• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meslek seçimi hakkında strese girmek

Bunları duydukça korkuyorum valla . Yks ye 3 yıl var benim kızın . Burada gençleri okudukça karamsarlığa düşüyorum . Çalışkan gençlerin bile iş garantisi yok. Çok üzücü . Umarım kendin için güzel bir karar verirsin. Tüm gençler bizim çocuklarımız sayılır . Başarılar diliyorum
İnşallah iyi yerlere gelir ve gururlanırsınız, başarılar dilerim şimdiden. Ve inanın yaşın pek bi önemi yok çocuğunuzun hayallerinin peşinden gitmesine izin verin. Ailem bana destek olacaklarını söylemeselerdi kesinlikle kalacağım diyemezdim.

Bunları duydukça korkuyorum valla . Yks ye 3 yıl var benim kızın . Burada gençleri okudukça karamsarlığa düşüyorum . Çalışkan gençlerin bile iş garantisi yok. Çok üzücü . Umarım kendin için güzel bir karar verirsin. Tüm gençler bizim çocuklarımız sayılır . Başarılar diliyorum
Korkacak bir şey yok. İş yoksa işini sen yaratacaksın, şu an çoğu şey online ve yapay zeka destekli. Gelecek neye göz kırpıyorsa oradan ilerlemek lazım.

Korkacak bir şey yok. İş yoksa işini sen yaratacaksın, şu an çoğu şey online ve yapay zeka destekli. Gelecek neye göz kırpıyorsa oradan ilerlemek lazım.
Doğru . Artık eğitimi ülke çapında değil , dünya insanı olacak şekilde almalı . Dünya hangi mesleklere evriliyorsa onların peşinden koşmalı .

Yurt dışında denklik yok diş hekimlerinde milyonlar verip anca denklik alabiliyorlar diye biliyorum
Doğrudan değil evet dil yeterlilik sınavı klinik sınav ve staj vs gerekiyor sanırım. Eğitim alırken bı Erasmus yapmak iyi olur galiba. Daha detay öğrenmek ve dil öğrenmek için. Oradaki üniversite bitince mesela Almanya'da da bir universiteye başvurur eksik dersleri tamamlar bu da mümkün .

Benim kuzenim de avukat şu an 30 yaşında olmasına rağmen düzgün bi işi yok anca asgari ücret ya da biraz fazlasını alıyordur. Onun zamanında hukuk baya tercih ediliyordu diye hatırlıyorum
Çok doğru. Ben de hukukcuyum hepimize bagizuci işletme vs geliyordu. Hukuk popüler diye puanınız boşa gitmesin onu yazın hukuk altın vs dediler. Mezun olduğumuzda ülkede hukuk bile kalmadiki mesleğini yapabilelim.

Ben diş hekimliğinde 2.sınıfa geçeceğim ama etrafımda o kadar fazla "diş hekimleri işsiz" muhabbeti dönüyor ki psiikolojim bozuldu, panik atak hastası oldum. Neredeyse bütün bi ömrümü okumaya adamışken mezun olduğumda en azından hak ettiğim hayatı yaşarım, maaşı alırım diye düşünüyordum. Ama yeni mezunların asgariyle başladığını duyunca resmen dehşete düştüm. Bu sene zaten sınav sistemi değişiyor tekrar sınava hazırlansam ne olur diye düşündüm tıp için ama 1 senem gidecek artı olarak ya kazanamazsam diye de çok strese girdim. Şu an 20 yaşındayım. O kadar endişe içindeyim ve kafam karışık ki uyuduğumda kalbimin sesiyle uyanıyorum resmen her gece. Babam meslek senden önemli mi, bırak gel yanımda otur bu gidişle hasta olacaksın dedi. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum siz bana bi akıl veremez misiniz
Ben diş teknikeriyim. Bence güzel bir meslek diş hekimi kesinlikle işsiz kalmaz . Mesleğe yeni başladığınız tecrübesiz olduğunuz için asgari ücret olabilir . Tecrübesi olan doktorla çalışıp uzmanlığınizi alıp kendi iş yerinizi açabilirsiniz tabi zaman ve emek isteyen bir şey. Bence başka bir mesleğe geçmek yerine bu meslekte başarılı olmayı hedefleyin.💐

Ben diş hekimliğinde 2.sınıfa geçeceğim ama etrafımda o kadar fazla "diş hekimleri işsiz" muhabbeti dönüyor ki psiikolojim bozuldu, panik atak hastası oldum. Neredeyse bütün bi ömrümü okumaya adamışken mezun olduğumda en azından hak ettiğim hayatı yaşarım, maaşı alırım diye düşünüyordum. Ama yeni mezunların asgariyle başladığını duyunca resmen dehşete düştüm. Bu sene zaten sınav sistemi değişiyor tekrar sınava hazırlansam ne olur diye düşündüm tıp için ama 1 senem gidecek artı olarak ya kazanamazsam diye de çok strese girdim. Şu an 20 yaşındayım. O kadar endişe içindeyim ve kafam karışık ki uyuduğumda kalbimin sesiyle uyanıyorum resmen her gece. Babam meslek senden önemli mi, bırak gel yanımda otur bu gidişle hasta olacaksın dedi. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum siz bana bi akıl veremez misiniz
Ya ben genetik bitirdim istemeye istemeye 7 yil okudum. Kendi işimi yapamıyorum başka sektördeyim ama pişman değilim okuduğuma sevmeyerek ağlaya ağlaya gidiyodum annem yüzünden diye ama bitti bi şekilde evet iş olmayabilir ki seninki tıp. Mutlaka bulunur. Istıyorsan oku millete kulak asma ben 11 yil önce ingiliz dili ve edebiyatı istediğimde iş mi var açlar diyolardi hani genetik okudum iş bulamasam yine açtım yani en azından kendi isteğim ilgim alanım olurdu

Ben de buna sinir oluyorum ya
Ülkenin ağız diş sağlığı berbat
Kamuda diş hekimi istihdamı yok, var olanlar da sadece diş çekmek zorunda kalıyor sistem yüzünden
Oysa ne kadar önemli bir meslek

Halkın diş hekimine, diş hekiminin de işe ihtiyacı var

Hoca deme anksiyetem tetikleniyor . Lise üniversite hepsi mi sorunlu arkadaş bunların ?🫣bu sene Yks yi Obp belirledi diye bizim 3 hocaya sayıp sövüyorum kaç gündür mesela . Okulun Yks sonuçları aynı puanlardaki okullardan düşük. Utanırlar mı yok. Ne çekiyor eğitim alan insanlar . Çile bülbülüm çile🤓🫣😅
Valla ben geçen düşündüm hayatımdan sevgiyle hatırladığım bir öğretmenim var mı diye. Yokmuş😂 Ya evet iyiler vardı mutlaka ama kimse iz bırakmadı öyle. Özellikle dezavantajlı öğrencilere yaklaşımlarını falan şimdi yetişkin olarak düşününce korkunç buluyorum.

evet ve pratikte asistanlar arası hangi öğrenciyle iyiyse ona daha yüksek veriyor hatta sevmiyorsa sizi bırakabilir bile. Çünkü diş öznel bi bölüm biraz da estetik. Hocanın insafına kalıyorsunuz. Ben 1 sene sınıfta kalıcam ama dişi zaten bırakmıyorum, sadece sınıfta kalıcam. Yapamazsam elimde mesleğim zaten olacak biraz öyle düşünüyorum
Hangi ders yüzünden kalacaksın? Benim bir arkadaşım biyofizik yüzünden mi ne kalmıştı 1. sınıfta. O yıl dershaneye yazılıp tekrar hazırlandı. Gazi tıp kazandı. Yani protezden bile kalıyor olsan max 1,5 gün dersin olur. Bence iyi zaman gazi olmasın başka yer olsun.

Kamuda diş hekimi istihdamı yok, var olanlar da sadece diş çekmek zorunda kalıyor sistem yüzünden

Dünyanın parasını ödüyoruz dişe . Ödeyemeyenler de çürük tartarlı vs dişlerle dolaşıyorlar mecbur

Valla ben geçen düşündüm hayatımdan sevgiyle hatırladığım bir öğretmenim var mı diye. Yokmuş😂 Ya evet iyiler vardı mutlaka ama kimse iz bırakmadı öyle. Özellikle dezavantajlı öğrencilere yaklaşımlarını falan şimdi yetişkin olarak düşününce korkunç buluyorum.

Hangi ders yüzünden kalacaksın? Benim bir arkadaşım biyofizik yüzünden mi ne kalmıştı 1. sınıfta. O yıl dershaneye yazılıp tekrar hazırlandı. Gazi tıp kazandı. Yani protezden bile kalıyor olsan max 1,5 gün dersin olur. Bence iyi zaman gazi olmasın başka yer olsun.
Yok bu sene dişi bütsüz geçtim abla, seneye hazırlanacağım için derslere gitmeyeceğim o yüzden kalacağım. Tıp kazanacaksam 1 sene kalırım hiç problem yok diye düşündüm. Zaten kaydım devam edecek, 2'den başlarım tekrar

Yok bu sene dişi bütsüz geçtim abla, seneye hazırlanacağım için derslere gitmeyeceğim o yüzden kalacağım. Tıp kazanacaksam 1 sene kalırım hiç problem yok diye düşündüm. Zaten kaydım devam edecek, 2'den başlarım tekrar
Keşke bu sene direkt hazırlansaydın
Neyse denemiş oldun
Hakkında hayırlısı olsun

Kamuda atamayı arttırırlarsa özeller sıkıntıya gireceği için yapmıyorlar bence

Obp de normal haline döner şansın yüksek olur

Valla beybi bütün arkadaşların 3. sınıfa devam ederken sen altta kalacaksın. Onun da psikolojisi herkese aynı olmuyor. Kimisine ağır geliyor aklında olsun. Ama inşallah bunu düşünmek zorunda kalmazsın istediğin yeri kazanırsın.
Ama bizim dönem 80 kişiydi galiba 4 kişi falan bırakıp tıp için tekrar hazırlanmıştı. Hatta biri akril teperken bu rezilliğe daha fazla dayanamıyorum deyip gitmişti😂

Bu sene direkt hazırlanamazdım obp'm kırılırdı ve o da on binlerce geriye atıyor. Yoksa ben de düşündüm
Sonraki seneler kırılmıyor mu? Çok iyiymiş öyleyse, tus ve ydus’ta bir kere yerleşince istifa etmediğin sürece puan kesintisi olmaya devam ediyor.

Diş hekimliği için işsiz kalacaksın diyen varsa acilen bu kişilerle iletişimi kes hasetlikten ne yapacaklarını şaşırmışlar 😀

Valla beybi bütün arkadaşların 3. sınıfa devam ederken sen altta kalacaksın. Onun da psikolojisi herkese aynı olmuyor. Kimisine ağır geliyor aklında olsun. Ama inşallah bunu düşünmek zorunda kalmazsın istediğin yeri kazanırsın.
Ama bizim dönem 80 kişiydi galiba 4 kişi falan bırakıp tıp için tekrar hazırlanmıştı. Hatta biri akril teperken bu rezilliğe daha fazla dayanamıyorum deyip gitmişti😂
En azından deneyip yapamamış olurum ve ileride keşke demem. Üstten de alttan da çevre edinmiş olurum öyle de bakabiliriz. Arkadaşlarımın yolu farklı benim yolum farklı neticede

Back
X