Iddia ediyorum Youtube'a bu soruyu hangi meslek icin yazsan su an hepsine ayni sayida ic karartici video cikar karsina

Malesef memleket kotu durumda. Ozellikle TIP fantezin varsa onu bilemem de, sirf mezun olunca birkac yil dusuk maas calisicam diye telas yapip kazandigin okulu birakip maceraya atilmamalisin bence. Evet tekrar girdiginde tip kazanabilirsin ama ya kazanamazsan? Bunun yikimini kaldirabilecek misin? Bilmiyorum memlekette mezun olur olmaz zengin olunacak bi meslek dali kaldi mi? Girisimci ruhlu olanlar ne okurlarsa okusunlar bi yerlerden cikis yapmayi basariyolar bu devirde. Illa maas olarak dusunme. Genc insansin, yapay zekayla filan bisey dusun. Dis hekimligi eczacilik filan biraz da business bilgisi gerektiren seyler. Bi de sen mezun olana kadar daha kac kere degisir ortam Allah bilir. Belki hukumet bile degisecek. Su an bosuna telas yapiyosun bence. Senin gibi boyle tez canli biri tipta nasil o kadar yil dayanacak o da ayri bi durum. Ben simdi sizin yaslarinizda olsam ve unide olsam daha okulu bitirmeden para kazanmanin bin cesit yolunu bulurdum. Sadece tek meslekten para kazanilir gibi dusunme. Yaratici fikirlerle insanlar alanlari disinda cok paralar da kazanabiliyolar. Yeter ki memur kafasina sıkışıp kalma. Yani kisacasi demem o ki elindeki garanti okulu birakma ama derdin paraysa baska yaratici yollar bulabilirsin bi yandan okurken. Su an ot gibi sadece derse girip cikip okul bitirmeye calisan baya yazik eder kendine.