Sınavda karın gurultusu

kedicanim

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2018
370
294
53
Kızlar daha önceden konu açmıştım belki rastlamışsınızdır bende ibs var en büyük sıkıntım karın gurultusu. Yarın üniversite sınavı var benim de en büyük korkum bu oldu şimdi. Yaklaşık 1 aydır çok katı bir diyet yapıyorum büyük ölçüde azaldı ama geçmedi.
Bir sürü arkadaşıma dedim psikiyaristime bahsettim durumu herkes umursama guruldarsa guruldasın diyor aslında ben de aynı kafadayım ama sınav esnasında guruldayınca panik yaparsam diye korkuyorum. Aslında benim yüzümden diğerlerinin dikkati dağılır düşüncesi en büyük korkum. Hatta bu korkunç teorilerde öyle ileri gidiyorum ki benim karın gurultum yüzünden odaklanamayıp sınav çıkışı bana saldırdıklarını düşünmek en büyük fobim ve çok saçma, evet Öyle aman aman bir ses de çıkmıyor ama bazen çok yüksek ses çıkıyor. Yani şimdi sizin sınıfınızdan birinin karnı guruldasa sınav boyunca odağınız bozulur mu? Benim bozulmaz ama işte böyle psikolojik sorunlar mantığa da karşı geliyor. Bana biraz cesaret verebilir misiniz lütfen?

Bu arada yemek yedikten sonra guruldama oluyor önceden sınavlara aç gidiyordum ama tansiyon düşüklüğüm var baygınlık gelebiliyor. Risk almak istemiyorum. Bir de eğer aç gidersem çok uzun bir süre 6-7 saat aç kalmam gerekiyor zaten katı bir diyet yaptığım için, hiç sağlıklı olmasa bile malesef, bin kaloriyi şu son bir haftada gördüm önceden 600 kalori ile besleniyordum hal böyleyken açlığa eskisi gibi dayanamam gibi geliyor o yüzden mecburen yiyip gidicem. Allah kerim artık kızlar bana dua edin inşallah yaparım veterinerlik istiyorum inşallah kazandığımı da yazmak nasip olur…

Sanki ozellikle yapiyomussun gibi konismussun. Hic kasilma olacak seyler bunlar. Benim de dersane zamanlari bi arkadasim boyleydi cok mahcup olurdu. Biz de cocuktuk tabi cok gulerdik allah affetsin. Sen sinavina odaklan. Elinde olmayan bisey icin gerilip bi yilini yakma. Umarim cok guzel gecer umdugun yere yerlesirsin

Ben sınavdayken dışarıda yağmur yağmış, ben çıkıp annemlerin yanına giderken fark etmiştim. Genelde insan odaklanınca dışarıdaki sesleri duymaz. Sizi de kimsenin duymayacağına eminim.
Kimseyi düşünmeden sınavınıza odaklanın. İnşallah istediğiniz bölümü kazanır sonra da buraya yazarsınız. Şimdiden başarılar dilerim.

İnşallah çok teşekkür ederim. Ben de eskiden öyle gülerdim ama stressten başıma geldi

Çoook teşekkür ederim güzel yorumunuz için kendimi sakinleştirip atlatıcam bu yılı inşallah

Millet altına s.ciyor ya karin gurultusundan ne olacak ahshdjrj
Hiç hiiç dert etme. Kimsenin ona odaklanacagini sanmıyorum. Başarılar dilerim
evet babam okul müdürü bir sürü öğrenci altına işemişti kimsenin elinde değil aslında da işte çok kafaya takan birisi olduğum için fazla umursuyorum ama atlatıcam

İnsanın odağını dağıtan başkasının karın gurultusu değil de daha çok sürekli oflayıp puflaması, amfide değilse sınav masayı sandalyeyi sallayıp gıcırdatması, elindeki su şişesini çatır çutur sıkıp insana delilik derecesinde ses yapması gibi gibi.
Bunların hepsiyle karşılaştım yine de kazanacak olan sınavı kazanıyor/geçiyor.

Bir sınavımda (üni giriş sınavı idi) arkamdaki saçıma saçıma hoflayıp tüm silgi kırıntısını enseme doğru atıyordu.
Vay arkadaş nolcak sil geç işte.

Lütfen rahatça sınavınıza girin. Çok insani bir durum. Başarılar dilerim.

Şuan atak döneminde olan bir ibs li olarak sana sarılmak istedim
Sen sınavına odaklan, guruldayabilir yapacak bisey yok. Öksüren, hapşıran, burnunu çeken bi dolu insan olacak sınıfta bunlar çok normal şeyler. Farklı bir yiyecek yeme, gunluk rutin kahvaltıda ne yiyorsan onları tüket. Sınavda başarılar diliyorum

Sorun yaşayacağınızı sanmıyorum... başarılar

Ben astım hastasıyım. İlaçlarimla sınava girmem lazım. Birde parfüme aşırı duyarlılığım olduğu için sınava yalnız girer raporu aldım. İleri boyutta rahatsız hissedersiniz aklınızda olsun.

Aslında çok haklısınız. Geçmişte girdiğim sınavlara bakınca sürekli ayağını masaya vurarak şekilde sallayan birisi dışında öksüren tıksıran kimseyi hatırlamıyorum beni de unuturlar kısa sürede inşallah

Çok teşekkürler ibs den de kurtulduğumuz günleri görürüz umarım…

Ben de aslında alacaktım bu yıl ama gastroentoroloji bölümüne ulaşmak çok vakit alıyor bir de psikolojik olduğu için çoğu doktor ciddiye almıyor. Rapor için olumsuz cevap alırsam moralim bozulmasın diye üstelemedim herkes gibi girer çıkarım psikolojisiyle geçirmeye çalıştım yılı…

O esnada inan kimse bunu fark etmeyecek hatta sen bile fark etmeyeceksin inan :) herkes soruları çözüp yetiştirme telaşında olacak ayrıca o sesin senden geldiğini de kimse fark etmez fark etseler bile büyük büyük tepkiler vermezler ki insanlık hali sen sınavına odaklan başarılar dilerim

Ahhaha şeyi bile düşündüm eğer çok guruldarsa kimden geliyor bu ya diyen gözlerle etrafa bakmayı teşekkürler inşallah hiç sorun yaşamadan atlatırım

Ibslinin halinden ıbs olan anlar bacım. Karın gurultusundan dikkatim dağılmaz korkma kimse sana odaklanmaz zaten sınava çalışanlar özellikle gürültülü yerlerde çalışıyor ki sınav esnasında hiçbir şey dikkatini dağıtmasın.
Ben de de ıbs de ishal durumu var. Sınav esnasında ben de en çok ondan korkmuştum ama bir şekilde oluyor onu çok odaklanırsan kendi sınavına odaklanamazsın boş ver

Bendeki de aynı formu malesef hergün sınav saatine göre menülerimi ayarlayıp pilav ve muz yiyorum sadece psikolojik olarak da çok yoruldum…

Sınavda masaya oturunca ibs’li olduğumu bile kafamdan çıkartıp sorulara odaklanıcam herkese mesajları için çok teşekkür ederim. Atlatıcam bir şekilde şimdi son tekrarlarıma dönüyorum sınavdan sonra tekrar yazdıklarınıza bakarım kızlar

Bence senin duyduğunu başkası uzaktan senin gibi duyamaz. Ya da çok hafif duyar. Umursama.

Diyelim duydular sesin senden geldiğini insanlar anlamazlar. Ki zaten sınav anında kimse karnın guruldamasın demez diyemez. Ne hakla. İnsanız.

Sınava toplu olarak giriliyor burnunu çeken hapsuran öksüren olabilir. Olmasa daha iyi ama ses olması normal. Hatta çoğu öğrenci denemeye sesli ortamlarda hazırlanıyor sokak seslerini duyarak cunku ses dısardan yoldan da gelebilir.

Yani umursama. O gün senin karnın guruldamaz bi bakarsın Başkasının guruldar. İnsanız ve kalabalıkta sınava giriliyor senlik değil. Önemli olan senin kendini kontrol edip umursamadan sınava yönelmen. Boşver de kendine sorulara odaklan ve kendi sorulara bırak, zaten iyi hazırlandıysan zaman nasıl geçiyor insan anlamıyor odaklanınca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…