sınav stresi

heliconia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2011
504
1
46
Manisa
merhaba
bu sene üniversite sınavına gircem ciddi anlamda panik sorunum var... çok da az kaldı... nasıl geçer bu panik bilmiyorum sınavda da yaparsam böyle ne yaparım ben
her gün bir senaryo kurar oldum. başarılıyım ama kendime güvenim yok sanırım...

Akşamları sakinleştirici bitki çayları içip rahat uyu. Çok da düşünme, her şey olacağına varır. Sınav günü yerine bugünü düşün. Mesela bugün için kendine 100 soru + konu tekrarı hedefi mi koydun? Bunu gerçekleştir ve ben bugün üstüme düşeni yaptım diye kendine telkin yap. Bu bende işe yaramıştı. İçini Rahatlatıyor ;-) başarılar dilerim

uyumak kısmı biraz zorlar beni ama bilmiyorum... ben de diyorum her şey olacağına varır. önemli olan sağlıktır. hayırlısı en iyi üniversite değildir. hayırlısını sadece allah bilir diyorum. diyorum da bir anda kalbim bir çarpmaya başlıyo size anlatamam tavsiyeniz için çok teşekkür ederim şu hedef konusunda kendime biraz gaz vereyim en iyisi...

canım ben rehber öğretmenim sana bir kaç öneride bulunayım.
-konu eksiklerini kapat çünkü bilgi eksikliği kaygıya yol açar.
-düzenli uyu ve beslen.
-negatif tutumu olan arkadaşlarınla fazla ilişki kurma seni olumsuz etkilerler.
-nefes egzersizleri ıyı gelir. burundan derin nefes alıp ağızdan uzun uzun ver. günde 5 dk.
-sınav anında kaygılanınca bir yudum su iç
-sınava sevdiğin derslerden başla.
-uzun süre çalışıp da anlamadığın konularla artık uğraşma. onun yerine öğrenebileceklerinle uğraş.
-bir rehber öğretmenden yardım al çünkü sınav kaygısı psikolojik danışma gerektirir.

gittim rehber öğretmene kendisi benim her şeyin farkında olduğumu sakin olmamı söyledi sadece.
ben aslında her dersi seviyorum yani çalışkanımdır dürüstçe söylemek gerekirse. ne konu eksiğim var nede başka bir şeyim. herkes bana güveniyor. ama bu güveni de kaldıramıyorum sanırım. nasıl anlatsam kimse bana güvenmesin istiyorum. düşündükçe boğazıma bir şeyler diziliyor sanki. oksde de böyle oldu sabaha kadar titremiştim o gece. sınavda da alim ayağım yerinde durmadı yine öyle olmaktan korkuyorum herhalde. çok korkunç bir şey... şu nefes egzersizini yapacağım çok sağolun:)

ben çok stresliydim çok ama çok. durduk yere ağlıyordum ki hala var bu aslında. içimde neler dönüyor anlatamam. bu yıl 2.kez gricem sınava esit ağırlıkçıyım. bi ara herkes çıldırdığımı flan düşündü pskiatriste gttik ilaç verdi depresyondaymışım. adı prozac. ve pskologa yönlendirdi. ilaç beni manyak etti inanın içten içe mutluyum ama hiçbirseye tepki veremiyordum sanki beynim durmuş gbi salak gbiydim. ve çok uyutuyordu ilaç. ben çok deli dolu hep gülen bi kızdım. arkadaslarım çok durgunsun nye boylesin dyip duruyor bsey dyemiyorum.. bana yardım edin nolur. sınava az kaldı ne yapmam gerektiğini biliyorum ama niye yapamıyorum pskologla da çok görüştüm çok sey denedim. son zmanlar bikaç eksik toparlayım diyorum ama kendimi çok kötü hissediyorum

mesajınızı aldım. bilmiyorum. sınava cok az kaldı ve benim netlerim düşüyor kendimi çok kötü hissediyorum. pskiyatristle görüştüğümde daha konuşamadan ağlamıştım baya sorular sordu cevapladım depresyon dedi ve o ilacı verdi. ne yapacağımı bilmiyorum nlur bana iyi biseyler soyleyin.ailem şuan baskı yapmıyor ama sonuç kaydadeğer olmazsa yüklenirler biliyorum bende kendimi kötü hissederim. bu yıl kaldığıma değsin istiyorum

Son düzenleme:

cnm ben ikinci üniversitemi okuyorum ve özürlü memur seçme sınavına girdim 70 aldım aatama bekliyorum sana bir tavsiyem var sen çalış elinden geleni ardına koymadan yap sınava gir bildiğin bütün duaları oku derin derin nefes alıp ver ve sınava başla soruları çözdükçe heyecanın gidiyor zaten ailene gelince nasıl çalıştığını görüyorlar biliyorlar elinden geleni yaptığını bunada kendini inandır yani sınava girip çıktıktan sonra bir pişmanlığın olmasın keşke daha çok çalışsaydım diye kendini tatmin edicek şekilde çalış ha diyelimki örnek 400 gelıceğine 300 geldi ozaman dersinki ben çalıştım elimden geleni yaptım gönlüm vicdanım rahat kısmetim bukadarmış dersin kısmetin önüne geçilmez cnm bunu asla unutma ben bütün girdiğim sınavlarımda bunu uyguladım ve sonuçlarım gayet tatmin edici geldi gelmeyenlerede üzülmedim mevlam bir kapıyı kapattı ben elimden geleni yaptım çünkü bunu allahda biliyor ailemde bu dediklerim senin içinde geçerli heliconia arkadaşım açınca forumu oku cnm ve relax ol

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…