• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meslek seçimi hakkında strese girmek

Diş hekimliği için işsiz kalacaksın diyen varsa acilen bu kişilerle iletişimi kes hasetlikten ne yapacaklarını şaşırmışlar 😀
Hasetlikten olduğunu düşünmüyorum, piyasa gerçekten berbat. Ben mezun olunca neler olur Allah bilir. Bi youtube'a diş hekimleri işsiz mi deyin ya da çevrenizs sorun onlar da net bi şekilde söyleyeceklerdir zaten

Hasetlikten olduğunu düşünmüyorum, piyasa gerçekten berbat. Ben mezun olunca neler olur Allah bilir. Bi youtube'a diş hekimleri işsiz mi deyin ya da çevrenizs sorun onlar da net bi şekilde söyleyeceklerdir zaten
Iddia ediyorum Youtube'a bu soruyu hangi meslek icin yazsan su an hepsine ayni sayida ic karartici video cikar karsina 😅 Malesef memleket kotu durumda. Ozellikle TIP fantezin varsa onu bilemem de, sirf mezun olunca birkac yil dusuk maas calisicam diye telas yapip kazandigin okulu birakip maceraya atilmamalisin bence. Evet tekrar girdiginde tip kazanabilirsin ama ya kazanamazsan? Bunun yikimini kaldirabilecek misin? Bilmiyorum memlekette mezun olur olmaz zengin olunacak bi meslek dali kaldi mi? Girisimci ruhlu olanlar ne okurlarsa okusunlar bi yerlerden cikis yapmayi basariyolar bu devirde. Illa maas olarak dusunme. Genc insansin, yapay zekayla filan bisey dusun. Dis hekimligi eczacilik filan biraz da business bilgisi gerektiren seyler. Bi de sen mezun olana kadar daha kac kere degisir ortam Allah bilir. Belki hukumet bile degisecek. Su an bosuna telas yapiyosun bence. Senin gibi boyle tez canli biri tipta nasil o kadar yil dayanacak o da ayri bi durum. Ben simdi sizin yaslarinizda olsam ve unide olsam daha okulu bitirmeden para kazanmanin bin cesit yolunu bulurdum. Sadece tek meslekten para kazanilir gibi dusunme. Yaratici fikirlerle insanlar alanlari disinda cok paralar da kazanabiliyolar. Yeter ki memur kafasina sıkışıp kalma. Yani kisacasi demem o ki elindeki garanti okulu birakma ama derdin paraysa baska yaratici yollar bulabilirsin bi yandan okurken. Su an ot gibi sadece derse girip cikip okul bitirmeye calisan baya yazik eder kendine.

Çevrenin neden bunu söylediğini çok iyi anladım. 🙂 Çok haklılar.

bilgiyi yutuptan alıyorsan sıkıntı var. piyasanın içindesin, okulunda yetişiyorsun ama diş hekimleri işsiz kalacak diye yutuptan edindiğin güveniyorsun. hocaların niye hala hekim yetiştirmekle uğraşıyorlar madem

bilgiyi yutuptan alıyorsan sıkıntı var. piyasanın içindesin, okulunda yetişiyorsun ama diş hekimleri işsiz kalacak diye yutuptan edindiğin güveniyorsun. hocaların niye hala hekim yetiştirmekle uğraşıyorlar madem
Bir tanıdığım , yasal bir yolla , yaptığı işin vergisinden muaf olabilecekken sırf Youtube videolarının aklına uyduğu için 1 seneden fazla gereksiz yere bir ton vergi ödemiş.

Kız onu söylemek istememiş ki ama. Yani yazmayayım dedim ama yine yazdırdılar. Mesleğin içinde olmayan biri mesleğin durumu hakkında nerden fikir sahibi olabilir? Ha bana sorarsanız fikir sahibi olmasına bile gerek yok. En fazla çok yüzeysel bir şekilde biz daha geçen gün bir dolguya şu kadar para ödedik nasıl işsiz kalıyorsunuz der geçer. Ama canhıraş hiç bir fikrin olmayan konuda da fikir sunmak garip. Kaldı ki bu konu pek de objektif bir konu değil.
Ben sektörün bizzat içindeyim 8 yıllık diş hekimiyim. Bana ya bizim çocuk bu bölümü yazsın mı diyen hiç kimseye bu işi bende önermiyorum. Daha önce başka bir üyeye de yazdım aynı kişi mi bilmiyorum ama gerçekten gencecik pırıl pırıl çocuklar işsiz.
Ha konu sahibinin bu soruyu burda sorması da yanlış mı yanlış. Buradaki kadınlar ne bilsin. Aktif kullanan 20-30 diş hekimi varsa şu forumu yarısı zaten daha mezun olmamış geri kalan yarısı da eski mezun zaten onlar için işler tıkırında.

Ablacım sende git üst dönem arkadaşlarınla, asistanlarınla falan konuş bu konuyu.

Burada birden fazla faktor var kendim doktorum kuzenim dis hekimi . Kuzen okulu bitirdi dusa girdi olmadi kontejanlar cok az gercekten .Hadi diyelim uzmanligi bitirdiniz devlet atamasi yine azdi . Bitirince aileniz durumu cok iyi degilse kendinize klinik acma isi zor . Zaten actiniz sadece acmak masraf degil bir yil boyunca kârâ gecmek zor deniyor .Kârâ gecmenin yani sira personel masrafi,dukkan kirasi, kendi giderleriniz icinde yedek butce lazim
En mantiklisi bir klinikte ise baslamak onlarda tanidik falan araciligiyla asgari ucrete aliyor .6 ay sonrasinda asgari arti prime geciyorlar . Genelde dis hekimlerinin izledigi yol 4-5 yil buralarda hem cevre kazanmak hemde zamanla artan primle klinik icin para biriktirmek
Hadi tibba basladiniz diyelim 1 yil sinav, 6 yil tip fakultesi 7 yil gecti . O zamana kadar pratisyen fazlaligi olacak gibi duruyor olmazsa bile pratisyenlik zaten maas olarak ve calisma olarak cok tercih edilmez .Ustune 4 yil asistanlik (bazi bolumler 5 hatta) sonrasi mecburide uzman maasi alip ancak daha maddi olarak rahatlarsiniz .Deger mi bilmiyorum acikcasi

kuzenim dis hekimi ve issiz buyrun konusalim isterseniz
Mezun olunca iş imkanı yok gibi . Ya da dişçilerin yanında düşük ücretlere çalışılıyor . Dişçi olmayan bizler bile biliyoruz . Hep tüp istediğini yazıyorum kızımın . Ha oldu da bi aksilik oldu sıralaması yetmedi , yüzde elli burslu okuyacağım . Çünkü yatırım gibi düşünüyorum . Getirisi kesin var . Eczane için ya da diş kliniği açmak için o parayı harcasam risk var . Büyük hem de , tıp da yok. O gençler beceriksiz tembel vs değiller . Dişin de eczacılığın da hukuğun da belli bir sıralaması var . Akıllı gençler çalışan gençler girebiliyor. İş olarak , maddi getirisinin olmaması gençlerin suçu değil
Iddia ediyorum Youtube'a bu soruyu hangi meslek icin yazsan su an hepsine ayni sayida ic karartici video cikar karsina 😅 Malesef memleket kotu durumda. Ozellikle TIP fantezin varsa onu bilemem de, sirf mezun olunca birkac yil dusuk maas calisicam diye telas yapip kazandigin okulu birakip maceraya atilmamalisin bence. Evet tekrar girdiginde tip kazanabilirsin ama ya kazanamazsan? Bunun yikimini kaldirabilecek misin? Bilmiyorum memlekette mezun olur olmaz zengin olunacak bi meslek dali kaldi mi? Girisimci ruhlu olanlar ne okurlarsa okusunlar bi yerlerden cikis yapmayi basariyolar bu devirde. Illa maas olarak dusunme. Genc insansin, yapay zekayla filan bisey dusun. Dis hekimligi eczacilik filan biraz da business bilgisi gerektiren seyler. Bi de sen mezun olana kadar daha kac kere degisir ortam Allah bilir. Belki hukumet bile degisecek. Su an bosuna telas yapiyosun bence. Senin gibi boyle tez canli biri tipta nasil o kadar yil dayanacak o da ayri bi durum. Ben simdi sizin yaslarinizda olsam ve unide olsam daha okulu bitirmeden para kazanmanin bin cesit yolunu bulurdum. Sadece tek meslekten para kazanilir gibi dusunme. Yaratici fikirlerle insanlar alanlari disinda cok paralar da kazanabiliyolar. Yeter ki memur kafasina sıkışıp kalma. Yani kisacasi demem o ki elindeki garanti okulu birakma ama derdin paraysa baska yaratici yollar bulabilirsin bi yandan okurken. Su an ot gibi sadece derse girip cikip okul bitirmeye calisan baya yazik eder kendine.
yurtdışından bunları yazması kolay tabi

Mezun olunca iş imkanı yok gibi . Ya da dişçilerin yanında düşük ücretlere çalışılıyor . Dişçi olmayan bizler bile biliyoruz . Hep tüp istediğini yazıyorum kızımın . Ha oldu da bi aksilik oldu sıralaması yetmedi , yüzde elli burslu okuyacağım . Çünkü yatırım gibi düşünüyorum . Getirisi kesin var . Eczane için ya da diş kliniği açmak için o parayı harcasam risk var . Büyük hem de , tıp da yok. O gençler beceriksiz tembel vs değiller . Dişin de eczacılığın da hukuğun da belli bir sıralaması var . Akıllı gençler çalışan gençler girebiliyor. İş olarak , maddi getirisinin olmaması gençlerin suçu değil

yurtdışından bunları yazması kolay tabi
Acikcasi soyle tip icinde o zamana cok umut goremiyorum inanilmaz bir kontejan artisi olmustu ayni dis hekimligi gibi . Sonrasinda tibbin da dis hekimligine benzeyecegine eminim ama kac yili var bilmiyorum . Eczacilik ve diste aileniz tarafindan finanse edilebilecek yaklasik 10 milyonunuz varsa cidden cok iyi kazaniyorsunuz .Ben hic cevremdeki eczaci arkadaslarim kadar para kazanamam sanirim ama aile destegi yoksa 40 bine yardimci eczacilik ,asgari ucretle discilik yapiliyor valla universite tercihi yapanlara akil veremiyorum artik .Ne okursan oku en iyilerinden olmadigi surece hayat cok zor yada sans nasip isi kurayla guzel bir devlet hastanesine atanmak

Ne yazdigimi anlamadigina o kadar eminim ki. Sasirmadim o yuzden. Ne yazarsan yaz sana cevap vermicem bacim. Canin yine kaos cekiyo belli ki. Git heyecani baska yerlerde ara, bugun senle ugrasasim yok.
Yorumuna cevap verdim . Site kuralları gereği verebiliyorum . Senin bir ayrıcalığın yok . Eleştiri hakkım da var cevap hakkım da var😍😍

Acikcasi soyle tip icinde o zamana cok umut goremiyorum inanilmaz bir kontejan artisi olmustu ayni dis hekimligi gibi . Sonrasinda tibbin da dis hekimligine benzeyecegine eminim ama kac yili var bilmiyorum . Eczacilik ve diste aileniz tarafindan finanse edilebilecek yaklasik 10 milyonunuz varsa cidden cok iyi kazaniyorsunuz .Ben hic cevremdeki eczaci arkadaslarim kadar para kazanamam sanirim ama aile destegi yoksa 40 bine yardimci eczacilik ,asgari ucretle discilik yapiliyor valla universite tercihi yapanlara akil veremiyorum artik .Ne okursan oku en iyilerinden olmadigi surece hayat cok zor yada sans nasip isi kurayla guzel bir devlet hastanesine atanmak
Maalesef yazdıklarınız doğru . Yurtdışı da var aklımızda . Hayatımdaki tek stres çocuğun hayatını nasıl kurtarırım . Eminim çoğu ebeveyn de aynı durumdadır .

Bana kıbrıs tıp geliyordu ama ailemin durumu o kadar iyi değil. Gönderemediler. İnşallah bu sene devleti kazanabilirim
canım daha çok gençsin 1 sene sınıfta kaldım say ders saydırma durumu olur mu acaba? en azından denedim dersin insan yapmadığı şeylere daha fazla pişman olur olmazsa döneceğin bi okulun var. kykda kalıyorsan git sabah erkenden çık çalış. ama diş tıpın uzmanlığı olsaydı çok revaçta olurdu.

canım daha çok gençsin 1 sene sınıfta kaldım say ders saydırma durumu olur mu acaba? en azından denedim dersin insan yapmadığı şeylere daha fazla pişman olur olmazsa döneceğin bi okulun var. kykda kalıyorsan git sabah erkenden çık çalış. ama diş tıpın uzmanlığı olsaydı çok revaçta olurdu.
Kesin karar verdim abla, okulu 1 sene uzatıp ders çalışacağım. Bir şey kaybetmem sadece ileride keşke yapsaydım demek istemiyorum. Elimde tekrar okuyacağım mesleğim var. Kazanamazsam oradan devam ederim

Kesin karar verdim abla, okulu 1 sene uzatıp ders çalışacağım. Bir şey kaybetmem sadece ileride keşke yapsaydım demek istemiyorum. Elimde tekrar okuyacağım mesleğim var. Kazanamazsam oradan devam ederim

Hakkında hayırlısı olsun, inşallah güzel güzel başarılarını buraya yazarsın

doğrusunu yaparsın inan bana 1 sene 2 sene hiçbir şey diş ve tıp bambaşka bölümler

Diş hekimliği için neden bu kadar olumsuz konuşuluyor anlamıyorum. En olmadı yurtdışına gidersiniz. Hani doktorluğun bile yerine yapay zeka geçebilir belki ama diş hekimliği bence en son geçerliğini yitirecek bir branş. Hiç dert etmeyin. Yeni mezunken sömürü düzeninden kaynaklı sıkıntılar olabilir ama ilerledikçe sıkıntı olmaz bana göre.

Yurt dışında denklik yok diş hekimlerinde milyonlar verip anca denklik alabiliyorlar diye biliyorum
Bir arkadaş diş hekimi İngiltere'ye gitti. teknisyen gibi çalışıyor. Başka bir arkadaş başka alandan o da teknisyen gibi çalışıyor. Denklik almaya ugrasmadi. Maasta çok fark olmayacaktı. Bunun yerine işiyle alakalı orda yüksek lisans yaptı.

Back
X