merhaba herkese erkek arkadaşım dün akşam golden köpek bulmuş mahallerinde sormuş köpek terkedilmiş 2 gündür sokaktaymış almış onu sonra beni aradı benim de hep köpek bakma isteğim olmuştur. istiyomusun dedi ben askere gitcem bakamam dedi bende bakarım dedim bu günde evleri bize çok uzak şehrin bi ucunda nerdeyse taksile bile yarım saat bana getircekti taksiye kabul edilmediği için çarşıya kadar 1 saat yürüdü bana getirebilmek için. köpeği gördüm o kadar güzel uysal bişey ki neyse sonra bide çarşıdan bizim eve yürüdük köpekle eviminde ön bahçesi arka bahçesi var ailem istemedi yan bahçemizde çok yakın komşumuzun köpeği var duvar çok alçak gözüküyo yani annem oraya koyalım izin verirlerse dedi onlarda tamam dedi buraya kadar sorun yok ama erkek arkadaşım sonra aradı sen bakamassın çok duygusalsın veteriner falan uğraşamayız biz onunla dedi 1 sene sonra bıkarsın zaten dedi hastadır o yoksa bırakmazlar dedi yani içimi kararttı kafamı karıştırdı daha önce hiç hayvan sahiplenmedim ama içimde heves var. sokağa sal dedi sokaktan bulduk nasılsa dedi sokağa bırakamam arkadaşlarne yapıcam bilmiyorum yardım edin bana
sokağa sal diyorsa bakamayacakmış da madem neden almış?
sizin hevesiniz var ama köpek sahibi olmanın çocuk yapmaktan bir farkı yok?
anne olmaya hazır mısınız?
hem maddi hem manevi yönden..
belli ki değilsiniz..
aileniz de istemiyor..
yan bahçeye koyarak köpek sahiplenilmez.. yazık günah..
bence yol yakınken ona ilgi sevgi ve rahat bir yaşam ortamı verebilecek bir sahip bulun..
merhaba herkese erkek arkadaşım dün akşam golden köpek bulmuş mahallerinde sormuş köpek terkedilmiş 2 gündür sokaktaymış almış onu sonra beni aradı benim de hep köpek bakma isteğim olmuştur. istiyomusun dedi ben askere gitcem bakamam dedi bende bakarım dedim bu günde evleri bize çok uzak şehrin bi ucunda nerdeyse taksile bile yarım saat bana getircekti taksiye kabul edilmediği için çarşıya kadar 1 saat yürüdü bana getirebilmek için. köpeği gördüm o kadar güzel uysal bişey ki neyse sonra bide çarşıdan bizim eve yürüdük köpekle eviminde ön bahçesi arka bahçesi var ailem istemedi yan bahçemizde çok yakın komşumuzun köpeği var duvar çok alçak gözüküyo yani annem oraya koyalım izin verirlerse dedi onlarda tamam dedi buraya kadar sorun yok ama erkek arkadaşım sonra aradı sen bakamassın çok duygusalsın veteriner falan uğraşamayız biz onunla dedi 1 sene sonra bıkarsın zaten dedi hastadır o yoksa bırakmazlar dedi yani içimi kararttı kafamı karıştırdı daha önce hiç hayvan sahiplenmedim ama içimde heves var. sokağa sal dedi sokaktan bulduk nasılsa dedi sokağa bırakamam arkadaşlarne yapıcam bilmiyorum yardım edin bana
Yan bahçe ama balkona çıktığımda direk görüyorum zaten komşunun köpeğini komşudan çok biz ilgileniyoruz çalışıyorum ama her aksam dışarı cıkartabilirim farkındayım sorumlukların sahip arastırıyorum ama bulana kadar en güzel biçimde bakıcam onasokağa sal diyorsa bakamayacakmış da madem neden almış?
sizin hevesiniz var ama köpek sahibi olmanın çocuk yapmaktan bir farkı yok?
anne olmaya hazır mısınız?
hem maddi hem manevi yönden..
belli ki değilsiniz..
aileniz de istemiyor..
yan bahçeye koyarak köpek sahiplenilmez.. yazık günah..
bence yol yakınken ona ilgi sevgi ve rahat bir yaşam ortamı verebilecek bir sahip bulun..
Yan bahçe ama balkona çıktığımda direk görüyorum zaten komşunun köpeğini komşudan çok biz ilgileniyoruz çalışıyorum ama her aksam dışarı cıkartabilirim farkındayım sorumlukların sahip arastırıyorum ama bulana kadar en güzel biçimde bakıcam ona
Aldiniz geldiniz hayvani oldugu yerden, belki etrafta bakan birileri vardi, alistigi insanlardan yerden de ayirdiniz, simdi de hastadir o, zaten sokaktan, atariz 1 yila diye, hayvani kapinin onune koyma planlari yapiyorsunuz!!
Hatirlatayim o hayvanin da cani, hisleri var...
Siz elinizde oyuncak edin, telef edin hayvani diye yok...
Bakabilecekseniz bakin, ama en bastan mirin kirin etmenizden belli bunun sonu yok, sonra iyice alisir yazik hayvana, bir dolu forum var, kopegi oradan ucretsiz olarak ilan vererek, ya da burdaki gibi konu acarak sahiplendirebilirsiniz, bari bunu yapin...
Ona seneye ne olur demeden bakabilecek birine sahiplendirin... Iyi niyetli olabilirsiniz, ama ne yapsam arada kaldimlik bir durum yok ortada, ya gerektirdigi gibi bakarsin ya da size alismadan gerektigi gibi bakabilecek birine verirsiniz... Ben yurtdisina 3 kediyle geldim, 2 yil icin, mahvoldum gelene kadar, bir de donusu var... Ama ilk bastan aldim ben sorumlulugu, arada kalabileceginiz bir durum olmamali bu...Mırın kırın etmiyorum ben vicdanım var benim oyuncak edecek değilim ön yargılı olmayın lütfen geldiğimden beri hayvanın dibinden ayrılmadım araştırcam yarında veterinere götürcem kafanızda canlandırdığınız insanlardan değilim ben
Mırın kırın etmiyorum ben vicdanım var benim oyuncak edecek değilim ön yargılı olmayın lütfen geldiğimden beri hayvanın dibinden ayrılmadım araştırcam yarında veterinere götürcem kafanızda canlandırdığınız insanlardan değilim ben
en iyi sokak bile en kötü senden iyi bakamaz. Bİr köpeğin sana masrafı en fazla yıllık zorunlu aşılarla(hayati önem taşıyan) 100 tlyı geçmez..
O erkek arkadaşın nasıl bir zihniyetsiz bilemıyorum ama bence bırakma. Yedığinizden verirsin birde ilk gençlik aşısı olması gerekiyor onu yaptırırsın. parazit tedavisi tamam bu kadar yani.
100 tlyı gecmez yanlıs bır hesap oldu sanırım.hayatı onem tasıyan kuduz,genclık,ıc dıs parazıt.kuduz beledıye ucretsız yapsa,genclık en az 50 tlden yapılıyor.dıs ve ıc parazıt kılosuna gore(10 kg bır kopege 25 tl dıs,20 tl iç parazit yapılıyor)ki 10 kılonun oldukca uzerınde bır kopekten bahsedıyoruz...ıc dıs parazit 3 ayda tekrarlanan uygulama.en basıt asıları bıle bır golden ıcın yıllık 350-400 tl tutar,ev yemegıyle zaten olmaz mama alınacak o ucu acık bır konu ona hıc gırmıyorum bıle...
canım bunları belediye vet. hizmetleri ücretsiz yapar.Üçretli olanlar lösemi gibi seçmeli olan aşılar.
Mama neden alınsın. Hayvan bakmayı imkanı olmayan insanlar için lüks hale getirmeyın. Benım ev kedim yıllık 500 tl mama yiyor. Sokakta yaşayan kediler çöp karıştırıyor. ikisi de yaşayabiliyor.Ama sokaktaki tehlikelere sapıga,trafiğe, sadiste denk düşmeden bir evin bahçesinde güvenle yaşamak paha biçilemez.Sokağa bırakmaktansa ev yemegide yer. Ayrıca golden cinsleri zaten mama sevmıyorlar ne bulurlarsa yemek istiyorlar. Seçici degiller.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?