şimdide köpek dert oldu :(

pnarask

sevmek sevilince güzel :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2013
1.476
514
163
merhaba herkese erkek arkadaşım dün akşam golden köpek bulmuş mahallerinde sormuş köpek terkedilmiş 2 gündür sokaktaymış almış onu sonra beni aradı benim de hep köpek bakma isteğim olmuştur. istiyomusun dedi ben askere gitcem bakamam dedi bende bakarım dedim bu günde evleri bize çok uzak şehrin bi ucunda nerdeyse taksile bile yarım saat bana getircekti taksiye kabul edilmediği için çarşıya kadar 1 saat yürüdü bana getirebilmek için. köpeği gördüm o kadar güzel uysal bişey ki neyse sonra bide çarşıdan bizim eve yürüdük köpekle eviminde ön bahçesi arka bahçesi var ailem istemedi yan bahçemizde çok yakın komşumuzun köpeği var duvar çok alçak gözüküyo yani annem oraya koyalım izin verirlerse dedi onlarda tamam dedi buraya kadar sorun yok ama erkek arkadaşım sonra aradı sen bakamassın çok duygusalsın veteriner falan uğraşamayız biz onunla dedi 1 sene sonra bıkarsın zaten dedi hastadır o yoksa bırakmazlar dedi yani içimi kararttı kafamı karıştırdı daha önce hiç hayvan sahiplenmedim ama içimde heves var. sokağa sal dedi sokaktan bulduk nasılsa dedi sokağa bırakamam arkadaşlar ne yapıcam bilmiyorum yardım edin bana

sokağa sal diyorsa bakamayacakmış da madem neden almış?
sizin hevesiniz var ama köpek sahibi olmanın çocuk yapmaktan bir farkı yok?
anne olmaya hazır mısınız?
hem maddi hem manevi yönden..
belli ki değilsiniz..
aileniz de istemiyor..
yan bahçeye koyarak köpek sahiplenilmez.. yazık günah..
bence yol yakınken ona ilgi sevgi ve rahat bir yaşam ortamı verebilecek bir sahip bulun..

sakin sokaga salmayin, hayvancagiz dayanamaz. bunun vicdan azabi cok agir olur. twitter ve facebookta hayvanseverlerle iletisime gecin. kopegin fotografini cekip yuva aradiginizi soyleyin.

ben de sokaga bırakılmıs bır kopek sahıplendım uzun zamandır bırlıkteyız hıc bır saglık sorunu yok zaten veterınere goturmustum de basta.saglık sorunu oldugu ıcın bırakılmıyor tum kopekler,hatta bu cok azınlıktır.kopekle ugrasamama,cocugu olma,tasınma,askerlık evlılık gıbı bır cok sebepten terkedılebılıyor bu canlar.size tavsıyem hayat boyu yanında olabıleceksenız sahıplenın eger olamayacaksanız kopegı kendınıze alıstırmayın.
veterıner konusunda ıse beledıyeler kuduz asısını ucretsız yapıyor ama mama,ıc dıs parazıt gıbı masrafları elbet oluyor.bızım kopek ıcın masrafımız aylık 50-60 tl.bu masrafı da goz onune almalısınız.
aılenız ızın vermıyorsa bakımı zor olur,hayvancagız ne kadar komsunun bahcesınde kalacak kı?komsunuz kalmasına ızın vermıs ama gezdırmeye cıkaracak mı?goldenlar harekete ıhtıyac duyan,neşeli,sahıbıne baglı kopeklerdir ve muhakkak egzersız yaptırılmalı,her gun cıkarabılecekmısınız?ılgılenmeye vakıt ayırabılecekmısınız?bahce nasıl bılmıyorum ama tuvaletı ıcın bahceden cıkarabılecekmısınız gunde bır kez?sağlık sorunlarında yanında olabılecekmısınız? kısın yagmurlarda kalabılecegı bır kulube yaptırabılecekmısınız?yarın obur gun havlar ve komsunuz ıstemezse kendı bahcenıze alma alternatıfınız var mı?tum bunları yapabılırsenız harıka bır sevgı ve dost kazanırsınız.
cok sey soyledım ama bakabılırım sanıp,kendısıne alıstırıp hayvanı sokaga atan oyle cok ınsan var ki,bakarsınız sokaga bırakmayın demeye dilim elvermiyor.Tüm sorumluluklarını alabıleceksenız bence bır kopegı sahıplenmek harıka bır duygu...Ama eksısı artısını goze alıp karar vermelı onların da can oldugunu duyguları oldugunu unutmamalıyız.zaten terk edılmıs mutsuz sahıplerını arayan bır kopek o.
sokaga bırakma konusuna gelınce,tabııkı sokaga bırakmayın,sahıbınden,petarkadas gıbı bır cok sahıplendırebılecegınız sıteler mevcut daha fazla kendınıze alıstırmadan bırıne sahıplendırın gerı atmayın lutfen.zaten golden kopegı cok gecmeden sahıplendırebılırsınız dıye dusunuyorum
kolay gelsin

Sonuna kadar katiliyorum. Sokaktan bulduk sokaga sal diye bir dusunce olabilir mi ya. Sorumlulugunu alamayacaksaniz sahiplendirin sokaga salmayin lutfen cok yazik ya sadece hevesle sevgiyle olmuyor malesef sorumluluk da gerekli hayvan sahibi olabilmek icin. En dogru karari vereceginizden eminim ama lutfen gercekci davranin bakabilecek misiniz yoksa sadece heves mi? Bunu iyi dusunun.

Yan bahçeye koyarak köpek mi sahiplenilir. Geçici hevesle hayvan sahiplenilmez. Zaten terk edilmiş siz bir daha terk edeceksiniz. Bari sahiplendirmek için çaba gösterin. Erkek arkadaşınızın da zaten sokaktan aldık sal sokağa zihniyetine bayıldım doğrusu.

Son düzenleme:

Aldiniz geldiniz hayvani oldugu yerden, belki etrafta bakan birileri vardi, alistigi insanlardan yerden de ayirdiniz, simdi de hastadir o, zaten sokaktan, atariz 1 yila diye, hayvani kapinin onune koyma planlari yapiyorsunuz!!
Hatirlatayim o hayvanin da cani, hisleri var...
Siz elinizde oyuncak edin, telef edin hayvani diye yok...
Bakabilecekseniz bakin, ama en bastan mirin kirin etmenizden belli bunun sonu yok, sonra iyice alisir yazik hayvana, bir dolu forum var, kopegi oradan ucretsiz olarak ilan vererek, ya da burdaki gibi konu acarak sahiplendirebilirsiniz, bari bunu yapin...

sakın böyle bir şey yapmayın.. eger gerçekten hayvanları seviyorsanız tabii.. umarım ona kalıcı bir yuva bulursunuz..

Yan bahçe ama balkona çıktığımda direk görüyorum zaten komşunun köpeğini komşudan çok biz ilgileniyoruz çalışıyorum ama her aksam dışarı cıkartabilirim farkındayım sorumlukların sahip arastırıyorum ama bulana kadar en güzel biçimde bakıcam ona

umarım tez zamanda sahiplendirmeyi başarırsın.. kolay gelsin.

Mırın kırın etmiyorum ben vicdanım var benim oyuncak edecek değilim ön yargılı olmayın lütfen geldiğimden beri hayvanın dibinden ayrılmadım araştırcam yarında veterinere götürcem kafanızda canlandırdığınız insanlardan değilim ben

Ona seneye ne olur demeden bakabilecek birine sahiplendirin... Iyi niyetli olabilirsiniz, ama ne yapsam arada kaldimlik bir durum yok ortada, ya gerektirdigi gibi bakarsin ya da size alismadan gerektigi gibi bakabilecek birine verirsiniz... Ben yurtdisina 3 kediyle geldim, 2 yil icin, mahvoldum gelene kadar, bir de donusu var... Ama ilk bastan aldim ben sorumlulugu, arada kalabileceginiz bir durum olmamali bu...
Kolay gelsin...

golden bahçede olmaz ama, erkek arkadaşınız haksız görunmuyor
bir heves ailenize bile sormadan almışsınız, şimdi onun veterineri maması ayrı bi masraf ev yemeğiyle de olmaz
en guzelı sahıplendırın, geçici olarak siz de kalsın

Bir kac veterinere haber verin.golden gibi bir cins köpeği sahiplenecek bir çok insan çıkar.vet.e telefonunuzu verin. Yada ona birakin.golden oyle yan bahcede olmaz
yazik hayvana.

Son düzenleme:

Meraba canım burdada iş yerime gelirken bi golden gördüm iki gündür bahçede tasmasız duruyo garibim mamasını falan koymuşlar ama bilmiyorum yani onunda kırmızı bi tasması boynunda o kadar masum bakıyo ki. Golden cinsi köpekler gercekten çok uysal bence baska sahip aramayın size arkadaş olur ama sizden çok daha iyi şartlarda bakıcak olan varsa o zaman verirsiniz. Bende bi köpeğim olsun isterdim ama 4 tane kedim var

en iyi sokak bile en kötü senden iyi bakamaz. Bİr köpeğin sana masrafı en fazla yıllık zorunlu aşılarla(hayati önem taşıyan) 100 tlyı geçmez..
O erkek arkadaşın nasıl bir zihniyetsiz bilemıyorum ama bence bırakma. Yedığinizden verirsin birde ilk gençlik aşısı olması gerekiyor onu yaptırırsın. parazit tedavisi tamam bu kadar yani.

100 tlyı gecmez yanlıs bır hesap oldu sanırım.hayatı onem tasıyan kuduz,genclık,ıc dıs parazıt.kuduz beledıye ucretsız yapsa,genclık en az 50 tlden yapılıyor.dıs ve ıc parazıt kılosuna gore(10 kg bır kopege 25 tl dıs,20 tl iç parazit yapılıyor)ki 10 kılonun oldukca uzerınde bır kopekten bahsedıyoruz...ıc dıs parazit 3 ayda tekrarlanan uygulama.en basıt asıları bıle bır golden ıcın yıllık 350-400 tl tutar,ev yemegıyle zaten olmaz mama alınacak o ucu acık bır konu ona hıc gırmıyorum bıle...

Canım resimlerini çek , ona internetten sahip bulalım. Birçok sahiplendireceğin site var. Gönüllü sahiplenecek çok insan bulunur eminim. Daha önce bir cok hayvan sahiplendirdim. Bir hayvana bakmak zordur. Onu ailesi gibi sahiplenecek birine ihtiyacı var,hele köpekler cok daha duygusal ve sadıklar.

canım bunları belediye vet. hizmetleri ücretsiz yapar.Üçretli olanlar lösemi gibi seçmeli olan aşılar.
Mama neden alınsın. Hayvan bakmayı imkanı olmayan insanlar için lüks hale getirmeyın. Benım ev kedim yıllık 500 tl mama yiyor. Sokakta yaşayan kediler çöp karıştırıyor. ikisi de yaşayabiliyor.Ama sokaktaki tehlikelere sapıga,trafiğe, sadiste denk düşmeden bir evin bahçesinde güvenle yaşamak paha biçilemez.Sokağa bırakmaktansa ev yemegide yer. Ayrıca golden cinsleri zaten mama sevmıyorlar ne bulurlarsa yemek istiyorlar. Seçici degiller.

canım ıs dıs parazıtlerını ve genclık asısını beledıye sahıplı kopekler ıcın yapmıyor.barınakta kalanları ıcın yapıyor.zaten beledıye tum bu asıları yapsaydı kımse veterınere gıtmezdi.ev yemegıyle de,kuru ekmeklede besleyebilirsiniz tabiiki ama o hayvanlar nasılsa yiyor dıye yemek artıklarımızı vermek dogru degıl.yaglı,tuzlu sekerlı seyler onlar ıcın cok zararlı.kediler evet copten yıyor ama yasam omrunun ne kadar olduklarını bılıyormusunuz?sız evınızde 10 yıl mutlu mesut yasarken onların omurlerı cok cok daha kısa.
hayvanı sahıplenıyorsanız onlara yasayabılecegı strandartları sağlamak zorundasınız.Hayvanın daha yemegını karsılayamacaksanız durup dusunmek lazım.zaten kopeklerın ihtiyacı olan yemegı vermek lüks değil ihtiyaçtır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…