- 20 Temmuz 2014
- 2.031
- 2.473
- 133
- Konu Sahibi Papatya129
-
meraba ablalarım kardeşlerim. Benim derdim büyük allah daha kötüsünü vermesin ama.. Ben üniversite sınavına hazırlanıyorum bu sene dersleri çok önemseyen takan bi insanım. Her şey normal gidiyodu geçem haftaya kadar. Boynumda bir ağrı başladı ki sormayın. Doktora gittim boyun düzleşmesi dedi. Kas gevşetici sıcak uygulama ağrı kesici ne varsa yaptım. Ama işe yaramıyor. Günlerdir ders çalışamıyorum okula gidemiyorum ağlaya ağlaya bir hal oldum. Ne yapacağımı bilmiyorum hayatımın en önemli döneminde olacak şey değildi moralim yerlerde kazanamayacağımı düşünür oldum. Bir de öyle nir hastalık ki tedavisi aylarca sürermiş. Nolur bana yol gösterin büyüğüm olarak
Yani hiç geçmicek mibu hastalık sınav dönemi hastalığıdır zaten
ilkokul 5 te lise sonda üniversite sonra yeniden başladı bende
stres ve masaya vs başını eğerek oturma bunu tetikliyor,,kas gevşetici, ağrı eşiği yükseltici ilaçlar geçici rahatlama yapar
asıl tedavisi de unutmak
ben çocuğum olunca nasıl kaldırırım vs diye düşünmüştüm ama stresli olmadığım için çok sıkıntı olmadı
fizik tedavi hareketlerini varsa mutlaka düzenli yap ve bununla yaşayacağını kabul et
zira kabul edip ona göre yaşamaya alışınca ağrılar da hafifliyor
mesela sağ elini kullanan insanlar ağır şeyleri sağ ellerinde kaldırır oysa benim sağ tarafım ağrıdığı için ben hep sol elimle kaldırırım 25 yıldır
Yani hiç geçmicek miama ben sürekli kafamı eğerek çalışmak zorundayım off ağlicam
Hele evladım sana 3 yoga hareketi önereyim youtube da böylece ara nasıl yapıldıklarına bak:
Downward facing dog
Upward facing dog
Cat series
3 numara kedi hareketlerinde ellerinin dizlerinin üstünde dur. Gerinen kedi gibi sırtını kamburlaştır boynunu sarkıt sonra sırtını dikleştir yukarı bak. Boynun rahatlayana kadar tekrar et.
Boş zamanlarında boynunu yukarı aşağı hareket ettir esnet.
Ennnn önemlisi bu kadar kafaya takma güzelim, boyun sırt ağrısı hepimizde var. Ağlayacak üzülecek bir şeyin yok inan. Güzel bir okula kapağı atarsın, spor yaparsın geçer gider. Hiç öyle yıllaaaar yıllık tedavilik bir durumun yok.
hiç geçmeyecek değil
atak dönemleri bunlar
yukarda da yazdım hangi dönemlerde artttığını hep sınav dönemleri vs
artık ben alıştım onunla yaşamaya mesela sen de atlatırsın
bana o dönemlerde boyunluk da vermişlerdi bir dönem o da ferahlatıyordu
kasların sıkılınca sinirlere baskı yapıyor o da ağrı olarak sana dönüyor
sıcak tut; saçını yıkayıp asla dışarı vs çıkma; saçını kurut; atkın, şalın, boğazlı akzağın vs olsun
kendini az sık, ağrıların azalır; hep böyle kalacağım diye düşünme
ben ben ilkokul 5 te ağrıya rağmen anadolu lisesi kazandım ki bizim zamanımızda önemli bir şeydi ankara da bile iki elin parmakları kadar vardı
lisede %1 lik dilimle girilen bir fakülte kazandım
bu falükteye giriş zor çıkış daha da zordur denilen bir yeri de 4 yılda bitirdim
moralini bozma
Evet haklısınız normal dönemde olsa umrumda değil sınava az kaldı ders çalışamıyorum yattıkça daha da stres olup vicdan azabı çekiyorum. Kafam eğik 5 dk anca durabiliyorum inanın
meraba ablalarım kardeşlerim. Benim derdim büyük allah daha kötüsünü vermesin ama.. Ben üniversite sınavına hazırlanıyorum bu sene dersleri çok önemseyen takan bi insanım. Her şey normal gidiyodu geçem haftaya kadar. Boynumda bir ağrı başladı ki sormayın. Doktora gittim boyun düzleşmesi dedi. Kas gevşetici sıcak uygulama ağrı kesici ne varsa yaptım. Ama işe yaramıyor. Günlerdir ders çalışamıyorum okula gidemiyorum ağlaya ağlaya bir hal oldum. Ne yapacağımı bilmiyorum hayatımın en önemli döneminde olacak şey değildi moralim yerlerde kazanamayacağımı düşünür oldum. Bir de öyle nir hastalık ki tedavisi aylarca sürermiş. Nolur bana yol gösterin büyüğüm olarak
Teşekkür ederim bunları denicem zaten yüzmeye başladım. Tek sorunum ağrıdan ders çalışamamak. Şu yılı bi atlatsam gerisi umrumda değil
Zaten en azından sözelleri halledeyim diye video açtım izliyorum. Kas gevşetici alıyorum yüzme kursuna yazıldıö. Sizce kaç güne hafifler en azından masada oturabilecek hale gelirimşu an stres daha kötü yapar; ilaç verdiler ise onlar iyi gelir
hareketler vs de gevşetir
hiçbir şey yapamam dersen gir duşa sıcak suyun altında dur
imkan varsa yüzme kursu ayarla
ders vicdanına gelince de aç internetten hocaları dinle bari boş geçiyor zamanım diye stres olmazsın
Haklısınız :) ben de öyle yapacagımBenimki de ağrıyor, 45 dklık çalışıp işe odaklanıp 10 dk ara veriyorum işyerimde o sırada boynumu esnetiyorum:)) Sen gençsin en azından ben ne yapayım:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?