• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sınav dönemi sağlık sorunları :(

Papatya129

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
2.031
2.472
133
meraba ablalarım kardeşlerim. Benim derdim büyük allah daha kötüsünü vermesin ama.. Ben üniversite sınavına hazırlanıyorum bu sene dersleri çok önemseyen takan bi insanım. Her şey normal gidiyodu geçem haftaya kadar. Boynumda bir ağrı başladı ki sormayın. Doktora gittim boyun düzleşmesi dedi. Kas gevşetici sıcak uygulama ağrı kesici ne varsa yaptım. Ama işe yaramıyor. Günlerdir ders çalışamıyorum okula gidemiyorum ağlaya ağlaya bir hal oldum. Ne yapacağımı bilmiyorum hayatımın en önemli döneminde olacak şey değildi moralim yerlerde kazanamayacağımı düşünür oldum. Bir de öyle nir hastalık ki tedavisi aylarca sürermiş. Nolur bana yol gösterin büyüğüm olarak :( :(

meraba ablalarım kardeşlerim. Benim derdim büyük allah daha kötüsünü vermesin ama.. Ben üniversite sınavına hazırlanıyorum bu sene dersleri çok önemseyen takan bi insanım. Her şey normal gidiyodu geçem haftaya kadar. Boynumda bir ağrı başladı ki sormayın. Doktora gittim boyun düzleşmesi dedi. Kas gevşetici sıcak uygulama ağrı kesici ne varsa yaptım. Ama işe yaramıyor. Günlerdir ders çalışamıyorum okula gidemiyorum ağlaya ağlaya bir hal oldum. Ne yapacağımı bilmiyorum hayatımın en önemli döneminde olacak şey değildi moralim yerlerde kazanamayacağımı düşünür oldum. Bir de öyle nir hastalık ki tedavisi aylarca sürermiş. Nolur bana yol gösterin büyüğüm olarak :KK43: :KK43:

bu hastalık sınav dönemi hastalığıdır zaten

ilkokul 5 te lise sonda üniversite sonra yeniden başladı bende

stres ve masaya vs başını eğerek oturma bunu tetikliyor,,kas gevşetici, ağrı eşiği yükseltici ilaçlar geçici rahatlama yapar

asıl tedavisi de unutmak

ben çocuğum olunca nasıl kaldırırım vs diye düşünmüştüm ama stresli olmadığım için çok sıkıntı olmadı

fizik tedavi hareketlerini varsa mutlaka düzenli yap ve bununla yaşayacağını kabul et

zira kabul edip ona göre yaşamaya alışınca ağrılar da hafifliyor

mesela sağ elini kullanan insanlar ağır şeyleri sağ ellerinde kaldırır oysa benim sağ tarafım ağrıdığı için ben hep sol elimle kaldırırım 25 yıldır

bu hastalık sınav dönemi hastalığıdır zaten

ilkokul 5 te lise sonda üniversite sonra yeniden başladı bende

stres ve masaya vs başını eğerek oturma bunu tetikliyor,,kas gevşetici, ağrı eşiği yükseltici ilaçlar geçici rahatlama yapar

asıl tedavisi de unutmak

ben çocuğum olunca nasıl kaldırırım vs diye düşünmüştüm ama stresli olmadığım için çok sıkıntı olmadı

fizik tedavi hareketlerini varsa mutlaka düzenli yap ve bununla yaşayacağını kabul et

zira kabul edip ona göre yaşamaya alışınca ağrılar da hafifliyor

mesela sağ elini kullanan insanlar ağır şeyleri sağ ellerinde kaldırır oysa benim sağ tarafım ağrıdığı için ben hep sol elimle kaldırırım 25 yıldır
Yani hiç geçmicek mi :( ama ben sürekli kafamı eğerek çalışmak zorundayım off ağlicam

Hele evladım sana 3 yoga hareketi önereyim youtube da böylece ara nasıl yapıldıklarına bak:

Downward facing dog

Upward facing dog

Cat series

3 numara kedi hareketlerinde ellerinin dizlerinin üstünde dur. Gerinen kedi gibi sırtını kamburlaştır boynunu sarkıt sonra sırtını dikleştir yukarı bak. Boynun rahatlayana kadar tekrar et.

Boş zamanlarında boynunu yukarı aşağı hareket ettir esnet.

Ennnn önemlisi bu kadar kafaya takma güzelim, boyun sırt ağrısı hepimizde var. Ağlayacak üzülecek bir şeyin yok inan. Güzel bir okula kapağı atarsın, spor yaparsın geçer gider. Hiç öyle yıllaaaar yıllık tedavilik bir durumun yok.

Yani hiç geçmicek mi :KK43: ama ben sürekli kafamı eğerek çalışmak zorundayım off ağlicam

hiç geçmeyecek değil

atak dönemleri bunlar

yukarda da yazdım hangi dönemlerde artttığını hep sınav dönemleri vs

artık ben alıştım onunla yaşamaya mesela sen de atlatırsın

bana o dönemlerde boyunluk da vermişlerdi bir dönem o da ferahlatıyordu

kasların sıkılınca sinirlere baskı yapıyor o da ağrı olarak sana dönüyor

sıcak tut; saçını yıkayıp asla dışarı vs çıkma; saçını kurut; atkın, şalın, boğazlı akzağın vs olsun

kendini az sık, ağrıların azalır; hep böyle kalacağım diye düşünme

ben ben ilkokul 5 te ağrıya rağmen anadolu lisesi kazandım ki bizim zamanımızda önemli bir şeydi ankara da bile iki elin parmakları kadar vardı

lisede %1 lik dilimle girilen bir fakülte kazandım

bu falükteye giriş zor çıkış daha da zordur denilen bir yeri de 4 yılda bitirdim

moralini bozma

Hele evladım sana 3 yoga hareketi önereyim youtube da böylece ara nasıl yapıldıklarına bak:

Downward facing dog

Upward facing dog

Cat series

3 numara kedi hareketlerinde ellerinin dizlerinin üstünde dur. Gerinen kedi gibi sırtını kamburlaştır boynunu sarkıt sonra sırtını dikleştir yukarı bak. Boynun rahatlayana kadar tekrar et.

Boş zamanlarında boynunu yukarı aşağı hareket ettir esnet.

Ennnn önemlisi bu kadar kafaya takma güzelim, boyun sırt ağrısı hepimizde var. Ağlayacak üzülecek bir şeyin yok inan. Güzel bir okula kapağı atarsın, spor yaparsın geçer gider. Hiç öyle yıllaaaar yıllık tedavilik bir durumun yok.

Teşekkür ederim bunları denicem zaten yüzmeye başladım. Tek sorunum ağrıdan ders çalışamamak. Şu yılı bi atlatsam gerisi umrumda değil

hiç geçmeyecek değil

atak dönemleri bunlar

yukarda da yazdım hangi dönemlerde artttığını hep sınav dönemleri vs

artık ben alıştım onunla yaşamaya mesela sen de atlatırsın

bana o dönemlerde boyunluk da vermişlerdi bir dönem o da ferahlatıyordu

kasların sıkılınca sinirlere baskı yapıyor o da ağrı olarak sana dönüyor

sıcak tut; saçını yıkayıp asla dışarı vs çıkma; saçını kurut; atkın, şalın, boğazlı akzağın vs olsun

kendini az sık, ağrıların azalır; hep böyle kalacağım diye düşünme

ben ben ilkokul 5 te ağrıya rağmen anadolu lisesi kazandım ki bizim zamanımızda önemli bir şeydi ankara da bile iki elin parmakları kadar vardı

lisede %1 lik dilimle girilen bir fakülte kazandım

bu falükteye giriş zor çıkış daha da zordur denilen bir yeri de 4 yılda bitirdim

moralini bozma

Evet haklısınız normal dönemde olsa umrumda değil sınava az kaldı ders çalışamıyorum yattıkça daha da stres olup vicdan azabı çekiyorum. Kafam eğik 5 dk anca durabiliyorum inanın :(

canım hic sıkma canını sınav dönemi normal bunlar stres falan..moralini hic bozma bende gectim bu zorluklardan bak simdi tez hazırlıyorum okulum bitiyo:) basını egerek calısmam lazım demişssinya çok uzun süre öyle kalmamaya dikkat edersin masada calısmazsın mesela..en önemlisi olumlu düşün..hele bu dönemde..gül düşünürsen güllük diken düşünürsen dikenlik olursun öylemiydi bu söz bilmiyorum ama:KK53: engellere ragmen basarmak daha tatlı olur hem inan hersey yolunda öyle de gidecek:KK9:

Evet haklısınız normal dönemde olsa umrumda değil sınava az kaldı ders çalışamıyorum yattıkça daha da stres olup vicdan azabı çekiyorum. Kafam eğik 5 dk anca durabiliyorum inanın :KK43:

şu an stres daha kötü yapar; ilaç verdiler ise onlar iyi gelir

hareketler vs de gevşetir

hiçbir şey yapamam dersen gir duşa sıcak suyun altında dur

imkan varsa yüzme kursu ayarla

ders vicdanına gelince de aç internetten hocaları dinle bari boş geçiyor zamanım diye stres olmazsın

meraba ablalarım kardeşlerim. Benim derdim büyük allah daha kötüsünü vermesin ama.. Ben üniversite sınavına hazırlanıyorum bu sene dersleri çok önemseyen takan bi insanım. Her şey normal gidiyodu geçem haftaya kadar. Boynumda bir ağrı başladı ki sormayın. Doktora gittim boyun düzleşmesi dedi. Kas gevşetici sıcak uygulama ağrı kesici ne varsa yaptım. Ama işe yaramıyor. Günlerdir ders çalışamıyorum okula gidemiyorum ağlaya ağlaya bir hal oldum. Ne yapacağımı bilmiyorum hayatımın en önemli döneminde olacak şey değildi moralim yerlerde kazanamayacağımı düşünür oldum. Bir de öyle nir hastalık ki tedavisi aylarca sürermiş. Nolur bana yol gösterin büyüğüm olarak :KK43: :KK43:

boyun düzleşmesi stres ve sabit duruştan kaynaklanır.
ortopedik yastık iyi gelir.
bi de biraz ovdurun birilerine iyi gelir.

Teşekkür ederim bunları denicem zaten yüzmeye başladım. Tek sorunum ağrıdan ders çalışamamak. Şu yılı bi atlatsam gerisi umrumda değil

Benimki de ağrıyor, 45 dklık çalışıp işe odaklanıp 10 dk ara veriyorum işyerimde o sırada boynumu esnetiyorum:)) Sen gençsin en azından ben ne yapayım:)))

şu an stres daha kötü yapar; ilaç verdiler ise onlar iyi gelir

hareketler vs de gevşetir

hiçbir şey yapamam dersen gir duşa sıcak suyun altında dur

imkan varsa yüzme kursu ayarla

ders vicdanına gelince de aç internetten hocaları dinle bari boş geçiyor zamanım diye stres olmazsın
Zaten en azından sözelleri halledeyim diye video açtım izliyorum. Kas gevşetici alıyorum yüzme kursuna yazıldıö. Sizce kaç güne hafifler en azından masada oturabilecek hale gelirim

Ah şu sınavlar.omrumuzu yiyolar.
Bende ders çalışmaktan oluyor o bende de var.bilgisayara oturma.ders çalışırken uzanarak çalış.boynunu egmemeye çalış yorma sakin.o şekilde bilgisayardan uzak kaldıkça dersleri uzanarak çalışmaya başladıkça kurtulursunuz belki sikayeerden deneyin bir.

Back
X