Ben nerede olursan ol alırdım ama zaten bakabileceğim kadar arkadaşım(hayvanım) var. Daha fazlasına bakabilecek gücüm yok(maddi anlamda). Olsaydı ben alırdım...

çok düşündüm sahiplenmeye karar verdim bu gün ben işte olduğum zamanlarda abim ilgilencek. benim koskocaman vicdanım var neden sahiplenemezsiniz dediniz ki işten sekiz buçukta geldim o yorgunluğumla bile bu saate kadar onunla durdum lütfen ön yargılı olup yargılamayın lütfen onun bi can olduğunu bende biliyorum ona çok iyi bakıcağımada eminim

2 gündür sokokta geziyomuş yani soruşturupta almış zaten dışarda kaldığı belli bu gün veterinere götürdüm yara olmuş patisi yeni kabuk bağlıyomuş oyuncak değil yapmam zaten onun bi can olduğunu bende biliyorum onunda hisleri var sorumluklarımın bilincindeyim sadece o anlık histiklerimi açtım ben buraya zaten sahiplenmeye karar verdim

Çok sevindim o zaman:) İnşallah bir ömür yuvası siz olursunuz, benim ailem izin verse keşke de bi tane de benim olsa ama apartmanda çok zor. Siz şanslısınız bahçeli ev konusunda. Ben de muhabbet kuşumla idare ediyorum:)

İşte budur. Olması gereken bu. Ben sana kızdım canım yalan yok. Nedeni de ne yapacağını bilememen. Erkek arkadaşın içini kararttı diye kararsız kalman. Benim yazdıklarımı bir daha okursan orada mühim bir hassasiyet var. Senin yüreğin pamuk gibi olabilir, ona laf etmem ben ama bir hayvan bakmak kolay iş değildir. Vazgeçmek ya da kararsızlığa düşmek olmaz. Bak ben kendimden de örnek verdim sana, durumum olsa ben alırım diye. Ve şunu da asla unutma; hangi hayvan olursa olsun, sana alıştıktan sonra onu kendinden uzaklaştırırsan psikolojisi bozulur. Yemeden içmeden kesilen hayvan biliyorum ben bu yüzden. Bundan dolayı iyi düşün. Gerçekten hergün sevgiyle ve ilgiyle bakabileceksen, sana yük değil, dost olacağını düşünüyorsan sahiplen. Yoksa ileride hem kendini üzersin hem de hayvana yazık olur...

bıkılcak bişey değil ki canım çok düşündüm zaten hevesle kalkışmıyım diye ama bakabilceğimi biliyorum benim yetişemediğim zamanlarda işte olduğumda abim ilgileniyor saolsun hayvanları çok severdim zaten ama şimdi sanki çocuğummuş gibi işteken bile hergün merak ediyorum acaba yemeğini yedimi diye gerçekten farklı ama güzel bi duygu teşekkürler cevabınız için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…