Sınav telaşı, yapamayacağım korkusu :(

kendi kendine böyle söyleyerek baskı yapma.. zaten dışarıdaki insanlar üzerine geliyorlar.
bak ben lise 1 ve 2 de geometriyi hiç yapamazdım. oks ye hazırlanırken adeta kaçardım geometri sorularından. hiç yapamayacakmışım gibi hissederdim. soruları çöze çöze alıştım ve en sevdiğim derslerden biri oldu. full çekmeye başladım.sende bunu matematikte sağlayabilirsin. sen sorulardan değil sorular senden korksun. güven kendine. elalem neler yapıyor düşünceside seni gaza getirsin, hevesini isteğini kırmasın
.
:34:

Evet kendi kendimi telaşa sürüklüyorum istemeden
bir ayda full yapmam imkansız neredeyse
bende artık yüksek puan alanlar gibi kendi seçimlerimi yaşamak istiyorum
puanımın yettiği yer değil:43:

Çok şükür siz atlatmışsınız umarım puanınızda iyi gelmiştir, atanırsınız
sözelime güveniyorum ama matematikten 10 15 ancak çıkartabilirim onuda çok zamanım kalırsa ancak
neden bu sınavları herkesin alanına göre yapmazlar ki
sayısal sayısal çözsün sözelcide sözel
ne zaman adaleti sağlayacaklar merak ediyorum:50:

arkadaşınız çok iyi bi üniversiteyi kazanmış olabilir ama bunun %100 ü zeka değil büyük çoğunluğu da çalışmaktan geçiyor
hepimiz aynı şartlarda doğmadık büyümedik
kimimize ilk okulda kötü bi öğretmen denk geldi kimimiz çok okul değiştirmekten derslere adapte olamadık kimimizin ailevi sorunları derslerimizi etkiledi vs....derken temelimiz hep farklı atıldı
yani bu bizim zekamızı göstermiyor.yazdıklarınıza bakılırsa kimseden eksiğiniz yok.bak şimdi kısa bi hesap yaptım.kpss de sadece 30 soru sayısal geriye kalan 90 soru sözel.bu durumda siz daha avantajlı olmuyor musunuz.cünkü bende sözel yapamam da yapanlara hep imrenmişimdir.kpss de 1 sene tarih çalıştım 21 neti geçemedim:9:

arkadaşınız çok iyi bi üniversiteyi kazanmış olabilir ama bunun %100 ü zeka değil büyük çoğunluğu da çalışmaktan geçiyor
hepimiz aynı şartlarda doğmadık büyümedik
kimimize ilk okulda kötü bi öğretmen denk geldi kimimiz çok okul değiştirmekten derslere adapte olamadık kimimizin ailevi sorunları derslerimizi etkiledi vs....derken temelimiz hep farklı atıldı
yani bu bizim zekamızı göstermiyor.yazdıklarınıza bakılırsa kimseden eksiğiniz yok.bak şimdi kısa bi hesap yaptım.kpss de sadece 30 soru sayısal geriye kalan 90 soru sözel.bu durumda siz daha avantajlı olmuyor musunuz.cünkü bende sözel yapamam da yapanlara hep imrenmişimdir.kpss de 1 sene tarih çalıştım 21 neti geçemedim:9:

Yine de sayısalı iyi olan biri için 21 net güzel :)
Mantıksal çıkarım yaptığımız zaman sözelciler avantajlı oluyor ama hem sözeli hem sayısalı yapanlarda çoğunlukta olduğu için onlar kapıyor kadroları
benim gibi ataması olmayıp düz memurluğa kalanlarda ortada kalıyor:25:
Hımm üniversite mezunu demiştiniz,tamam.

Lisans kpss o zaman.:55:

evet canım iki lisans bitirdi şimdi hem üçüncü lisansı okuyacak hemde memur olacak...

forumda kpss bölümü var orda arkadaşlar birbirlerine bilmediği konularda yardımcı oluyorlar.1 ay uzun bi süre çok şey öğrenilebilir.bilmediğiniz konuları ordan sorup danışabilirsiniz.mutlaka yardım eden birileri olacaktır.:)

forumda kpss bölümü var orda arkadaşlar birbirlerine bilmediği konularda yardımcı oluyorlar.1 ay uzun bi süre çok şey öğrenilebilir.bilmediğiniz konuları ordan sorup danışabilirsiniz.mutlaka yardım eden birileri olacaktır.:)

Tamam canım gönderdiğin videolar için teşekkür ederim cevap yazamadım mesaj sınırından dolayı.

strest panik olursanız kazanma ihtimaliniz düşük olur.siz yapabilirsiniz,yapabilenlerden neyiniz eksik,hiçbirşey.başarabileceğiniz birkonuda bu kadar strese girmeyin...

Sözlellerimde sorunum yok. İşte dediğim gibi matematikte sıkıntılıyım en fazla 10/15 yapabiliyorum bir denemede 20 de olmuştu ama o sınav çok kolaydı
odama kapandım zaten ev halkıyla bile oturmuyorum
bakalım değecek mi bu kadar fedakarlığa:5:

Karamsar olma,inşallah değer
10-15-20 az bi net değilki 30 soru içinde
Ben mi yanlış düşünüyorum acaba :44:

Karamsar olma,inşallah değer
10-15-20 az bi net değilki 30 soru içinde
Ben mi yanlış düşünüyorum acaba :44:

İşte sakin kafayla heyecan yapmadan yaptığım netler en 20 olan istisna.
10 veya 15 ancak
Sınavda telaştan doğru düşünememekten çekiniyorum
çünkü öss de öyle oldu benim zamanımda yine mat 30 soruydu denemelerde 15 filandı gerçek sınavda yanlışlarım doğrularım çoktu:43:
inşallah dediğin gibi karamsarlığımı üzerimden atar başarırım
az önce okudum bir konuda matematik kazanmışsın
o bilgiden azıcık banada göndersen süper olurdu :D
mat yapanlara uzaylı görmüş gibi davranıyorum artık :D

İşte sakin kafayla heyecan yapmadan yaptığım netler en 20 olan istisna.
10 veya 15 ancak
Sınavda telaştan doğru düşünememekten çekiniyorum
çünkü öss de öyle oldu benim zamanımda yine mat 30 soruydu denemelerde 15 filandı gerçek sınavda yanlışlarım doğrularım çoktu:43:
inşallah dediğin gibi karamsarlığımı üzerimden atar başarırım
az önce okudum bir konuda matematik kazanmışsın
o bilgiden azıcık banada göndersen süper olurdu :D
mat yapanlara uzaylı görmüş gibi davranıyorum artık :D

Canımsın ya,inan çok isterim kazanmanı
Stres yapma,bu olmazsa bi dahaki sınav olur inşallah
Sınavda sözellerini bitirir sonra matematiğe zaman ayırırsın,yaparsın ya
İnanıyorum ben sana :31:

öncelikle sakin olllll.. stres yapma, çalıştın mı evet, yapabiliyomusun evet, bu şekilde düşün ki emin ol bu kpss çok ciddi azim çalışma gerektiren bi sınav..
ben lisans kpss ye girdim, çok ciddi hazırlandım ve puanlarım gayet iyi geldi..
emin ol çalıştıktan sonra yapıyosun yeterki stres yapma, stres olursan yapıcağın varsa da yapamazsın..
ki emin ol bu sınav bilgiden çok stresini ve azmini ölçüyor, süresinde yapabilmen gerek yoksa , zamanla yarışıyosun unutma..
az bi zaman kaldı sanırım sınava, bol bol deneme çöz, süre ayarlaması yap.. rahat bi şekilde gir ve bitir..
memurluğa atanınca da ne çok stres yapmışım bee diyip anımsarsın
:1:
başarılr şimdiden, inşallah çok güzel geçer sınavın:34:

bu senesini kpssye hazırlanmaya adayan hiç bir denemede 90 puanın altına düşmeyen ve sınavda strateji hatası yaparak 83 alan ben sanırım baya faydalı olacağım.
canım öncelikle ben sıfır matematik sıfır tarihle başladım hiç bir şey bilmeden.
senin zamanın az kalmış şunu önerebilirim. matematikte hiç bir fikrinin olmadığı konuyu öğrenmeye çabalayacağına
bildiğin konuların bütün soru tiplerine bak. videolu çözümleri izle. ezberleme mantığını kavra deseler de tek formülle çözülebilen konuları ezberleyene kadar çöz.
tarih için de şunu önereceğim. her gün elinde özet tarzı bi kitap varsa onu oku. konu anlatımlı kitaplar ayrıntılarda çok boğuluyo. evet kpss de zaten ayrıntı soruluyo ama savaşa giden adamların da don rengine kadar yazacaklar. bir kaç önemli nokta var. ıslahatlar mesela. şarkıları var onları ezberle. sonra milli mücadele dönemini su gibi iç. hangi savaş ne zaman hangisi diğerinden önce. ezberleme bunları ama bağlantı kurmaya çalış. haritalı bi şekilde gözünün önüne getirerek.ve deneme çöz bol bol.
benim zaman problemim hiç olmadı. bu sınavda da olmadı. matematikten 18 soru işaretleyebildim. ve tarihe geçtiğimde (çok iddialiydım tarihte) aklımda hep en az 20 net yapmalıyım stresi olduğu için cevabını bildiğim soruları çabuk okuyum diye yanlış yapmışım son kalan dakikalarımı da matematik yapmaya harcayım her zaman ki stilimi terkettim ve tarihi kontrol etmedim. eğer etseydim 86 nın altnda kalmazdım kesinlikle. matematik yaptım gerçi 22 net ama.
ve çok önemli çıkmış soruları çöz farklı tarzlara bak belki şaşırtmaca yaparlar diye. en önemlisi stressiz olmaya çalış. ben sınavın ortasında allahım burda ne işim var yaa diye ağlamaya başlayıp çıkacaktım derin nefes alıp kendimi öyle kontrol edebildim. sakinlik çok önemli bi avantaj ben dünyanın en stressiz ve sakin insanı olarak o sınavda bu stres ve panik atak anını yaşadığım için kendime kızıyorum. ama iş inada bindi seneye 95 in altında kalmayacağım:)

Son düzenleme:
Canımsın ya,inan çok isterim kazanmanı
Stres yapma,bu olmazsa bi dahaki sınav olur inşallah
Sınavda sözellerini bitirir sonra matematiğe zaman ayırırsın,yaparsın ya
İnanıyorum ben sana :31:

İnşallah canım geç olsun güç olmasın.
Sözelleri çoktan bitirdim işte son zamanlarımı deneme + mata harcıyorum
inşallah güvenini boşa çıkarmam :69:

öncelikle sakin olllll.. stres yapma, çalıştın mı evet, yapabiliyomusun evet, bu şekilde düşün ki emin ol bu kpss çok ciddi azim çalışma gerektiren bi sınav..
ben lisans kpss ye girdim, çok ciddi hazırlandım ve puanlarım gayet iyi geldi..
emin ol çalıştıktan sonra yapıyosun yeterki stres yapma, stres olursan yapıcağın varsa da yapamazsın..
ki emin ol bu sınav bilgiden çok stresini ve azmini ölçüyor, süresinde yapabilmen gerek yoksa , zamanla yarışıyosun unutma..
az bi zaman kaldı sanırım sınava, bol bol deneme çöz, süre ayarlaması yap.. rahat bi şekilde gir ve bitir..
memurluğa atanınca da ne çok stres yapmışım bee diyip anımsarsın
:1:
başarılr şimdiden, inşallah çok güzel geçer sınavın:34:

Hepinizin dediği gibi altın kural stres yapmamak...
Tebrik ederim seni de.
İnşallah o cümleyi kuracağım günleride görürüm

bu senesini kpssye hazırlanmaya adayan hiç bir denemede 90 puanın altına düşmeyen ve sınavda strateji hatası yaparak 83 alan ben sanırım baya faydalı olacağım.
canım öncelikle ben sıfır matematik sıfır tarihle başladım hiç bir şey bilmeden.
senin zamanın az kalmış şunu önerebilirim. matematikte hiç bir fikrinin olmadığı konuyu öğrenmeye çabalayacağına
bildiğin konuların bütün soru tiplerine bak. videolu çözümleri izle. ezberleme mantığını kavra deseler de tek formülle çözülebilen konuları ezberleyene kadar çöz.
tarih için de şunu önereceğim. her gün elinde özet tarzı bi kitap varsa onu oku. konu anlatımlı kitaplar ayrıntılarda çok boğuluyo. evet kpss de zaten ayrıntı soruluyo ama savaşa giden adamların da don rengine kadar yazacaklar. bir kaç önemli nokta var. ıslahatlar mesela. şarkıları var onları ezberle. sonra milli mücadele dönemini su gibi iç. hangi savaş ne zaman hangisi diğerinden önce. ezberleme bunları ama bağlantı kurmaya çalış. haritalı bi şekilde gözünün önüne getirerek.ve deneme çöz bol bol.
benim zaman problemim hiç olmadı. bu sınavda da olmadı. matematikten 18 soru işaretleyebildim. ve tarihe geçtiğimde (çok iddialiydım tarihte) aklımda hep en az 20 net yapmalıyım stresi olduğu için cevabını bildiğim soruları çabuk okuyum diye yanlış yapmışım son kalan dakikalarımı da matematik yapmaya harcayım her zaman ki stilimi terkettim ve tarihi kontrol etmedim. eğer etseydim 86 nın altnda kalmazdım kesinlikle. matematik yaptım gerçi 22 net ama.
ve çok önemli çıkmış soruları çöz farklı tarzlara bak belki şaşırtmaca yaparlar diye. en önemlisi stressiz olmaya çalış. ben sınavın ortasında allahım burda ne işim var yaa diye ağlamaya başlayıp çıkacaktım derin nefes alıp kendimi öyle kontrol edebildim. sakinlik çok önemli bi avantaj ben dünyanın en stressiz ve sakin insanı olarak o sınavda bu stres ve panik atak anını yaşadığım için kendime kızıyorum. ama iş inada bindi seneye 95 in altında kalmayacağım:)

Sözellerde sorunum yok deli gibi sözel çalıştım çünkü. Tarihte de sıkıntım yok. tek derdim mat.
Konuyu anlıyorum aynı soru tarzınıda yapıyorum ama farklı bir soru tarzında şaşıp kalıyorum yapamıyorum
tam diyorum mantığını kavradım oldu bu iş yine aynı noktaya dönüyorum
artık olduğu kadar olacak sanırım başka çare kalmadı
bildiklerimi tekrar edip soru çözeyim dediğin gibi.
Senin hakkındada hayırlısı buymuş
hayırlı olanı istiyorum ama gönül bu kazanmak başarmak istiyor
umarım bi sonraki sınavda derece yaparsın :72:

herkese kulak tıka ve kazandığın zaman neler olacak bunun hayalini kur

kpssye girmş birisi olarak tek tavsiyem bu..

bende matematik yapamıyorum ama onsuz olmuyor diyenleri boşver.oluyor

Kızlar biliyorum forumda konularım hep bir derdim vara oldu.
Ama lütfen bana yardım edin.
Kpss giriceğim önümüzde ki ay.
Ama ben çok heyecanlıyım. Sanki hiç bir şey bilmiyormuşum gibi.
Matematikle başım dertte anlıyorum ama sorularda tıkanıyorum :(
Matematiğin yoksa kazanmayı aklından geçirme diyorlar.
Ben ne yapıcam nasıl kazanıcam bu sınavı :(
Bana akıl verim bu heyecanı, stresi nasıl yenebilirim.
KAfamı toplayıp 1 ayda olsa matematiği napabilirim
Ailem bana bu konuda güveniyor artık özelde sürünmek istemiyorum
cnm sen mat yapamayan kpssyi kazanamas diyenleri boşver senin sözelin iyiyse sözeli çok güsel yapmaya bak mattanda bir 10tane yapsan yeter bnmde matım berbattı cnm hatırlarsın ömss 29 nisanda yapıldı ona gırdım matı salladım:)) sözellerı ıse hatırladıgım kadarını yaptım ya şöyle düşün sınava gırdım gözüm karardı çıktım açıldı hiçbir yaptığımı hatırlamıyordum sanki sıfır çekmişim gelıyordu ama sınav gününe kadar delı gibi çalıştım sana tavsıyem son günlere yakın sadece soru çöz çözdüğün soruların cevaplarına bak konu çalışma birde şunu unutma sen çalışırsın elinden geleni yaparsın gerisi allaha kalmıştır artk vede kısmettir bn sınav sonucumu görünce ınanamadım genel yeteneği genel kültürden daha fasla yapmışım şok oldum ilk atamada atanamadım çok yuksek puanlıları atadılar bu arada puanım 70 umudum ıkıncı atama bu arada ikinci üniv karar aldım lyssiz:)) sana demem şuki elinden geeleni yap vede yaptığına inan yanı şunu diyebiil bn elimden geeleni yaptım bidaha gırsem aynı sekılde çalışırdım bundan daha faslasını yapamazdım dıyecek kadar çalış olmazsa ya senin hakkında hayırlısı değildir olması yada zaamanı değildir cnm

Back
X